Şimdi Ara

Civic 1.8 HB Uygulamalar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
34
Favori
81.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konsol sökülmesiyle ilgili daha detaylı fotograflarınız varmı bende niyetliyim sökmeye fakat bir yerini kırmakta istemiyorum ayrıca usb den çalınan şarkılarda kalite cd ye oranla nasıl
  • @
    baki2150
    İzolasyon bandı dediğim siyah elektrik bandının biraz daha yumuşak ve kalın olanı diyeyim. Evde bulmuştum asıl amacı izolasyon değildir ama ben o amaçla kullandığım ve işe yaradığı için izolasyon bandı dedim.

@zagor37
    Konsol sökümü ile ilgili detaylı fotoğraflar bana ait olmasa da var. Müsait bir zamanda buraya eklerim. İhtiyacı olan herkes alıp kullanabilir.
    Usb ve SD karttan çalınan müziklerin CD'den hiç farkı yok. Aksine kartta yer sorunu olmadığı için tüm müzikleri özellikle 320kbs indiriyorum ki kalite olumlu yönde değişiyor. Tek dezavantaj MP3 isimlerini okumaması. Klasörlerdeki MP3'lerin sırasını bilmek gerekiyor.

Bu arada bugün itibarıyla yeni lastiklerimizi taktık. 45 bin km kullandığımız lastiklerimiz yerini Michelin Pilot Sport3 lastikler aldı. İlk izlenimim araç resmen yumuşadı ve tüketime etkisi kesinlikle olumlu.
    Bu arada hazır lastikler sökülmüşken kaliperlerle ilgili uygulamayıda hayata geçirdim. Malum havalar yağmur çamur araç yine pis.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

• quote:

Orijinalden alıntı: zagor37

bu konsol sökülmesiyle ilgili daha detaylı fotograflarınız varmı bende niyetliyim sökmeye fakat bir yerini kırmakta istemiyorum ayrıca usb den çalınan şarkılarda kalite cd ye oranla nasıl

Fotoğraflar benim çekimim değil. Yurtdışı başka bir forumdan almıştım.

Sürücü kapısı açıldıktan sonraki üçgen plastik bölgeyi herhangi bir malzeme ile kanıttırarak çıkarıyoruz.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Oldukça kolay çıkan parçadan sonra yıldız tornavida ile açılacak tek bir vida var.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Vidayı söktükten sonra hafifçe çektikçe tırnaklar kurtuluyor ve direksiyonun altındaki plastik komple çıkıyor.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Burası kol dayama, bardak gözü ve el freninin olduğu kısım. Toplamda 4 kapak var. Koltuğu geri alıp öndekileri öne alıp arkadakileri kanıttırarak çıkarıyoruz. Altındaki vidalar yine yıldız tornavida ile çıkıyor.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

4 vida söküldükten sonra önce ön kısmı kaldırıp tırnaklarından kurtarıyoruz. Çok hızlı çekmeyin Çünkü çakmak bağlantısının kablosu var. Onu çıkarmak gerekiyor.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

El freni çekik haldeyken arkadan öne doğru kaldırıp çıkarıyoruz.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Bu klipsler sürücü ve yolcu ayak bölümündeki klipsler. İçindeki yuvarlak kısma ince uçlu yıldız tornavida ile basınca klipsler serbest kalıyor. Her iki tarafta da var.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Klipsler çıktıktan sonra yine yavaşça oynata oynata vites bölgesinin olduğu kısmı alıyoruz.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Konsolun üst kısmı yine kanıttırarak açıyoruz. Beni en çok zorlayan yer burası olmuştu. Çok fazla tırnak var. Parça çok sıkı. Tek taraftan çekerseniz gelmez. El girecek kadar boşluk olduktan sonra eli yukarı bakacak şekilde içeri sokup üst bilekten destek alıp tüm parmaklar ve avuçla birlikte yukarı itmek gerekiyor.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Nihayet teybin vidalarına ulaştık. 3 tanesi üstte. Yıldız uçlu.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

2 tanesi altta. Yıldız uçlu ve kısa tornavida gerektirir. Çok sıkı olduğu için ingiliz anahtarı ile söktüm.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

5 vida söküldükten sonra teyp serbst kalıyor. Sağa sola oynata oynata yavaşça çekmek gerekiyor. Zamanla sıkışmış olabilir. Metal kısımlardan kuvvetlice tutulup çekilebilir.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Arkada CD Changer için tek bir boş jack var. Kabloyu ona takıp alttan vites bölgesinden geçirip araçta nereye koymak istersek oraya çekiyoruz ve sonra işlemleri tersten yaparak kapatıyoruz.

