Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11761177117811791180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün itibari ile aracı satın almış bulunuyorum. Aranıza DS4 ile katıldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ZeCyBjK kullanıcısına yanıt
    2011 den 2015 e kadar üretilen tüm c4 ler tek kavrama otomatik şanzımana sahip.Küçük bir vites kolu var.2015-2016 arası üretilen makyajlı kasa c4 lerde ise tork konvertörlü tam otomatik şanzıman var.
  • Okan9455 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şu an çok büyük yanlış içerisindeyim o zaman. Yani şu an aptal gibi hissettim kendimi.

Ben sahibinden araştırdım arabaları.
    Dizel ve otomatik seçeneği vardı. Ama sonra yarı otomatik olduğunu gördüm ve bütün araçlar neredeyse yarı otormatikti.

Yani senin dediğinden benim çıkardığım, yarı otomatik ile otomatik aynı mı C4'de? 2012/2013 modelleri için konuşuyoruz.

Eğer aynı ise sahibinden de nasıl öyle bir ayrım yapabiliyorlar? Acayip şekilde kafam karıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZeCyBjK kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki dsg,powershift,dct,mcp,easytronic,edc,dualogic gibi şanzımanların hepsi yarı otomatiktir.Yarı otomatiklerde kendi içerisinde çift kavrama ve tek kavrama olarak ikiye ayrılırlar.Mcp,dualogic,easytronic gibi şanzımanlar tek kavramalı,edc,dsg ve powershift,dct gibi şanzımanlarda çift kavramalıdır.Çift kavramalılar daha yeni teknoloji ve daha konforludur ancak arıza olasılığı yüksektir tamiride tek kavramalılara göre daha fazla masraf çıkartır.Tam otomatikler ise tork konvertörlüdür.Peugeot ve citroenin kullandığı eat6 şanzıman tam otomatikdir.Arıza olasılığı düşük ve çift kavramalılar gibi daha konforludur ancak yakıt tüketimleri biraz daha yüksektir.Sizin alacağınız 2013 model c4 te yarı otomatik tek kavrama olan mcp şanzıman mevcut.
  • 2012 ekimde sıfır aldığım aracımın aküsünü dün itibariyle yeniledim, 685tl yetkili serviste takıldı,marka ve modeli Varta E39

akünün internet fiyatı 510tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar57 -- 1 Nisan 2016; 7:15:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okan9455 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

O kadar araştırmama rağmen yine de noksan olduğumuz konular oluyor.

Ben de yarı otomaği gördüken sonra tam otomatiğe farklı bakmaya başlamıştım. :)

• Dun aracimin 90k bakimini yaptirdim, faturada mazot filtresini goremedim ama kartus filtresi var. Mazot filtresi ile kartus filtresi ayni seymi acaba

• Arkadaşlar ben aracımı yeni aldım c4 1.6 eat6 confort plus sorulariniz varsa aklınıza takılanlar yanitlayabilim. Sadece start stop ta problem yasiyorum. Bakalım onuda halledeceğiz inşallah. Bu arada bu aracı forumda bi alan benmiyim başka eat6 yokmu bu fikir alışverişi yapsaydik karşılaştırma yapsaydik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

2011 den 2015 e kadar üretilen tüm c4 ler tek kavrama otomatik şanzımana sahip.Küçük bir vites kolu var.2015-2016 arası üretilen makyajlı kasa c4 lerde ise tork konvertörlü tam otomatik şanzıman var.

bende 2015 makyajlı kasa var tam otomatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramsey28

Arkadaşlar arka sayfada yazdığım aracimin gaz yememe sorunu iki kere daha oldu. Şöyle bi durum araç parktan çıktıktan sonra 40-50 metre gidince start stop yaparsa gaza basınca tepki vermiyor kendini alıp gitmiyor. Dün akşam uç defa gaz pedalına ayağımı basıp çektim donduncude araçtan motor sesi geldi ve gitti. İsyerimin hemen önünde ışıklar var orada yaşıyorum bunu. Uç aylık arabada akü sorunu olabilir mi çünkü ilk çalıştıktan sonra kısa mesafede start stop çalışınca yapıyor bunu. Benim aklıma akuden başka bisey gelmiyor sabah denedim soğuktan start stop çalışmadı iki km gittim çalıştı fakat ondada yapmadı çünkü akü zaten o esnada şarj olmuştur. Bunu ilk kalkışta kısa mesafede yapıyor. Büyük ihtimalde akü tam kendine gelmeden stop ettiğinde kendini tam calistiramiyor.
    Sonra ben bu aracı aldıktan sonra 500-600 km start stop çalışmadı bi ara bu özellik yok hissine kapıldım. Sonra çalıştı halende öyle araç stop ediyor ayağımı frenden çekmeden 15-20 saniye sonra veya 1 dk sonra kendiliğinden çalışıyor. Kitapçıkta falan çalışabilir koruma amaçlı yazıyor ilk başlarda onemsemedim fakat bunu surekli yapıyor yanı uzun sureli stop olmuyor. Bu kadar kısa sureli stoplarda araca bi tasarruf saglamazki amac tasarrufsa doğasına aykırı bi kere. Araçta ektsra güç çeken bisey olmamasına özellikle dikkat ediyorum. Bunları sizin araçlarda nasıl karşılaştırmak için soruyorum çünkü benim öyle aşırı bi araç tecrubem yoktur. Şimdiden teşekkürler.

