Bildirim
Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (939. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü,
3 Mobil

Giriş
-
-
Merhaba arkadaşlar.
Şunu farkettim ki , üreticinin önerdiği lastik basınçları kullanılmayınca Mcp şanzıman daha kötü çalışıyor ve direksiyonda bir garip oluyor.
Önlere 34 arkalara 31 basıyorum , ve araç çok fark ettiriyor. Şanzıman sarsıntısız ve gidişi tam istediğim gibi oluyor.
Fakat şöyle bir sorun varki, lastik basınçları 2-3 haftada düşüyor.
Ben hep sıcakken hava bastım lastiğe, soğumasını bekleyecek kadar vaktim yok. ( 3 Saat diyenler var ?) - Benzincide 2 km felan mesafede evimde. Sabah soğukken çalıştırıp hemen gidip mi hava bastırsam.
Bu arada aracım 12 Bin Km'ye yaklaştı.
Yakıt ortalamam şu şekilde,
İstanbul şehir içi;
-
quote:
Orijinalden alıntı: erhan8
quote:
Orijinalden alıntı: bozo42
Garip ama çözüm yolu Vazelin gibi duruyor..
Vazelinin kapı fitillerinin olduğu yere uygula..
donmaya karşı etkili olduğunu duymuştum..denemekte fayda var...
sorun fitillerde değil içerden açılıyor kapı
sanırım donan kısım dış kapı kolunun iç kısmı kolu çekiyorum fakat kapıyı açmıyor
ancak sıcak su dökünce kolun çevresine açılıyor kapı başına gelen kimse yokmu başka acaba arkadaşlar
Merkesi kilit mekanizması donuyordur.
Bu sebep ile de kapıyı açamamaktasınız.
Çözüm ise sürücü kapısını anahtar ile açmak şeklindedir.
İyi forumlar...
-
Arkadaşlar merhabalar. Bende Ds4 aldım ve aranıza katıldım. Araç Dizel ve Dsport. Mercan kırmızısı.
Araç navigasyonsuz ve bunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. Çok araştırdım ancak genelde çin malı multimedyalar mevcut sanırım. Kaliteli orjinal bir multimedya -navigasyon var mı bu araç için? Kendi navigasyonu dokunmatik olmadığı için tercih etmiyorum. Geçmiş sayfalara bakındım ancak bukonu hakkında pek bilgi bulamadım. Şimdiden teşekkür ediyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: LoL'zz..
Merhabalar öncelikle kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun , beterinden korusun. Yarın servise gideceğim bir kaç sorunumu ileticeğim . Benimle aynı sorunları yaşayan var mı aranızda ;
125'den sonra direksiyonda küçük titreşimler ama öyle ahım şahım titremiyor ama güvende vermiyor açıkcası.(Bilyalar olabilir mi?)
Fren pedalına basınca gıcırtı sesinin gelmesi.
Arka sol hoparlör cızırtı geliyor büyük ihtimalle patladı.(Sesi hiç bir zaman 15in üstüne çıkarmadım.)
Havalandırma deliklerinden klima açık değilken dışardaki havayı içeriye alıyor (Araç içindeki silkülasyon düğmesini açınca dışardan hava gelmesini kesiyor bana göre bu normal bir şey değil her seferinde ben o tuşa mı basacağım diğer araçlarımın hiç birinde böyle bir şey yoktu.)
Sol ön kapı içlerinden gelen tıkırtı sesleri.(Emniyet kemerinin ordan da geliyor olabilir.)
Arka yolcu koltuklarındaki kafa için olan yerler ya en üstte duruyor yada en altta ortada durmuyor.
Bugün de aracımda 50 60 arasında gazdan çekince sağ ön taraftan çıtçıtçıt sesi geldi.(Daha önce gelmiyordu yarın ses yapmazsa kurcalatmıyacağım oraları.)
