Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (185. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
370.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracı salı günü teslim aldık adam gösterirken sol arka sinyali sürekli ötüyordu hiçbir şey olmamasına rağmen, egzozdan filan diye geçiştirdi. Bugün araca ilk defa bindik, üstteki ekranı çalışmadı, servise gittik bi 5 dk filan kapalı durunca araba tekrar açtık açıldı. Bir de kumandası biraz zor çalışıyor. Ve arka park sensörü arabayı çalıştırdığımız an geriye alıncs yine ötmeye başladı ve en yakınındaymış gibi ötüyor. Aracı salı günü aldık ve eve götürdükten sonra bugün ilk defa kullandık ve bunlar oldu. Bunun gibi sorunları daha önce yaşayan oldu mu?
  • altaymobil kullanıcısına yanıt
    Aracı alalı 5 hafta oldu böyle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar, bence sizin picasso da bir sorun var aldığınız yere iletin mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedemen

Aracı alalı 5 hafta oldu böyle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar, bence sizin picasso da bir sorun var aldığınız yere iletin mutlaka

Peki, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar araçtan inerken Full elektrik çarpıyor.emniyet kemeri takıyorum çarpıyor, start düğmesine bakıyorum çarpıyOR. kıştan kaynaklı olarak yünlü giyiniyoruz ondan mıdır nedir bilemem.bir arz kaçağı söz konusu olsa bu şekilde çarpar mı. Kaçak olsa devamlı şekilde çarpar. Statik elektrik bitince kesiliyor çarpma. Çözemedim bi türlü bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olacaklara teşekkürler.

• Statik elektrikte olmaması gerekir aracınızı servise gösterin ben hiç elektrik carpması yaşamadım zira arafı 1 yıldır kullanıyorum benimi 5 kişilik

• kaçak yoktur. beni de çarpmayan araç yok gibidir.

arabanın metal bir yerine değmeye gör çat çat. hele mont var biraz yürümüşsem daha çok olur..

yazın ise hafiften bir çıt. akım negatiften pozitife atlar yanlış bilmiyorsam. + yüklü insanlarız.
  • Manyetik bir carpmaysa bu doğaldır ama Topraksız
    Piriz çarpması gibiyse bu farklı

• Öncelikle bütün arkadaşlara merhaba demek istiyorum.
    Forum en başından sonuna kadar okudum. Bu araçları kullanan arkadaşlar araçlarını güzel günlerde kullansınlar, tekerlerine taş değmesin inşaallah.
    Buraya gelmeden önce nerden bulduysam nette gezinirken pejo 3008 e rastladım ve araştırmaya başladım. onların forumuda baştan sona okudum. Daha sonra bu tip araçlar crossover ve mpv segmenti ilgimi çekmemi sağladı. Daha sonra renault scenici araştırmaya başladım. Malum otomatikleştirlmiş manuel şanzımanlar hakkında bilgim yoktu. Scenic te edc çift kavrama sistemi var. Bu forumda gezinirken msaltık beyin paylaşımlarını gördüm geçmiş yıllarda ki.Sonradan kendisinin de C4 picasso aldığını ve bu konuya dahil olduğunu gördüm. Dün citroen ve pejo bayilerine hanımla bir ziyaret yaptık. Kendisi picassoyu pek beğenmedi diyeyim. Zevkler ve renkler diyelim.:) Daha sonra pejo bayisine geçtik orada 3008 i gördük ve ailecek hoşumuza gitti. Sanıyorum C4 picasso ve 3008 aynı motor şanzımanı kullanıyorlar. 115 e hdi ve etg6 şanzıman. Malum şanzıman hakkında bir bilgim yoktu. Test aracıda varmış ve bir teste çıktık. Forumların genelinde anlatıldığı kadar bir yığılmaya rastlamadım. Araç gayet güzel bir şekilde de hızlandı. Hatta normalde düz vites kullanırım aracı ve sanırım biraz sert kullanıyorum , arkada oturan kişiler eşim ve kayınvalidemin sürüş esansında biraz bulantı problemi yaşatabiliyorum. Biraz şikayetçilerdi bu konudan. Hanım test sürüşünden sonra araba senden daha az hissettiriyor vites geçişlerini dedi birazcık moralim bozulmadı değil hani :P
    Bakalım nasip kısmet bir ev alma olayı birkaç ay içinde. ondan sora kalan paraya göre bir araç seçicem ama çok arada kaldım. Ben C4 picassoyu beğendim , hanım 3008 i,belki bu sene yeni scenic gelebilir sanırım. Biraz kararsızım aslında. C4 de birçok elektronik aksam var ve bunlar ilerde başımıza sorun açabilir mi acaba? Birde 2.el bir araç vardı. Kısa kasa 2013 modeldi sanırım teknoloji ve güvenlik paketti.20000 km de beyaz renk 73900 bir fiyatı vardı. Sizce uygun mudur?
    Bu yol bilgisayarında ki ilk 30 km deki yakıt tüketimini msaltık hocam gibi yakıtı resmen arabaya koklatan arkadaşların morali bozulmasın diye koymamış olması yoksa citroen :) Yani ilk kalkışta malum 20-30 lt lere kadar çıkabiliyor değerler. Burayı takibe devam edicem bende bundan sonra. Çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz Allah bozmasın diyeyim de nazar değmesin.Bakalım Allah bizede nasip eder inşallah. Bir de soru sorarak bitireyim.Vites değişimleriniz otomatik modda kaç bin devir civarında oluyor? Dün test ettiğim 3008 de görevli 3000 devir gibi dedi de kafama takıldı. 3000 devirde vites atarsa araç bayağı yakar gibime geliyor.Biraz uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin.
    İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: altaymobil

