Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
28.966
Cevap
174
Favori
1.781.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mustafa bu navigasyon işine ne diyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twister

C4 92bg M/T kullanan arkadaşlar, 15km/saat hızın üstündeyken 1. vitese atmakta zorluk çeken var mı hiç? Ancak hızı 15km/saat'in altına indirince 1. vitese atabiliyorum aracı.

benim bildiğim bir çok araçta yeterince (duracak kadar)yavaşlamazsan 1.vitese zor geçiyor.önceki araçlarımda da böyleydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twister

C4 92bg M/T kullanan arkadaşlar, 15km/saat hızın üstündeyken 1. vitese atmakta zorluk çeken var mı hiç? Ancak hızı 15km/saat'in altına indirince 1. vitese atabiliyorum aracı.

EVet zor geçiyor, zorlamanın anlamı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

Orijinalden alıntı: danieljohn

tavan gizli aydınlatmaları turuncu yaptım ben:

buda stuttgart hatırası:

Arkadaslar tavandaki aydınlatmalara ben bir anlam veremiyorum. Zaten aynı bölgede beyaz led aydınlatmalar yokmu. Bilmediğimden soruyorum. Yanlış anlamayın. Zaten var olan isiklandirmanin yanında tekrar aydınlatma olması bana pek mantıklı gelmiyor. Pedal aydınlatma olayı güzel. Ama tavanı anlamadım.

Yok hocam orda led benim araçta. Exclusive lerde var diye biliyorum. Sadece harita lambaları ve standart iç aydınlatma var ( led değil ikiside)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertkisman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

Arkadaslar suan sevisteyim. Basına gelen garip birsey yüzünden. Daha önce kimseden duymadım. Sorun su araç çalışır vaziyette otomatik yan aynalar katlandı. Ve açılmıyor. Kontagi açıp kapatmam. Aracı kilitleyip tekrar acmam bir ise yaramadı. Serviste bekliyorum bakalım ne diyecekler.

geçmiş olsun.sonucu bekliyoruz

Tek tuşla halledildi:)) arayıp sordum varmı içerden bir tuşu diye yok dedi servis. Benim gibi bilmeyen arkadaslar varsa aynaları içerden tek tuşla açıp kapatabiliyoruz. Serviste bilmeyenler varsa aramızda olması da normaldir :)

Ayna katlama/açma tuşundan bahsediyorsunuz sanırım. Dar yerlerden geçerken falan katlıyorum ben aynaları.

Bu arada hep önceki tecrübelerimden peugeot servisleri, hem de henüz gitme fırsatım olmasa da bu forumda okuduklarımdan citroen servislerin yetersiz ve konusunda eğitimsiz kişileri çoğunlukla barındırdığını görüyorum. Bunun sebebi de açık, izlenen maaş politikalarından. İşi öğrenenler de genelde premium markaların servislerine transfer oluyorlar. Ama kabullenmekten başka bir çare yok tabi. Ne kadar ekmek o kadar köfte durumu. Premium bir marka ile serviste 1000-1500 TL ödemek gerekirken bizlerde 300-400TL civarına çıkabiliniyor normal bir bakımda.

Geçen sene Ankara Tek oto'da 308'ime bir H7 kısa far ampülünü 45 dakikada kanter içinde kaldıktan sonra takmıştı çocuk ve farı yaktığımızda tavanı aydınlatıyordu kısa farlar :) Sonra işi bilen usta geldi elini soktu, çıkardı ampülü, ters çevirip taktı ve 30 saniyede bitirdi işi. Büyük ihtimal o kişi de ayrılmıştır ve şimdi elektrik işleri diğer çırağa emanettir :)

Selamlar.

Valla ne yalan soyliyim içerden katlanmıyor diye biliyordum. Ve çok saccma gelmişti bana. O tuşla o kadar uğraştım aşağı doğru bastırmak aklıma gelmedi bı türlü:)kapidaki yağmur sularını silerken dokunmusum farketmedim. Servise sordum oda yok diyince servisin yolunu tuttum haliyle:)Ama içerden katlanabilmesine sevindim sonuc olarak:)

Aaa icerden katlama mi varmis ? Tam olarak nasil yapiyoruz ?

