Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapıcak birşey yok hocam. Ufak bir sorun olduğu için bu kadar üstüne gittim. Aracımla ilgili önemli bir problem olduğunda , aynı davranışları ve aynı problemleri yaşarsam ortalığı duman ederim. Kasıp kavururum benden çok fena bir şekilde çekerler. Bunu açık açık belirtiyorum zaten..

Allah korusun , umarım aracımda sorun çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

aldıysan hayırlı olsun.almadıysan alpişman olmassın.ben genelde sakin kullanırım ama bazen kıllık yapanlara çok güzel cevap veriyor araç.özellikle cruze ve astracılara uyuz oluyorum.(ticari taksicileri söylemıyorum)bu araçların kasayı gören de bişey sanıyor c4 ün ancak plakasını okuyabilirler.

eyvallah sağol taksiciler ve minübüsler full vukaat kullanıyor az çekmiyoruz trafikte onlardan

bu arada bütün CİTROEN C4 KULÜBÜ ne iyi pazarlar

• Keyifli pazarlar !!

Arabayla ilgili keşfettiğim iki noktadan bahsedeceğim acaba ilk benmiyim merak ediyorum :)

1. Gaza tam bastığımda pedalın altında otomatik vites arabalardaki bir düğme varmış gibi geliyordu ama aylardır citroen üretimde maliyeti düşürmek için sabit olarak koymuş diye düşünüyordum ve fonksiyonu yok diyordum. şu radarlı edslerde hız limitini 70 e ayarlayıp gaza basa basa gidiyordum sonra bi tam basayım şu pedala dedim hız limitörü pause'ye geçip hızlanmaya başladı. Gaz pedalına tam paşınca limilitör devre dışına çıkıyormuş meğer.
    2. Arabayı stop ettikten sonra kontak anahtarını çıkarsak bile silecek kolunu aşağı yönde çekince ( auto ya alır gibi ) silicekler açılıyor böylelikle sakat yere park ederken sileceklerimiz kalkmadığı için sileceklerimizi kırılmaktan kurtarabilirliz.

Son olarak arka yedek lastiğin ortasındaki değiştirme takımının bulunduğu yerden gelen sesi bir türlü kesemedim. Sesin ordan geldiği çok acık ama o kadar basit ve kötü yapmışlarki bir çözüm bulunmuyor ve tutan yer sağlam tutmuyor arabamda tek sevmediğim özellik o diğer herşeyine hayranım birde 130-140 arası direksiyon küçük bir titreme yapıyor 145 e çıkıp hızlandıkça titremeden eser kalmıyo yağ gibi gidiyooor en cok 185 filan yaptım araba çok sağlam oturuyor ve sıkıntı yaratmıyor 160 ile giderken filan sanki 90 la gidermiş hissi verip direksiyon hakimiyeti o rahatlıkta oluyor belki bi önceki arabam megane II hb olduğu için böyle geliyordur !!

• Hız limitorunu ne amacla kullanacagımı bilemedigim icin pek kurcalamadım. Yalnız kitapcıkta yazıyor limltoru ayarladıgınızda gaz pedalının egimi hesaplanıyor. Bunun uzerine bir max degeri koyuyor. Kullanıcı pedala bu degeri gececek sekilde basarsa limitoru bypass ediyor. Bu aracta drivebywire diye bir sistem oldugundan pedal altında switche ihtiyac yok zaten. Android telefon kullanan var ise torque adlı programla bir dongle vasıtasıyla bluetooth uzerinden ecu ya baglanıp arabanın bu ve bunun gibi datalarını gorebiliyoruz. Ben bir sorunumu bu diagnostic aracı ile cozdum sonra paylaşacağım.
  • hız limilitörünu ayarladığınızda araba ayarladığınız hızı geçmiyor mesela ben istanbuldaki tünellere girerken hız limitini 70 e ayarlıyorum ve araba gaza bassanız bile 70 i geçmiyor. ama yokuş aşağı giderken limilitör hiç bir işe yaramıyor yokuşun verdiği eğim hızlanmasıyla araba hızlanabiliyor.
  • Adamlar o kadar memnunki sıfırından pahalı 2.el satmaya çalışıyorlar. Bunlar da insan işte
  • arkadaşlar sıfır 2011 modeller için stok durumu nedir bilen var mı?
    kendi arabamı sattığım gün c4 e-hdi 112bg comfort mpc almayı düşünüyorum.. benim 308 i satana kadar 2011ler biter diye korkuyorum...
    kasım ayı fiyatları nasıl olur sizce? değişir mi? artar mı azalır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

quote:

sağolasın evet hemde hayati önem taşımakta bakalım umarım C4 bizi böyle yarıda yolda bırakmaz

