Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
472.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir yakıt tüketimi hesabı daha;

Geçen hafta aracımla yine bir ölçüm yaptım;
    - LPG deposu tamamen boşken fulledim ve 82 TL tuttu.
    - Hemen ardından benzin pompasındanda benzini fulledim ve LPG deposu boşalana kadar şehiriçinde 445 km yol yaptım.
    - Benzini fullediğimde 23,5 TL tuttu.
    - Bu durumda harcadığım rakam 82+23,5 = 105,5 TL.
    - Yol bilgisayarındaki ortalama 6,9 idi.
    - Eğer benzinle gitseydim (6,9/100)*445*4,8 = 147,384.
    Bu durumda tasarruf oranı (147,384-105,5)/147,384 = % 28,4

Bu seferki denememde kış lastiği vardı ve LPG yi yine 2,39 dan milangazdan aldım. Yalnız şimdi LPG ye zam geldi.

Bu arada burada herkes kendi deneyimlerini paylaşıyorlar, kimi en az ölçtüğü rakamı yazıyor kimi normal kullanımını. Detaylı bir şekilde nasıl hesaplama yaptığını paylaşanlarda var ve hesaplamayı hangi şartlarda nerde yaptığını yazanlarda var. Yanlış bir hesaplama varsa doğrusunun gösterilmesi en faydalı olur. Herkes atmasyon rakamlar yazıyor demek faydasız ve sığ bir değerlendirme olur.

• Kolay gelsin Arkadaşlar 2005 Model Honda Civic Vtec ES aldım Alır almaz:
    2,61 TL'de 31,50 LT gaz Aldım =82,20 TL tuttu Bugün Depoyu Fulledim
    2,92 TL'de 27,73 LT gaz aldım =81,00 TL tuttu Toplamda 250 km yok yapmışım.
    Hesapladığıma göre En son şekli ile Km'de 0,325 kuruş yakıyo
    Ankarada oturuyorum Lovato Sıralı sistem Tüp takılı Aracımın Bu Fiyatta Yakması Normalmi?
    Bu arada Aracım otomatik Vites.
    Ona Göre Gazcıya götürücem Bilgi verir iseniz Sevinirim Şimdiden teşşekürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazan2305

Kolay gelsin Arkadaşlar 2005 Model Honda Civic Vtec ES aldım Alır almaz:
    Ankarada oturuyorum Lovato Sıralı sistem Tüp takılı Aracımın Bu Fiyatta Yakması Normalmi?

Otomatik vites,sehir ici,Ankara soğuğu bir araya gelince normal degerler arkadasım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumartesi akşam Çorumdan Samsuna geldim. Çorumdan çıkarken gaz tamamen boştu fulledim 2,79 dan 30,5 litre lpg aldı. Yolculuk esnasında büyük bölümü yoğun kar yağmur vardı hele havzadan çakallıya kar yolları kapatmaya başlıyordu yavaş yavaş. Yer Yer 40-50 km ile gittik mecbur.
    170 km Çorum samsun geldim Samsundada biraz gezdim bugün tekrar doldurdum veriler bu şekilde.
    Bu arada dip not biz Samsun'da pek şehiriçi trafik görmeyiz..

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kazan2305

Kolay gelsin Arkadaşlar 2005 Model Honda Civic Vtec ES aldım Alır almaz:

Merhaba Hocam,

Yakıt tüketimini hesapladığın bu yöntem LPG de çokta sağlıklı değil aslında. Benzin ve mazotta senin kullandığın yöntemle hesaplama yapılır fakat LPG de basınç olayı var. Her pompanın basıncı bir olmayabiliyor. İkinci fullediğin pompanın basıncı ilk fullediğin pompadan fazla ise yakıt tüketimin aşırı faza çıkabiliyor.

LPG de en sağlıklı hesaplama; LPG deposu tamamen boşken fulleyip gaz bitene kadar gitmek, gaz bittiğindede fullediğin tutarı yaptığın kilometreye bölmek. İkinci bir fullemeye gerek yok.

• Bende honda civic vtec 2002 var. Prins marka lpg var. Yaz aylarında 100 km /9,5 litre gaz yakıyor. Ama kışın bu oran 100 km / 11 litreye kadar çıkıyor bu şehir içi kullanım. Şehirlararası yolda ise 100 km/ 8 litre yaktı.
  • civic eco 2012

trabzon - kırıkkale - trabzon

iki kişi , econ kapalı , bagaj normal dolulukta, hız 110-120 km , cc çoğu zaman kapalı

1350 km
    112 lt LPG
    335 tl

yol bilgisayarı : 6,9 lt benzin

yani ;
    8,32 lt LPG /100 km (1.2 katsayısı bu sefer tuttu, bende genelde tutmuyordu.)
    0,248 tl / km

bu LPG zammı ile maliyet arttı, kışında etkisi var sanırım. aynı yolu hep bu hızla 6.0 - 6.1 ile gidip geliyordum.
    bu sefer 6.9 oldu.
  • Son zammı gec yiyelim dedik benzini tekrar doldurduk.
    7 aralikda doldurmuştum depoyu km. 106bindeydi tam o günden bu güne yakılan benzin 6,2 litre /30 lira
    Havalar soguk benzini iciyor ısınana kadar araba.

