Arkadaşlar tasarımına bayıldığım, kaliteli olduğuna inandığım ve de daha az paraya daha çok donanım sunması yani fiyat/performans oranı yüksek oluşu sebebiyle, 1.6 SXPK almayı düşünüyorum. Aracı araştırırken hep olumlu yorumlar gördüm bir iki şey dışında ancak kendi sitesini incelediğimde yakıt tükeim değerleri bana inanılmaz yüksek geldi.
YAKIT TÜKETİMİ (CEE NORMU 1999-100) Şehir İçi (lt/100 km) 9.5 Şehir Dışı (lt/100 km) 5.7
Bu değerler doğru mudur? Sizdede böyle mi acaba? Aracın boş ağırlığı 1200kg mış, ağır bi araç o nedenle bu rakamların doğru olduğunu düşünmeye başladım ve eğer doğruysa kararımı gözden geçirmek zorunda kalacağım.
Lütfen aracı kullananlar bilgi verebilir mi?
yakıt tüketimi tamamen kişiden kişiye araç sürüş stiline göre değişsede benim tüketimim istanbul trafiğinde sakin kullanım ile 8.6lt/100km, trafik olmasa daha düşer aslında ama dur kalk dur kalk nedeni ile daha fazla düşüremedim.
Şehir dışında ise 90km/h de crouse kontrol ile gitmekten sıkılmaz isen 5lt/100km ortalamaya ulaşabiliyorsun.
Aracı diğer kullananlarda fikirlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
quote:
Orjinalden alıntı: sky__walker
Aracı diğer kullananlarda fikirlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
c4 fan club da 10 larca kullanıcının istatislikleri var
İnceliycem, teşekkür ederim.
1.6 sxpk; kış aylarında şehiriçi 8.5 , havalar ısınmaya başlayınca 8.2 oldu. Daha şehirdışı yapamadım ,ağustos gibi tatile çıkınca onu da görecez bakalım.
Aracı yeni aldığım için şehir içi değerlerinden ziyade şehirlerarası değerlerimi yazacağımı.
Aracı aldığım da İstanbul'dan Bitlise doğru yola çıktım. Aracı teslim aldığımda yol bilgisayarında ortalama 12.5 yazıyordu ancak Bolu'ya geldiğimde 6,7'ye düşmüştü.Tabi ben aracı fazla yormadan kullanırım. Bitlise geldiğimde yaklaşık 400 ytl'lik benzin yakmıştım. 1700 km. ortalama 24 Ykr yakmış olması lazım.