bende de sanki çalışmıyor , ekranda ikaz ışığı yanıp sönüyor ama motor çalışıyor

• s&s sorununu yaşayan arkadaşlar kitapçıkta devreye girmeyecek sebepleri okudunuz mu bilmiyorum ama hatırladıklarımı yazayım, klima hi yada low pozisyonundaysa, arka cam rezistansı açıksa, kemer takılmazsa, çok soğuk havalarda, akü %76nın altına düşerse vb.. Çalışmaması normal, eğer çalışıp çabuk devredışı oluyosa koruma amaçlı normaldir. Bunun dışında kemer tokası nadiren s&s sorunu yaşatabiliyor.

• mcp kullanıcısı olarak eat6 şanzımanı test ettim ama sizlerden de yakıt değerlerini ayrı ayrı detaylı paylaşmanızı bekliyorum, teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: hzr34

Arkadaşlar dün akşam iş çıkışı dün baktığım DS4 aracının eski sahibi ile anlaştık.

Hayırlı olsun hocam. Benim de listemde ds4 var ama arka camların açılmıyor oluşu ciddi bir handikap benim için. Çocuklu aileler için bence bu bir dezavantaj. Arka koltukla işi olmayan bekar insan pek hissetmez eksikliğini ama aile aracı olarak kullanılacaksa büyük sorun.

Araç 2012 model mi bu arada? Kaça aldınız?

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı çekinceyi bende yaşadım. Ama alınca gitti. Bu arada bekar değilim :) çocuk yok daha ama çocuklu aile için de daha güvenli açılmaması.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wildermess W kullanıcısına yanıt
    Aracin kaç km de ilk 500 km de bendede çalışmadı sonraları çalışmaya başladı sonrada bu sorun çıktı. Frene bastığında gostergeye eco yanıp söner ama stop etmez çünkü o anda stopa yeterli değildir. Normal yani zamanla duzeliyo o.
    Araç kaç km de yakıt durumun nedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramsey28

Aracin kaç km de ilk 500 km de bendede çalışmadı sonraları çalışmaya başladı sonrada bu sorun çıktı. Frene bastığında gostergeye eco yanıp söner ama stop etmez çünkü o anda stopa yeterli değildir. Normal yani zamanla duzeliyo o.
    Araç kaç km de yakıt durumun nedir.

20.000 km, yakıt full
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

2012 ekimde sıfır aldığım aracımın aküsünü dün itibariyle yeniledim, 685tl yetkili serviste takıldı,marka ve modeli Varta E39

akünün internet fiyatı 510tl

şurda 430 tl görünüyor belki birinin işine yarar

http://www.akuservis.com/varta-aku-fiyatlari.html
  • wildermess W kullanıcısına yanıt
    Sen bayağı km yapmissin araç 1.6 dizel confort mu bluehdi ynai otomatik olanı.
    Bende start stop çalışıyor sadece arada sorun yaratıyor.
    Sen km yapmissin bayağı aracın ykait ortalaması nedir benim araç 4500 km de yakıt ortalaması sehir içi şehir dışı karisik 6 il 6.7 lt arası uzun yol yaparsam dahada düşüyor. Araç rodaj dönemi oldumu. Genel olarak araçtan memnun musun ? Ben aracimdan memnunum güç olarak olsun surus keyfi özellikle ışıklarda kalkarken dalgın oluyosun ışığı gormuyosun sana korna caliyolar sonra peşinden yetisemiyolar aynadan bi bakiyosun daha yeni kalkiyorlar :)
    Ben merak ettiğim yakıt ortalaması bana biraz fazla gibi geldi tabi diğer araclarida bilmiyom ama sehirici şehir dışı bi aracın karisikta 6 lt nin altına dusecegine pek ihtimal vermiyorum. Öyle varsa 100 km nin 90 km si sehirdisi 10 km si şehir içidir.

• helluri kullanıcısına yanıt
    baktığınız liste 2014 listesi, ayrıca merak edip aradım istanbul dışına yardımcı olamıyorlarmış.

• Bende bugün 2012 model aracımın aküsünü değiştirdim.Varta 70 Ah e39 agm aküyü 450 TL ye taktırdım.300 TL ye efb serisi vardı ama almışken en iyisini alıyım dedim.Araçtan fulmen marka 70Ah-760A akü çıktı.Marş basma gücüne bakarsak buda büyük ihtimalle agm serisi bir akü.Çünkü 70 Ah efb serisi akülerde araştırdığım kadarıyla en fazla 680A marş basma gücünü gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan9455 -- 4 Nisan 2016; 10:52:50 >
  • 
Sayfa: önceki 11761177117811791180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.