Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazın tatildi memleketti derken sanırım bir hayli yol yapacağım.Sürekli hava filtresi değiştirmek istemiyorum.Uzun kullanım süresi avantajı olduğu için performans hava filtresi kullanmayı düşünüyorum.
    280 tl ye K&N marka komple set veya 60-70 tl civarına kutu içine takılan ITG marka hava filtresi arasında kararsız kaldım.
    Bu veya buna benzer ürünler varsa beni bilgilendirebilir mi ?
    Yorumlarınızı rica ediyorum.

Edit : ITG Hava Filtresinin linki http://www.sahibinden.com/clio_1_4_kutu_ici_hava_filtresi_itg_marka-25WQQaXQQ14434041WQQpXQQdisplayitem?

K&n Filtrenin Kiti :http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=2778&k_id=1843&kn=ARACA+%D6ZEL+INTAKE+KIT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimpower -- 4 Nisan 2010; 21:24:56 >

• Yaptığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak istedim.
    Arabanın göğsü güneşli havalarda görüşümü aşırı derecede engelleyecek biçimde güneş ışığını yansıtıyordu.
    3,90 tl ye 45*200 cm lik Siyah mat Dc-fix aldım.

Benim görüş hizama gelen kısma ve yolcu hizasına 45 cm lik iki şerit yaptım.Yapıştırmak için ısı tabancası bulamadığım için göğsü söküp eve getirdim.Saç kurutma makinesi ile ısıtıp yumuşatıp yapıştırdım.

Yarın uzun yola gidiyorum umarım başarılı olabilmişimdir.İlk izlenimim başarılı ve şık olduğu yönünde belki sizler içinde faydalı olur.Tavsiye ederim.
  • SELAM ARKADAŞLAR! GEÇEN SABAH ARABAMA BİNDİĞİMDE ÖN YOLCU TARAFINDAKİ PASPASTA SU DAMLASI FARKETTİM,ÖNEMSEMEDİM.YOLDA YAĞMURA YAKALANDIM,GİDERKEN PASPASA GÖZÜM TAKILTI,SU GELMEYE DEVAM ETMİŞ.İNCELEDİM,SANKİ YOLCU AYAK KALORİFERİNİN ORDAN GELMİŞ,AMA EMİN DEĞİLİM.KAPUTU KALDIRDIM SİLECEKLERİN ALTINDA PLASTİK KAPLAMA KÜÇÜK BİR KIRIK VAR,ORDAN OLABİLİR Mİ? SAYGILAR !
  • debriyaj tel kısmındaki lastikten geliyor olabilir fan kısmından su alması biraz zor olasılık
  • Arkadaşlar, aracınızdaki LPG sıralı sistem mi? Yani bu araçlara sıralı sistem oluyor mu?
    97 model Clio 1 otomatik vites var bende. Performans düşüşü çok olur mu?
  • Araçta tek nokta enjeksiyonlu motor olduğu için sıralı sistem olamıyor.
    Performans kaybı iyi bir sistem ve işçilik olursa kesinlikle kabul edilebilir düzeyde olur.LPG ve kullandığınız benzinin oktanlarını karşılaştırdığınız kadar bir düşüş olur.

LPG sanırım 91 oktan benzin 97-98 olabiliyor.%6 lık bir düşüş olur bu durumda.
  • Teşekkürler.

Bu topic altında geçen senelerde bir arkadaş aracın farlarının camlarını söktüğünü ve temizleyip (kolonya & pamuk ile) geri taktığını söylemişti. Aracın kullanım kılavuzunda yazdığına göre sadece ampuller sökülebiliyor. (o da içeriden) benim aracın farları da iyi aydınlatmıyor. Far camlarını sökeceğim ama geri takamam diye korkuyorum. Bunları nasıl yapıştırabiliriz.

(Bu işlemi yapan arkadaşa PM attım ama ulaşamadım)
  • Ampullere 1996 model aracımda çok kolay ulaşabiliyorum.
    Farın arkasında iki tarafı tırmaklı avuçiçi kadar plastik kapak var onu çıkardıktan sonra ince bir telin tuttuğu çok basit bir mekanizma var.Ben aaa burada ne varmış diye çok kolayca çıkarabilmiştim.Takmasıda çok kolay sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Ampul tipini merak etmiştim zamanında bende aydınlatmasından memnun değildim.

Ama far camı temizliği hakkında bilgim yok.Diğer arkadaşlar paylaşırlarsa aydınlanmış oluruz.
    Saygılar..
  • Far camınızı gri silikonla yapıştırıyorsunuz oto boyacılarda var. Ben farları çıkarıp evde ampul takılan kısımdan ılık su ve çok az bulaşık deterjanı ile çalkalayarak yıkıyorum iyice durulayıp sonra kurutma makinası ile kurutuyorum sıfır gibi oluyordu. Camları söküp yıkama ise iç yansıtıcı kısmına gözlük camı için olan bezle silinmesi gerekiyor kolonya ve pamuk yansıtıcı kısmı söker bu sefer hiç aydınlatmaz.
  • Çok teşekkürler. Bu haftasonu farlarımı temizlemeyi düşünüyorum.

