Şimdi Ara

Civic 1.8 HB Uygulamalar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
34
Favori
81.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _eRay

Yılan yılan :)

Düşün birde bagaja birini oturttuğumuzu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Görüşelim abi şu bi-çakma xenonları takalım :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Xenonları takmaktan vazgeçicem galiba. Aklıma takılan bir kaç sorun var.
    1-Farlar açıkken marş basmama olayı
    2-Far tası küçük olduğu için sıcaklıktan dolayı far camının puslanması olayı

Yalnız yinede görüşelim biz. Biraz yoğunum bu aralar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 18 Mart 2013; 13:09:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Xenonları takmaktan vazgeçicem galiba. Aklıma takılan bir kaç sorun var.
    1-Farlar açıkken marş basmama olayı
    2-Far tası küçük olduğu için sıcaklıktan dolayı far camının puslanması olayı

Yalnız yinede görüşelim biz. Biraz yoğunum bu aralar.

Bu sorunları yaşayanlar mı var?

• quote:

Marş basmama olayından kasıt farlar açıkken marş basınca ampullerde sıkıntı çıkabiliyormuş.
    2. durumu başka bir Civic'te gördüm.
  • quote:

quote:

Marş basmama olayından kasıt farlar açıkken marş basınca ampullerde sıkıntı çıkabiliyormuş.

Ben Astra'ya taktırdığımda aracın far asistanını 0 konumunda tut çalıştıktan sonra Auto moduna al demişlerdi. Xenon motorlarda sıkıntı olabiliyomuş ama hep Auto modunda 2 seneye yakın kullandım sıkıntı çıkmamıştı abi
  • quote:

quote:

Marş olayı önemli değil farlar kapalı basarsın, açıkkan basarsan da ampulun patlama olasılığı %1 falan.
    Camın puslanması ile ilgili hiç fikrim yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

2004 Civic için hava filtresi kaç paraya patlar hocam bize?

Ayrıca nerede taktırabilirim ve ne gibi artıları olur bana?

Filtreden filtreye fark var. Short ram veya Cai tipi olabilir.
    İkisinin arasında da fiyat farkı vardır. Türkiye'de Civic'ler için en çok ismini duyduğum filtre Simota.
    Google'dan piyasayı araştırmak lazım. Ben kendim taktım. El yatkınsa takabilirsin. Yoksa bakım yaptırdığın serviste takarlar...
    Artısı aracın daha rahat hava alması ve daha hoş motor sesi. Filtre üreticilerine göre 5HP civarı genel kanıya göre 2-3HP güç artışı olur.

Bu arada yayları iyiki taktırmışım diyorum. Konfor açısından hiç sıkıntım olmadı.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Anladım,

Peki bu hava filtresini takınca çevreden duyulabilecek şekilde mi bir motor sesi oluyor. Çünkü kimseyi rahatsız etmek istemiyorum.

Simota baya büyük bunun daha küçükleri varsa genel olarak fiyatları nedir?

Teşekkürler.

• quote:

Anladım,

Peki bu hava filtresini takınca çevreden duyulabilecek şekilde mi bir motor sesi oluyor. Çünkü kimseyi rahatsız etmek istemiyorum.

Teşekkürler.

Çevreden duyulabilecek rahatsız edici bir gürültü yok. Eksoz ile mukayese bile edilemez. Zaten sabit hızla giderken farkı farketmezsiniz bile. Gaza yüklenme ve devirlenme esnasında yani motor filtreden havayı çekerken oluşan bir ses değişikliği diyelim. Bir önceki sayfada youtube videosu koymuştum. Yine youtube aramalarından ses ile ilgili bir miktar fikir edinilebilir.
    Açıkçası bu konuda çok bilgili olduğumu söyleyemem. Bende araştırıp tavsiye ile aldım. Hangi araçta en uyumlusu hangisi veya fiyat/performans oranı en iyi olan hangisi onu daha önce tecrübeleri olanlarla konuşmak lazım.
    http://www.techturkey.com/forum/genel/114641-vtec2-aracima-acik-hava-filtresi-onerileriniz.html
    http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/58073-vtec-2-icin-aem-short-ram-tavsiye.html
    Şöyle konular var. Bir göz gezdirirseniz daha net bilgiler var.

• quote:

quote:

Anladım,

Teşekkürler.

