Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
474.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Küçük insanların gölgeleri büyük görünüyorsa orada güneş batıyor demektir."
    İnsansız gölgeler var burada, demek ki burada güneş hiç doğmamış.

KONFİÇYUS değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 1 Şubat 2013; 16:21:41 >
  • arkadaşlar kışın lpg tuketimlerinize ne kadarlık bir artış oldu? 1 litreyi bulması normal midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

arkadaşlar kışın lpg tuketimlerinize ne kadarlık bir artış oldu? 1 litreyi bulması normal midir?

Ben daha önce lpg li araç kullanmadım o nedenle yaz kış arası nası değiştiğini bilmiyorum. Ama bütün arkadaşlarım. Yazın yakıtın 1-2 litre arası azalır diyor.
  • arkadaşlar hesaplamalarda şunları kulanın;

-90kmh hızın her 10 km hız artışında yüzde 10 yakıt artar

-arabada sürücü hariç her yüz kilo 1lt tekabül eder

-kışın lpg araç yol bilgisayardaki değerden yüzde 20 yazın ise yüzde 15 fazla yakar

yakıt hesapları 100 km lt hesabı ile daha anlaşılır olur bildiğiniz gibi yakıt fiyatları yerinde durmuyor ve değişken

buarada aracım yenikasa honda civic otomatik lpg kışın içinde artı 2 kişi ve genelde şehir dışı olmak üzere 120 kmh ortalam hızlarda lpg de 8.9 lt yaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDROIDER -- 7 Şubat 2013; 17:08:34 >
  • benim benzinli otm. 5 litre yakıyor
    bu durumda lpg nin hiç bir avantajı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

arkadaşlar hesaplamalarda şunları kulanın;

-kışın lpg araç yol bilgisayardaki değerden yüzde 20 yazın ise yüzde 15 fazla yakar

yakıt hesapları 100 km lt hesabı ile daha anlaşılır olur bildiğiniz gibi yakıt fiyatları yerinde durmuyor ve değişken

buarada aracım yenikasa honda civic otomatik lpg kışın içinde artı 2 kişi ve genelde şehir dışı olmak üzere 120 kmh ortalam hızlarda lpg de 8.9 lt yaktı

Abicim benim ki senin dedigin kosullarda 7, 5 - 8 litre lpg yakiyor bi ayara baktir istersen. Bu arada aracin sehir disi 90 km sabit bos hizla gittiginde fabrika degeri 5.3 yada 5.4 litre benzin. En ideal kosullarda 6-6.5 benzin yakarsa Sanirim kullanici ile 8 lt Lpg eh ama 9 cok gibi geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrfj

quote:

Abicim benim ki senin dedigin kosullarda 7, 5 - 8 litre lpg yakiyor bi ayara baktir istersen. Bu arada aracin sehir disi 90 km sabit bos hizla gittiginde fabrika degeri 5.3 yada 5.4 litre benzin. En ideal kosullarda 6-6.5 benzin yakarsa Sanirim kullanici ile 8 lt Lpg eh ama 9 cok gibi geldi bana.

civic otamatik 1kişi+90kmh+yaz:5.2 lt benzin

benim durum 3 kişi+120kmh+kış+lpg:8.9 lt lpg

hocam normal bu koşularda benzinde gitse minumum 7.5 litre benzin yakar.

• 2008 civic oto. (BRC) ile yaz aylarında 340-350 km şehir içi gidiyordum. Kış aylarında aynı şehir içi yollarda 300 km ancak gidiyor. Bakım zamanında gösterdim sorun yok dediler. Yaz aylarında aynı değerleri görseydim fazla gibi gelirdi ama normal olduğunu düşünüyorum. Belkide trafik arttı, ben farkında değilim, 8 km yolu 25 dk. ancak geliyorum. Yer ADANA
  • quote:

quote:

quote:

civic otamatik 1kişi+90kmh+yaz:5.2 lt benzin

benim durum 3 kişi+120kmh+kış+lpg:8.9 lt lpg

hocam normal bu koşularda benzinde gitse minumum 7.5 litre benzin yakar.

