Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (272. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.640
Cevap
99
Favori
351.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızılbıyık

    Arkadaşlar bu aracın 2013-2014 modei 85-90000 tl den hala alınır mı? Var mı fikir verelecek? Bazı şüphelerim var araçla ilgili vites elektronik vs.
    Hala alınır mı derken?

    Ben 2014 çıkışlı aracımı model yükseltmek için satıyorum ama aracım o kadar sorunsuz, ben de o kadar memnunum ki acaba kendi kendime macera mı arıyorum diye satıp satmamak arasında kalıyorum.

    Kimden alırsanız alın, mutlaka YSB (yetkili servis bakımlı) olsun yeterli. Zaten büyük coğunluğu öyle oluyor. Bütçenize göre 10 yıllık olanları da rahatça kullanabilirsiniz. Biraz açmam gerekirse, son 2 aydır piyasasını takip eden biri olarak ilanlarda da görüyor ve farkediyorum ki bu araçlar piyasada az olduğu, taksi, kiralık araç, özel servis, şirket aracı ya da polo-golf vs. gibi gençlerin tercih ettiği bir model olmadığı için, (bayanlar kızmasın ama) bayanların kullanmakta zorlandığı bir model olduğu için %99 oranında konforunu tercih eden aile babaları tarafından iyi bakılarak kullanılan bir aile modelidir. Yani piyasada en az hor kullanılan, kazası en az, buna karşılık "satışı kolay olsun" diye en iyi bakılan modeldir diyebilirim.

    Benimkinde yok ama sağında solunda ufak tefek çizik boyasına falan takmadan rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz. Evet elektroniği çok fazla ama yeter ki siz de ufak sıkıntıları bekletmeden halledin ve standart modelde bile müthiş fazla olan donanımın keyfini sürün. Ben 2 yıldır kullanıyorum, daha arıza ışığı bir kez bile yanmadı.

    Diğer husus, (bu biraz satışı zorlaştıran bir durum olsa da) aracımı yollarda o kadar nadir görüyorum ki bir bakan bir daha bakıyor ve bu "az bulunma" bana apayrı bir haz veriyor gerçekten.

    Şimdiden aramıza hoşgeldin demek isterim.




  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için ama MPV sınıfı artık öldü. Üreticiler crossover, suv vs sınıflarına yöneldiler. Gelecekte bu aracı satmak bence çok zor olacak.

    Birde şuna dikkat ettim ilanlardaki arabaların yarısının 12" lik ekranında yuvarlak, büyük ve çok sayıda ölü pikseller var. Bu kronik sorun değil mi? Birde bagaj üstünde çatlamalar falan oluyormuş öğrendiğime göre. Doğru mu bunlar?
  • 2015 model c4 picasso daha 27.500 kmde yolda bıraktı. aracın ilk sahibiyiz. daha yıllık bakımı yetkili serviste yapılalı 1 ay olmuşken arıza verdi. enjektörler temizlendi, bobinler yanmış. maliyet 2800 TL. enjektörler de değişseydi 6 bin tlye doğru gidiyorduk.

    araç kayın pederimin. araçtan çok memnunuz. ancak yolda bırakması ve sonrasındaki yüksek maliyet canımızı sıktı.
    bu arada, citroen servis olmayan bir yerde kaldığımız için aracı en yakın olan çoruma çektirmek zorunda kaldık. tamiratı dahil 2 güne mal oldu.
    çorum servis çok ilgiliymiş, servisten memnunuz o ayrı.
  • Evet bu iki konu da kronik sorunlar. Her ne kadar ilanların yarısı denebilecek kadar çok olmasa da bu var ve eğer araç servis bakımlıysa garantisi bitse dahi iyi niyet garantisi kapsamında ücretsiz değişim yapılıyor, bende son anda işçilik dahi alınmamıştı. Bagaj çatlağı sorunu bende oluşmadı.