Yapılan kilometre

• merhaba arkadaşlar. 2 ay kadar önce 98 1.6İES eurocivic (otomatik) aldım. Araç full+full, herşeyi çok güzel. ancak yakıt konusunda sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
    Atiker gaz takılı. gelen zamla birlikte 100 TL'lik gazla 180 km falan anca yapıyorum. Atiker servise götürdüm bilgisayara bğladı falan, sonuç yine aynı değerler. başka bir ustaya götürdüm geçen gün "valla bu aralar benim arabada aynısını yakıyor" dedi.
    Hesaplamalarıma göre 54-57 Kr arası bir yakıt, acaba benzinli kullansam ne yakacak? bunun neresi normal.
    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
  • vefa42 V kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili net bir bilgim olmamakla birlikte bana kalırsa bu konuyu direk bir konu açarak genel paylaşırsanız daha çok ilgi alaka görebilirsiniz belki burda yazılan en son msj tarihinden yola çıkarsak arada bir nadir yazı yazılan bir yer haline gelmiş gibi bir hava hissettiriyor şahsi fikrim olarak bir aracın lpg de o kadar yakması fazlasıyla abartı birde benzinde deneyin olmazsa bakın öyle ne yakıyor ne ediyor kimseden değil kendinizden bir örnek bulun yani elbet konuyla ilgili bir şey düşünen birileri çıkar ama siz gazda 100 lirayla 180 km yol gitmeyi göze alıyosanız yada aldıysanız benzinde merak edip birde öyle denemenizi ben kendi adıma tavsiye ederim bakarsınız öyle pek bir şey farketmez ise ki bana kalırsa ne kadar fark edebilir en kötü benzinde kullanırsınız soğuk hava veya kış zamanlarında

• quote:

Orijinalden alıntı: vefa42

merhaba arkadaşlar. 2 ay kadar önce 98 1.6İES eurocivic (otomatik) aldım. Araç full+full, herşeyi çok güzel. ancak yakıt konusunda sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
    Atiker gaz takılı. gelen zamla birlikte 100 TL'lik gazla 180 km falan anca yapıyorum. Atiker servise götürdüm bilgisayara bğladı falan, sonuç yine aynı değerler. başka bir ustaya götürdüm geçen gün "valla bu aralar benim arabada aynısını yakıyor" dedi.
    Hesaplamalarıma göre 54-57 Kr arası bir yakıt, acaba benzinli kullansam ne yakacak? bunun neresi normal.
    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Gaz sızdırma durumu olabilir mı diye aklıma geliyor hani lpg servisi sorun yok dediğini goz önüne alırsak.
    Başka ustaya göstermeyi deneyin yada sürekli arabaya binen biri degilseniz depoyu doldurun 1-3 gun yatsın araba sonra tekrar doldurun bakalım ne olacak.

• Merhaba Arkadaşlar.
    Civic 2012 FD6 Premimum Otomatik kullanıyorum.
    BRC Lpg takılı.
    LPG fiyatı 3.00 civarından aldığımda km de ortalama 38 kuruş + benzin yakıyor. Ayarlardan şüphelendim ayar yaptırdım ama farkeden birşey olmadı.

Bu nedir ya, Lpg li araba bu kadar yakarmı. VW TSİ motorlar benzinle bu kadar yakıyormuş neredeyse.
    Arabamı seviyorum ama yakıttan dolayı kıyacağım ona.
  • Rumuzbu R kullanıcısına yanıt
    Dostum bu sikayetini 2012 14 civic sedan konusunda yazsaydiniz belki bu zamana kadar coktan bir cevapla karsilasmis olurdunuz birde orayi deneyin isterseniz gerci bakmadim oraya yazip yazmadiginiza ama benden tavsiye etmesi

• Arkadasin arac 2012 fd6 kasa, 2012-2014 aayfasi fb7ler için

• 2010 Otomatik Civic...

2 hafta önce BRC My11 Kit taktırdım...

İlk başta gaz da benzin de yoktu, 50 TL benzin, 109 TL gaz aldım...

322 km gitti ve gaz bitti.

Sonra 187 TL'lik gaz aldım 650 Km gitti, sanırım bi' 10-20 Km daha giderdi...

Tekrar 75 TL'lik gaz aldım, bakalım...

Benzin ışığı bile yanmadı henüz. 50 TL'yle devam ediyorum. (gaza geçme derecesi düşük olabilir. Kış ayında 1-1,5 km'de gaza geçiyor gerçi...)

