Şimdi Ara

citroen c4 exclusive 1.6 tdi mcp mi & vw golf 1.6 tdi dsg trendline mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.el, fiyat/kalite/konfor oranı, yakıt tüketimi, servis, kullanım, teknoloji vs düşünüldüğünde sizce hangisi?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: utku_uu

    2.el, fiyat/kalite/konfor oranı, yakıt tüketimi, servis, kullanım, teknoloji vs düşünüldüğünde sizce hangisi?


    sırasıyla;

    golf/c4/c4/c4/golf/c4

    comfortline olsa belki bir nebze düşünebilirim ama trendline golf asla. comfortline ile aradaki fark da baya bir fazla.
  • Bir tarafta c4: fullll donanım ve yarı otomatik şanzuman...
    Diğer tarafta golf: boş donanım ve tam otomatik şanzuman...

    ben olsam, d sınıfında bile her arabada bulunmayan özellikleri ile dolu bir c4 derim. mcp yeterli.
    Golf??? bir önceki aracım golf tü. comfortline alabilirseniz golf derim ama trendline?
  • bende 2005 comfortline golf ümü sattım c4 siparis verdim iyimi yaptım bilmem amayeni golf lerin comfortline bile eskisine oranla donanımı fakir genede comfort alırsanız bence ok. ama trendline alırsanız
    1-Golfe biniyorum dersiniz (marka .kalite.2.el degeri vb..)
    2- bu araba sizi gideceğiniz her yere götürür ama hepsi okadar
    tabi bunlar sahsi fikrim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoll -- 4 Mart 2011; 11:17:23 >
  • c4 yerine golf comfortline almak için aradaki fiyat farkına (6-7milyar) değer mi sizce? sanıyorum genel görüş şu:

    1- golf comfortline
    2- c4 exclusive
    3- golf trendline

    ama merak ettiğim şey şu: elinizde 50milyar var (kredi vs ile çıkabileceğiniz miktar) diyelim.dizel otomatik araba alcaksınız. hangisini tercih ederdiniz?

    **golf 2012 sonbaharda kasa değiştircek??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku_uu -- 4 Mart 2011; 16:00:25 >
  • Ara 6 milyar fark var ise c4 exclusive alır geçerim. Pazarık yaptığınızda 49900 yazan fiyat 47900 ,47500 lere kadar düşer diye tahmin ediyorum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: utku_uu

    c4 yerine golf comfortline almak için aradaki fiyat farkına (6-7milyar) değer mi sizce? sanıyorum genel görüş şu:

    1- golf comfortline
    2- c4 exclusive
    3- golf trendline

    ama merak ettiğim şey şu: elinizde 50milyar var (kredi vs ile çıkabileceğiniz miktar) diyelim.dizel otomatik araba alcaksınız. hangisini tercih ederdiniz?

    **golf 2012 sonbaharda kasa değiştircek??
  • golfün şuana kadar ne kadar makyajlansa da kasa da değiştirse 97-2000 yıllarındaki o güzelim tasarım değişimini yakalayamadığını düşünüyorum hala o kasanın izlerini taşıyor yanlış hatırlamıyorsam o tasarımıda murat adında bi tasarımcı yapmıştı almanyada neyse. c4 ise bi önceki kasanın tüm izlerini ön panjur haricinde silmiş gibi görünüyor. motor performansı olarak vw'nin 105 bg lik dizellinden aşağı kalır yanı yok, tek eksiği çift kavramalı otomatik vitesi dsg-edc benzeri bişey olsa imiş tadından yenmezmiş. golf almayı hiç düşünmedim hatta compakt sınıf için 50 bin lira hala çok geliyor gözüme d segmenti hemen 5-6 bin lira ötede çünkü(örn c5), bu ezberimi c4 bozan araçtır. bana farklı yeni keyif veren başka bir aracım olmadı ki kullandığım araçlar, toyota honda hyundai vw ford vs vs gider, ilk kez citroene biniyorum, bence golf değil a3 baz alınmalı.
  • biraz daha objektif olarak bakarsak aslında golf ile karşılaştırılması gereken araç bugün için sadece megandır edc ile dsg ye yaklaşmıştır. dsg dünyada kabul görmüş seattan audinin en lüks aracına kadar vw ailesinde rahatlıkla kullanılan güzel bir şanzıman, edc nin de okadar olmasa da iyi olduğu söyleniyor. mcp nin rakipleri opel easytronik, toyota mmt, fiatında adını bilmediğim şanzımanıdır. dolayısıyla c4 ün direkt hedefi şuan auris ile astradır, bravayı almıyorum kullananlar onu da beğeniyor. 5 yıldır corolla dizel mmt kullanan biri olarak mcp nin şu halinin ondan kat be kat üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, vites geçişleri hızlı ve daha hassas ve tabiiki 6 ileri. önümde ocak 2011 avrupa ve türkiye araç satış rakamları var vw 129 bin araç ile avrupada birinci, 3600 araç ile türkiyede ikinci sırada. citroen avrupada 65bin araç ile altıncı, türkiyede 605 binek araç ile onikinci sırada. bu rakamlar tabiki türkiyede yeni c4 den önceydi, türkiye rakamları net olarak 6 ay sonra ortaya çıkar, yeni kasa havadisleri de golfün satışlarını düşürür bence. türkiyede citroenin 2. el dezavantajı var, avrupada citroen üst segment araç olarak kendisini konumlandırmış aynı türkiyede haketmediği halde vw'nin olduğu gibi. türkiyede servis yedek parça güvenilirlik 2. el durumları düzelmedikçe citroenin, satış rakamları olarak golfe yaklaşması çok güç, ama bence hiçteönemli değil. bugün yeni c4 ile insanların kafasını aracıma doğru döndüğünü çok net bir şekilde görebiliyorum. alışveriş merkezinde aracımın başına geldiğimde yanında 2-3 kişinin incelediğini görmek insanı gururlandırıyor, kırmızı ışıkta insanlar dönüp dönüp bakıyor. bu da c4 ün iyi iş çıkardığını gösterir. yollarda c4 sayısı arttıkça sizde bana hak vereceksiniz. bence hangi arabanın iyi olduğu değil iyi hissettirdiği önemlidir. çünkü ben bugüne kadar çok 'iyi' arabalarımı sattım.
    edit;
    objektif olayım dedim ama gene duygusallaşmışım.kahretsin:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_ex -- 5 Mart 2011; 0:10:14 >




  • Bir, benim gibi, tek kavramalı yarı otomatik düşmanı daha :)
  • bugüne kadar bindiğim dizel otomatikler arasında hiçbirisi hyundai accent dizel otomatiğin yerini tutmadı tutamadı maalesef, buna dsg de edc de dahildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.