Şimdi Ara

Cleric ile kasmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cleric ile kasanı görmedim, normalde barddan daha fazla vuran bir build. Nukerden hızlı yapıyor, sword nuker kadar vurabiliceğini düşünüyorum. offering gibi bir skille sahip.
    16 sn boyunca her saniye bastığı bir heal ve klasik healleri var. pasif l.armor ile verdiği defans + blessing serisindeki uzun süre cleric rod ile aktif defanslarıda var. Yani mob keserken 1 den fazla gianta dayanabilicek bir build. euların en büyük sorunu str dahi olsa giantlarda yatmaları. %199 bir int charda az vurmuyor vede 60ta açılan skille birlikte çabuk dolan skilleri var. pvpde güçsüz kalıcağınıda zannetmiyorum.
    Cavelerde rokta kastığınız zaman öldüğünüzde giden exp + yolda kaybettiğimiz zaman kasma hızımızı çok düşürüyor.

sizce cleric/bard ile kasmak daha mantıklı değilmi ?

edit: bugün ilk defa kasanı gördüm:
    cleric/bard
    kestiği mob 95 - 92
    buffları, recovery division 2400 can basıyor, holy spell seviyeleri 9 du. yani skilleri 90da kendiside o civar olması lazım.
    95 mobuna skille 13k vuruyor sonra normal atak yapıyor 7k.
    mobu 1 skill 3 normal vuruşla indiriyor. çok az dmg yiyor. gianta zerkli 85k offering vurdu bu beni şaşırttı ben daggerla 60k vuruyorum zerkli atak buffsuz..
    neden 2. atak skillini kullanmadığını çözemedim.
    burdan gördüğüm kadarıyla clercle kasmak zor ama ölmüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 23 Eylül 2009; 14:32:16 >

yatma olasılığı baya düşmezmi ki ?

ben olsam bardla kasardım :)
  • Bard-Cleric veya Cleric-Bard farketmez.Bu build party adamıdır.Solo olarak botla çok yavaş kasar.Öyle bir build kascaksanız partyle kasmanız lazım.Partyle kasarsanızda partyde Bard yoksa bard olursunuz Cleric yoksa cleric olursunuz.Hangisi olursanız onla atack yaparsınız.Benim düşüncem bu..
  • Cleric normal şartlarda barddan fazla damage atamaz ama kendine int bastığı için -ki level ilerdedikçe bu bufflar super bi hal alıyor- cok ileriki levellerde barddan fazla damge vuracaktr ama sadece buff verdiginde kendine. yoksa bard silahı ve skilleri clericden kuvvetlidir ve oyunun en seri buildi barddır bunu herkes bilir. cleric warlock bi arkadas yayınlanmıstı rev6 da gecenlerde 2m damage. onun attack rating buff bugu oldugundan supheleniyorum. zaten üst kısmı gostermiyordu videoda sanırsam. cleric warlock kasabilirsiniz ama size pahalıya mal olur. ben en iyisi bard cleric kasın derim. cleric warlock super damage atar ikisinin buf ve debuffları birlesince ama kasılablirlik olarak cleric warlock pahalı bir build.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stridR -- 19 Eylül 2009; 19:29:22 >

Orijinalden alıntı: closek

Cleric normal şartlarda barddan fazla damage atamaz ama kendine int bastığı için -ki level ilerdedikçe bu bufflar super bi hal alıyor- cok ileriki levellerde barddan fazla damge vuracaktr ama sadece buff verdiginde kendine. yoksa bard silahı ve skilleri clericden kuvvetlidir ve oyunun en seri buildi barddır bunu herkes bilir. cleric warlock bi arkadas yayınlanmıstı rev6 da gecenlerde 2m damage. onun attack rating buff bugu oldugundan supheleniyorum. zaten üst kısmı gostermiyordu videoda sanırsam. cleric warlock kasabilirsiniz ama size pahalıya mal olur. ben en iyisi bard cleric kasın derim. cleric warlock super damage atar ikisinin buf ve debuffları birlesince ama kasılablirlik olarak cleric warlock pahalı bir build.

