Şimdi Ara

Citroen C1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Citroen C1 hakkında bilgisi olanlar.. kullananlar... almak isteyenler kimler?

Eşime almak istiyorum, sadece işe gidip gelmek için, istanbul içi, otomatik bir araba bakıyoruz, ve bu kriterlere uyan en ucuz sıfır araç C1...

Bunun yerine 2.el bir küçük sınıf arabada alınabilir tabi... ama insan 2.el e güvenemiyor...

Yakında Citroen C1 ile bir test sürüşü yapıcam, geçen gün içini inceledim, göründüğünden çok daha geniş bir araç, ama içindeki malzeme kalitesi pek iyi değil gibi geldi...

Görüşlerinizi bekliyorum...

• yokmu bu şirin araçla ilgili, bilgisi, ilgisi olan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerobero -- 29 Ocak 2007; 14:46:07 >
  • Araç daha yeni.Kimse kullanmamıştır.Bayan için ideal bence.
  • Test sürüşü yapmadım ama bir genç olarak arkadan görünüşü güzel önden o kadar da güzel değil micra filan da bakılabilir veya yaris yarisi beğenmiştim mesela
  • Alternatif olarak Peugeot 107 Ve Toyota Aygo da bakılabılır. Peugeot geldi ama Toyota daha gelmedi ülkemize.

C1 en iyisi kanımca arka bagaj camı aracın tipi cok tatlı ufak tam şehir arabası .. Şehir içi kullanım için çok ideal. Arka tarafada sıkışmadan 1 kişi oturabilir.
  • zaten bu 3 ü aynı(kardeş) arabalar
    ben toyotaya e-mail attım, AYGO gelemyecekmiş. siparişle bile getirtemezmişiz.
  • Ben fransada Peugeot 1007 kiralamıştım araç çok güzel fakat oda gelmiyecek aynı aygo gibi .. Bazı araclar gelmıyor. Çünkü bizde şehir yaşamı yok her taraf otoban. Ama Avrupa şehir içi kullanım yogunlukta bu yuzden bu tıp araclar oraları ıcın yapılıyor ve oralarda tutuyor..
  • C1'i bilmiyorum ama 107 önüne aslan oturtulmuş bir Toyota. Ne kadar ortaklaşa gerçekleştirlse de dış dizayn ve mekanik tasarımının büyük bölümü Toyota'nın elinden çıkmış bir araç. Hatta testlerde Toyota kullanıyormuşluk hissinden şikayet eden dergiler vardı. Motorizasyonunu bilmiyorum ama 1,0 motor sanırım Yaris motoru. Yanlışsam düzeltin. Sahsen ben aracı gördüğümde o kadar incelemedim ama kullanım amacına çok uygun üretilmiş bir havası var. Şehiriçi ve bir bayan için biçilmiş kaftan. Sanırım iyidir.
  • Ben 107 test etmiştim performans olarak ufak motorundan beklenmeyecek kadar iyi kaçıyodu yani şehir trafiğinde sorun yok yakıt tüketimi tahminim baya azdır sonuçta 1.0 motor var bu araçların bence tek peroblemi 2.el olucak bu tarz araçlar ülkemizde şehir otomobili kültürünün oturmaması sebebiyle 2.elde zor alıcı bulıyor ama uzun yıllar kullanılacaksa problem yok...

Not:107 ve C1 marka logoları ve bi kaç tasarım ayrıntısı dışında aynı araçlardır. Parçalarının %92si aynıdır.
  • ben çok araştırdım geçen ay , yani aralıkta, birgün öölesine citroen e girdik , satış sorumlusu eleman ünv. den ev arkadaşımın kankası çıktı tabi daha önceden tanışıyoduk, bu tesadüfün üstüne 20000 ytl ye c1 i bıraktı, bizde karar verdik eşime araba almaya, ertesi gün peugeot 107 araştırdım onuda 20500 e bıraktılar, fakat ben 23500 ytl ye 1.0 m/t bir yaris aldım, kesinliklede en iyi karar bence buydu ..
  • karşı apartmanımızda bir bayan oturuyor..onda var arabanın arkası hoş duruyor ama gözüme kestiremedim ya onun yerine başka araba bakmanızı öneririm...

