Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1440. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.917
Cevap
175
Favori
1.750.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14381439144014411442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben de yeni bir c4 aldım 4 ay önce size bir şey danışmak istiyorum,gergi kütüğü ciddi anlamda titriyor videoda daha sakin çıkmış video 30 fps olduğu için ama şöyle diyeyim elimi tutunca elimi zıngırdatıyor sizce bu normal mi sizin araçlarda durum nasıl acaba ya da sorunsa ciddi midir kabine titreşim verip sağ tarafta kapıda vs trim sesi yapan bu olabilir mi,benden önceki sahibi kayış setini değiştirmemiş bu arada.
    Muhammed Emre Kayayoutube
    C4 Gergi Kütüğü Titreme
    https://www.youtube.com/shorts/uwss8zfHZLE?feature=share

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anormal bir şey görünmüyor. Toz ve kiri görüce aracın bakımsız olduğu belli. Bakımlar zamanında yapılmazsa sorun çıkarması yakındır. Trim sesi yolcu koltuğu altındaki çekmecedendir büyük ihitmalle.

  • memrekaya kullanıcısına yanıt

    Benim 2015 C4 dizel aynen bunun gibi titriyor. Geçen yıl haziranda serviste triger seti değişti. Bende şüpheleniyordum bu niye böyle diye. Videoyu görünce içim rahatladı biraz :)

  • Barracud@ kullanıcısına yanıt

    Araç fazlasıyla bakımlı hocam robot yağından tutun triger setin erken değişmesine kadar,kaputtaki tozdan bakımsız olduğunu söylemek garip geldi açıkçası :) söylediğiniz yerden gelmiyor maalesef orayı özel izole de ettim tüylü tesa bantla, değişiyor bazen geliyor bazen gelmiyor aracın bir çok yerine bu konuda belirtilen dahil silikon spreyden tutun farklı uygulamalar da yaptım ama hala bazen kapı tarafından bazen torpido gözünden bazen de belirsiz bir yerden özellikle 1500-1800 devir bandında ses var, işin kötü tarafı bazen komple kesiliyor bazen geri geliyor ve şartlar hep aynı (yol, sıcaklık, motor sıcaklığı vs vs) ustaya götürsem eminim kesilecek mesela bir şey yok diyecek :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sade100 kullanıcısına yanıt

    Hocam internetten yabancı Youtube videolarında bazıları bunu sorun olarak görüp kayış seti değiştirmiş,c4 sahibi bir arkadaş da bende yok dedi geçen gün o yüzden şüpheye düştüm ben de,bir de gaz verince titreşim kesilince dedim acaba kayış ya da gergi değişim zamanı mı geldi çünkü servis bakımında da 100000 civarı tahrik kayış seti değişimi diyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memrekaya kullanıcısına yanıt

    V kayışının ömrü 5 yıl veya 80 bin km olması lazım. Bakım yapılınca genelde motor da temizlenir. O yüzden söyledim. Ustaya göre de değişebiliyor. Ses için bir de motor kaputundaki silecek hortumu titreştikçe kaputa vuruyor. Ben araya izolasyon süngeri yapıştırdım boydan boya.



  • Barracud@ kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam,buraya da yapayım ben de bunun dışında sizce neresi olabilir bir ara hava akış hortumları vs denmiş baktım ama göremedim o şekilde şasiye vuran ya da titreşen vs bir şey rolantide ya da gaz verince yani nerelere dikkat etmek lazım başka bilemiyorum varsa fikriniz söylerseniz sevinirim sanki sağa doğru meyledince arabanın içinde azalıyor gibi mesela ya da torpido kapağına açıp bastırınca azalıyor ama dediğim gibi mesela bu sabah da geldim hiç yapmadı soğuk motor olmasına rağmen anlam veremediğim zaten bazen olup bazen olmaması


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memrekaya kullanıcısına yanıt
    Motor ve şanzıman kulaklarınıda kontrol ettirin. Onlarda bazen işlevini yitirip gereksiz titreşime ve sese neden oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sade100 kullanıcısına yanıt