• Plus paket olanlarda ön cam açma düğmelerinin üstünde bir tuş vardır. bu tuşu sağa çekersen sağ aynayı aşağı yukarı ve sağa sola oynatabiliyorsun bununla beraber en sola çekersen bu seferde sol aynayı ayarlayabiliyorsun. ama araç giderken aynaları kapatmak istersen o yanal tuşu ( Düğme ) aşağı bastırdığında aynalar kapanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 28 Şubat 2012; 14:13:30 >
  • Arkadaşlar yeri gelmişken sorayım, otomatik katlanır aynaları iptal etme gibi bir şansımız varmı. Özel durumlarda aracın kilidini açarken aynaların açılmasını istemiyorum mesela.Örneğin geçen -20 derecede aynalar katlı iken anahtardan açtığımda aracı çatur çutur ayna açıldı içim acıdı.Bu gibi durumlarda sadece içerden aynayı katlasak anahtardan kilitleme işlevi yaparken aynalar otomatik kapanmasa çok güzel olur varmıdır bunun bi yöntemi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@zm@nic -- 28 Şubat 2012; 15:03:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

Arkadaşlar yeri gelmişken sorayım, otomatik katlanır aynaları iptal etme gibi bir şansımız varmı. Özel durumlarda aracın kilidini açarken aynaların açılmasını istemiyorum mesela.Örneğin geçen -20 derecede aynalar katlı iken anahtardan açtığımda aracı çatur çutur ayna açıldı içim acıdı.Bu gibi durumlarda sadece içerden aynayı katlasak anahtardan kilitleme işlevi yaparken aynalar otomatik kapanmasa çok güzel olur varmıdır bunun bi yöntemi ??

Tam olarak cevabınız olur mu bilemiyorum ama şöyle bir durum var araç kapatılmadan içeriden kendiniz elle dikiz aynalarını kapatırsanız arabayı açarken dikiz aynaları açılmıyor ancak sizin içeriden açmanız gerekmekte onun dışında dikiz aynalarının açılıp kapanmasını iptal etme şansımız yok.

• Ne oldu Fransa ? Artislik yaptın yemedi dimi

Kaynak ;
    www.cumhuriyet.com.tr
    Cumhuriyet haber verir... Son dakika haberler ve doğru haberin sitesi.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=318478

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 28 Şubat 2012; 18:11:13 >

• Merhaba forumu epeyce okudum ama konuya çok hakim olamadım,araç çok güzel kağıt üstünde donanımlar falan herşey iyi birtek araç fransız ama kullanıcı yorumları olması açısından sanırım bu araçları alanlar neredeyse 1 yıldır kullanıyorlar sorum şunlar;

1 Bu süre zarfında bakım masrafları nekadar oldu?

2 Yakıt ortalaması nedir benzinli ve dizel ayrı ayrı olursa sevinirim.

3 Kronikleşen bi sorun varmı ( eski c4de arka amortisörlerden tak diye ses geliyordu kasislerden felan geçerken,)

4 Verdiğiniz parayı hakediyormu?

5 Servisler konusunda sıkıntı hala varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

Aldığım sonax serilerim geldi.Fakat hala soğuk kar kış var arabayı yıkamaya kalktık su tutar tutmaz buz oluyor benim cila işlemi epey uzayacak gibi.

Şu hızlı ciladan bende de var, tam olarak kullanımını anlayan varmı acaba? detaylı anlatabilirse sevinirim çünkü ben pek verim alamadım ki sanıyorum uygulamada başarılı olamadım.
    aracımda siyah ayda bir böyle tam temizlik ve cila yapmam gerekiyor çok çabuk tozlanıp çizikler belli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: praoh

Merhaba forumu epeyce okudum ama konuya çok hakim olamadım,araç çok güzel kağıt üstünde donanımlar falan herşey iyi birtek araç fransız ama kullanıcı yorumları olması açısından sanırım bu araçları alanlar neredeyse 1 yıldır kullanıyorlar sorum şunlar;

3 Kronikleşen bi sorun varmı ( eski c4de arka amortisörlerden tak diye ses geliyordu kasislerden felan geçerken,)

1-daha bakımı gelmedi

2-ortalama 4.6-5 değişiyor.

3-cukurlarda ve kasislerde öyle bi vuruntu var bu bi citroen klasiği heralde:)

4-EVET(şimdilik) uzun sürede bakmak lazım ama aracı 1 yıldır kullananlar daha iyi cevap verecektir.