Otomatik Clio 1 kullanan arkadaşlar, bizim arabalarda şanzıman yağını ölçen seviye konrol çubuğu var mı (motor yağında olduğu gibi) bazı arabalarda oluyor fakat bazılarında olmuyor. Arabanın kullanım kılavuzunda da böyle bir şeyden bahsetmiyor...
  • Bu hafta sonu Bosch Plus 90 far ampulu ve Bosch LPG/CNG bujisi alacağım.Alt devirlerde az titreşim ve daha iyi hızlanma sağladığı söyleniyor.
    Ampul pahalı sayılır ama bujinin tanesi 9 tl civarında ve iridyum ucu sayesinde 100.000 km kullanım ömrü var.Sanırım yakıtı da biraz azaltacak.Ankara'dan Eskişehir'e gideceğim.Kazasız belasız gelebilirsem uzun yol tecrübemi paylaşırım.
    Saygılar.
  • Arkadaşlar, bizim otomatik araçlarımızda şanzıman yağı ölçüm çubuğu var mı?
  • Elinizde kullanım kılavuzu var mı ?
    Şafak Bey sağolsun bana yollamıştı.Okuduğum kadarı ile sizde bir hayli meraklısınız.Belki yardımı dokunur elinizde olmalı bence.
    Saygılar.

Bu arada Ankara'ya gitmedim ama buji aralıklarını 0.9 mm den 0.7 ye çektim.Yarın uzun yola gideceğim.Daha önce 0.75 mm yapmıştım alt devirlerde gaz yemediği yerlerde şimdi yavaş yavaş toparlıyor.Ben faydasını gördüm denemek isteyenlere duyurulur.
  • Buji aralıklarını düşürdükten sonraki yakıt tüketimim uzun yolda LPG için 6.125l/100 km oldu Eskişehir'de LPG 2 tl kilometrede 12.5 kuruş yaktı.
    Ankara'da 1.68 den aldığım zamanda şehir içi karışık 11.2 kuruş yaktı.

Sonuç olarak buji aralıklarını sentil ile 0.2 mm düşürmek şu anda faydalı olmuş görünüyor.Elinizden geliyorsa kesinlikle yapmanızı tavsiyeederim aracın sesi azaldı çok daha sessiz ve vuruntusuz çalışıyor.
    İnternetten LPG bujisi aldım.Bu bujilerin ömrü bittikten sonra değiştireceğim.
  • Merhaba.
    Aracımın kullanım kılavuzu var otomatik vites ile ilgili kısımda servisinize danışın demiş. Zaten sorumun cevabını buldum, bizim araçlarda otomatik şanzıman yağ ölçüm çubuğu varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurnugea -- 16 Mayıs 2010; 21:46:50 >
  • Kullanım kılavuzu derken yaklaşık 1200 sayfa dökümandan bahsediyorum.
    Servis dökümanları deseydim daha doğru olurdu sanırım.
  • Yarimpower, kullanım kılavuzu ve servislerın yazılı olduğu garanti belgesi, fatura v.s. gibi dökümanlar var fakat bahsettiğiniz kadar kapsamlı değil. Dökümanın PDF hadi fln varsa PM atmanız mümkün mü? Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

Kullanım kılavuzu derken yaklaşık 1200 sayfa dökümandan bahsediyorum.
    Servis dökümanları deseydim daha doğru olurdu sanırım.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    1998 clio1 1,4 sahibiyim, aracımdan genel anlamda memnunum, geçenlerde debriyaj telim koptu değiştirdim gerçi telide zor bulduk, tel değişmeden öncede debriyajım çok yumuşak değildi ama teli değiştiktn sonra iyice sertleşti. Usta yalnış takmış olabilirmi? kendisi baskı balata yüzünden yapıyor diyor ama tel değişmeden önce okadar sıkıntı çekmiordum en azından sert hissine kapılmadım hiç. Debriyajımı nasıl yumuşatabilirim.
  • arkadaşlar 98 model clio lar bildiğim kadarıyla modeline göre donanımlı.rt rte gibi modelleri var aralarındaki farklar nelerdir kullanan varsa bilgi verirse sevinirim.benzinde ve tüpte şehiriçi ne kadar yakıyor ? parçaları pahalı ve zor bulunuyormuş doğrumu.98 den sonra kasası değşiyormu ? kullanımı nasıl sorun sık sorun çıkarıyormu
  • slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım 1998 clio RL aracı, aracın bazı sorunları var, çoğunu halletim yanlız kliması suyu içeriye akıtıyor bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.