Arkadaşlar aracı salı günü teslim aldık adam gösterirken sol arka sinyali sürekli ötüyordu hiçbir şey olmamasına rağmen, egzozdan filan diye geçiştirdi. Bugün araca ilk defa bindik, üstteki ekranı çalışmadı, servise gittik bi 5 dk filan kapalı durunca araba tekrar açtık açıldı. Bir de kumandası biraz zor çalışıyor. Ve arka park sensörü arabayı çalıştırdığımız an geriye alıncs yine ötmeye başladı ve en yakınındaymış gibi ötüyor. Aracı salı günü aldık ve eve götürdükten sonra bugün ilk defa kullandık ve bunlar oldu. Bunun gibi sorunları daha önce yaşayan oldu mu?

Aracı bugün babam citroen bayisine götürmüş sırf ekran için 10-25 gün parça beklicekmişiz. Ama işte aracın tüm sorunları:
    1. Ulugöllerden aldık, bagajda inallar yazıyor.
    2. Muayne tarihi 12 kasım yazıyor ruhsatta, geçen salı aldık.
    3. Kumandası zor açıyor.
    4. Geçen gün arabayı getirdikten sonra ilk bindiğimizde ekran hiçbir şekilde çalışmadı. Düzeldikten sonra da bayağı uzun bir süre motor ışığı yandı.
    5. Sol arka park sensörü her zaman hiçbir şey olmasa da sonuna kadar ötüyor.
    6. Otomatik parkta dikey park yapmıyor. Basıyoruz arıyor yazıyor sonuç yok.

Ne yapmamız lazım? O kadar çok sorun var ki. Aracı yeni aldık kullanamıyoruz bile. Bu kadar parça değişecek mi şimdi? İade veya değişim için ne yapmamız lazım? Acaba bize sorunlu iade edilmiş araç mı sattılar? Ayrıca aracın yerine c4 verelim demişler. Tatilde uzun yola gidicez ve bize o bagaj anca yetiyosu (eski arabamız eski picassoydu). Aynı arabadan veremiyorlar mı?
    Şimdiden teşekkürler...

Edit: CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• araci iade edin kesinlikle almak zorundalar. paranizi alin. 15 gun icinde iade edebilirsiniz sonucta olmadi tuketici mahkemesine gidersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

araci iade edin kesinlikle almak zorundalar. paranizi alin. 15 gun icinde iade edebilirsiniz sonucta olmadi tuketici mahkemesine gidersiniz.

Araç bayiden çıktıktan sonra iade veya değişim yapamazsınız diyolar.

Uzman bi trafik takip burosuna gidip bu tescil hakkindaki konulari arastirin derim bi problem var gibi gozukuyor maliye kayitlarinida kontrol etmeniz gerekebilir ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Oncelikle arac ayipli mal olarak geciyor. Her sekilde iade etme hakkiniz var bayi size yokus yapmaya calisiyorsa tuketici mahkemesine gideceginizi soyleyebilirsiniz.

• birkaç tecrübemi paylaşayım değerli forumdaşlar
    son 2 ayda birkaç kere "vites kutusu arızası" uyarısı aldım araçta ve service ışığı yanmaya başladı. Ancak bunların hepsinde de çok uzun süre trafikte kalmıştım. Devamlı viteste kalmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Arabayı kapatım 5 sn kadar bekledikten sonra tekrar açtıktan sonra uyarı kayboldu bir daha da yaşamadım. Vaktim olmadı ama bir servise göstereceğim.

0-30 Km arasında yakıt tüketimini anlık olarak göstermiyor evet ancak şöyle bir durum var. Geçen hafta yoğun kar yağışı altında arabayı yaklaşık 45 dk kadar çalıştırmak zorunda kaldım ısıtmak için. Daha yeni mazot almıştım bu arada. 30 dk sonunda tüketim 30LT/100km yi gösteriyordu..sonrasında ise araç çalışmaya devam etti ancak 30LT/100KM hiç değişmedi. Sonra arabayı sürdükçe bu rakam düştü. Şu anda 7.5 civarında tüketim.. kar kış kıyamet bayağı bir etkiliyor yakıt tüketimini bu arada...paylaşmak istedim...iyi forumlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Oncelikle arac ayipli mal olarak geciyor. Her sekilde iade etme hakkiniz var bayi size yokus yapmaya calisiyorsa tuketici mahkemesine gideceginizi soyleyebilirsiniz.

Ama araç şirket üzerine olduğu için tüketici haklarına başvuramayız.