5-bugün ilk defa servise uğradım ve müthiş bi ilgi ile karşılastım ve şaşırdım..inşallah hep böyle devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 28 Şubat 2012; 22:15:49 >

• quote:

Merhaba forumu epeyce okudum ama konuya çok hakim olamadım,araç çok güzel kağıt üstünde donanımlar falan herşey iyi birtek araç fransız ama kullanıcı yorumları olması açısından sanırım bu araçları alanlar neredeyse 1 yıldır kullanıyorlar sorum şunlar;

Kendi adıma cevaplayayım..
    Araç fransız ve fransada üretiliyor. Üretim lokasyonu daha önemli. Örneğin yerli megane şikayetleri fransa üretimlerinde yok. İngiltere, almanya , fransa ve italyadaki işçilik ve uyguladıkları üretim parametreleri Türkiye dahil diğer ülkelerden daha başarılı. Malzeme kalitesi dışında özellikle birleşim noktalarındaki gap,flush,çöküntü,iz,kaynak noktaları,deformasyon vs. birçok unsur araç kalitesi hakında fikir verir ve bunlar üretim lokasyonuna bağlıdır.

1. 0 TL (ilk bakım 300-320TL civarı tutacak sanırım, 1 ay/1000km kaldı)
    2. Dizel e-hdi İlk 10.000km 5.2lt., +4000km 5.8lt (kış malum)
    3. Yok
    4. Bu paraya en iyi seçim olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Şu anda piayasada verdiğin paranın 4-4-2 hakkını veren ender arabalardan bir tanesidir Yeni C4 ler
  • İyi geceler arkadaşlar benim bir sorum olacak. Confort anahtarlarını malum biliyosunuz bide +plus paket anahtarları var ve çok güzel ben aracın anahtarlarını beğenmiyorum acaba sonradan plus donanımdaki gibi anahtar yaptırma şansımız varmı ? Sene olmuş 2012 o anahtarlar o arabaya yakışmıyor malesef kalitesiz duruyor
  • sonax hızlı cilayı araç ıslakken her panele 2-3 fıs sıkın bezle tüm araca yayın.daha sonra aracı kuruttuktan sonra temiz kuru bir mf bezle tekrar silerek parlatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_Phlvn

İyi geceler arkadaşlar benim bir sorum olacak. Confort anahtarlarını malum biliyosunuz bide +plus paket anahtarları var ve çok güzel ben aracın anahtarlarını beğenmiyorum acaba sonradan plus donanımdaki gibi anahtar yaptırma şansımız varmı ? Sene olmuş 2012 o anahtarlar o arabaya yakışmıyor malesef kalitesiz duruyor

Nasıl yani plus donanımda anahtarlarda mı farklı oluyormuş ?? Resimleri varsa paylaşabilirmisiniz cidden merak ettim.2 tuşlu olanlardanmı var düz confortta ?

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

quote:

İyi geceler arkadaşlar benim bir sorum olacak. Confort anahtarlarını malum biliyosunuz bide +plus paket anahtarları var ve çok güzel ben aracın anahtarlarını beğenmiyorum acaba sonradan plus donanımdaki gibi anahtar yaptırma şansımız varmı ? Sene olmuş 2012 o anahtarlar o arabaya yakışmıyor malesef kalitesiz duruyor

Nasıl yani plus donanımda anahtarlarda mı farklı oluyormuş ?? Resimleri varsa paylaşabilirmisiniz cidden merak ettim.2 tuşlu olanlardanmı var düz confortta ?

Plus anahtar da açma kapama ve bagaj tuşları mevcut.normalinden farkı sirtindaki krom kaplama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Plus anahtar da açma kapama ve bagaj tuşları mevcut.normalinden farkı sirtindaki krom kaplama.

Tamam bunlari biliyorum biz o anahtardan yaptıramıyormuyuz ? yada 2 tuşlusu ne zaman çıkar cidden güzel değil elimizdeki anahtarlar Örnekde vermek istemiyorum ama daha kötüsü varsa siz söyleyin

• quote:

quote:

Resimleri paylaşmaya gerek yok yahttp://www.kilitx.com/wp-content/uploads/citroen-c4-anahtar%C4%B1.jpg linkteki anahtarın 2 tuşlusu yaklaşık 8 senedir kullanılan anahtar

• 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.