• Maşallah nazar değmesin. Çok güzel olmuş araç. Motora hava filtresinden başka bi işlem yaptırmayın bence.
    Honda Civic de FN2 ve EG çok hoşuma gider. Diğerlerine karşı niye ise bi sempatim yok (160'lık VTİ motor hariç )
    Buda bizim sokağımızdan bi görüntü .2 tane Honda Civic Si, 1 tane Honda CRX (VTİ motorlu)
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exitus112 -- 1 Şubat 2013; 13:17:29 >

• arkadaslar dolu magduru oldum
    arabamın tavanında ve motor kaputunda hasar var.
    daha önce böyle bir olay yaşayan var mı?
    varsa nasıl yaptırdınız
    ne kadar tuttu.
    bide kasko karşılıyor mu?
    bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Orijinalden alıntı: HondaPower

Bu işleminizde hayırlı olsun. Hava filtresini duyma imkanımız var mı acaba merak edıyorum da epeyce

Mesajı okuduğumda dışarıdaydım. Gelirken öylesine çektim. Yalnız hava çok yağmurlu ve E5 oldukça yoğundu. Hep gaz kesmek zorunda kaldım, yeteri kadar dip gaz yapamadım ama fikir verir herhalde.

http://www.youtube.com/watch?v=nJ1257Y_-HY&feature=youtu.be

hocam videoyu tekrar yükleme şansınız var mı acaba?

Konuyu ilk başlarda takip ediyordum. En son kaliperleri kırmızıya boyamıştınız. Ondan sonra takip edememiştim. Favorilerde konuyu görünce bakayım dedim.
    Birde ne göreyim maşallah hocam baya ilerletmişsiniz helala olsun doğrusu araba süper olmuş. kazasız belasız devam edin inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiSoyaL ...

Maşallah nazar değmesin. Çok güzel olmuş araç. Motora hava filtresinden başka bi işlem yaptırmayın bence.
    Honda Civic de FN2 ve EG çok hoşuma gider. Diğerlerine karşı niye ise bi sempatim yok (160'lık VTİ motor hariç )
    Buda bizim sokağımızdan bi görüntü .2 tane Honda Civic Si, 1 tane Honda CRX (VTİ motorlu)
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Teşekkür ederim. Gördüğüm kadarıyla renktede ciddi bir tutarlılık var. Sokaktan mahalleye doğru yayılmasın turuncu Honda akımı.
    Bu arada resmi Simage yaparsanız çok sevinirim. Sayfa oturana kadar biraz zorlanıyor.

@07saltan
    Geçmiş olsun. Çok kötü bir durum ama çözümsüz değil. Kasko konusunda bilgim yok ama poliçede doğal sebepler klozu varsa kasko karşılaması lazım.
    Boyasız göçük düzeltme yapılan yerlerde dolu hasarlarını tamir edebiliyorlar. İki sistem var. Bir tanesinde vakumla çekiyorlar diğer sistemde alttan göçük tersine baskı uygulanarak düzeltiliyor. İşini iyi yapan bir kaç yere gidip canlı olarak gösterip fikir almak lazım.

@Armansky
    Teşekkür ederim.
    Fırsat buldukça küçük küçük bir şeyler yapmaya çalıştık. Yine zaman geçtikçe ufak değişiklikler olabilir ama genel bütünlük değişmez diye düşünüyorum. Video şuan aktif ancak forumda niye çıkmıyor anlayabilmiş değilim. Tube linkine yapıştırınca boş görünüyor. Linki komple yapıştırınca sadece bir kısmı çıkıyor. Şöyle yapalım.
    http://www.you tube.com/watch?v=nJ1257Y_-HY&feature=youtu.be
    Kopyala yapıştır yapıp, boşluğu kaldırıp tıklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 1 Şubat 2013; 12:26:33 >

• öncelikle bilgilendirme için teşekkürler
    kaliperlere civic yazısını nasıl yazdınız öğrenebilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07saltan

öncelikle bilgilendirme için teşekkürler
    kaliperlere civic yazısını nasıl yazdınız öğrenebilirmiyim.