• Muayene tarihi araç ithal olduğu için yurt içine girdiği tarih baz kabul ediyorlar. Bende senin gibi aynı soruyu trafik siçildeki arkadaşa sormuştum bana bu cevabı verdi ülkeye girerken yaptıkları kayıt baz alınıyormuş. yoksa ben aracı 3 Eylül 2014 de aldım benim muayene 15 Ocak 2017 yani 8 ay zarardayım olur b öyle şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamityus

Muayene tarihi araç ithal olduğu için yurt içine girdiği tarih baz kabul ediyorlar. Bende senin gibi aynı soruyu trafik siçildeki arkadaşa sormuştum bana bu cevabı verdi ülkeye girerken yaptıkları kayıt baz alınıyormuş. yoksa ben aracı 3 Eylül 2014 de aldım benim muayene 15 Ocak 2017 yani 8 ay zarardayım olur b öyle şeyler

Aracı biz sipariş ettik ve yurtdışından gelmesini bekledik.

• SAREmre hayırlı olsun ..Yurt dışı fiyatı nedir sizin arabanızın..

• quote:

Orijinalden alıntı: alsace34

Öncelikle bütün arkadaşlara merhaba demek istiyorum.
    Forum en başından sonuna kadar okudum. Bu araçları kullanan arkadaşlar araçlarını güzel günlerde kullansınlar, tekerlerine taş değmesin inşaallah.
    Buraya gelmeden önce nerden bulduysam nette gezinirken pejo 3008 e rastladım ve araştırmaya başladım. onların forumuda baştan sona okudum. Daha sonra bu tip araçlar crossover ve mpv segmenti ilgimi çekmemi sağladı. Daha sonra renault scenici araştırmaya başladım. Malum otomatikleştirlmiş manuel şanzımanlar hakkında bilgim yoktu. Scenic te edc çift kavrama sistemi var. Bu forumda gezinirken msaltık beyin paylaşımlarını gördüm geçmiş yıllarda ki.Sonradan kendisinin de C4 picasso aldığını ve bu konuya dahil olduğunu gördüm. Dün citroen ve pejo bayilerine hanımla bir ziyaret yaptık. Kendisi picassoyu pek beğenmedi diyeyim. Zevkler ve renkler diyelim.:) Daha sonra pejo bayisine geçtik orada 3008 i gördük ve ailecek hoşumuza gitti. Sanıyorum C4 picasso ve 3008 aynı motor şanzımanı kullanıyorlar. 115 e hdi ve etg6 şanzıman. Malum şanzıman hakkında bir bilgim yoktu. Test aracıda varmış ve bir teste çıktık. Forumların genelinde anlatıldığı kadar bir yığılmaya rastlamadım. Araç gayet güzel bir şekilde de hızlandı. Hatta normalde düz vites kullanırım aracı ve sanırım biraz sert kullanıyorum , arkada oturan kişiler eşim ve kayınvalidemin sürüş esansında biraz bulantı problemi yaşatabiliyorum. Biraz şikayetçilerdi bu konudan. Hanım test sürüşünden sonra araba senden daha az hissettiriyor vites geçişlerini dedi birazcık moralim bozulmadı değil hani :P
    Bakalım nasip kısmet bir ev alma olayı birkaç ay içinde. ondan sora kalan paraya göre bir araç seçicem ama çok arada kaldım. Ben C4 picassoyu beğendim , hanım 3008 i,belki bu sene yeni scenic gelebilir sanırım. Biraz kararsızım aslında. C4 de birçok elektronik aksam var ve bunlar ilerde başımıza sorun açabilir mi acaba? Birde 2.el bir araç vardı. Kısa kasa 2013 modeldi sanırım teknoloji ve güvenlik paketti.20000 km de beyaz renk 73900 bir fiyatı vardı. Sizce uygun mudur?
    Bu yol bilgisayarında ki ilk 30 km deki yakıt tüketimini msaltık hocam gibi yakıtı resmen arabaya koklatan arkadaşların morali bozulmasın diye koymamış olması yoksa citroen :) Yani ilk kalkışta malum 20-30 lt lere kadar çıkabiliyor değerler. Burayı takibe devam edicem bende bundan sonra. Çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz Allah bozmasın diyeyim de nazar değmesin.Bakalım Allah bizede nasip eder inşallah. Bir de soru sorarak bitireyim.Vites değişimleriniz otomatik modda kaç bin devir civarında oluyor? Dün test ettiğim 3008 de görevli 3000 devir gibi dedi de kafama takıldı. 3000 devirde vites atarsa araç bayağı yakar gibime geliyor.Biraz uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin.
    İyi forumlar.

:)))

evet benim teorim o yönde...

Mantıklı da aslında, çünkü ilk kalkış anında 85lt/100km gibi abuk değerler verebiliyor araç... Ama mesela 30 değilde 20km/H'ın altında göstermese iyiydi. 20de stabil gittiğimiz durumlar oluyor çünkü

• Hocam 85 de fazlaymış ya. Bende şu an Linea var o bile en fazla 25 litre gösteriyor daha fazlasına çıkmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.