    @iron_man sizinki de baya şanssızlık olmuş. Sanırım garantiden ücretsiz yaptırdınız en azından. Ama bu tür durumlar her marka modelde olabiliyor, ww, bmw forumlarına bakın bu tarz şikayetlerle dolu. Kaldı ki bu arabayla 4 yılda 300 bine çıkanlar bile var (facebook grubunu takip ediyorsanız bilirsiniz). Araba işi gerçekten şans işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 28 Temmuz 2019; 17:47:55 >
  • iron_man İ kullanıcısına yanıt
    mazotunuza dikkat etmelisiniz. bu sorun mazottan ileri geliyor. her yerden mazot almayın. aynı sorunla tekrar kaşılaşabilirsiniz. geçmiş olsun
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız biraz şans işi ama az bir tutar indirim ile 2800 tlye mal oldu bize.

    İşin sıkıntısı fransız araçlarına karşı kullanmadığım için ön yargım yoktu ama şans işte yine bizi buldu.
    Onun dışında araç çok güzel.
    Dediğiniz gibi diğer markalarda da olabilir ama bu kadar az km olması biraz da malzeme kalitesini gösteriyor.

    Bu arada enjektör temizliğini yapan usta yorum olarak siemens markalarda daha çok arıza gördüğünü boschlarda daha az olduğu gibi kayınpedere bir yorum yapmış.

    Bagaj çatlağını da kontrol edeceğim.
  • hgoze1 H kullanıcısına yanıt
    Evet benim de ilk aklıma mazot geldi.kayınpeder düzenli olarak yıllardır hep aynı shell bayinden mazot alır.

    Depodaki yakıtın üzerine yeni yakıt almadan yakıt örneği almalarını ve shelle talepte bulunmalarını istemiştim. Ancak bosch serviste enjektör temizliğini yapan usta sıkıntının yakıttan olmadığı anlatınca bu işlemi yapmadık. Usta aynı hatanın bmw ve mercedeste de benzer şekişde yaşanabildiğini aktarmış. Ancak şahsi görüşüm bobin gibi ekipmanlar başka sistem bileşenlerine de bağlı olduğu için hata kaynağı umulmadık bir yerden de çıkabilir.
  • Bu arada 400 kmdeki arkadaşın picassosunun da ekran yazılım bugını yanlışlıkla bulmuştuk 2015 yılında.

    Meraktan kırmızı ışıkta beklerken ekran temasını değiştirdim, değişim tamamlanmadan yeşil ışık ile harekete geçtik. Arıza lambası yandı. Servis aracın ekranını 400 kmde değiştirdi garantiden. Arkadşıma çok mahçup olmuştum;(
  • Arkadaşlar yeni kasa picasso ların yerden yüksekliği çok mu az hafif köy yoluna girsek hemen altını sürter mi?
  • deliyurek569 D kullanıcısına yanıt
    orta. suv kadar değil ama opel kadar alçak da değil. renault'lar daha yüksektir mesela. 5 yıl önce bi arkadaşım megane almıştı, benim bir karışım yetmedi yerden yüksekliğini ölçmeye. Ama picasso'da biraz dikkat etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliyurek569

    Arkadaşlar yeni kasa picasso ların yerden yüksekliği çok mu az hafif köy yoluna girsek hemen altını sürter mi?
    Eski kasaya kiyaslayinca, yeni kasa yere daha yakın gözüküyor.

    Hızlıca bi göz atinca,:
    Eski kasa 16cm
    Yeni kasa 12cm yazıyor bir kaç kaynaktan.

    Bendeki eski kasa ile bir çok köy yoluna rahatlıkla girip ciktim. * Yolu okuyup çukura düşürmemek size düşüyor tabiki :)
    Ama aynı yerlere yeni kasa ile 2 kere dusunurdum.
  • Teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba 2015 model picassonun balataları değiştiriccem varmı öneriniz? ses yapmayacak bir yan sanayi taktırmak istiyorum orjinali 3 kat pahalı
  • arkadaşlar merhaba.

