Şimdi Ara

Citroen Özel Servis Tavsiyesi !! (istanbul için) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
51.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: igav

    Atatürk oto sanayide ilbantekinler var.1. kısımda 3. ya da 4. sokak.İsteyen olursa tam adres verebilirim.



    hocam alayım tam adresi.... Allah servise düşürmesin kimseyi, inşallah ihtiyacımız olmaz ama periyodik bakımlar vs. için adres bulunsun, iyi olur..

    siz memnun musunuz? fiyat olarak makul mu? ustalık-işçilik olarak nasıl?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eranyumm

    quote:

    Orjinalden alıntı: solidus61
    benim aracım c3 bende yetkili servisten garanti bakımından sonra tavisye üzerine hazarbey otomotive götürdüm arabalardan gerçekten anlıyorlar...............
    ...............
    neyse arkadaşlar benimde önerim bu olsun umarım yardımı dokunur çünki araçlar çok problemli araçlar bir toyota bir honda gibi değil.......................



    konuyu ben açmıştım bugün bakınırken gördüm. evet ben de bir keresinde tavsiye üzerine buraya gittim. sorunumu söyledim..
    bana sorunlu parçayı söküp kontrol etmeden kesin bir fiyat veremeyeceklerini ama 150 ila 500 lira arası tutabileceğini söylediler. (komple değişirse 500). akşama doğru gittiğim içinde bugün yetişmez dediler..

    ben de yayan dönmemek için o zaman sonra bakalım deyip ayrıldım. daha sonra bir arkadaşa danışınca bildiğim bir elektirikçi var, o yapar dedi.. ben de bana daha yakın olduğu için arkadaşın önerdiği yeri tercih ettim ve tanıdık vasıtası ile gittiğim için 50 lira parça parası ve 20 lira işçilik alarak hesaplı bir şekilde yaptırdık. aslında dışarda olsaydı belki yine 150 lira istenirdi, zira sökülen parçanın yeri itibariyle biraz işçiliği vardı..

    orda çalışan Arif Usta işini bilen, iyi bir ustaya benziyordu. ama sanırım iş yeri kendisine ait değil ve orda bir çalışan diye tahmin ediyorum.. o yüzden fiyatta çok pazarlık imkanı olmayabilir. ancak yine de söylenen fiyatla benim yaptırdığım fiyat arasında çok fark vardı. değişen parçaları düşününce sanırım benden 200'den aşağı almazlardı. bence bendeki problem için fiyatın makulu de en fazla 100-150 liraydı..

    özetle orda yaptırmadığım için servis için kesin birşey söylemem zor. fiyat konusunda ise yetkili servise göre daha makuldür.. ama özeller arasında daha makul fiyatlı yerler de bulunabilir diye düşünüyorum..
    hazarbey'in hemen karşılarında yine kendilerine ait peugeot-citroen yedek parçacısı da var. bazı yedek parçaları yeri geldikçe parça satışı yapan yerlerine sordum. birçok parçayı bulamadım orda, bulduğum parçalara da aşırı fiyat verdiler. mesela rutin buji değişimi için buji alacaktım. bir bujiye 20-25 lira dediler.. bana da fiyat yüksek geldiği için 4 tanesi mi dedim.. ama bir tanesinin fiyatıymış.. daha sonra 4 tanesini 25 liraya aldım. arada neden bu kadar fiyat farkı vardır, bilemiyorum.



    @solidus61
    c3 için toyota vs.gibi sorunsuz değil, çok problemli demişsiniz de.. citroen c3 daha doğrusu citreenlerle ilgili çok fazla şikayet duymamıştım.. ne gibi sorunlar yaşadınız? c3 çok mu üzdü sizi?





    usta yaptı beni araba artık arabanın içinden ses geldimi anlıyorum hondam vardı yağı koy suyu koy devam et :)aracınız benzinlimi dizelmi benim aracıma 4 adet buji değiştirdiler bosch super seri 20 lira yazdılar dizeller pahalıdır herhalde .bende gittimmi arif ustaya yaptırtıyorum arabayı genel olarak memnunum parça konusunda o kadar sıkıntı olmadı ben triger bakımımı yaptırdım krank kasnağımı değiştirdim 1 ay sonra bobin değiştirdim hemen çıkardı verdiler.pazarlığı oranın patronu değilde orda çalışan biri var onunla yapıyorum ama yaptırmadan önce huymdur pazarlığımı yaparım .




