Bildirim
Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (804. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Malzeme kalitesizliği konusuna kesinlikle katılmıyorum ! 4 gün sonra 1.yılım doluyor ve hiçbir sorunum yok Allaha şükür. 3-5 araçta (exculisive modeller) oluşan problemleri tüm araçlara yansıtmak çok yanlış ki zaten arkadaşlar da araçlarının modellerini belirtmişler! zaten önyargısı olan sonradan keşke diyecek olan hiç bu sayfaya da girmesin bu arabayı da almasın. biraz merak ediyorsanız 2011-2012 modellere gidin (2.El) bakın inceleyin deformasyon var mı bakın (aracın kullanımı da bakımı da ayrı konu gerçi) bi test sürüşü yapın (çukura girin, hızlanın yavaşlayın f1'leri deneyin) ani manevralar yapın (trafikte değil tabi ki :) ) sonra yine beğenmeyin ama bu araca bakmadan denemeden "citroen peeh" diyenlerdenseniz kimsenin vaktini de boşa harcamayın. -
quote:
Orijinalden alıntı: bldshd
quote:
Orijinalden alıntı: rhye
quote:
Orijinalden alıntı: HM281012
Merhabalar değerli forum kullanıcıları. Paylaşımları uzun zamandır takip etmekteyim. Ben de C4 confort+plus ya da exclusive paket almayı düşünüyorum. Birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim:
1-Mcp ile ilgili güncelleme yapıldığını; sarsıntıların ve kararsızlıkların azaldığını okumuştum bu doğru mu_?
2-115 beygire çıkan yeni modellerin öncekilere göre ne gibi bir artısı var_? ya da var mı_?
3-Yakın zamanda satın alan ya da pazarlık yapan arkadaşlar varsa her iki versiyon için de ne kadar fiyat alabildiler_?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Biran önce yeni aracımla aranızda olmak dileğiyle...
Selamlar
Ben aracımı 10 gün önce aldım. Exclusive paket.
1) MCP aslında beklenti ile orantılı. Ben ve eşim aracı zaten sakin kullandığımız için MCP bizim için büyük konfor. Pedala sakin davrandığınızda bir sarsıntı veya bir kararsızlık yaşamazsınız. Ama yok basacağım, kacacağım tarzı bir sürüş stiline sahipseniz MCP sizi üzer. O zaman en fazla manuel mod'a alip F1 kulakciklar ile aracı kullanma olasılığınızda var tabi, onu da arasıra deniyorum,oda ayrı bir zevk.
2) Motor konusunda bir fark olduğunu sanmiyorum ama, MCP'ler de artık ayağınızı frenden cekince araç tam otomatik araçlar gibi gaza basmadan ilerliyor. Eskilerinde bu yoktu diye biliyorum. Buda sıkışık trafikde gerçekten çok güzel bir özellik.
3) Confort Plus 56-57 civarları , Exclusive 59-60 civarlarına bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bunların dışında C4 tam bir asfalt aracı.Süspansiyonları çok yumuşak.Şehir içinde çok bozuk yollarda biraz sıkıntılı. Aracın arka süspansiyonları derin cukurlarda sesli. Bunu test etmenizi öneririm.
Bunun dışında herşeyiyle araçdan çok memnun kalacağınızı söyleyebilirim. Hayırlısı olsun.
Asfalt aracı derken neyi kastettiğinizi pek anlamadım. Benim bildiğim sert süspansiyonlu araçlar için oyle söylenebilir ayrıca sert süspansiyonlu araçlar bozuk yolda rahatsız eder yumuşak süspansiyon sarsmaz. Şimdi bu c4 ün süspansiyonları sert mi yumuşak mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Onceki aracim 207 ydi suspansuyonlari ona gore daha yumusam abiminde seat ibizasi var suspansiyon bakimindan ayni belki birazdaha da yumusak diyebilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: winnecke4
Ben de sonunda aracıma kavuştum.
Forumdaki arkadaşlara teşekkürler, ne deniyorsa gerçekte de aynısı.
MCP den çekiniyordum. Sakin kullanımda çekinecek hiçbirşey yok. Gayet konforlu. Söylenildiği gibi. Yokuş yukarı çıkarken 1 den 2 ye atmamakta ısrar ediyor gibi oluyor. Ufak bir dokunuşla sorun çözülebiliyor.