    Grand Picasso araştırıyordum da, fark ettiğim bu aracın artık adı SPACETOURER olmuş.

    en son model Grand Picasso kaç model oluyor yani? 2018 grand picasso var mı yoksa en son 2017 grand picasso mu var?

    2 donanım feel ile intensive arasında intensive daha dolu olan paket di mi?
    bir de grand picasso en son ne zaman makyaj yedi?

    bilgi verebilen olursa çok sevinirim, aracı araştırmaya başlıyorum, 2 bebek ile B-SUV zor olmaya başladı geniş bir araba bakıyorum.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Yeni Vitara vardı sizde galiba üstad evet yeni adı spacetourer. grandıda mevcut. İntensive en dolu donanımı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliyurek569

    Yeni Vitara vardı sizde galiba üstad evet yeni adı spacetourer. grandıda mevcut. İntensive en dolu donanımı.
    Evet hocam 2017 model O km aldığım Yeni Vitara var bende, Allah var hiç üzmedi beni 35.000 km'deyim performans var, yürürü motoru sorunsuz, bakımları ucuz yani bekar olsam devam ederdim ama 2 bebek var ve araç B-SUV, 140HP - 220nm bu yüzden süspansiyonlar sert bu da arkada oturan için zulüm oluyor bazen.

    Bende bu yüzden her daim 4 koltuğun full olacağı ama zaman zaman eş dost olduğu için 7 koltuklu bişey mi alsam diye bakınırken buldum kendimi ve Grand Picasso kafama çok yattı lakin araştırma sürecindeyim bu yüzden soru işaretleri var kafamda.

    Anladığıma göre aracın model yılı arttıkça donanımları azalmaya başlamış, bu kötü.
    yani 2015 Blue HDi Grand Picasso Instensive modeli + TP + GP paket en dolu modeli.
    Bu dolulukta 2017 Blue HDi Grand Picasso Instensive modeli + TP + GP paket bulabilir miyim var mıdır?

    Çünkü 2017 yada daha yeni alma planım var, km'de düşük olmalı ama donanımı da Vitara'da olanlardan daha az olmamalı.
    En dolu model hangi yıla ait biliyor musun? 2017 yada 2018 Grand Picasso'da bulabilir miyim?




  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Malesef dediğiniz gibi hocam ötv den dolayı yeni modeller eskiler kadar dolu olmuyor yinede malum siteden incelemek lazım.
  • Arkadaşlar Selamun Aleykum. Merhabalar.
    13 Eylül 2019 günü şu aracı(C4 Grand Picasso II, 2014 Model 1.6 e-HDI, otomatik 115ps, Intensive paket) gidip gözüm kapalı(hiç araştırmadan çok sevdiğim için) Allah'ın izini ile aldım.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-aracimiz-rizeye-hayirli-olsun-720740383/detay/

    İlanda 79 binde idi ama sahibi kullandığı için almaya gittiğimde 83 bin olmuştu km si. İstanbul'dan Rize'ye geldim. Biraz gezdik dolaştık 84.800 oldu ve 85 bin de bakımı var. Bakımla birlikte bittiğini tespit ettiğimiz ön arka balatalarda değişecek inşallah. Cumartesi günü için Rize'de iyi bir özel servisten randevu aldım. Trabzonda olan yetkili servis 2 bin TL üzerinde bi fiyat verdi. Gönül ister servise gidelim ama malum fiyatlar.

    Benim araç hakkında bilgi alabileceğim, araçtan iyi anlayan birine ihtiyacım var. Bi kaç sorum olacak. Yardımcı olacak olana iyi dua ederim :) Rize yada Trabzon'a yolu düşerse başımın üstünde de yeri vardır. Özelden telefon verirse ararım.