  • bızım cok eskı bı ustamız var..cıtroenın en eskı ustalarından enver usta,35 senedir bu işin içinde ve bu yıla kadar dürüstlüğü ile işini yaptığını düşündüğümüz bi esnaf..yaptığı bakım ücretleri ve dıger bakım fıyatları gayet uygun,yetkili servislere göre yarı yarıya diyebilirim ve parça garantisi verebiliyor,dıagnostık cıhazlarıda var her turlu sikayetleriniz için ugrayabılırsınız memnun kalacagınız dusunuyorum..yeri cevizlibağda kar oto var cıtroen yetkılı servısı ilk sağ yapıp fıat fırat otoyu gectıkten sonra fırat oto sanayı sıtesı ıcınde yolun kenarında eskı man fabrıkasının karşısı tel:4819123
  • arkadaşlar istanbul değil ama ankara için çok dürüst çalışan bi citroen ekibi ile tesadüfen tanıştım.hızlı arıza tesbiti ve şeffaf çalışmaları hoşuma gitti.uzun süredir gelmekteyim hertürlü arıza ve kaporta için.çok memnunum hem ücret hemde citroen arıza tecrübeleri açısından. citroen doğanlar
    http://www.citroenservis.net/ internet siteleri 312 278 25 90...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangp -- 15 Mayıs 2009; 12:23:58 >
  • Avrupa yakasında oturanlar için ikitelli org. sanayide pax otomotiv var peugeot-citroen özel servis baya büyük biryer.Servisin 240 tl dediği 60000 bakımını 160 tl ye yapıyorlar.
  • izmir için iyi bir citroen servis tavsiye edebilir misiniz?
    (yeni bir başlık açmak istemedim)
  • Citroen özel servis tavsiyesi !

    Özellikle avrupa araç sahiplerinin en çok şikayeti, pahalı servis ücretleri değilmidir?
    Hemde peryodik bakım diğe adlandırılan bakımlara 350 ytl den başlayan fiyatları önünüze koyduklarında bu sorunla daha yakından muhattap olduğunuzu anlamak durumunda kalıyorsunuz.

    Bu bölümde bir çok marka arasında ayrı bir yeri olan Citroen grubu ve servisleri ile alakalı bir haber yapma gereği hissettik.

    Neden mi? Kendi başımıza geldide ondan!

    Bende bir Citroen kullanıcısıyım. 2007 model C4 marka dizel otamatik bir aracım var. bende garanti süresi boyunca yetkili servisleri tercih ettim. Hem bu araçaların elektonik aksamı çok yüksek hemde dışarıdaki özel servislerde bu cihaların olmadığını söylerdi yetkili servis çalışanları. (tamamen yanıltıcı bir bilgi)

    yine rutin bir bakım zamanı (75 bin km) servise gittim araca baktılar bir ses vardı ve turbomun arızalı olduğu tribun kapakcıkların kırıldığı söylendi. Kısacası turbo patlamıştı. aracımda garantiden çıkalı tam 3 gün olmuş arac 29 Nisan 2007 çıkışlı. Ben servise gittiğimde tarih 3 mayıs aracımın garanti dışı olduğu ve 6.500 Tl masrafı bir kaç gün geç kaldığım için cebimden ödemem gerektiği söylendi. Gelde şimdi yetkili servis için kötü bir şey söyleme... tabiki bu işlerin çok ucuza dışarda yapıldığını bildiğim için bir çok özel servis gezdim parça ve işcilik fiyatları hakkında bilgi topladım. ve gördüm ki servislerde ne varsa özel servislerde aynı cihazlar var aynı testler var. hatta servislerde ne yağ kullandıklarını bile bilemezken burda almanız gereken yağı söylüyorlar. siz ister alın ister ucuzunu alın. Garett marka üzerinde olan turbonun aynısı sıfır orjinalini işcilik dahil 6 ay garantili 1.000 ytl taktırdım. şimdi 75 bine kadar yetkili servise ödediğim garanti adı altında fazla fazla paraya mı yanayım yok ustaların '' abi bunlar yağ seçiyor eğer düzgün yağ kullanılırsa bu arabalar kolay kolay turbo patlatmaz'' demelerine mi yanayım şaştım kaldım.

