Şimdi Ara

Citroen C5 aracım için ekonomik ses sistemi kuruyorum. Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 model Citroen C5 aracım var, orjinal hoparlörleri ile müzik zevki düşük kaldığı için en azından kabin içerisinde biraz daha zevkli hale getirmek için cüzi paralara bir tesisat kurmaya karar verdim.

Forumu da ne yazık ki parçalarımı sipariş ettikten sonra keşfettim, önceden keşfetseydim sizlerin de görüşlerini alabilirdim. Artık olan oldu bundan sonrasına bakalım :)

Öncelikle aracımda orjinal olarak A sutünlarının altında 2 tane tweeter, ön ve arka kapılarda da 16.5cm hoparlörler bulunmakta. Orjinal teybimde aux çıkışını kullanarak müzik dinliyorum.

Teyp : Bizim araçlarda teyp sadece müzik için değil, yol bilgisayarı , araç diagnostiği , klima ve sensör kontrolleri gibi bir çok özelliği kullanmama yaradığı için iptal etme yoluna gitmek istemedim. İnternette araştırırken orjinal teyplerden anfi çıkışı almayı sağlayan çeviriciler olduğunu gördüm ve bunu kullanma kararı aldım.
    Forwell Tetikleyicili Deck Çevirici

Amfi : Bütçem kısıtlı olduğu için Roadstar RD 5040 1800 Watt 4 kanallı amfi sipariş ettim internetten 140TL'ye.

Subwoofer : Arkaya subwoofer olarak JBL Box 1214CS 30cm 1000 Watt Kabinli Subwoofer 210TL

Hoparlör : Bütçe burada şimdilik tıkandı. Orjinal hoparlörlerimden sağlam olanları arka kapılara takmayı düşündüm. Ön kapılara ise Sony XS GTE1620 2 yollu 16cm 190 watt Ön kapaksız kapı içi hoparlör 70TL sipariş ettim. Elime biraz para geçince bunları arkaya alıp önlere daha kaliteli hoparlör sipariş edeceğim.

Kablo olarak da Navigold marka 4ga kablo sipariş ettim 50 TL.

Şimdi amfinin 4 tane kanalı var. Benim düşüncem eğer doğruysa şu yönde:
    Ön hoparlörlere aldığım sonyleri takıp bunları amfinin 2 kanalına bağlayacağım. Diğer 2 kanalı köprüleme yaparak subwooferimi bağlayacağım. Arka hoparlörler teypte bağlı kalacak.

Deck çeviriciyi kendim montaj edebileceğimi düşünmüyorum, elektriğe elim pek yatkın değildir. Ancak amfiyi ve diğer şeyleri kendim yapabileceğimi düşünüyordum ancak forumda amfisi yanan kişileri görünce gözüm korktu. Hemen Fethiye'deki müzik sistemleri yapan bir yere başvurdum bana 200TL gibi bir montaj fiyatı çıkarttılar. Bu da açıkçası bana çok geldi, her şeye sahibim çünkü gerekli olan.
    Fiyat konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

Eğer bu aldıklarımın montajı basit olacaksa kendim de yaparım, sadece deck çeviriciyi başka yerde taktırırım.

Çok kararsız kaldım şimdiden teşekkürler.

• Seninde söylediğin gibi çok bilinçsiz ürünler almışınız.Amfi ve amfi güç kablon kötü.Deck ceviricinde iyi değil.Aslında en önemli parcan deck ceviriciydi.
    Bu asagıdaki deck ceviriciyi alsaydın ses cok daha kaliteli olurdu.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-audison-sli2-deck-cevirici-300488036/detay

Ön kapıya en uygun komponent takımı da su asagıdaki..2 ohm da beslemeside kolay.70 rms.

http://www.hepsiburada.com/jbl-gto-6508c-16-cm-component-oto-hoparloru-p-OTAYTJBLGTO6508C?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=CLzCz-CH48wCFQ-3GwodKCcK9Q

2. el kendisini kanıtlamış markaların giriş seviyesi amfilerinden alırdın.Mis gibi olurdu.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen ön kapıya cihazı aldıktan sonra.arkalarada aldığın cihazı montajla.
    Akü kabloso kötü bence iş yapmaz.Sen 25 mm civarı yumuşak kaynak kablosu al 6 m.Yapı marketlerde bulursun.metresi 7-8 tl civarı.Çok faydasını göreceksin.
    Sen 2 takım hoparlo ve 1 subwooferi bu amfiye mi gireceksin?Eğer öyle ise işin zor.İstediğin performansı alman çok zor.Bu amfi köprüde o subwooferi nasıl besleyecek.Doğru dğrğst rms değerleri bile yok.kopru kanalı taş çatlasın 100 rms dir.Oda subu sadece 3de1 güçte çalıştırır.Ton ve şiddet pek olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbt.

Seninde söylediğin gibi çok bilinçsiz ürünler almışınız.Amfi ve amfi güç kablon kötü.Deck ceviricinde iyi değil.Aslında en önemli parcan deck ceviriciydi.
    Bu asagıdaki deck ceviriciyi alsaydın ses cok daha kaliteli olurdu.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-audison-sli2-deck-cevirici-300488036/detay

Ön kapıya en uygun komponent takımı da su asagıdaki..2 ohm da beslemeside kolay.70 rms.

http://www.hepsiburada.com/jbl-gto-6508c-16-cm-component-oto-hoparloru-p-OTAYTJBLGTO6508C?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=CLzCz-CH48wCFQ-3GwodKCcK9Q

2. el kendisini kanıtlamış markaların giriş seviyesi amfilerinden alırdın.Mis gibi olurdu.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen ön kapıya cihazı aldıktan sonra.arkalarada aldığın cihazı montajla.
    Akü kabloso kötü bence iş yapmaz.Sen 25 mm civarı yumuşak kaynak kablosu al 6 m.Yapı marketlerde bulursun.metresi 7-8 tl civarı.Çok faydasını göreceksin.
    Sen 2 takım hoparlo ve 1 subwooferi bu amfiye mi gireceksin?Eğer öyle ise işin zor.İstediğin performansı alman çok zor.Bu amfi köprüde o subwooferi nasıl besleyecek.Doğru dğrğst rms değerleri bile yok.kopru kanalı taş çatlasın 100 rms dir.Oda subu sadece 3de1 güçte çalıştırır.Ton ve şiddet pek olmaz.

abicim aceleye geldi biraz :) Para buldukça yükselteceğiz artık.
    Ben amfiye ön kapı hoparlörleri ve köprüleme ile subwoofer gireceğim.
    Arka kapılar teybe bağlı kalacak.
    :D İnşallah beklediğim gibi olur hayallerini kurmuştum :D
    Beklediğim gibi olmazsa ilk başta deck çeviriciyi değiştirerek mi başlamalıyım?
    O JBL hoparlörleri de param olunca alayım, Sonyleri arka kapıya alırım teybe bağlı şekilde, JBL ler ile amfiye girerim.
    Çok teşekkür ederim ilgin için.

• Bazi amfiler vardir ki deck ceviriciye gerek olmadan baglanabilir.mesela su afi olabilir.audison sr4 veya sr5.ikinci elden temizini denk getir.
    Sen su an alt yapini cok saglam yap ki kolayca degisiklik yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.