Alışırsan bırakmaz, beklediğinden fazlasını bulacağına emin ol, otomatik vitesi beklemeden manuelle müdahale edebilceğin için hiç bir arada kalmayacaksın

istanbul trafiğinde bu aralar dereler çok sakat hocam birde böyle bir vukaat atlatınca insan ister istemez huzursuz oluyor

Bu hafta sonu manuel ford yeninkasa mondeo kullandım ve hayal kırıklığı kasa geniş içi geniş ama motor agır kaldı 67 bin tl ye alınmış
    park sensörü yok
    Far sensörü yok
    Navigasyon yok
    Bluetooth yok

Araba tam tıkır sadece motor teyip koltuk benim ičin hayal kırıklığı ara hızlanmalar zayıf bu durumda c4 iyi kaçıyor yokuşlarda kesinlikle bogulma gaz kesilmesi asla yok

• @hacker_honour

2011 model araç istediğiniz renk ve özellikte yoktur muhtemelen, araştırın bence şimdiden.

Euro son 7 ayda %30 değerlendi. Otomotive son 7 ayda yaklaşık %15-20 arasında zam geldi. Kur geri gelmezse fiyatların heray düzenli artması kaçınılmaz.
    Yeni kasa dizel otomatik araçlar dünyada yok satıyor, Türkiye için sipariş verip beklemeniz gerekiyor. (jetta, focus, c4 gibi)
    Bunun için sene sonu kampanyalarla c4 için ciddi düşüş olacağını sanmam.(şahsi fikrim)
    c3, picasso, nemo, berlingo için kampanyalar daha olası.
    Dün ds4'ü incelemek için yolumun üstündeki bayiye uğradım, hepsini sattıklarını söyledi, e-hdi c4 de yoktu. Satılmış olan, müşteriyi bekleyen bir ds4 vardı, sadece dışarıdan bakabildim.

Türkiye pazarı çok kuvvetli olmadığı için artık firmalar az araç getirebiliyorlar (diğer ülkelerde pazar adetleri yüksek olduğundan önce onlara gönderiyorlar) ve yok satmış oluyor, bu yüzden ithal araçlarda 1000TL üstü pazarlık da neredeyse imkansız. Düz vites, düşük donanımlı araçları beklemeden alabilmek daha olası.

e-hdi istediğin renkte alabilmek için şimdiden büyük bayilerle (Bursa İnallar, Ankara xx, İstanbul xx) anlaşıp kapora bırakmanız gerekebilir, yoksa istediğiniz aracı aylarca bekleyebilirsiniz ve zamlardan etkilenirsiniz.

İyi şanslar

• quote:

aldıysan hayırlı olsun.almadıysan alpişman olmassın.ben genelde sakin kullanırım ama bazen kıllık yapanlara çok güzel cevap veriyor araç.özellikle cruze ve astracılara uyuz oluyorum.(ticari taksicileri söylemıyorum)bu araçların kasayı gören de bişey sanıyor c4 ün ancak plakasını okuyabilirler.

Rolan seni ben saniyorlardir eski arabam cruze sattiktan sona bayagi ugrasmistim onlarla bazen benimde ustume ustume suruyorlar bosver azicik gaza basinca yok oluyorlar ugrasma onlarla forumlarina bak mercedesten iyi diyorlar hepsi hapçı onların ne içiyorlarsa artık
  • quote:

quote:

Rolan seni ben saniyorlardir eski arabam cruze sattiktan sona bayagi ugrasmistim onlarla bazen benimde ustume ustume suruyorlar bosver azicik gaza basinca yok oluyorlar ugrasma onlarla forumlarina bak mercedesten iyi diyorlar hepsi hapçı onların ne içiyorlarsa artık

Mustafam cruze formu çok ilginç. Arabayı savunan 1 kişi var sanki kendi tasarlamış ya da her satılan arabadan para kazanıyor gibi her negatif yorumu cevapmala çabasında. Araçlara tapan arkadaşlar var orada bide dibe sokanlar gel git 300küsür sayfa atışmışlar.