1- bard ile cleric insilahındaki atak aynı
    2- bard skilli %187, cleric %199. bardın 3. skilli yazdığı %350 kadar vurmamakla birlikte mobu ıskalama geç dolma sorunu var. eğer o skilli karşılaştırıp bard daha fazla vurur diyorsan clericte %967 var.
    3- cleric kendine int basamaz
    4- bard sadece dmgyi çok seri bir şekilde atar el hareketini bitirme hızı aynıdır.
    5- cleric az vurmaz bir str chardan daha hızlı kasar
    quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

hocam peki barddaki tamburu açsa bir yandanda recovery divisiyon
    üstünede light armor ?

tambur sadece gelen atağın bir kısmını keser, eğer yüksek yiyorsan yine yüksek yersin, clericte çok fazla defans olduğundan dmg düşük gelir. denedim 43 lvl bard ile tumburlu daha fazla yiyorum clericteki defanslı halimden. bless spelli saymıyorum. zaten healleri var, 16 sn lik heal herşeye yetiyor bardda tumbur bir noktadan sonra kurtarmaz. şöle düşün bard int bir char, phy vuran moblar yüksek dmg vurucak. tambur basarak bir str char kadar dmg alırsın ama canın düşük oldundan bir str char kadar dayanıklı olamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 19 Eylül 2009; 19:44:53 >

• bard charla seri we rahat ilerlenicegini düşünüyorum ayrıca bard 100hp potla yıllarca kasabilir
  • 63lv bi cleric/bard chara sahibim, bu build kesinlikle kendi bi party buildidir. Kendi kasıcaksa, yada pvp yapıcaksa bard'ı kullanmanızı tavsiye ederim çünkü 60lv'da gelen atack skili kullandığu anda sanki trial cross'da kullanılmış gibi oluyo. Düzgün cümle kuramadım ama işin özü şu, bu iki skili ardarda kullanamıyosunuz.
    Tambour olayına da değinmek isterim, atack yaptığınızda bu skillin etkisi ortadan kalkar arkadaşlar..
    Daha Fazla Göster
  • tambour un yediginiz atackla alakası war we bu yüzden bard skillerinden biri resist artırmakta diye biliyorum
    CS 1.5 Oyuncusu.. cs1.onlycs.net Takma AD:|POD|BloodOng
  • ilk bard-clericimi babelde açmıştım. 31 lvl oldu ve bıraktım. hem bardın hem clericin bütün skilleri açıktı. tamam cleric en sağlam int karakter belki de ama over-glut healingin yapılması bi ölüm. bard-cleric açan biri clericden sadece offering ve over-glut healingi açmalı bana göre. onlar da açılmaya bilir ancak pvpde iyi oluyor.

üstünede light armor ?

Tamburu kullanmak için elinde harp olması gerek. Tamburu açıp eline cleric rod alırsan tambur silinir.

91 lv warlock/clerick var çin 100 lv adama str bow warlock stunları atarak ve weaken serisinden sonra sleep sonra veee offering;)

Orijinalden alıntı: Servet-i Fünûn

Cleric/warlock üstüne char tanımam ne warrior dayanır karşısında nede xbow;) defans+ giysiler min:+5 olcak:)

91 lv warlock/clerick var çin 100 lv adama str bow warlock stunları atarak ve weaken serisinden sonra sleep sonra veee offering;)

extreme açmış xbowdan ne olduğunu anlamadan tek yer, int karakter sonuçta.

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

Cleric normal şartlarda barddan fazla damage atamaz ama kendine int bastığı için -ki level ilerdedikçe bu bufflar super bi hal alıyor- cok ileriki levellerde barddan fazla damge vuracaktr ama sadece buff verdiginde kendine. yoksa bard silahı ve skilleri clericden kuvvetlidir ve oyunun en seri buildi barddır bunu herkes bilir. cleric warlock bi arkadas yayınlanmıstı rev6 da gecenlerde 2m damage. onun attack rating buff bugu oldugundan supheleniyorum. zaten üst kısmı gostermiyordu videoda sanırsam. cleric warlock kasabilirsiniz ama size pahalıya mal olur. ben en iyisi bard cleric kasın derim. cleric warlock super damage atar ikisinin buf ve debuffları birlesince ama kasılablirlik olarak cleric warlock pahalı bir build.

