Şimdi Ara

Citroen Ds-4 ile ilgili bir problem yaşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Arkadaşlar benim araç Ds4 D-sport dizel. Yakıt göstergemde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Aracın 100 km/L göstergesi (100 kmde yaktığı litre ortalaması) ışıklarda beklerken yada haraket halinde değilken gitgide yükseliyor. ortalama hız ise azalıyor. Bu normal mi? mesela 4.0 yakıyor normalde, 4.1 , 4.2 ..... 6.0 ......7.0 bu şekilde yükselmesi normal mi? Klima fln açık ama bu kadar etkisi olur mu? Hadi diyelim klima yakıyor ama ortalama hız neden düşüyor? Klima kapalıyken yine ışıklarda beklediğimde artıyor. Servise gittim normal dediler. Acaba aldığım Cyclone marka multimedya da mı sorun var? Resimde de araç rolantide çalışırken artan ve düşen yerleri işaretledim.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loutrec_ -- 22 Temmuz 2014; 21:23:41 >

• Bu konuda bilgisi olan yok mu ?
  • Bir ayarı olabilir. Mesela zamana göre ayarlıyor olabilir. 1saatlik zamandaki ort hız ve yakıt gibi. Kullanma kılavuzunu bir kurcalayın bence.
  • peki aracın kendi yol bilgisayarı ne diyor bu duruma onunla karşılaştırdınız mı?
  • Normal kardeşim bi sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness88

peki aracın kendi yol bilgisayarı ne diyor bu duruma onunla karşılaştırdınız mı?

Aracın normal yol bilgisayarı yerine takıldı multimedya. Bütün bilgiler sonradan taktığım multimedyada görüntüleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pburak1903

Normal kardeşim bi sorun yok

Önceden böyle birşey olmuyordu. Araç rolantide çalışırken veriler değişmiyordu. Son 2 haftada böyle olmaya başladı. Daha öncede klima çalışırken veya çalışmıyorken veriler hep sabitti. Var bir bit geniği ama anlayamadım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili kardeşim yaşadığın son derece normal , hatta için rahat olsun kendi megane aracimda da ben aynısını yaşıyorum bir sorun yok yani. İsik larda beklerken '0' km hız yaptığın için ortalamahızın düşüyor. duruş ve kalkislarda dolayısı ile ortalama yakıtın artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loutrec_ kullanıcısına yanıt
    Anladım ben kadran kısmında gösteriliyor diye düşünmüştüm citroen kullanmadım hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

Sevgili kardeşim yaşadığın son derece normal , hatta için rahat olsun kendi megane aracimda da ben aynısını yaşıyorum bir sorun yok yani. İsik larda beklerken '0' km hız yaptığın için ortalamahızın düşüyor. duruş ve kalkislarda dolayısı ile ortalama yakıtın artıyor.

Bende normal olduğunu zannediyordum ama aracı 20 dk rolantide çalıştırdım veri 100 km de 28.5 lere kadar çıktı. 100 kilometrede 28 litre göstermesi normal mı?
  • Biraz km yapın. Yavas yavas sabitlenir o. Misal olarak bende c4 kullanıyorum. Depoyu fulledigim zaman sayacları sifirliyorum. Bu anda trafige girsem ya da hızlı gitsem o gösterdiginiz degerler sürekli değişiyor. Ama örnegin 500 km gittikten sonra bakarsam o degerler sabit. Rolanti de falan değişmiyor o zaman. Yani biraz km yapın düzelir.

• Rölantide ve klima açıksa ben ailemi beklerken yaklaşık 15 dakikalık süreçte 14.2 lt civarı bir rakam gormustumgörmüştüm

• Ha bu arada K.B.R.O arkadaşın bahsettiği üzere eğer sayaçları yeni sifirlamissaniz bahsettiğiniz değerleri görmeniz çok mantıklı

• Hocam hızın düşmesi normal çünkü ortalama hızı hesaplarken zamanı da hesaplıyor yani 1 saat 100 km hızla git 1 saatte rolantide bekle ortlama hızın saatte 50 km çıkar, yakıt tüketimide aynı şekilde yükselir, oda 100 km de yaktığın yakıtı hesaplıyor, dururkende yakıt yaktığın için yükselir.Sen yol bilgisayarını daha yeni resetlemişsin 17 km olmuş onun için değerler hızlıdeğişiklik gösterir 100 km mesafeyi geçtiktenten sonra ufak tefek beklemeler ortalamayı değiştirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

Rölantide ve klima açıksa ben ailemi beklerken yaklaşık 15 dakikalık süreçte 14.2 lt civarı bir rakam gormustumgörmüştüm