Çevreden duyulabilecek rahatsız edici bir gürültü yok. Eksoz ile mukayese bile edilemez. Zaten sabit hızla giderken farkı farketmezsiniz bile. Gaza yüklenme ve devirlenme esnasında yani motor filtreden havayı çekerken oluşan bir ses değişikliği diyelim. Bir önceki sayfada youtube videosu koymuştum. Yine youtube aramalarından ses ile ilgili bir miktar fikir edinilebilir.
    Açıkçası bu konuda çok bilgili olduğumu söyleyemem. Bende araştırıp tavsiye ile aldım. Hangi araçta en uyumlusu hangisi veya fiyat/performans oranı en iyi olan hangisi onu daha önce tecrübeleri olanlarla konuşmak lazım.
    http://www.techturkey.com/forum/genel/114641-vtec2-aracima-acik-hava-filtresi-onerileriniz.html
    http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/58073-vtec-2-icin-aem-short-ram-tavsiye.html
    Şöyle konular var. Bir göz gezdirirseniz daha net bilgiler var.

İlginiz için çok teşekkür ederim, arabanız da muazzam olmuş kazasız belasız...

• logo işini kendi çapımda hallettim.
    kendim sprey boyayla boyadım.
    biraz rötuş yapmam gerek.
    olmadı çerçevesinide boyucam.
    eskisinden iyi oldu.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

• Çerçevesini de boyarsanız daha iyi olur. Direksiyonun üzerini gazete ile kaplayıp mı boyadınız yoksa çıkıyor mu ? Bende de soyuldu orası boyayacağım bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07saltan

logo işini kendi çapımda hallettim.
    kendim sprey boyayla boyadım.
    biraz rötuş yapmam gerek.
    olmadı çerçevesinide boyucam.
    eskisinden iyi oldu.

Soyulmuş halinden iyi olduğu kesin ama hepsi boyansa daha iyi olur gibi geldi bana.
    Olmadı E-bay'den 5 tane falan sipariş vermek lazım. Kargoya değsin. Soyulan çok anladığım kadarıyla makul bir fiyata satılabilir.

Bu arada bugün ufak bir yakıt tüketim denemesi yaptım. Ş.içi E6 ve E5 güzergahında mümkün olduğunca küçük viteste ve devirli şekilde genellikle sabit hızdan ziyade tam gaz veya tam gaza yakın ara hızlanmaların olduğu tamamı manuel kullanımda bir sürüş karakteriyle yapılan bir deneme oldu. Trafik ve diğer araçlar izin verdiğince gazlamaya çalıştım bir çok zaman gereksiz gazlama ve akabinde frenleme oldu... Toplamda 15 km kadar bir sürüş.
    Bu durumda bu sürüşle 1.8 motorun yaktığı yakacağı 10.5 litre ve yaklaşık 50 kuruş işte.
    Tek kişi telefonla video bu kadar oldu.

• Kadir bey böyle video çekimleri yapacağınız cepten çaldırın ben gelir aracı kullanır yada kamerayı tutar size yardımcı olurum tek başınıza hem yorulmayın hemde dikkatinizi dağıtmayın saygılar.....
  • Spontane bir video oldu. Akşam buluşmadan dağıldıktan sonra evin önüne geldim. Baktım park yeri yok gidip bi gazlayıp geleyim dedim. Geldiğimde yine yoktu o ayrı.
    Aynı şartlarda 1.5DCI ne yakar Baki Bey?
  • quote:

Spontane bir video oldu. Akşam buluşmadan dağıldıktan sonra evin önüne geldim. Baktım park yeri yok gidip bi gazlayıp geleyim dedim. Geldiğimde yine yoktu o ayrı.

Hazir 90 liralik benzin almisken... :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi yolda hiç F30 yok muydu
  • quote:

quote:

Spontane bir video oldu. Akşam buluşmadan dağıldıktan sonra evin önüne geldim. Baktım park yeri yok gidip bi gazlayıp geleyim dedim. Geldiğimde yine yoktu o ayrı.

Hazir 90 liralik benzin almisken... :)

Hiç 1 saat içinde 3 defa benzin almamıştım. Benzinlikte olay çıkarmadığımız iyi olmuş.
    Aslında halı sahanın parasını ben götürsem olurmuş. Yaktığımız benzin bi işe yarardı.
    Son gördüğüm F30'un zihnimde hala sağ sinyali yanıyor Coşkun.

• uzun zamandır gördüğüm en iyi modifiyecisin.
    aracı apaçiye benzetmeden bozmadan harika bir iş başarmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

uzun zamandır gördüğüm en iyi modifiyecisin.
    aracı apaçiye benzetmeden bozmadan harika bir iş başarmışsın.
    Amaç tam olarak buydu.
    Bu yüzden artık sırıtabilecek bişeyler daha yapmak istemiyorum.
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.