    Bu arada bir çok özel servis arasından seçtiğim LION Citroen servisi çalışanları sahiplerine özellikle Yusuf usta ve Ahmet beye sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Citroen C4 lerin kronik hastalığı olan arkadan gelen amartüsörün takırdılamalarınıda tamamen kestiler. arabadan soğumuştum şimdi ilk gün ki gibi oldu aracım çok memnun kaldım citroen özel servis tavsiyesi için sizewww.lionservice.net kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyorum.

    CITROEN özel servis tavsiyesi NOT: BU TÜR ARAÇLARDA KULLANMAMIZ GEREKEN YAĞ ELF 5/30. (PİYASADAKİ EN PAHALI YAĞLARDAN 85 YTL CİVARI) AMA DEĞİL ÖZEL, YETKİLİ SERVİSLER BİLE BU YAĞ KULLANMIYORLARMIŞ VE BU TURBO ARIZALARIN ANA VE GERÇEK NEDENİ BUYMUŞ. AMAN DİKKAT YAĞINIZI NE KOYDUKLARINA ÇOK DİKKAT EDİN!

    http://ozelcitroenpeugeotservis.com/
    KAYNAK:http://www.gencturkhaber.com/citroen-ozel-servis-arama-tavsiye-bakim-ucuz-lion.html,013568



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkayceylanlar -- 11 Mayıs 2010; 13:47:15 >




  • paylaşımınız için teşekkürler..
    izmirde güvenilir ve bilgili özel servis hala bulamadığım için
    bakımları yine kendi tamircime yaptırdım. her marka araca bakan bir yer olmasındansa
    tek markaya servis veren yerleri daha güvenilir buluyorum. araçların kronik sorunlarını
    bildiklerinden daha kolay sorunlarınızı çözüyorlar. (diğer marka araçlarımda da hep öyle yaptım)
    yağ konusunda da kime ne sorsam herkes farklı bişey söyledi.
    yetkili servisteki biri 5/30 biri 5/40 v.s. kullanacaksın dedi.
    yağ satan dükkandan castrol tam sentetik 5/30 aldım üzerinde tüm ford marka
    hdi araçlar için üretilmiştir yazıyordu. (ford,pejo,citroen ve volvo aynı motoru kullanıyor)
    içim rahat etmedi castrolün web sayfasına baktım 5/40 öneriyor. sonra castrol müşteri hizmetlerini
    aradım olmaz dediler hemen 5/40 ile değiştirin. aynı motor olmasına rağmen
    forda önerdikleri yağı citroene önermiyorlar. nedenini sorduğumda da her marka farklı tercihte
    bulunuyor dediler. iyi de aynı motor ise bu fark nedir?
    neyse diyerek daha 2500km olmamışken yağı ve filtresini castrol 5/40 tam sentetik ile değiştirdim.
    kitapçıkta A3/A4 benzeri ifadelerin olduğu 5/40 ve 5/30 her iki yağın da kullanılabileceği
    yazıyor. (bu arada castrol 5/40 turbo dizel diye bir yağ var ama o da vw grubu içinmiş.
    yağ satın aldığım dükkan bu yağın diğerinden hiçbir farkının olmadığını ve tamamen bir reklam
    kandırmacası olduğunu söyledi.)
    bu sabah da aracı servise bırakırken castrol 5/40 tam sentetik yağa 72tl ödeyerek satın aldım ve değiştirttim.
    eğer elf 5/30 yağ çok daha iyi ise bir sonraki değişimde onu kullanabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keus35 -- 16 Mayıs 2009; 13:29:45 >




  • MERHABA ARKADAŞIM, PSA GRUBUNUN ÜRETTİĞİ MOTORLARA YAVSİYE ETTİĞİ YAĞ TOTAL VEYA ELF OLUYOR AMA BURDA ADI OLAN DİĞER YAĞLAR İÇİNDE EKSİ BİR SEY SÖYLEMEK HAKSIZLIK OLUR CİTROEN İN KAPUTUNU ACINCA ORDA TOTAL 10/30 TAVSİYE EDİYOR AMA BEN ELF 5/30 ALDIM VE ÇOK MEMNUN KALDIM SANADA TAVSİYE EDERİM FOCUS CİTROEN PEJO VOLVO S 40 DİZEL HEP AYNI GRUP MOTORU KULLANIYOR

    http://ozelcitroenpeugeotservis.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkayceylanlar -- 11 Mayıs 2010; 13:47:38 >
  • castrol bildiğim kadarıyla doğru düzgün üretim yeri bile olmayan normal bir yağdır. yani daha pahalı diye piyasadaki diğer yağlardan daha kaliteli olduğu düşünülmesin. elbette kalitesiz de değil. yukarıda bir arkadaşa ustanın söylediği gibi aynı yağa daha fazla para vermek isteniyorsa castrol tercih edilebilir. castrole verilen fazla para reklam parasından başka birşey değil yani.. ayrıca castrol'ün yağlarını şu an BP üretiyor. mesela Bp visco 5000 ile castrol magnatec aynı yağ aslında sadece ambalajı değişik..