Hoparlör dışında bu dediklerim sizlerde de var mı? Varsa nasıl bir çözüm buldunuz yada ne gibi bir yol izlediniz kısaca anlatır mısınız? Yarın sonuçları yazarım araç 30 ağustos trafiğe çıkışlı daha 8.800km civarında iyi forumlar.
Bugün servise gittim geldim. Esas sorunum direksiyon sallanmasıydı hallettiler garantiden karşılandı.
Direksiyon için ön alt salıncak fişekleri değişti.
Pedalı sormayı unuttum.
Hoparlörü ayar yaptık düzeldi dediler ama hala patlak çızırtı yapıyor.
Evet o silkülasyon tuşunu açmak zorundaymışım.
Emniyet kemerini düzeltin diyen arkadaşı denedim biraz yukarı kaldırdım şimdilik birşey yok.
Bunu sormayı unuttum genelde arkaya binen olmuyor zaten aklıma gelmedi.
Gazdan çekince gelen ses yoktu zaten dün ilk olmuştu belki başka bir yerden geliyordu , şimdilik herhangi bir sorunum yok ama servis danışmanı ne yaptığını bile anlatmıyacak nerdeyse siz sormazsanız bir şey söyledikleri yok , bilgi vermiyorlar.
Aracım test sürüşünde 22km kullanılmış normal geldi bana.
-
quote:
quote:
Merhabalar öncelikle kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun , beterinden korusun. Yarın servise gideceğim bir kaç sorunumu ileticeğim . Benimle aynı sorunları yaşayan var mı aranızda ;
125'den sonra direksiyonda küçük titreşimler ama öyle ahım şahım titremiyor ama güvende vermiyor açıkcası.(Bilyalar olabilir mi?)
Fren pedalına basınca gıcırtı sesinin gelmesi.
Arka sol hoparlör cızırtı geliyor büyük ihtimalle patladı.(Sesi hiç bir zaman 15in üstüne çıkarmadım.)
Havalandırma deliklerinden klima açık değilken dışardaki havayı içeriye alıyor (Araç içindeki silkülasyon düğmesini açınca dışardan hava gelmesini kesiyor bana göre bu normal bir şey değil her seferinde ben o tuşa mı basacağım diğer araçlarımın hiç birinde böyle bir şey yoktu.)
Sol ön kapı içlerinden gelen tıkırtı sesleri.(Emniyet kemerinin ordan da geliyor olabilir.)
Arka yolcu koltuklarındaki kafa için olan yerler ya en üstte duruyor yada en altta ortada durmuyor.
Bugün de aracımda 50 60 arasında gazdan çekince sağ ön taraftan çıtçıtçıt sesi geldi.(Daha önce gelmiyordu yarın ses yapmazsa kurcalatmıyacağım oraları.)
Hoparlör dışında bu dediklerim sizlerde de var mı? Varsa nasıl bir çözüm buldunuz yada ne gibi bir yol izlediniz kısaca anlatır mısınız? Yarın sonuçları yazarım araç 30 ağustos trafiğe çıkışlı daha 8.800km civarında iyi forumlar.
Bugün servise gittim geldim. Esas sorunum direksiyon sallanmasıydı hallettiler garantiden karşılandı.
Direksiyon için ön alt salıncak fişekleri değişti.
Pedalı sormayı unuttum.
Hoparlörü ayar yaptık düzeldi dediler ama hala patlak çızırtı yapıyor.
Evet o silkülasyon tuşunu açmak zorundaymışım.
Emniyet kemerini düzeltin diyen arkadaşı denedim biraz yukarı kaldırdım şimdilik birşey yok.
Bunu sormayı unuttum genelde arkaya binen olmuyor zaten aklıma gelmedi.
Gazdan çekince gelen ses yoktu zaten dün ilk olmuştu belki başka bir yerden geliyordu , şimdilik herhangi bir sorunum yok ama servis danışmanı ne yaptığını bile anlatmıyacak nerdeyse siz sormazsanız bir şey söyledikleri yok , bilgi vermiyorlar.