Ankara'dayım. İlk verileri 109-TL'ye 322 km'yi sadece şehiriçi yoğun trafikte yaptım. 187 TL'ye 650 Km'yi ağırlıklı batıkent-çankaya arasında genelde yolların boş olduğu saatlerde, kalan kısmı da yine şehiriçinde yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vectrac

2010 Otomatik Civic...

2 hafta önce BRC My11 Kit taktırdım...

İlk başta gaz da benzin de yoktu, 50 TL benzin, 109 TL gaz aldım...

322 km gitti ve gaz bitti.

Sonra 187 TL'lik gaz aldım 650 Km gitti, sanırım bi' 10-20 Km daha giderdi...

Tekrar 75 TL'lik gaz aldım, bakalım...

Benzin ışığı bile yanmadı henüz. 50 TL'yle devam ediyorum. (gaza geçme derecesi düşük olabilir. Kış ayında 1-1,5 km'de gaza geçiyor gerçi...)

Ankara'dayım. İlk verileri 109-TL'ye 322 km'yi sadece şehiriçi yoğun trafikte yaptım. 187 TL'ye 650 Km'yi ağırlıklı batıkent-çankaya arasında genelde yolların boş olduğu saatlerde, kalan kısmı da yine şehiriçinde yaptım.

109 tl ile 322 km gitmişsin (ben sürekli İstanbul trafiğinde olduğum için bu değerlerle mukayese ediyorum).
    Ankara'da LPG biraz daha düşük İstanbula göre onunda farkı olur biraz.

Bende geçen gün 110 tl (2.94 Tl'den) gaz aldım. 310 km gitti ama bir taraftan benzin ibresi de düşüyor.
    Yani 35 kuruş/km + benzin oluyor. Neredeyse 10 günde bir 50 tl de benzin gidiyor.

Yazın yakıttan memnundum ama şu an çok fazla yakıyor.
    3-5 lira üzerine verip 2010-2011 dizel otomatik corolla almayı düşünüyorum bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rumuzbu -- 1 Şubat 2014; 0:35:03 >

• 2011 model.premium.manuel vites honda civic.lpg yok araçta taktırıp taktırmamak arasında kararsız kaldım ama küçük bi ilçede olduğumdan ilçede trafik ve lambası pek olmadığından
    devlet memuru olup yılda 1 defa memlekete gitmekten başka aracı pek kullanmadığımdan dolayı vaz geçtim.geçen hafta izmir çeşmeden bilecik e gittim ortalama 95 km sabit hızla.toplamda
    575 km yol yaptım bursada şehir içi kalabalık bi trafiğe denk geldim yarım saat kadar cm cm ilerledik :) gerisi 95 km sabit olarak düşünün pompaya yanaştım ve tekrar fulledim depomu 167 tl tuttu
    tamıtamına.dönüşte geç kaldım diye biraz çöktüm 130-150 arası değişti hızım 500 km yol yapıp tekrar depoyu fulledim ve sürpriz 180 tl :).yani demem o ki aslında araçlarımız bence çok yakmıyorben
    benzinli kullanıyorum sakin kullanımda 29 krş yakıyor şehirler arasında o yüzden ne kadar yakıyor diye hesaplamaktan hepimiz yorulduk bize bunları hesaplatan araçlar değil
    devletin saçma sapan enerji politikası :) şaka maka bence İstanbul gibi çok kalabalık bir şehirde değilsek yakıt ortalama hep aynı allah yardım etsin İstanbullu arkadaşlara.

• Aracim 2010 model civic elegance otomatik.LPG litresini 2.69 dan aldim.253 km şehiriçi kullanım vardi.74 TL ilk LPG aldi.yani km de 0.29 kuruş yakti benzin hariç tabi.aracin yol bilgisayari 9.3 lt 100 km ortalama gösteriyordu.LPG ise ortalama 10.7 litre yakmis oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Aracim 2010 model civic elegance otomatik.LPG litresini 2.69 dan aldim.253 km şehiriçi kullanım vardi.74 TL ilk LPG aldi.yani km de 0.29 kuruş yakti benzin hariç tabi.aracin yol bilgisayari 9.3 lt 100 km ortalama gösteriyordu.LPG ise ortalama 10.7 litre yakmis oldu.

Hocam hangi ilde oturmaktasınız?Lpg fiyatı baya uygun geldi gözüme de.Ben Kayseri'den 5-6 gün önce 2.94 e aldım
  • Merhabalar arkadaşlar. Aracım 2012 honda eco manuel . Geçen ay Prins marka lpg taktırdım . Uzun yolda 120 km /hz n biraz üstünde geldim .Gelirken hesapladım 1 depoyla 370 km gitti depo 31 lt . 30 litre alıyorum tam doldurmuyorum bu yakıt değerleri normal mi ? Diğer sorum ise econ modunu açmak lpg tüketimini azaltırmı ? Şimdiden teşekkürler :)
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.