tuncayklc Tarih 14 Şubat 2008; 17:44:32 arkadaşlar Türkiye'deki clio II hb'ler de fransız değil sloven yapımıymış
Yanlış bilgi Clıo II Fransız üretimidir.
peki ya clio 3 ?
yerli üretim olması lazım.
Evet Made ın BURSA
Arkadaşlar 2005 clio2 1.2 otantikler için hangi yağı önerirsiniz. yağın yapısının bozulup bozulmadığını nasıl anlarım? En son kaç kmde yağ değişiminin yapıldığını bilmiyorum.
Clio'ların yağı 15000 Km'de bir değiştirilir.Araba uzun bir süre çalışmamışken yağ çubuğundan hem seviyesini hemde kirliliğini kontrol edebilirsin.Sıfır yağ hemen hemen mısır özü yağı renginde olur aşagı yukarı.Eğer yağın hala kahverengimsi ise idare eder tok artık siyahlaşmışsa değişim gerekir.5 W 30 kullanılıyor,ama dısarıdaki ustalar 10 w 40'ta kullanıyorlar.Ben 5w30 kullanmano tavsiye ederim. 4 lt yağ yaklaşık 50 - 60 ytl
quote:
Orjinalden alıntı: ycirak
Arkadaşlar 2005 clio2 1.2 otantikler için hangi yağı önerirsiniz. yağın yapısının bozulup bozulmadığını nasıl anlarım? En son kaç kmde yağ değişiminin yapıldığını bilmiyorum.
Teşekkürler efemertmetin,
5 W 30 10w 40 arasındaki fark nedir? önereceğin bir marka var mı?
Ne demek önemli değil. Araştırmlarıma göre en önemli fark 10w40'ın yarı sentetik 5 W 30'un tam sentetik oluşu. Benim aracımda 5w30 yağ varken bakım yapıldı usta 10w40 daha iyi falan diye onu koydu ama motorun gürültüsünün arttığını 5w30 ile çok daha rahat çalıştığını farkettim dogrusu.Bence Renault'un önerdiği Elf Evolution SXR 5w/30 kullan derim ben.
EVOLUTION SXR 5W30 Spesifikasyonlar Uluslararası Onaylar: - ACEA A5/B5 - API SL/CF
Üretici Onayları: - RENAULT Benzinli - FORD WSS M2C 913A
Ambalaj 175 kg varil; 4 lt bidon; 1 lt bidon
Uygulamalar
Uzun araştırmalar sonunda motor üreticileri ile yapılan iş birliği çerçevesinde geliştirilen ve Formula 1 yarşlarındaki zorlu koşullarda denenerek test edilen ELF'in sentetik teknolojisi ile üretilmiş, yakıt ekonomisi sağlayan üstün kaliteli bir motor yağıdır.
Çok subaplı, katalatik konvertörlü olan veya olmayan, turbo şarjlı veya tabii emişli tüm modern benzinli ve dizel motorlarda yüksek performansla kullanılabilir.
Avantajlar
- Özellikle soğuk havalarda daha fazla olmak kaydı ile şehiriçi kullanımlarda %6.5'e varan benzin tasarrufu sağlar. - Egzos gazlarının çevreye verdiği zararı düşürür. Egzos gazlarındaki partikül miktarını %15'e varan oranlarda azaltır. - İlk çalıştırma anında üstün akışkanlık özelliği sayesinde motorun her noktası klasik madeni yağlara göre çok daha hızlı yağlanır ve aşınma önemli miktarda azaltılarak motor ömrünü uzatır. - İçerdiği üstün deterjan ve dağıtıcı katkılarla motoru tüm zor şartlarda temiz tutar, yüksek ısıl dayanımı ile oksidasyona karşı direnç sağlar. Uzun kullanım ömrüne sahiptir. - Her tür yol ve kullanım şartında mükemmel koruma sağlar. - Araç üreticilerinin en uzun servis aralıklarında güvenli bir kullanımı garanti eder. * UTAC verisi, klasik 15W40 yağlara göre
quote:
Orjinalden alıntı: ycirak
Teşekkürler efemertmetin,
5 W 30 10w 40 arasındaki fark nedir? önereceğin bir marka var mı?
arkadaşlar kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum.diğer markaların aynı modellerinde dizel ve benzinli motor seçenekleri arasında epeyce bir fiyat farkı bulunurken renonun 1.4 benzinli ile 1.5 dizel clio3 modelleri arasında neden bu fiyat farkı çok az.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme