Şimdi Ara

Civadan Altına Dönüşüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Periyodik tabloda da görüldüğü gibi Au(altın) atom numarası 79 olan bir elementtir.Ondan sonra gelen Hg(civa)nin ise atom numarası 80'dir.Atom numarası elementteki proton sayısını ifade eder.Atom çekirdeği + yüklü proton ve nötr nötronlardan oluşur.Eğer civadan 1 proton koparılabilirse altına dönüşebileceğini düşünüyorum.Bir elementten proton ayırmak çok fazla enerji geretirir.Bunun için fisyon reaksiyonu gerçekleştirebilen bir reaktör ihtiyaç vardır.Sizc bu mümkün mü?

• 15-18 yıl önce lisede bu tabloyu ezberletmişlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanyada bu işle ilgilenen atom labarutuvarları var
    çekirdek tepkimeleri ile bir çok atomu başka atomlara çeviriyorlar
    ama altını üretmeyi başaramadılar
    altın çekirdek yapısı itibari ile direniyor teknik onda işe yaramıyor
  • Fi tarihlerinde simyacilar ugrasmislar bu işlerle. Sonuç itibariyle bu merak yüzünden dünya üzerinde bilimin en az 100 yıl Geride kaldığı söyleniyor.
    O Protonu oradan koparmak için çok çok büyük bir enerji gerekir. Teknik olarak basarabilseler bile maliyeti çok yüksek olur. Ancak dünya üzerinde hiç altın kalmayacak da çok çok önemli bir şey için altına ihtiyaç olacak O zaman belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

Fi tarihlerinde simyacilar ugrasmislar bu işlerle. Sonuç itibariyle bu merak yüzünden dünya üzerinde bilimin en az 100 yıl Geride kaldığı söyleniyor.
    O Protonu oradan koparmak için çok çok büyük bir enerji gerekir. Teknik olarak basarabilseler bile maliyeti çok yüksek olur. Ancak dünya üzerinde hiç altın kalmayacak da çok çok önemli bir şey için altına ihtiyaç olacak O zaman belki.

Simyacılar zamanında şimdiki gibi gelişmiş bir teknoloji yoktu.Ayrıca simya insanlığa yarar da sağlamıştır.Simyacılar kimyaya geçişin öncüsüdür, pek çok araç ve gereç geliştirmişlerdir. Örneğin madenlerin işlenmesi,deri boyanması,seramik,cam,mürekkep.Newton ve Robert Boyle'da simya ile uğraşmıştır.

Ayrıca o dönemlerde çalıştıkları araç gereçler şu şekildeydi:

Civadan Altına Dönüşüm

• Proton koparmak yerine protonun birini nötrona dönüştürmek daha kolay gibi görünüyor. iyi hızlanmış bir elektronu civa atomuna çarptırırsak ne olur?
  • Nucleus7 N kullanıcısına yanıt
    çekirdek tepkimesi vermesi için radyoaktif olması gerekli diye biliyorum ve Hg nin radyoaktif olduğunu düşün müyorum

uranyumla bile çekirdek tepkimesi başlatmak için kusursuz bi uranyum gerekir , eğer sen bunu Civa ile yapmayı planlıyosan imkansız demicem ama bilimin daha çok aşama kaydetmesi gerekir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • entryleri okudum.
    ya ben bişey bilmiyorum ya siz çok şey biliyorsunuz.

bir atomun yapısını değiştirmek için onun meyilli olmasının olması gerek. mesela güneşte kı gibi yada nükleer tesislerdekı gibi. yani bir tepkime başlayınca devam etmesi gerek.

yoksa 6.02x10^23 tane atom için tek tek uğraşmak çılgınlık. bunu yApana kadar ıngilizler gibi afrikadaki ülkelere çökersin.

protonla elektron çarpışıp nötron nasıl olursur bu mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: yec44

entryleri okudum.
    ya ben bişey bilmiyorum ya siz çok şey biliyorsunuz.

bir atomun yapısını değiştirmek için onun meyilli olmasının olması gerek. mesela güneşte kı gibi yada nükleer tesislerdekı gibi. yani bir tepkime başlayınca devam etmesi gerek.

yoksa 6.02x10^23 tane atom için tek tek uğraşmak çılgınlık. bunu yApana kadar ıngilizler gibi afrikadaki ülkelere çökersin.

protonla elektron çarpışıp nötron nasıl olursur bu mümkün mü?

Bahsettiğin şey karasız elementlerin reaksiyon ile parçalanarak daha hafif elementlere dönüşmesidir. Tabi bu 83 atom nolu bizmuttan sonraki elementler için geçerlidir. Civadan proton koparmanın çok da mümkün olacağını düşünmüyorum. Altından daha hafif elementler füzyon ile birleştirilerek altın elde edilebilir ama bunu yapabilen tek şey supernovalardır :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

Altından daha hafif elementler füzyon ile birleştirilerek altın elde edilebilir ama bunu yapabilen tek şey supernovalardır :)

hocam burayı biraz açabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: double minded

quote:

Altından daha hafif elementler füzyon ile birleştirilerek altın elde edilebilir ama bunu yapabilen tek şey supernovalardır :)

hocam burayı biraz açabilir misiniz?

tabi,
    güneşten daha büyük yıldızlar(yani ağır olanlar) ömürlerinin sonuna geldiklerinde kütle çekim füzyona karşı galip gelir ve kendi içlerine çökerler bu olaya supernova patlaması denir. bilinen en parlak gök olayıdır. patlamayla birlikte çekirdekte inanılmaz kuvvetler neticesinde demirden daha ağır elementler üretilir. gümüş altın bakır vs.
    yani bizim güneşimiz kendi içine çöktüğünde altın gibi elementleri oluşturamayacak. dünyamızdaki altın vs ağır elementler geçmişte patlayan bir yıldızın eseridir. tüm elementler yıldızların kendi içine çökmesiyle oluşturulurlar.