Rica ederim.
    Kaliperlere uygun Civic yazısını internetten bulup yapışkan folyonun arkasına yazıcıdan çıktı aldım. Sonra izlerden falçata ile içi boş kalacak şekilde kestim. Kaliperin üzerine yapıştırıp üzerine bir kaç kat beyaz sprey boya sıkıp folyoyu kaldırınca folyonun boş kısımlarından kalipere geçmiş beyaz Civic yazısı kaliperlerde kaldı.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 5 Şubat 2013; 17:06:45 >

• teşekkürler.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-kazasiz-boyasiz-manuel-mat-siyah-vsa-li-full-plusfull-110586911/pasif-ilan/
    ilandaki aracın üzerindeki cam rüzgarlıklarını nereden bulabiliriz.
    arkadaşı aradım.aracı aldığında üstünde geldiğini söyledi.
    bulabileceğimiz bir yer var mı acaba?
  • Pek cam açma alışkanlığım olmadığı için cam rüzgarlığı hiç düşünmedim, hiç araştırmadım. Sedanlar için çok rahat bulunur o kesin de HB kasa için hiç bir fikrim yok.
  • Geçen zaman içinde eibach pro-kit yaylarımızıda taktık. Takma işlemleri yapılırken hava epey soğuktu birde karanlığa kaldı o yüzden arkadaşın arabada oturup beklerken fotoğraf çekemedik.
    Yayların açıklamasında 2.5-3cm düşüreceği yazıyor. Belki zamanla çok az daha oturur. Konfor kaybı yok desem abartmış olmam. Orjinal yaylar sertleşmişmidir nedir başkası alıp taktırıp evin önüne çekse ertesi gün haberim olmadan binsem farketmezdim.
    Fotoğraf çekimi yapmadık henüz. Dünkü DH buluşmasından çıkan fotoğrafları ekliyorum.

Civic 1.8 HB Uygulamalar
    ,

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Bu arada yurtdışından sipariş verdiğimiz yeni tasarım yeri göğü aydınlatmayı engelleyen bir tarafı karartılmış xenon ampullerimiz Türkiye'ye giriş yapmış. Yakında onları da takacağız. Yurtdışı sitelerde yorumlar oldukça iyi bakalım nasıl bir sonuç alacağız.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 18 Şubat 2013; 19:58:15 >

• quote:

Hocam araç resmen Type-R olmuş vallahi sizi baya bir süredir takip ediyorum. Durumum olmuş olsa satacağınız zaman ilk bana haber vermenizi isteyeceğim o derece güzel araç. Hayırlı uğurlu olsun...
  • quote:

Geçen zaman içinde eibach pro-kit yaylarımızıda taktık. Takma işlemleri yapılırken hava epey soğuktu birde karanlığa kaldı o yüzden arkadaşın arabada oturup beklerken fotoğraf çekemedik.
    Yayların açıklamasında 2.5-3cm düşüreceği yazıyor. Belki zamanla çok az daha oturur. Konfor kaybı yok desem abartmış olmam. Orjinal yaylar sertleşmişmidir nedir başkası alıp taktırıp evin önüne çekse ertesi gün haberim olmadan binsem farketmezdim.
    Fotoğraf çekimi yapmadık henüz. Dünkü DH buluşmasından çıkan fotoğrafları ekliyorum.

Civic 1.8 HB Uygulamalar
    ,

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Bu arada yurtdışından sipariş verdiğimiz yeni tasarım yeri göğü aydınlatmayı engelleyen bir tarafı karartılmış xenon ampullerimiz Türkiye'ye giriş yapmış. Yakında onları da takacağız. Yurtdışı sitelerde yorumlar oldukça iyi bakalım nasıl bir sonuç alacağız.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Hocam egzozun gideri var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HondaPower

quote:

Hocam araç resmen Type-R olmuş vallahi sizi baya bir süredir takip ediyorum. Durumum olmuş olsa satacağınız zaman ilk bana haber vermenizi isteyeceğim o derece güzel araç. Hayırlı uğurlu olsun...

Teşekkür ederim. Daha iyisi nasip olsun inşallah. Nasipse 2014 sonlarına kadar binmeyi planlıyorum. Sonrası mali planlara göre tekrar şekillenecek.

@xrebelliousx
    Artık hiç bir şeye olmaz demiycem.
    Yay içinde olmaz olmaz diyordum sonuç ortada. Ancak kısa vadede eksozla ilgili bir plan yok.

• Hocam konuyu baştan sona okudum,yaptığın uygulamalar gayet şık olmuş,doya doya-güle güle binmeni temenni ediyorum.
  • Atarlı egzoz olaydı, iyiydi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buluşma fotolarına baktımda , algıda seçicilik mi denir yoksa gerçekten öyle mi bilemşyorum ama hiç biri senin araç kadar dikkat çekici değil.

Nazar değmesin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel araba güle güle binin , baya masraf yapmışsınız görünüşe göre deymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Buluşma fotolarına baktımda , algıda seçicilik mi denir yoksa gerçekten öyle mi bilemşyorum ama hiç biri senin araç kadar dikkat çekici değil.

Nazar değmesin...

seninki algıda fanatiklik ama bu pb'nin güzelliğine gölge düşüremez tabi.

Kadir abi orjinal çakma xenonlar ne oldu?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.