Doğru haklısın normel denilebilir. Ben geçen Afyon anakra gidip geldim araba 2 kişi+bağajda 100kg dan fazla yük vardı ama afyonun yoluda yol yani az bi kısmının dışında dümdüz. Gidiş geliş 100 kmde 8 litre gaz yaktım ama 100-130 arası hızla gittim. Kendi değerlerini buna göre kıyaslayabilirsin. Dediğin gibi bir sürü faktör var. yoldaki küçük bi eğim bile oldukça etkili bir durum.

• Geçen hafta 2012 civic ile aranıza katıldım. Econ açık olarak Samsundan-Ankara (411 km), Ankara Şehir içi (yaklaşık 295 km) ve Ankara-Çorum (244 km) toplam 950 km 280 TL benzin yaktı, yol bilgisayarı ortalaması 6,2 LT. Bugün itibariyle 6 yıl garantili BRC Honda kit taktırdım. Bakalım LPG ile sonuçlar nasıl olacak, ilk izlenimim çekiş düşmemiş gibi, pipolu sistemden kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: majortr

Geçen hafta 2012 civic ile aranıza katıldım. Econ açık olarak Samsundan-Ankara (411 km), Ankara Şehir içi (yaklaşık 295 km) ve Ankara-Çorum (244 km) toplam 950 km 280 TL benzin yaktı, yol bilgisayarı ortalaması 6,2 LT. Bugün itibariyle 6 yıl garantili BRC Honda kit taktırdım. Bakalım LPG ile sonuçlar nasıl olacak, ilk izlenimim çekiş düşmemiş gibi, pipolu sistemden kaynaklanıyor olabilir.

Hayirli ugurlu olsun.100 kmde 6.2 benzin icin iyi 7-8 litrede lpg yakarsin ki o da 200 kurus bile yspmaz BRC iyi seçim çekiş azalmamasının pipo ile falan alakası yok. BRC den kaynaklı sanırım. Neyse kısaca 280TL yerine 170-175TL civarı anca yakarsın :) Alır almaz taktırmakla çok mantıklı hareket etmişsin. Benzine giden para boşa gidiyor. İnsanlar performansı azalmasın diye LPG den uzak duruyor ama sonrada az yaksın diye gaza bile basmaya korkuyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 12 Şubat 2013; 11:53:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: majortr

Geçen hafta 2012 civic ile aranıza katıldım. Econ açık olarak Samsundan-Ankara (411 km), Ankara Şehir içi (yaklaşık 295 km) ve Ankara-Çorum (244 km) toplam 950 km 280 TL benzin yaktı, yol bilgisayarı ortalaması 6,2 LT. Bugün itibariyle 6 yıl garantili BRC Honda kit taktırdım. Bakalım LPG ile sonuçlar nasıl olacak, ilk izlenimim çekiş düşmemiş gibi, pipolu sistemden kaynaklanıyor olabilir.

hayirili olsun , keşke hiç takmasaydin lpg
  • arkadaşlar 2010 civic aracım var, lpg'ye geçmeyi düşünüyorum. tüketimde 50 kuruşu çoktan geçti. buradan okuduğum kadarıyla herkes çok memnun.
    benim kafama takılan dönüşümden sonra araç değer kaybediyor mu, satışında sıkıntı yaşanıyor mu? aracın performansına etkisi nedir?
    aydınlatırsanız çok memnun olurum.
    ayrıca anadolu yakası içinde lpg montajı için tavsiyeniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baronturk

arkadaşlar 2010 civic aracım var, lpg'ye geçmeyi düşünüyorum. tüketimde 50 kuruşu çoktan geçti. buradan okuduğum kadarıyla herkes çok memnun.
    benim kafama takılan dönüşümden sonra araç değer kaybediyor mu, satışında sıkıntı yaşanıyor mu? aracın performansına etkisi nedir?
    aydınlatırsanız çok memnun olurum.
    ayrıca anadolu yakası içinde lpg montajı için tavsiyeniz nedir?

