Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (180. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
370.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sabah ev ile iş arasi kac km?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceki aracımda depo hesabı yaptığımda her zaman yol bilgisayarının gösterdiğinden %5-10 daha fazla yaktığımı görüyordum. şimdi akıllı telefonlar sayesinde ise bu depo hesap işi çok daha kolaylaştı. androidler için Fuel Buddy isimli programı kullanarak gerçek sarfiyatınızı ve yol bilgisayarı ile olası farkları görebilirsiniz. muhakkak ios için de vardır benzer programlar. yakıt sarfiyatının servis sonrası yükseldiğini söyleyen arkadaşlar bir de bu şekilde hesaplasınlar bakalım.
  • S@lih S kullanıcısına yanıt
    Bayilere soru geleceğini öğrenen arkadaşlar var forumda... 1.6 dci motorla geleceği için gelmesi ihtimali var bencede...

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Hocam sabah ev ile iş arasi kac km?

28 km dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goce

önceki aracımda depo hesabı yaptığımda her zaman yol bilgisayarının gösterdiğinden %5-10 daha fazla yaktığımı görüyordum. şimdi akıllı telefonlar sayesinde ise bu depo hesap işi çok daha kolaylaştı. androidler için Fuel Buddy isimli programı kullanarak gerçek sarfiyatınızı ve yol bilgisayarı ile olası farkları görebilirsiniz. muhakkak ios için de vardır benzer programlar. yakıt sarfiyatının servis sonrası yükseldiğini söyleyen arkadaşlar bir de bu şekilde hesaplasınlar bakalım.

nasıl kullanılıyor ki acep? yani gerçek veriyi nasıl hazırlayabilir anlayamadı açıkçası
  • quote:

önceki aracımda depo hesabı yaptığımda her zaman yol bilgisayarının gösterdiğinden %5-10 daha fazla yaktığımı görüyordum. şimdi akıllı telefonlar sayesinde ise bu depo hesap işi çok daha kolaylaştı. androidler için Fuel Buddy isimli programı kullanarak gerçek sarfiyatınızı ve yol bilgisayarı ile olası farkları görebilirsiniz. muhakkak ios için de vardır benzer programlar. yakıt sarfiyatının servis sonrası yükseldiğini söyleyen arkadaşlar bir de bu şekilde hesaplasınlar bakalım.

programı kurdum ama tam anlayamadım nasıl kullanıldığını maalesef...
  • bluesoul B kullanıcısına yanıt
    28 km gercek verileri almak icin iyi sayilir. Ben acaba 3 5 km midir diye sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluesoul

quote:

programı kurdum ama tam anlayamadım nasıl kullanıldığını maalesef...

ben de şimdi kurdum full buddy

tüm birimler amerikan idi hepsini değiştirmek lazım. para birimi de varmış turkish new lira seçtim.

sanırım istasyondan alınan yakıtı ve ücreti girmek lazım her seferinde.

gps kullanmıyor o yüzden kendi otomatik hesaplama yapmıyordur.

basit olmuş aslında.

add fill*up menüden odometer yerine aracın kilometresini alınan yakıtı ve altta ücret kısmını girmek yeterli gibi.

takip edeyim bakalım. hep 50 liralik alsam da merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: bluesoul

quote:

Orijinalden alıntı: makeles

Benim başıma ilk 1000km içinde gelmişti yakıt artış nedeni ve arıza olarak turbo elektro vana tespit edildi. Değiştirildi.

~1900km uzun yol ~400 şehir içi

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

haydaaa...ben de servise boşuna gitmeyeyim diyordum ama sanırım gidip bir göstermem gerekiyor...5.4 lerden 6.4 lerde gezmeye başladı...bir de sabah erken yola çıkıyorum trafiksiz bir şekilde kısa sürede varıyorum..biraz da trafikte kalsam vs 6.8 - 7 lerileri kesin görürüm..sıkıldım şimdi

istanbul adana- adana istanbul ve adana çevre ilçelerinde dolaşıldı. son 400km istanbul şehir içi.

yanıltıcı olabilir. ben şimdi güzergah 1 i sıfırladım 2 haftaya belli olur tüketimim.

günde 14km X 4 ve bir de 7kmX2 yol alıyorum. şehir içi bakırköy - samatya sahil yolu ağırlıklı..