Aracım test sürüşünde 22km kullanılmış normal geldi bana.
haydi değiştirtmeseydin hocam o fişekleri keşke, bazı araçlarda fişekler değiştikten sonra mcp sapıtıyordu, daha sert fişekleri olmayacak yere takıyorlardı, umarım sizde olmaz.
-
Ahh o fişekler d
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba aracım 2012 92 hp confort dizel alalı bir yıl oldu aralıkta almıştım ilk servis zamanım geldi aracım 4500kmde çok kullanmadım servis ücretleri nedir ilk serviste neler değişiyor yakın zamanda giden var mı birde 4500 km de yağ falan değişir mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: 34Bozkurt24
arkadaşlar aracıma multimedya ekranı ve geri görüş kamerası taktırmak istiyorum aracım 2012 model c4 anadolu yakasında oturuyorum bu taraflarda bildiginiz birileri varmı? ücret vesaire bilgisi olan varmı?
ben taktırdım güzel oldu servis 1500 e takıyor -
Benim araca sert burç takıldı bir sorun yok. Mcp iyi çalışıyor.
Yanlız lastik basınçlarını sürekli kontrol ediyorum. Önler 34 ve arkalar 31 olduğu zaman Mcp yağ gibi çalışıyor. En ufak bir sarsıntı yok. Fakat lastik basıncı 2-3 Psi bile düşse Mcp 'nin dengesi bozuluyor garip gerçekten. -
quote:
Orijinalden alıntı: loutrec_
Arkadaşlar merhabalar. Bende Ds4 aldım ve aranıza katıldım. Araç Dizel ve Dsport. Mercan kırmızısı.
Araç navigasyonsuz ve bunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. Çok araştırdım ancak genelde çin malı multimedyalar mevcut sanırım. Kaliteli orjinal bir multimedya -navigasyon var mı bu araç için? Kendi navigasyonu dokunmatik olmadığı için tercih etmiyorum. Geçmiş sayfalara bakındım ancak bukonu hakkında pek bilgi bulamadım. Şimdiden teşekkür ediyorum.
serviste multimedya + ger görüş kamerası takıyorlar. 1500 tl -
quote:
Orijinalden alıntı: ömerelif
quote:
Araç navigasyonsuz ve bunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. Çok araştırdım ancak genelde çin malı multimedyalar mevcut sanırım. Kaliteli orjinal bir multimedya -navigasyon var mı bu araç için? Kendi navigasyonu dokunmatik olmadığı için tercih etmiyorum. Geçmiş sayfalara bakındım ancak bukonu hakkında pek bilgi bulamadım. Şimdiden teşekkür ediyorum.
serviste multimedya + ger görüş kamerası takıyorlar. 1500 tl
Hangi marka acaba? Tam uyumlu mudur? Muhtemelen çin malı ancak başka alternatifimiz yok gibi.
-
quote:
quote:
quote:
Hangi marka acaba? Tam uyumlu mudur? Muhtemelen çin malı ancak başka alternatifimiz yok gibi.
Cyclone veya Navimate marka oluyor. Benim araca Cyclone marka takıldı. Faturayı servis kesti ama montajı servise gelen Cyclone elemanları yaptı. Garantiyi de veren servis değil Cyclone. Navimate için de durum aynı.
Her iki markanın cihazı da birbirinin aynısı. Çin'de aynı fabrikadan bile çıkıyor olabilirler. Sadece arayüzler farklı, altında WinCE var. Cyclone firma olarak daha eski ve bildik bir firma ama çok da fark etmez.