    arkadaşın aktardığına göre (bana mantıklı da geldi) farklı ve kalitesiz yağ kullanımı turbo dizellerde sorun çıkartabiliyormuş. o yüzden turbo dizel motorlular arkadaşın önerdiği gibi elf veya total'in tam sentetik yağlarını kullanabilirler. ancak benzinli araçlarda markanın çok önemli olmadığını düşünüyorum. mobil1, esso, texaco, valvoline, maxima, bp visco, shell, speedol kaliteli yağlardır. içlerinde en kalitesi ise bence mobil ve mobil'in ürettiği esso/(exxon) gibi yağlardır. tavsiye edilemeyecek olanlar da en bilineni GM ve adı duyulmadık çok sayıda yağ markası sayılabilir. geçen gün sanayide gezinirken gördüm ki, adı sanı duyulmadık bir sürü yağ markası türemiş.. yukarıdaki markaların içinde ucuzları da, pahalı olanları da var. içinden bir tercih yapılabilir. mesela benzinliler için 4 lt.lik olanlar 30 tl.den başlıyor. mesela maxima ve speedol'ün fiyatları 30, 35 ve 40 TL kabaca bir araştırma ile.. aynı fiyata gidip GM veya adı bilinmeyen bir marka almaktansa bu tür yağlar tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 7 Haziran 2009; 2:42:36 >




  • 2007 c4 picasso 5k aracım var. güngören mersa servisine gidiyordum. Servisi değiştirmek istiyorum. tavsiyeleriniz nedir? İşçiliği ve ücretlendirme politikası iyi olan bi yer olursa çok sevinirim.
  • Benim de c4 hdi aracımın bakım zamanı geldi ve hangi yağın konulması gerektiği hakkında bilgi almak için çekmeköy yüzbaşıoğlu citroen yetkili servisine sordum bana 45.000 bakımı için verilen fiyat 400 tl + kdv. sebebini sorduğumda tam sentetik 5w 30 yağ koyduklarını ve sadece yağın 170 tl tuttuğunu söylediler. (mazot filtresi ve diğer filtreler, yağ ve işçilik) Ektralar fiyata dahil değil. Sonra Ulugöl citroen aradım ve onlarda mobil1 tam sentetik 5w 30 yağ kullandıklarını söyledik yaklaşık aynı fiyatı verdiler. Bu fiyatlar sadece ve sadece normal bir bakım fiyatları. Yağ konusunda ki muamma da çok enteresan. Bakım kitabı ile servislerin söyledikleri çok farklı. Ne yapmak gerekir tabiki özel servise gitmeye karar verdim ama yağ konusunda en doğrusu hangisi?
  • Davutpaşa'da Peugeot-Citroen üzerine özel Lion Service var,bugün 90.000 bakımını yaptırdım C3 ün 150 TL tuttu,
    internet adresini vereyim ilgilenen olursa baksın