2- bard skilli %187, cleric %199. bardın 3. skilli yazdığı %350 kadar vurmamakla birlikte mobu ıskalama geç dolma sorunu var. eğer o skilli karşılaştırıp bard daha fazla vurur diyorsan clericte %967 var.
    4- bard sadece dmgyi çok seri bir şekilde atar el hareketini bitirme hızı aynıdır.
    quote:

üstünede light armor ?

tambur sadece gelen atağın bir kısmını keser, eğer yüksek yiyorsan yine yüksek yersin, clericte çok fazla defans olduğundan dmg düşük gelir. denedim 43 lvl bard ile tumburlu daha fazla yiyorum clericteki defanslı halimden. bless spelli saymıyorum. zaten healleri var, 16 sn lik heal herşeye yetiyor bardda tumbur bir noktadan sonra kurtarmaz. şöle düşün bard int bir char, phy vuran moblar yüksek dmg vurucak. tambur basarak bir str char kadar dmg alırsın ama canın düşük oldundan bir str char kadar dayanıklı olamazsın.

Peki sana şunu sorayım oyunun en hızlı attack yapan buildi nedir? cleric 1 attack yapana kadar bard 2 attack yapıcak buna ne dicekisn? onglarda benden 1 mob bile alamıyor kimse. tek 1 mob bile^^

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

quote:

üstünede light armor ?

Peki sana şunu sorayım oyunun en hızlı attack yapan buildi nedir? cleric 1 attack yapana kadar bard 2 attack yapıcak buna ne dicekisn? onglarda benden 1 mob bile alamıyor kimse. tek 1 mob bile^^

okumakta sorununmu var? bard hızlı atağa başlıyor, elini bile sallamadan skilli vurmuş oluyor ama ondan sonraki skille geçmesi herskill hızında, bir chara bind atıp kaçmayı denedinmi hiç ? yada vur kaç yapmayı denedinmi, vurduğunda hemen kaçabiliyormusun? hayır, o skilli bitirene kadar sabit kalıyorsun. ona bakılırsa daggerın ilk skillide çok seri bir skilldir. cleric 1 ayak yapana kadar 2 skill vurmaz ama cleric atağını yaptığı anda bardın vurduğu skill biter aynı anda 2. skille başlarlar bard yine önce vurur.

• Benim okumakta sorunum yok ama senin konusmakta sorunun var terbiyeni takın burda build tartısıyoruz bana gore bard daha iyi sana gore cleric kendini bişey sanma. ben cleric ile de kastım bard ile de. bard clericden cok daha hızlı kasıyor bunu denedim. farklı dusunuyorsan senin sorunun beni bundan sonrası ilgilendirmiyor sadece fikrimi belirttim konuyu okuyanlar degişik acılardan bakabilsin diye amacım sana kişisel olarak bişey anlatmak degil ama sen istiyorsun ki herkes senin gibi düşünsün, egolarını burda bastırmaya çalışma.

Benim okumakta sorunum yok ama senin konusmakta sorunun var terbiyeni takın burda build tartısıyoruz bana gore bard daha iyi sana gore cleric kendini bişey sanma. ben cleric ile de kastım bard ile de. bard clericden cok daha hızlı kasıyor bunu denedim. farklı dusunuyorsan senin sorunun beni bundan sonrası ilgilendirmiyor sadece fikrimi belirttim konuyu okuyanlar degişik acılardan bakabilsin diye amacım sana kişisel olarak bişey anlatmak degil ama sen istiyorsun ki herkes senin gibi düşünsün, egolarını burda bastırmaya çalışma.