Bu cihazın aynısı internette 700 küsür TL.ye de var ama arkasında ciddi bir firma yok gibi. Bir de geçen Android'li cihaz da gördüm bir yerde ama fiyatı 2000 TL.ye yakındı.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 34Bozkurt24
arkadaşlar aracıma multimedya ekranı ve geri görüş kamerası taktırmak istiyorum aracım 2012 model c4 anadolu yakasında oturuyorum bu taraflarda bildiginiz birileri varmı? ücret vesaire bilgisi olan varmı?
ben taktırdım güzel oldu servis 1500 e takıyor
yakın zamanda servise uğrayan olmadı galiba -
quote:
Orijinalden alıntı: dogan35bucuk
merhaba aracım 2012 92 hp confort dizel alalı bir yıl oldu aralıkta almıştım ilk servis zamanım geldi aracım 4500kmde çok kullanmadım servis ücretleri nedir ilk serviste neler değişiyor yakın zamanda giden var mı birde 4500 km de yağ falan değişir mi ?
yakın zamanda servise uğrayan olmadı galiba -
quote:
Orijinalden alıntı: oflazca
quote:
quote:
quote:
Cyclone veya Navimate marka oluyor. Benim araca Cyclone marka takıldı. Faturayı servis kesti ama montajı servise gelen Cyclone elemanları yaptı. Garantiyi de veren servis değil Cyclone. Navimate için de durum aynı.
Her iki markanın cihazı da birbirinin aynısı. Çin'de aynı fabrikadan bile çıkıyor olabilirler. Sadece arayüzler farklı, altında WinCE var. Cyclone firma olarak daha eski ve bildik bir firma ama çok da fark etmez.
Bu cihazın aynısı internette 700 küsür TL.ye de var ama arkasında ciddi bir firma yok gibi. Bir de geçen Android'li cihaz da gördüm bir yerde ama fiyatı 2000 TL.ye yakındı.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-yeni-citroen-c4-uyumlu-multimedia-oem-kamera-anten-hediyeli-143886379/detay/
şu ürün var android tabanlı yanılmıyorsam.
bir de şu var:
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-navigold-citroen-yeni-c4-uyumlu-navigasyonlu-oem-double-teyp-138344604/detay/
Bu ürünler nasıldır acaba?
Bir de: Cyclone marka navigasyon ile aracın sinyal ses seçenekleri, eve geliş, eve gidiş ayarları, far yanma süreleri gibi ayarlar bu ekran üzerinden ayarlanabiliyor mu? Malum küçük yol bilgisayar ekranında bu ayarları yapabiliyoruz, Navigasyon ekranında da tam uyumlu bütün ayarları görebiliyor muyuz? Bu ekranı taktığımızda araç ayarlarının yapılamadığı herhangi seçenekler yok oluyor mu?
-
Yapma hocam korkutma Şimdilik bir sıkıntı yok gayet stabil durumda mcp de direksiyon da umarım sıkıntı çıkarmaz ama herhangi bir terslik hissettirmedi.
Bir de bu basınçlarıda sordum baktınız mı diye herşeyine bakıldı dedi. Bana biraz salladı gibi geldi kaç değerlerinde oluyor dedim bilemedi kapı içlerinde yazıyor gelin bakalım dedi gittik baktık ki 32 30 34 tarzı birşey yok 24.2 22,1 tarzı değerler vardı , biraz şaşırdı sonra sıktı 32 ye denk geliyor diyeEmin misiniz dedim eminim dedi , ön mü arka mı dedim baktı işin içinden çıkamayacak her iki tarafta da 32 diye salladı gitti .
Fabrika değeri olarak lastik basınçları ne değerde olmalı ? Araç confort plus 16" jant var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre.unal -- 25 Aralık 2013; 23:16:21 >
-
Bildigim kadariyla on yuksuz 2.2 bar(32psi) arka 2.1 bar (30 psi)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
quote:
navimate marka geri kamera + navigasyon + multimedya. çin mi bilmiyorum.ben taktırdım. geri kamerası çok güzel.navi orta ama başka program yüklenebiliyor.multimedyada sadece radyoyu kullanıyorum.güzel.değişen bir iki şey var ama önemsiz. en kötüsü kontak kapalıyken radyoyu açamıyorsun. bi de galiba karşılama ve uğurlama farlarının süre ayarı yok.emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermiş derviş -- 26 Aralık 2013; 0:38:06 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X