Şimdi Ara

CLİO 3 1.5 DCİ MOTOR KAPAĞINDAN BEYAZ BUHAR ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Renault clio 3 1.5 dci araca sahip bir arkadaşım var. Geçen gün aracı satılığa çıkarmıştı. Dün bir kişi geldi motor kapağını açtığında beyaz duman atıyordu ve birazda yağ tükürüyordu. Aynı şekilde yağ çubuğunu çektiğindede beyaz duman geliyor. Arakdaşım farkında değil çokta araçtan anlayan biriside değil açıkcası. Ben biraz araştırdım fakat normal diyende var motoru 1 ay sonra elinize alırsınız diyende var.

Bana kalırsa motorun durumu iyi değil motorun duman atması ve yağ sıçratması bana normal gelmedi. Fakat bu motorlar hakkında çok bilgim yok bilen arkadaşlar varsa yararlanmak isterim.

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canermm -- 16 Mart 2018; 14:7:3 >

• klasik emareler bunlar hocam. Motorda sıkıntı var. Soğutma suyunun içinde yağ var mı diye bir bakın. Bir conta bir segmanlık masraf yüzünden motoru tamamen kucağa almayın.
  • Karter havalandırma sistemi tıkanmıştır büyük ihtimalle. Öncelikle onu kontrol ettirsin. Bu sistem tıkanınca, yağ kapağını/çubuğunu çıkardığınızda dışarıya duman atar.

Bununla beraber bahsettiğiniz motor üstten egzantrikli mi bilmiyorum ama üstten egzantrikli motorlar yağ kapağını açınca yağ sıçratır, gayet normaldir. Çalışma prensibi bu şekildedir. Kapağın hemen altında dönen bir mil var çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Mart 2018; 16:55:22 >
  • Yeni nesil cr dizel bir araç alın, 0 km olsun

Birkaç dk çalışsın, stop etmeden yağ çubuğunu çekin

Buram buram üflediğini ve yağ attığını görürsünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karter havalandirma yani turbo geri dönüş valfi tikanmıştır. Kronik bir sorun değiştirin düzelir.

• Ya kardeşim herkes motor yaparsın motoru kucaklarsın diyor sıfır aracı motoru SICAKKEN aç o buhar çıkar yağ buharıdır o yağda atması doğaldır eksantrik mili dönüyor sonuçta içerde bakın görürsünüz

eski ustaların taktiği kullancaksınız motor basınçlı hava vermiyecek sadece yağ çubuğuna kağıt koyup bakın gaza bastığınız kağıdı içeri vakumlaması lazım eğer uçurursa uzaklaş

Eğer ki araç soğukken buhar çıkıyorsa koşarak uzaklaş o araçtan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 17 Mart 2018; 0:26:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Ya kardeşim herkes motor yaparsın motoru kucaklarsın diyor sıfır aracı motoru SICAKKEN aç o buhar çıkar yağ buharıdır o yağda atması doğaldır eksantrik mili dönüyor sonuçta içerde bakın görürsünüz

eski ustaların taktiği kullancaksınız motor basınçlı hava vermiyecek sadece yağ çubuğuna kağıt koyup bakın gaza bastığınız kağıdı içeri vakumlaması lazım eğer uçurursa uzaklaş

Eğer ki araç soğukken buhar çıkıyorsa koşarak uzaklaş o araçtan

Söylediğiniz yöntemleri bir arkadaşım daha önerdi denedik. Motor kapağınada yağ kapağınada kağıt koyduk çekmesi gerekirken kağıtları itiyor.
    Büyük ihtimalle motor yapılacak yarın bir motor ustasına göstereceğiz bakalım hayırlısı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • canermm C kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam geçmiş olsun bilinen en eski yöntemdir motor kaçırıyor sıkıştırıp içeri çekmesi lazım aslında contada falan her hangi bir yanık yada çürüme var mı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.