• quote:

Benim başıma ilk 1000km içinde gelmişti yakıt artış nedeni ve arıza olarak turbo elektro vana tespit edildi. Değiştirildi.

anaaaaaa bu görüntü ne heeee? önceki sayfalara bi bakayım, bi güncelleme mi geldi

• quote:

aracı kilitlemek için kapı koluna dokunulması meselesinde bence doğru olan bu sistem. neden mi? önceki aracımdan (bildiğiniz u. kumandalı anahtarı vardı) biliyorum başıma geldi İstanbul Kartalda. Araçtan çıktık ama kumandadan bir türlü aracı kilitleyemedik. pili bitti düşüncesiyle pili yeniledik olmadı. aracın başından ayrılamadık. sanırım yakın çevrede jammer vardı. zaten ondan sonra haberlere de konu oldu bu jammer'lar.
    kısacası, güvenlik anlamında aracın başından ayrılmadan kapı koluna dokunarak kilitlemeyi gayet yerinde ve mantıklı buluyorum.

hocam dediğin olay yılda 1 kere başına ya gelir ya gelmez... onda da basarsın anahtardan kapatmaya olur biter...

ama Fluence ve Scenic'te olduğu üzere, araçtan uzaklaşınca kapıların kitlenmesi gayet mantıklıdır. Çocuk sahibi iseniz, yada sık markete gidiyorsanız önemini görürsünüz kısa zamanda. Beni çok rahatsız ediyor, dokunmak zorunda kalmak

• quote:

kışın yakıt tüketimi çok değişkenlik gösterir. şu kadar olur diye kesin bir kuralı yok. iklim kuşağına göre uçurum farklar olabilir.

bir de aracın kapalı otoparkta olması sabah yakıtını fazla fark ettirmezken; gece boyunca açık alanda kalan araçlarda sabah yakıt tüketimi bariz artar.

bunca yıllk deneyiminle ve tahminime göre kışın her aracın yakıt tüketimi %10-40 arası artar.

gün içinde ve gece çoğunlukla kapalı garajda kalan araçlarda artış %10 iken; ayazda kalan araç %40 fazla yakabilir.

lüleburgazda kalırken araba ayazda kalırdı kısa mesafede motor yağı ısınmazdı bile. yaza göre %40 arttığı zamanlar oldu.

yakıt artışından en fazla sert iklim kuşağında olanlar müzdarip. ankara ayazı v.b. tabi ki doğu anadolu komple

genel bir bilgi olarak motor yağı ne kadar kısa sürede 90-100 derece olursa araç o kadar az yakmaya başlar. yağ cıvıdıkça yakıt düşer kuralı

bu arada uzun yoldan geldim ortalamam 5.0

buralar çok soğuk olmamasına rağmen 4.0-4.1 olarak yaptığım ortalamalar 4.6-4.8 seviyelerine çıktı. yağmur yağınca 5.0 oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Picasso almaya niyetlenmiştim. Ancak Renault Espace 2015 modelini görünce aklım ona kaydı. Siz ne düşünüyorsunuz?

initale paris diye lanse edilmişti.

güzel araç, hele bi özellikleri dökülsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

anaaaaaa bu görüntü ne heeee? önceki sayfalara bi bakayım, bi güncelleme mi geldi

en sade menüsü bu diğerleri uzun yolda yoruyor diye bunu seçiyorum genelde.

temanın en altındaki olsa gerek.. güncelleme var ama henüz Türkiyede yok.

5.01 gelmesi lazım servislerde 4 sürümü var. bizim araçların nerdeyse tamamı 5.0

• yarın telefonunla falan bi görüntü alır mısın?

bu bende yok, ben her ay değiştriiyorum sıkılınca... bende standart var eski görünüm, cubic var bi de eliptic mi ne?
    ama bu yok
  • ilk fırsatta koyayım.

çok ilginç yahu araçlarımız ikiz hani. alınma tarihleri bile aynı sayılır fark olmaması lazım.

standartların şaştığı doruk marka citroen :)
  • Belki Grandlarda yoktur
    makalesin aracida grandmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anchowy61 -- 24 Aralık 2014; 23:06:29 >
  • Yeni picassoyu inceledim ve yakıt tüketimi olsun,dizaynı olsun çok hoşuma gitti....Ama forumda görüyorum ki devamlı sıkıntı çıkartıyormuş gibi...Kullananlar memnun mu,tavsiye eder misiniz?Şanzıman hakkında da bilgi verirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rollercoaster

Yeni picassoyu inceledim ve yakıt tüketimi olsun,dizaynı olsun çok hoşuma gitti....Ama forumda görüyorum ki devamlı sıkıntı çıkartıyormuş gibi...Kullananlar memnun mu,tavsiye eder misiniz?Şanzıman hakkında da bilgi verirseniz sevinirim...

sıkıntı derken???
  • Abi baktım şimdi.değiştirmişler valla

Önceden böyle değildi. Dün sende görünce hoşuma gitmişti. İlk intiba da gayet güzel.

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.