    Sanırım sorunu şuanlık kısmen de olsa çözdüm,araca koltuk kılıfı takılmış ve baya etli bir kılıf, koltuk kılıf orta konsolla hiç boşluk kalmayacak şekilde birleşmiş özellikle yolcu tarafı,araya şimdilik bağını kesecek bir şeyler sıkıştırdım ses baya kesildi gibi bakalım ama dediğiniz gibi büyük ihtimal yaşından dolayı artık takozlar da zamanla işlevini yitiriyor ama çok pahalı hocam takoz da,yan sanayisi zaten bundan beter oluyor çok hassas bir parça olduğu için böyle devam :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Aracım 2012 model manuel şanzımanlı. Sıkışık trafikte dur kalk yapmaktan bir süre sonra debriyajdan yay sesi alıyorum . Bu ses hem dışardan hem de içerden duyuluyor hatta bazen aracın içine kötü bir koku da yayılıyor. Bunun sebebi ne olabilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. Şubat ayında citröen c4 1.6 ehdi otomatik vites confort plus paket aracımı aldım. 2013 model 102bin km. Şu anda 107bin kmsi. 110bin de bakıma girecek.
    Ağır bakım yaptırmam gerekiyor mu. Gerekiyorsa neler olacak. Triger 180.000 km yazıyor kitapçıkta.
    Bir de bu araçlarda kronik şanzıman sorunu varmış. 100 ile 120 bin km arasına ortaya çıkıyormuş. Henüz bir sorun yok. nasıl anlayabilirim bu sorunu.
    Benden önceki sahibi bütün bakımları Ankara Ostim Vatan Peugeot serviste yaptırmış. Özel servise mi gideyim yoksa Citroen servise mi götürmek daha mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukertugrul -- 24 Nisan 2023; 16:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukertugrul K kullanıcısına yanıt


    Şanzımanla ilgili kronik sorun derken ben öyle bir durum bilmiyorum hocam ama baskı balata durumu değiştiği için kalibrasyon yaparsanız iyi olur lexia ya diagbox cihazı olan sağlam bir yerde böylelikle robotun debriyaja basması daha sağlıklı olur sürüş keyfi de artar forumda var şanzıman kalibrasyonun konusu ayrıca, bakımlar da bu şekilde oluyor istediğiniz yerde yaptırın sadece citroen Peugeot bakan yerler daha sağlıklı olur tabi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >











  • Aracımı P yasak şeklinde çizmişler, Kaskodan yapılıyor.

    Hazır tavandaki minik ezik göçük onarım ile gideriliyor,

    sökülen tavan döşemesine ALKANTARA kaplatıp Star Light yaptırayım dedim ;)





  • içten video var mı hocam tavan nasıl oldu gece özellikle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafkas1111

    içten video var mı hocam tavan nasıl oldu gece özellikle

    Hocam daha imalat aşamasında, haritalandırdılar sadece, akşam 1300 adet fiber optikleri monte edecekler.

    Bu gece sadece benim tavan ile uğraşıcak imalatçı :))


    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hocam sen nasıl bir işlem yaptırdın tam anlayamadım kazadan dolayı mı kaput-kapı boyandı tavan göcük düzeltmemi oldu kesildi mi ya da

  • Güncel bayramda 700 km yol gittim gidişi 140 tan pek düşmedim eds ler hariç, genelde tempolu kullandım 150-160-170- gitti geldi.

    5.2 ortalama mazot alıp baktım litre hesabıda 1 lira 5 kuruş yakmış.

    Çok iyi değil mi gerçekten lpg li bir araç bu hızlarda tempolu kullanmada 2 lira yakar demekki 110-120 sabit gitsem 80 kuruşlar 90 kuruşlar çok rahat olur helal olsun.

  • kafkas1111 kullanıcısına yanıt

    Hocam yakıt bilgisayarındaki ortalama hız ne gösteriyor 700 km için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafkas1111

    hocam sen nasıl bir işlem yaptırdın tam anlayamadım kazadan dolayı mı kaput-kapı boyandı tavan göcük düzeltmemi oldu kesildi mi ya da

    Hocam,
    Park yeri fantazisi olan bir insan müsvettesi tarafından aracıma zarar verilmiş bulunulmakta.

    Kaskom aracılığı ile aracım muhtelif yerleri boyasız göçük onarım, derin çizik olan yerler boyanması sureti ile yetkili servisde onarımı yapılmakta.

    Tavan döşemesi sökülünce, sarkma başlangıcı oluşumu diye beni servisden uyardılar.

    Döşemeyi alıp döşemeci ye bıraktım, ordada STAR LİGHT uygulaması yapılmakta olan araçları görünce heves ettim ve "bir kere daha mı geleceğiz dünyaya" diyerekten parayı saçmaya karar verdim ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 27 Nisan 2023; 16:52:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • memrekaya kullanıcısına yanıt

    730 civarı hocam 5,2 bilgisayardan


    oda 20 tl fullemiştim ortalma 1 lira 4 kuruş ,1 lira 5 kuruşa geliyor.

  • 
Sayfa: önceki 14381439144014411442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.