Süspansiyon meselesi de söylenildiği gibi. Ara sokaklardan geçerken bozuk yolun etkisiyle biraz fazla sallanıyorsunuz.
Malzeme kalitesi gayet iyi. Motor çok yeterli seviyede. Otomatik olup az yakması çok cazip.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. C4 ün keyfini çıkartın.
-
quote:
MCP den çekiniyordum. Sakin kullanımda çekinecek hiçbirşey yok. Gayet konforlu. Söylenildiği gibi. Yokuş yukarı çıkarken 1 den 2 ye atmamakta ısrar ediyor gibi oluyor. Ufak bir dokunuşla sorun çözülebiliyor.
Süspansiyon meselesi de söylenildiği gibi. Ara sokaklardan geçerken bozuk yolun etkisiyle biraz fazla sallanıyorsunuz.
Malzeme kalitesi gayet iyi. Motor çok yeterli seviyede. Otomatik olup az yakması çok cazip.
hayırlı olsun. güle güle kullanın
2013 conf plus mı?
-
Selamlar bi arkadasda i30 var yeni kasa onlarin motorlari zincirliymis bizimkilerde zincir varmi tesekkurler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar benim araç dizel bir iki seferdir yakıt ibresi tek çizgiye düştüğünde aracım çalışmıyor daha sarı ışık yanıp sönmeye başlamıyor bile bunun nedeni ne olabilir sizce -
quote:
Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI
quote:
hayırlı olsun. güle güle kullanın
2013 conf plus mı?
Exclusive. Foto yuklemeye calistim olmadi. Teşekkur ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: bayhakan
Selamlar bi arkadasda i30 var yeni kasa onlarin motorlari zincirliymis bizimkilerde zincir varmi tesekkurler
bende uzakdoğulularda zincirin tercih edildiğini, avrupalılarda(belki hepsi değildir) kayış olduğunu hatırlıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI
quote:
Orijinalden alıntı: bayhakan
bende uzakdoğulularda zincirin tercih edildiğini, avrupalılarda(belki hepsi değildir) kayış olduğunu hatırlıyorum.
kayış ama 180.000 km'de değiştiriliyor triger ise 200.000 km'de değişiyor zaten. -
araç içi süpürge makineleri iş görüyor mu.
gücünü 12v den alan bu ürünlerin koltuk üstü, ön gögus, ayak koyma v.b. yerlerdeki tozu çöpü çekebilirler mi?
Alıp deneyen oldu mu? -
arkadaşlar benim araç dizel bir iki seferdir yakıt ibresi tek çizgiye düştüğünde aracım çalışmıyor daha sarı ışık yanıp sönmeye başlamıyor bile bunun nedeni ne olabilir sizce -
quote:
Orijinalden alıntı: erhan8
arkadaşlar benim araç dizel bir iki seferdir yakıt ibresi tek çizgiye düştüğünde aracım çalışmıyor daha sarı ışık yanıp sönmeye başlamıyor bile bunun nedeni ne olabilir sizce
dizel araçlar hiçbir zaman çeyrek deponun altında kullanılmamalıdır, haberiniz olsun. ışık yanması ise dahada kötüdür.
sebep deponun dibindeki yakıtta aşırı tortu olması ve pompanın emmemesi olabilir. depoyu yıkatın ve çeyrek deponun altına inmeyin. birde bilmediğiniz yerden yakıt almayın. -
quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99
quote:
arkadaşlar benim araç dizel bir iki seferdir yakıt ibresi tek çizgiye düştüğünde aracım çalışmıyor daha sarı ışık yanıp sönmeye başlamıyor bile bunun nedeni ne olabilir sizce
dizel araçlar hiçbir zaman çeyrek deponun altında kullanılmamalıdır, haberiniz olsun. ışık yanması ise dahada kötüdür.
sebep deponun dibindeki yakıtta aşırı tortu olması ve pompanın emmemesi olabilir. depoyu yıkatın ve çeyrek deponun altına inmeyin. birde bilmediğiniz yerden yakıt almayın.
Bu saçma şeyi her zaman derler :) bende diyorum ki yakıtı emen sistem deponun neresinde dibindemi? yoksa ortasındamı? :)
Deponun dibinde olan yakıt pompasının yakıttaki pislikleri dolu olsa da emmez mi? ne fark edecek deponun dolu olması veya bitmeye yakın olması pislik her zaman altta olmaz mı?!!!