C4 almadan 4-5 ay önce otoshowda cruze incelemiştim neredeyse alıyordum verilmiş sadakam varmış

• quote:

quote:

quote:

quote:

sağolasın evet hemde hayati önem taşımakta bakalım umarım C4 bizi böyle yarıda yolda bırakmaz

Alışırsan bırakmaz, beklediğinden fazlasını bulacağına emin ol, otomatik vitesi beklemeden manuelle müdahale edebilceğin için hiç bir arada kalmayacaksın

istanbul trafiğinde bu aralar dereler çok sakat hocam birde böyle bir vukaat atlatınca insan ister istemez huzursuz oluyor

Bu hafta sonu manuel ford yeninkasa mondeo kullandım ve hayal kırıklığı kasa geniş içi geniş ama motor agır kaldı 67 bin tl ye alınmış
    park sensörü yok
    Far sensörü yok
    Navigasyon yok
    Bluetooth yok

Araba tam tıkır sadece motor teyip koltuk benim ičin hayal kırıklığı ara hızlanmalar zayıf bu durumda c4 iyi kaçıyor yokuşlarda kesinlikle bogulma gaz kesilmesi asla yok

yeni kasa mondeoların şekli güzel aslında ben beğeniyorum geniş rahat araba fakat motor ve hp gücü çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 23 Ekim 2011; 16:59:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hacker_honour

arkadaşlar sıfır 2011 modeller için stok durumu nedir bilen var mı?
    kendi arabamı sattığım gün c4 e-hdi 112bg comfort mpc almayı düşünüyorum.. benim 308 i satana kadar 2011ler biter diye korkuyorum...
    kasım ayı fiyatları nasıl olur sizce? değişir mi? artar mı azalır mı?

valla 2011 bulabileceğini sanmıyorum ama yine de dene.gerçi plus pakette artık yok dediler ama forumdan bir arkadaş yeni aldı sanırım plus paketli araç.
    cruze konusunda ise malesef bu araç apaçi aracı olma konusunda hızla ilerliyor.cruze ve leonu bizim burada doğru dürüst kullanan aklı başında bir insan görmedim.saçma sapan modifiyelerle araçları rezil eden malesef soytarı tipler hep.işin ilginci sadece ben değil bütün arkadaş çevremde bu algı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakank1a

quote:

quote:

Mustafam cruze formu çok ilginç. Arabayı savunan 1 kişi var sanki kendi tasarlamış ya da her satılan arabadan para kazanıyor gibi her negatif yorumu cevapmala çabasında. Araçlara tapan arkadaşlar var orada bide dibe sokanlar gel git 300küsür sayfa atışmışlar.

C4 almadan 4-5 ay önce otoshowda cruze incelemiştim neredeyse alıyordum verilmiş sadakam varmış

O sadakaların çoğunu ben odedim banlandım küfür yedim ucuz diye o ebatlarda araç almak intahar ben o hatayi yaptım siz yapmayın dedim. Ama merdedesten iyi bu araba diyenler çıkınca pes ettim. neyse fanatiği çok.

Mondeo gerçekten iyibir araç ama benim bindigim 1.6 dizel çok boşmuş hayal kirikligi benim için zaten full mondeo 90 bine varan fiyatı var
    süspasyonlar c4 den farklı değil sert yakıt tüketimi biraz fazla geldi bana 8 lt civarı yaktı
    virajlara tepkisi iyi ama savrulma yok motor çok sesli çalışıyor ve c4 den çok fazla rüzgar ve yol sesi alıyor zaten başka forumlarda c4 çok sesiz diye yorumlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 23 Ekim 2011; 21:26:49 >