Bence sizin araçtada benimki gibi problem var. Mutlaka bir ayarı vardır. Çünkü normalde araçta beklerken 100 km'de 14 litre yada 28 litre gibi yakmayacağını biliyoruz. Renault ile Citroen'in yol bilgisayarı çok benzer zaten. Dediğim gibi böyle bir sorun yoktu enim araçta. Ne kadar rolantide beklersem bekleyeyim oranlar değişmiyordu. Daha önce 9 yıl c4 kullandım ondada böyle bir sorun yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Biraz km yapın. Yavas yavas sabitlenir o. Misal olarak bende c4 kullanıyorum. Depoyu fulledigim zaman sayacları sifirliyorum. Bu anda trafige girsem ya da hızlı gitsem o gösterdiginiz degerler sürekli değişiyor. Ama örnegin 500 km gittikten sonra bakarsam o degerler sabit. Rolanti de falan değişmiyor o zaman. Yani biraz km yapın düzelir.

Evet yeni sıfırladım. Dediğini deneyeceğim. Biraz kilometre yapayım bakalım. Ancak ben sürekli sıfırlarım, şimdiye kadar sıfırladığımda; evet araç haraket ettiğinde sürekli hızına göre değişiyordu ancak araç rolantideyken durduğu yerde değişmiyordu. Sizin araçta rolantideyken değerler değişiyor mu? yani misal 10-15 dk beklediğinizde 20-25 litrelere kadar çıkıyor mu tüketim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Herkese merhabalar. Arkadaşlar benim araç Ds4 D-sport dizel. Yakıt göstergemde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Aracın 100 km/L göstergesi (100 kmde yaktığı litre ortalaması) ışıklarda beklerken yada haraket halinde değilken gitgide yükseliyor. ortalama hız ise azalıyor. Bu normal mi? mesela 4.0 yakıyor normalde, 4.1 , 4.2 ..... 6.0 ......7.0 bu şekilde yükselmesi normal mi? Klima fln açık ama bu kadar etkisi olur mu? Hadi diyelim klima yakıyor ama ortalama hız neden düşüyor? Klima kapalıyken yine ışıklarda beklediğimde artıyor. Servise gittim normal dediler. Acaba aldığım Cyclone marka multimedya da mı sorun var? Resimde de araç rolantide çalışırken artan ve düşen yerleri işaretledim.Yardımcı olursanız sevinirim.

sorun sonradan taktırdığınız navigasyonda olmalı
    ds4'lerde tüketim bilgileri (anlık ve ortalama) direksiyonun üzerindeki kadranlarda gösteriliyor. onunla karşılaştırma yapmanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ds4 -- 22 Temmuz 2014; 23:08:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ds4

quote:

Herkese merhabalar. Arkadaşlar benim araç Ds4 D-sport dizel. Yakıt göstergemde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Aracın 100 km/L göstergesi (100 kmde yaktığı litre ortalaması) ışıklarda beklerken yada haraket halinde değilken gitgide yükseliyor. ortalama hız ise azalıyor. Bu normal mi? mesela 4.0 yakıyor normalde, 4.1 , 4.2 ..... 6.0 ......7.0 bu şekilde yükselmesi normal mi? Klima fln açık ama bu kadar etkisi olur mu? Hadi diyelim klima yakıyor ama ortalama hız neden düşüyor? Klima kapalıyken yine ışıklarda beklediğimde artıyor. Servise gittim normal dediler. Acaba aldığım Cyclone marka multimedya da mı sorun var? Resimde de araç rolantide çalışırken artan ve düşen yerleri işaretledim.Yardımcı olursanız sevinirim.

sorun sonradan taktırdığınız nvigasyonda olmalı
    ds4'lerde tüketim bilgileri (anlık ve ortalama) direksiyonun üzerindeki kadranlarda gösteriliyor. onunla karşılaştırma yapmanızı öneririm

Direksiyonun üzerindeki kadranlada uyumlu cihaz. Dokunmatik ile yada kadranla geçiş yapıp yada sıfırlayabiliyorum. Bu arada multimedya tedarikçisiyle görüştüm, cihazın yazılımını tekrar yükledik ama sorun çözülmedi.

• quote:

quote:

Önceden böyle birşey olmuyordu. Araç rolantide çalışırken veriler değişmiyordu. Son 2 haftada böyle olmaya başladı. Daha öncede klima çalışırken veya çalışmıyorken veriler hep sabitti. Var bir bit geniği ama anlayamadım...

Kardeşim yol bilgisayarını yeni sıfırladıysanız bu son derece normal.Biraz kilometre yapın sabitlenecektir.Benim aracımda da sizin bu bahsettiğiniz olay yol bilgisayarını sıfırladığım da oluyor.

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim yol bilgisayarını yeni sıfırladıysanız bu son derece normal.Biraz kilometre yapın sabitlenecektir.Benim aracımda da sizin bu bahsettiğiniz olay yol bilgisayarını sıfırladığım da oluyor.

Anladım. Deneyelim bakalım. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.