yane benim kendi görüşürüm ikinci el bi 206 belki daha iyi olur eşiniz için daha rahat da olabilir...yada golf 4 bakabilirsiniz...ikinci ellerini de piyasada rahat bulabilrsiniz..çok aşırı bi ikinci el pahalılıkları da yok..temiz araçlar bulursunuz..
  • Yorumlar için teşekkürler, bu akşam bir test sürüşü yapıcam, izlenimlerimi aktarırım...
  • YARIS varken bunlar alınmaz gibi ama (107-C1-Smart...)
  • c1 i 4-5 ay önce kadar kullanmıştım. Oldukça konforlu ve rahattı. kullanımıda çok zevkliydi. bence iyi bir seçenek. şuanda piyasadaki en az yakit tuketimine sahip arabalardan biri
  • Smartı Yarise tercih ederim Kalite açısından. Ama Yaristeki Oturma planı ve performansından ötürü yaris derdim.
  • toyota arge si ile ortaya çıkmış araçlar 1.0 69hp gücünde 3 silindirli bir motoru var ve inanılmaz derecede şirin arabalar...!!!

kesinlikle eşler için ideal işe git gel markete git gel az yaksın ancaaaak...özellikle istanbulda iseniz hırbo ve galagala vatandaşların hurrasu ve sellektörleri kornaları susmayacaktır...küçük araç çok kullanışlı park problemi yok ama dediğim gibi bu önyargım hiç gitmeyecek allah izin verirde imkan olursa eşime bir HUMMER alıcam kornaya basanın çıksın tepesine yoksa bu araçlar çok güzeller yaaa...!!! böle bakınca içi kıpır oluyor insanın Pariste cirit atıyor bu araçlar dar sokakların efendileri smart 107 c1

kaygıların yok ise ve bulunduğun bölgede trafik kültürü en azından kurtaracak gibi ise dizelini bile düşünebilirsin 1.4 63hp sanırım (emin değilim) benzinlisi 1.0 seç beğen al

• Dün akşam bir test sürüşüne çıkma fırsatım oldu...

Öncelikle aracın içi hiç beklenmedik şekilde çok geniş geliyor insana... arkada 1,90 lık eleman bile rahat oturabildi... ön konsol ise gayet yeterli ve orta sınıf araç kullanıyormuşsunuz gibi...

Aracın içinde donanım olarak pek bişey yok, zaten beklememekte lazım... klima, 2 hava yastığı, ve ABS gibi güvenlik önlemleri standart...

benim kullandığım tiptronik 1,0 lt motorlu modeliydi... aracın ağırlığı 900 kg bile değil, dolayısıyla motor araç için gayet yeterli gibi göründü... arabada 3 kişiydik, hafif yokuşa gelirken klimayıda açtım sonuna kadar o şekilde yokuşu çıkmak istedim, araç gaza basmama rağman çok fazla hızlanmasada herhangi bir zorlanma göstermedi... zaten satıcının dediğine göre klima elektrik destekli ve motordan güç almıyormuş...
    vitesi otomatik modda kullanınca sanki biraz düşük devirlerde vites değiştiriyor gibi geldi, manuel e alınca daha devirli kullanarak sanki araç daha rahatladı...

Yol tutuş hakkında açıkçası fazla bişey söyleyemeyeceğim, kısa test sürüşünden bişey anlayamadım bu konuda...

Düz yolda araç gayet güzel gidiyo ancak çukurları baya hissettiriyor... tabi bu boydaki bir araçtan daha fazlası beklenemez zaten...

İç konsol kalitesi pek iyi değil gibi, ama şirin... göstergede ufak bir elektronik gösterge daha var ve hangi viteste olduğunuzu, yakıt durumunu falan göstermekte...

Genel olarak beklentilerimle paralel bir araçtı... bu fiyata bu boyuta göre yeterli bir performans sundu... Araştırmalarıma göre otomatik vites başka bir sıfır aracı bu fiyata almak imkansız...

Henüz kesin kararımı vermedim, haftasonuna kadar 2.el araçları araştıracağım, temiz bir otomatik araç bulamazsam alıcam sanırım... çünkü bu aracın yakıt tüketimi neredeyse dizeller kadar az...

• Citroen C1 aracını aldınız mı? Aldıysanız eşiniz memnun mu? Güzel veya beğenmediği özellikler neler söyleyebilir misiniz?
  • 2016 Citroen C1 Showroom incelemesi

• Bu aracın eski kasası, arka koltuk neredeyse camla yapışık, yani yolcunun kafası ile arka cam arasında en fazla 20-30 cm var, 10 yıldız güvenlik olsa da bir yere kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.