Sabah arabayı çalıştırdığınızda araç akşam dan sabaha kadar hareket etmediği için pislik varsa %100 altta olur herhalde değil mi! o zaman tüm araçlar çok çabuk bozulmaz mı?
-
şu anda yine yakıt denemesindeyim. en son 200 tllik (48lt) mazot aldım ( o zaman da depo boştu) 994 km yaptım ve hala 130 km gösteriyor. tek tık mazot kaldı ışık yandı ancak aracım gayet normal olarak çalışıyor.(daha çizgiye düşüp göstergeler bişey göstermediği zamanlar da oldu yine de araç çalıştı ) DUYDUĞUM kadarıyla şamandırayla ilgili bi durum demişlerdi bu çeyrek depo muhabbetine ama nedir ne değildir bilemiyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: fdc
şu anda yine yakıt denemesindeyim. en son 200 tllik (48lt) mazot aldım ( o zaman da depo boştu) 994 km yaptım ve hala 130 km gösteriyor. tek tık mazot kaldı ışık yandı ancak aracım gayet normal olarak çalışıyor.(daha çizgiye düşüp göstergeler bişey göstermediği zamanlar da oldu yine de araç çalıştı ) DUYDUĞUM kadarıyla şamandırayla ilgili bi durum demişlerdi bu çeyrek depo muhabbetine ama nedir ne değildir bilemiyorum.
200 TL İLE 994 KM çok iyi değier.Uzun yol değeri mi bu yoksa şehir içi mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: pamuk
quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99
quote:
sebep deponun dibindeki yakıtta aşırı tortu olması ve pompanın emmemesi olabilir. depoyu yıkatın ve çeyrek deponun altına inmeyin. birde bilmediğiniz yerden yakıt almayın.
Bu saçma şeyi her zaman derler :) bende diyorum ki yakıtı emen sistem deponun neresinde dibindemi? yoksa ortasındamı? :)
Deponun dibinde olan yakıt pompasının yakıttaki pislikleri dolu olsa da emmez mi? ne fark edecek deponun dolu olması veya bitmeye yakın olması pislik her zaman altta olmaz mı?!!!
Sabah arabayı çalıştırdığınızda araç akşam dan sabaha kadar hareket etmediği için pislik varsa %100 altta olur herhalde değil mi! o zaman tüm araçlar çok çabuk bozulmaz mı?
hocam bu motorun çalışmaması ile ilgili açıklama. gerçekten dizeli bilmediğiniz yerden alırsanız bunu yaşayabilirsiniz.
araçların çeyrek deponun altında kullanılmama sebebi pislik değil yakıt pompasının zorlanması daha kötüsü hava emmesidir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ognemir
quote:
şu anda yine yakıt denemesindeyim. en son 200 tllik (48lt) mazot aldım ( o zaman da depo boştu) 994 km yaptım ve hala 130 km gösteriyor. tek tık mazot kaldı ışık yandı ancak aracım gayet normal olarak çalışıyor.(daha çizgiye düşüp göstergeler bişey göstermediği zamanlar da oldu yine de araç çalıştı ) DUYDUĞUM kadarıyla şamandırayla ilgili bi durum demişlerdi bu çeyrek depo muhabbetine ama nedir ne değildir bilemiyorum.
200 TL İLE 994 KM çok iyi değier.Uzun yol değeri mi bu yoksa şehir içi mi ?
karma değer ancak buna çok karma diyemeyiz. karadenizde olduğum içn genelde sahil otoyolunda kullanılıyor araç, karadenizli olan arkdaşlar anlamıştır ne dmek istediğimi. yalnız nazar deymesin aracın yakıt değerleri hep iyiydi geçmiş sayflarda baya bi foto paylaşmıştım.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ognemir
quote:
200 TL İLE 994 KM çok iyi değier.Uzun yol değeri mi bu yoksa şehir içi mi ?
karma değer ancak buna çok karma diyemeyiz. karadenizde olduğum içn genelde sahil otoyolunda kullanılıyor araç, karadenizli olan arkdaşlar anlamıştır ne dmek istediğimi. yalnız nazar deymesin aracın yakıt değerleri hep iyiydi geçmiş sayflarda baya bi foto paylaşmıştım.
Trabzondan geçersen siyah exclusive görünce kornaya bas hocam:)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X