Performanstaki azalmayı pek hissedemezsin. Araç neden değer kaybetsin aksine lpg yi bilen birisi için değeri artar bile. 50 yerine 30-35 yakarsın. İstanbul için bildiğim yer yok ama Brc yetkililerden birine taktırmanı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar aracım 2011 civic premium otomatik, zavoli marka kit takılı.
    Lpg ölçüm değerlerim şu şekilde 40,33 lt ile 475 km yol gittim. 8,50 lt/100km
    475 km yolun 175 km si izmir şehir içi, geri kalan 300 km si şehir dışı (şehir dışı sabit hız 90-95 km/h)
    Aracın yol bilgisayarında 475 km nin ortalaması 6 lt/100km olarak görünüyor. bu da demek oluyor ki 8,5/6=1,41 Aracın yol bilgisayarı göstergesinde çıkan sonucu 1,41 ile çarptığımda harcanan lpg miktarını öğrenebiliyoruz. sizde bu katsayı kaç acaba?
    Değerlerin iyi olduğunu düşünüyorum sizlerin fikri nedir?
    Ayrıca aracı otomatikte değilde S modunda manuel kullanırsam, yakıt sarfiyatında düşme sağlayabilir miyim?
  • hocam bu 50 tl 'ye 205 km..şehir içi mi_??
  • Beyler civic 2007 ve 2011 modellerini otomatic kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.Lpg lerini pipolu olarak mı taktırdırlar.Birde hangi brc servisinde taktırdınız.İstanbul için soruyorum.

Şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: reeaall

Arkadaşlar aracım 2011 civic premium otomatik, **** marka kit takılı.
    475 km yolun 175 km si izmir şehir içi, geri kalan 300 km si şehir dışı (şehir dışı sabit hız 90-95 km/h)
    Aracın yol bilgisayarında 475 km nin ortalaması 6 lt/100km olarak görünüyor. bu da demek oluyor ki 8,5/6=1,41 Aracın yol bilgisayarı göstergesinde çıkan sonucu 1,41 ile çarptığımda harcanan lpg miktarını öğrenebiliyoruz. sizde bu katsayı kaç acaba?
    Ayrıca aracı otomatikte değilde S modunda manuel kullanırsam, yakıt sarfiyatında düşme sağlayabilir miyim?

Kardeşim yol bilgisayarına göre kat sayı bende şehir içi 1,15, şehir dışı ise 90-140 arası hızlar 1,2.
    senin katsayı bana biraz fazla gelsi. ama dediğine göre tüketimin normal gibi. bence lpg ayarında değilde yol bilgisaayrın olması gerekenin biraz altını gösteriyor böylelikle katsayın fazla gibi çıkıyor. Yanı benim katsayı seninkinden az ama tüketim sonucu yaklaşık aynı...

• Arkadaslar güncel uzun yol yakıt değerlerim.
    Samsun-corum git gel
    Corum da bi yarım saat durmadan sokak arası dolanma dahil 277 km de 21 Lt lpg
    Litresi 2.33 den aldık km de 173 kuruş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reeaall

Arkadaşlar aracım 2011 civic premium otomatik, **** marka kit takılı.

Kardeşim yol bilgisayarına göre kat sayı bende şehir içi 1,15, şehir dışı ise 90-140 arası hızlar 1,2.
    senin katsayı bana biraz fazla gelsi. ama dediğine göre tüketimin normal gibi. bence lpg ayarında değilde yol bilgisaayrın olması gerekenin biraz altını gösteriyor böylelikle katsayın fazla gibi çıkıyor. Yanı benim katsayı seninkinden az ama tüketim sonucu yaklaşık aynı...

mrfj kardeşim peki bu otomatik viteste manuel S modu hakkında bir bilginiz var mı?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.