    http://www.lionservice.net/


    edit:yukarıdaki arkadaşta bahsetmiş Lion'dan buda bir memnuniyet göstergesidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yürüyen Johnnie -- 14 Eylül 2009; 21:53:52 >
  • hangi servis olsun kısmına bi fikir veremeyeceğim ama OLMASIN dediğim servis: Güneşli ÇBN Oto.
  • Memnun kaldığım Bostancı Oto Sanayi sitesindeki Serçeler Oto, Habip Usta'yı tavsiye ediyorum. Citroen ve Peugeot araçlara bakıyor. ister taktırmak istediğiniz malzemeyi (bakım vs..) kendiniz alıp taktırabilirsiniz, isterseniz elinde varsa kendisi yapıyor.. memnun kaldım, tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 12 Ocak 2010; 23:56:17 >
  • BENİM ARABAMIN 110 BİN BAKIMINI LİON SERVİSTE YAPTIRDIM YİNE ARABAMDAN GARİP SESLER GELMEYE BAŞLAMIŞTI BAŞKA BİR ŞEHİRDEYDİM ORDA YETKİLİ SERVİSE GİTTİM ADAMLAR BANA YOK ONUN DEĞİŞMESİ LAZIM YOK BUNUN DEĞİŞMESİ LAZIM DİYE 1900 TL FATURA ÇIKARDILAR BENDE ELLETMEDİM NE OLACAKSA OLSUN DİĞİP YOLLA CIKTIM ERTESİ GÜN İSTANBULA DÖNÜNCE LİON SERVİSE GÖTÜRDÜM SADECE BİR KAYIŞ GEVŞEMİŞ BİRDE 110 BİN BAKIMI 170 TL NE DİYİM ALLAH RAZI OLSUN İYKİ BU TÜR ESNAFLAR USTALAR VAR ELİNE SAĞLIK ALİ USTA YUSUF USTA ÇOK SAĞOLUN ... ADRESİNİ VEREYİM İNSANLARADA FAYDAMIZ OLSUN BU İYİ VE DÜRÜST İNSANLARADA VESİLE OLMUŞ OLAYIMhttp://ozelcitroenpeugeotservis.com/

    Maltepe Mah. Gümüşsuyu Cad. Germirli İş Hanı No:51/3 Bayrampaşa/İstanbul

    •Tel&Fax: 0212 576 11 28 •7/24 Acil Yardım: 0541 576 11 28




  • Keresteciler Sitesi Akçay sk.No:14/A Merter-Güngören/İstanbul da Olan Adilce Özel Full Servis olarak Hizmetinize Tekrar geçmiştir.Servisimiz Avrupa Yakasının ilk Hyundaı yetkili servislerinden olmanın grurunu taşıyarak bu günlere gelmenin gruru ve 45 yıllık Otomotiv,Servisçilik ve Esnaf anlayışı ile siz müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için 24/7 yol yardımı 8.30-19.30(cumartesi 8.30-15.30 saatleri arası yeni adresimizdeyiz. Tel:0212-637-27-00 / Yol yardım:0532-361-55-06
    Anlaşmalı Sigorta şirketleri : Anadolu Sigprta-Groupama-YapıKredi Sigorta-Türk Nippon Sigorta-Ankara Sigorta-Mapfre Sigorta/Genel Sigorta
  • ben kadosanda hazarbey otomotive gidiyorum orayıda burdan buldum önce triger seti değiştirecektim yetkili servise gittim 800 tl dediler iki yere sormustum hemde. arif ustayı buldum bakın neler değişti: ön takım, z-rotlar, V kayışı ,triger seti, devir daim, rot-balans, mazot filtresi dahil hepsi 650 tl ya yaptı şimdi tekrar giittim şanzımandan ses geliyordu yetkili servis 1000-3000 tl arası değişir dedi ne çıkacağı belli olmaz demişti. arif ustaya gittim şanzıman indi dişlilerd bişey yokmus Allah'tan prizdirek bilyaları değişti, akisbilyası değişti. küçük vites kolu değişti BASKI BALATA değişti fren bakımı yapıldı şanzıman yağı , motor yağı, hava, yağ , polen filtreleri değişti diğer ufak tefek şeyleri saymıyorum hepsi 750 tl arkadaşlar. işini bilen bir usta var orda yetkili servistekilerden hiç farkı yok, öyleyse kararı siz verin ...




  • Arkadaşlara katılıyorum , Hazarbey Oto Citroen ve Peugeot araçlar konusunda fazlasıyla deneyimli bir personel ve altyapıya sahip. Yedek parça ve ekipman olarak da gördüğüm kadarıyla kendilerini aşmışlar...

    Bende de Citroen C4 var , dün aracımda ön takımla ilgili bir sorun vardı , 5 ay boyunca defalarca başka servislerde göstermiştim. İnanamazsınız 5 dakkalık test sürüşüyle sorunu buldular (Ersin Usta) ... 5 ay nerde 5 dkka nerde :) Meğer sorun taşıyıcıdaki rotil yuvasının bozukluğundanmış...

    Benden demesi , aracınız bozuk değilse bile mutlaka gidip tanışın başka servislerde heba olmayın...
  • Maslak taraflarında, Atatürk Oto Sanayi sitesi, Sarıyer taraflarında tavsiye edebileceğiniz Citroen ustası varmı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.