• arkadaşlar aracımı satma ma ihtiyacım kalmadıktan sonra;araçta beni rahatsız eden tek nokta olan :
    çukurlara girdiğimde,araç sallandığında arkadan nerden gediğini anlayamadığım lok-lok diye bir sesin nasıl çözüleceğini araştırmaya başladım.işim nedeniyle sadece cumartesi öleden sonra boşum .cumartesileri ise çoğu servis öğleye kadar çalışıyor ve yoğunluk nedeniyle böyle zaman alıcı kıl-tüy işlerle uğraşmak istemiyorlar.önce kavuklara gittim tavırları direkt :''olur okadar yav takılma sen eski c4 ten gelen sesleri bir duysaydın tarzında olun'' .iyide ben hergün işe giderken 2 km lik yolun bozuk olduğu bir asfalt kullanıyorım ufak trim seslerini zaten radyoyu açıp sallmıyorum ama bu lok -lok -lok beynimi kemiriyor dedim anlamadılar.bayraktardan randevu aldım cumartesi 13,30 için.teste çıktık bir iki kez o ses çok net duyuldu arkadaşda duydu ve normal olmadığını söyledi ve perşembe akşam 17.30 da aracı bırakıp cuma17,30 almak üzere randevulaştık.adamlara diyorum yav mazot benden gidiyor şu benim iş güzergahına bir gidelim anlatamıyorum.açıkcası bunu halledebileceklerini pek sanmıyorum.işallah çözmeye çalışırken başka işler aşmazlar başıma.umarım beni utandırırlar.bu soruna takılan veya çözen arkadaş var ise yazarsa sevinirim.
    ancak bu sert süspansiyonun yaptığı vuruntu gibi birşey değil bununla karştırmayın lütfen izmir den citroen servislerinden herhangi birinde tanıdığı arkadaşı yardımcı olabilecek birileri varsa aracı olurlarsa sevinirim.herkeze iyi akşamlar.

• Salı günü inşallah 1.6 e-HDi 112 HP Confort MCP(white) Plusa kavuşacağım.İyi fiyata aldığımı düşünüyorum = 53.700 Citroen sıkı pazarlık yapıyor : )

Forumda bazıları Plus üretilmiyor dedi???

Arabayı teslim almadan kuşkulandım çünkü Yedek lastiğin bulunduğu yerden ses geliyor dendi fakat kimsenin çözdüm olayı dediğini duymadım...(real danger)

Arabada neyin eksikliği ciddi anlamda hissediliyor(tabi kişiye göre değişir,genel sordum) ???
  • aracı almanların yapmamasının eksikliği hissediliyoronlar yapsaydı şimdi yere göğe sığmazdı.
  • quote:

aracı almanların yapmamasının eksikliği hissediliyoronlar yapsaydı şimdi yere göğe sığmazdı.

+1000
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyyy

Salı günü inşallah 1.6 e-HDi 112 HP Confort MCP(white) Plusa kavuşacağım.İyi fiyata aldığımı düşünüyorum = 53.700 Citroen sıkı pazarlık yapıyor : )

Arabayı teslim almadan kuşkulandım çünkü Yedek lastiğin bulunduğu yerden ses geliyor dendi fakat kimsenin çözdüm olayı dediğini duymadım...(real danger)

Arabada neyin eksikliği ciddi anlamda hissediliyor(tabi kişiye göre değişir,genel sordum) ???

navigasyon :) plus yok diyorlardı bayiler çünki

arkadan gelen ses ordaki civatayı sıkarsan gelmez bir arkadaş öyle yazmıştı bende yokdu çünki, bazı modellerde kilimadan ses geliyordu bende yok bende dikiz aynasından gelen ses vardı başkalarında yok genel anlamda bir iki yerden geliyor ama herkezde ortak bir sorun çıkmadı daha. birde kayma konusu vardı ıslak zeminde bende daha olmadı ama kuru zeminde iyi ıslak zeminde kayıyorsa araçlar bunların tek nedeni lastikdir. çünki üzerinde gelen energy saver denilen sürtünmenin aza indirilip yakıt ekonomisi için tasarlanan bir lastik bu durumda ıslak zeminlerde kayması normal, kış gelince bu lastikler tehlikeli olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 24 Ekim 2011; 9:25:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neyyy

Salı günü inşallah 1.6 e-HDi 112 HP Confort MCP(white) Plusa kavuşacağım.İyi fiyata aldığımı düşünüyorum = 53.700 Citroen sıkı pazarlık yapıyor : )

hocam gerçekten iyi fiyat almışsın ben dün comfort plus e-HDI opak beyaza trafik sigortası içinde 54700 fiyat aldım. Sen hangi bayiden bu fiyatı aldığını yazabilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.