    Bu arada buraya bir soru yazayım.
    Benim araçta aktif emniyet kemeri ve hava yastığı arıza ışığı yanıyor. Burada araç beyinlerinden anlayan birine yönlendirdiler. Tabletle araca bağlandı. Koltuk altlarında bir iki bi şey yaptı. Sanırım sonra hatayı sildi. Ekrandan görüntü gittiii. Dedim oh kurtardık. Sanayiden çıkıp 10 dk sonra eşimi aldım. Araca oturup kemeri takar takmaz uyarı geldi, aynı arıza ışığı yandı. Yapan kişi tekrar yanarsa "gel koltuk söküp işlem yapmam gerekecek" dedi. Mesele nedir bilmiyorum? Bilgisi olan var mı?
    Birde şerit değiştirme uyarısı kemer takılı iken çalışmıyor. Ünlem işareti yanıyor. Kemeri çıkarıp basınca ünlem işareti kalkıyor ve aktif hale geliyor. Ama yolda sinyalsiz hafif hafif şerit değişince hiç bir uyarı yapmadı. Nedeni nedir? Yada çalışma prensibi?




  • Arkadaşlar Facebook grubumuza bekliyoruz henüz bizden haberi olmayan var ise...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailht61

    Arkadaşlar Selamun Aleykum. Merhabalar.
    13 Eylül 2019 günü şu aracı(C4 Grand Picasso II, 2014 Model 1.6 e-HDI, otomatik 115ps, Intensive paket) gidip gözüm kapalı(hiç araştırmadan çok sevdiğim için) Allah'ın izini ile aldım.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-aracimiz-rizeye-hayirli-olsun-720740383/detay/

    İlanda 79 binde idi ama sahibi kullandığı için almaya gittiğimde 83 bin olmuştu km si. İstanbul'dan Rize'ye geldim. Biraz gezdik dolaştık 84.800 oldu ve 85 bin de bakımı var. Bakımla birlikte bittiğini tespit ettiğimiz ön arka balatalarda değişecek inşallah. Cumartesi günü için Rize'de iyi bir özel servisten randevu aldım. Trabzonda olan yetkili servis 2 bin TL üzerinde bi fiyat verdi. Gönül ister servise gidelim ama malum fiyatlar.

    Benim araç hakkında bilgi alabileceğim, araçtan iyi anlayan birine ihtiyacım var. Bi kaç sorum olacak. Yardımcı olacak olana iyi dua ederim :) Rize yada Trabzon'a yolu düşerse başımın üstünde de yeri vardır. Özelden telefon verirse ararım.

    Bu arada buraya bir soru yazayım.
    Benim araçta aktif emniyet kemeri ve hava yastığı arıza ışığı yanıyor. Burada araç beyinlerinden anlayan birine yönlendirdiler. Tabletle araca bağlandı. Koltuk altlarında bir iki bi şey yaptı. Sanırım sonra hatayı sildi. Ekrandan görüntü gittiii. Dedim oh kurtardık. Sanayiden çıkıp 10 dk sonra eşimi aldım. Araca oturup kemeri takar takmaz uyarı geldi, aynı arıza ışığı yandı. Yapan kişi tekrar yanarsa "gel koltuk söküp işlem yapmam gerekecek" dedi. Mesele nedir bilmiyorum? Bilgisi olan var mı?
    Birde şerit değiştirme uyarısı kemer takılı iken çalışmıyor. Ünlem işareti yanıyor. Kemeri çıkarıp basınca ünlem işareti kalkıyor ve aktif hale geliyor. Ama yolda sinyalsiz hafif hafif şerit değişince hiç bir uyarı yapmadı. Nedeni nedir? Yada çalışma prensibi?
    Geçmişte garantiden değişen bir parça idi kendileri.
    Aracınız yetkili servis bakımlı ise destek vereceklerdir.
    Yetkili servis bakımlı değil ise 5 ila 8000 tl masraf çıkabilir.

    İyi forumlar...




  • 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.