• quote:

dünyamızdaki altın vs ağır elementler geçmişte patlayan bir yıldızın eseridir.

nasıl ne şekilde dünyamıza gelmişlerdir bu metaller?geldiklerinde dünya ne durumdaydı?peki yeni oluşacak ya da oluşmuş supernovalardan yine dünyamıza bu ağır metallar gelebilir mi?teşekkürler
  • quote:

quote:

nasıl ne şekilde dünyamıza gelmişlerdir bu metaller?geldiklerinde dünya ne durumdaydı?peki yeni oluşacak ya da oluşmuş supernovalardan yine dünyamıza bu ağır metallar gelebilir mi?teşekkürler

büyük yıldız supernova ile patlar ve kalıntılarından yeni yıldızlar doğar. bu yıldızlardan biri bizim güneşimizdir. güneşimizin yanında ise kalıntılardan gezegenler oluşmaya başlar ve bizim payımıza düşen altın demir vs elementlerde yeraltında çıkarılmayı beklerler :)
    gakasimizde yaklaşık 100 yılda 1 adet supernova patlaması oluyor.sanırım şilideki gözlem evinden 1 tanesi gözlemlenmişti ancak bizim galakside değildi.
    dualarımız tekrardan yakınlarda bir supernova patlaması olmaması çünkü bu dünya için ölümcül dozda gama ışını salınımı demektir.

supernovaların parlaklıkları güneşin 100 milyon katı olabiliyor ayrıca güneşin 10 milyar yılda yayacağı enerjiyi (güneşin ömrüdür) sadece birkaç haftada yayabilirler.

• quote:

quote:

quote:

büyük yıldız supernova ile patlar ve kalıntılarından yeni yıldızlar doğar. bu yıldızlardan biri bizim güneşimizdir. güneşimizin yanında ise kalıntılardan gezegenler oluşmaya başlar ve bizim payımıza düşen altın demir vs elementlerde yeraltında çıkarılmayı beklerler :)
    gakasimizde yaklaşık 100 yılda 1 adet supernova patlaması oluyor.sanırım şilideki gözlem evinden 1 tanesi gözlemlenmişti ancak bizim galakside değildi.
    dualarımız tekrardan yakınlarda bir supernova patlaması olmaması çünkü bu dünya için ölümcül dozda gama ışını salınımı demektir.

supernovaların parlaklıkları güneşin 100 milyon katı olabiliyor ayrıca güneşin 10 milyar yılda yayacağı enerjiyi (güneşin ömrüdür) sadece birkaç haftada yayabilirler.

yanlış hatırlamıyorsam Kur-an'da dünya'da ki demirin dünya dışından geldiği yazıyordu.bununla ilgili bilimsel bir açıklama var mı,bilim dünyası böyle bir bilgiye sahip mi?

•  Civadan Altına Dönüşüm
  • Hg'den 1 proton koparmak yerine Pt'ye yuksek hizli bir H veya atiyorum Ca ile 59protonlu atom vs carpistirma fikri daha mntikli degil mi?

• Her şey dünya dışından gelmişken bir tanesinin göklerden geldiğini yazmak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Her şey dünya dışından gelmişken bir tanesinin göklerden geldiğini yazmak?

anlayamadım.fazla bilgili değilim bu konularda
  • quote:

quote:

Yani nerdeyse dünyayı oluşturan herşey ve neredeyse tüm elementler dünya dışından geldiler, bir başka deyişle " hepimiz yıldız tozuyuz "! Yalnızca bunu ifade etmek istedim.
    Gerisini Speedy zaten güzelce özetlemiş yukardaki cevaplarında.
  • quote:

quote:

quote:

Yani nerdeyse dünyayı oluşturan herşey ve neredeyse tüm elementler dünya dışından geldiler, bir başka deyişle " hepimiz yıldız tozuyuz "! Yalnızca bunu ifade etmek istedim.
    Gerisini Speedy zaten güzelce özetlemiş yukardaki cevaplarında.

speedy dünyamızın güneşten kopan bir parça sonucu oluştuğunu ve metallerinde supernova sonucu meydana geldiğini ve güneşten kopan parça da payımıza ne düştüyse o olduğunu söyledi.demirin güneşten kopan parçadan değil de başka supernova sonucu direk demir halinde dünyamıza geldiğini duymuştum sanki.ya yanlış hatırlıyorum ya Kur-an da denmek istenen o değildir ya da yanlış anlamışım olabilirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.