benim konuşmak ile ilgili bir sorunum yok, sen hala konya diyorsun ben ona kızıyorum. bard mobu seri öldürür buna lafım yok benim lafım, cleric 1 vurana kadar bard 2 vurur cümlesi ile bard clericten fazla vurur cümlesi. 2side yanlış. Birde hızlı kasmak sn de öldürdüğün mob sayısı değildir, hızlı kasmanın içinde ölmeden kasmak, alışverişten döndüğün süre, kasma alanında kaldığın süre vardır. bu ortalama ile ancak hızlı kasıyor denebilir. benimde burda anlattığım cleric hiç ölmediğinden ve skillerde bardla arasında az bir fark oldğun cleric daha avantajlı gözükmekre, 2 side 2 skillde öldürmekte mobu. yalnız bard 3 sn lik skill süresince; dmg ilk saniyede moba işlemekte ve %187 vurmakta, cleric 3 sn lik skill sürecinde, ikinci saniyede moba dmg vurmakta; %199 skill gücüyle. bende bard cleric kastım ne olduğunu biliyorum.

• senin bahsettigin skili attıktan sonraki 1sn lik bekleme süresi. fakat sbotta ultra fast attack ve real time packet transferi acınca o süre nerdeyse kayboluyor. hatta oyle oluyor ki char nukeyi atıyor o anda baska yerde oluyo aniden nuke sanki bosluktan atılmıs gibi oluyor yani bekleme süresi kalkıyor. cleric bard kasmak zaten mantıklı benim ona bir itirazım yok. fakat attack skili olarak bardı tercih ediyorum ilk 2 nukesi dedigin gibi beklese de damagei attıktan sonra 3. alan nukesi zaten beklemiyor ve o alan skili en cok damage vuran skili bardın ileriki levellerde range oyle bir artıyor ki kacırma şansın olmuyor zaten mobu o alandan. şimdi clericin nukeleri dedigin gibi ikinci saniyede attack yapsa ve toplamda saniye olarak eşit oranda olsa bardla attacklar - ki bu dedigin dogru olabilir - yine de sbot bekleme süresini silerken bastakini degil sondakini siliyor yani skilli atmadan onceki süreyi es geçemez fakat skill bittikten sonraki süreyi es geçebilir tıpkı wizarddaki fire blowda elinde ateş yürümesi gibi. aklımda zaten cleric kasmak var cleric attack skilleriyle fakat hızlı kasma olarak ikisini kıyasladım ve bardı seçtim çünkü cleric bard kasmayı dusunuyordum baslarda bard warlock a dondum sonradan.
    birde defans açısından light armor ve cleric rod ile pasif bufflar cleric e güzel bir defans saglıcaktır, buna ek olarak da shield büyük destek olacaktır. ama dedigim hızlı kasma(skillden önceki bekleme süresi) yüzünden bardı seçtim fakat cleric i seçseydim pişman olurmuydum? hayır tabiki. ikisinin de birbirinden eksigi de fazlası da yok. sadece bard bana gore daha avantajlı. kasarken kendime mana bastırıyorum mesala charın sadece biraz pot ve repair masrafı oluyor. cleric attacklarını kullanmış olsam sürekli silah degiştirmek zorunda kalıcaktım. birde tabiki %38lik absort buffları benim levelimde(85) gercekten iş görüyor küçümsenemez derecede. hele birde arkadas bulursam baska bir bard %34 lük magical attack increase buffını da basıyorum moba tek atıyorum , bazen ufacık canı kalıyor. tabiki bard seçmemin ong farmla da cok ilgisi var . mesala su aralar kasmayı bıraktım onglarda sp kasıyorum ve uzun bi süre devam edicem orda.
    sonuc olarak kimseye diyemem ki bard kas, cleric kas, xbow kas digerleri kötüdür diye. ama şunu diyebilriim bard kasarsan daha hızlı level alırsın, cleric kasarsan gw, pvp rahat yaparsın, 2h kasarsan rahat job yaparsın vs.. umarım anlaşmısızdır uzun bi yazı oldu ama demek istediklerim bunlar.

• şimdi güzel bir açıklama oldu işte işin içinde sbotun illegal yöntemi girince dediğin doğru. tabi herkes sbotlu olamıyor
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.