Şimdi Ara

Citroën C-elyseé(62k) & Fiat Egea karşılaştırması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
2
Favori
15.824
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hey ağzına sağlık hocam gelde bunu anlat.

Bende golf makyajlı kasayı bayide inceledim passatı almadan önce Egeada kullanılan akustik Cam dediğin gibi kodu bir üst sınıf modellerde (örneğin Mercedes C serisindeki camların kodu) iken Golf ve bu sınıftaki tüm modellerin kodu bir alt seviyedeki camların kodu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QralCess Q kullanıcısına yanıt
    Yiğidi öldür hakkını yeme demişler, ben de ön yargılıydım yalan yok, bayideki test sürüşüne kadar.

Hepimizin parası kıymetli, tercihlerimizi ona göre yaparız. Ben aldığım vakit, egea rakıplerınden 25-30 bin ucuza satılırken, biraz daha fazla yumuşak plastik için o farkı vermeye gerek duymadım, seçimimden de zerre pişman olmadım. Piyasya göre parasnın karşılığını kuruşu kuruşuna veriyor.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınız bence gayet güzel güle güle binin hocam incelemeleri en zevkli olan araba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QralCess

Bende golf makyajlı kasayı bayide inceledim passatı almadan önce Egeada kullanılan akustik Cam dediğin gibi kodu bir üst sınıf modellerde (örneğin Mercedes C serisindeki camların kodu) iken Golf ve bu sınıftaki tüm modellerin kodu bir alt seviyedeki camların kodu.
    Benim Polo MK6'nın camlarıda Audi A3'lerle aynı imiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

işte az ama. avrupalı biliyor bu arabanın beş para etmez, üçüncü dünya ülkelerine satıldığını. bizim ülkemizde ne yazık ki bu arabalara binmeye 'mecbur bırakılıyoruz'
    Egea TR hariç hiçbir pazarda bu kadar tutunamyor Çin pazarında C-Elysee tek başına Fiat firmasına 2'ye katladığı yıl oldu C-Elysee satış rakamlarında daha başarılı bir araç.

Makyajlı kasa TAMAMEN farklı,amortisör,akustik konfor,izolasyon vs. olarak Egea'dan aşağı kalır yanı yok iç mekan kalitesi olarak Egea daha iyi o konuda Egea üstün ama linea daha iyi demekte abartı olur.

• JNG9O J kullanıcısına yanıt
    Egea'dan aşağı kalır yanı yok mu?

Ne yalıtım var elysee-301 modellerinde?

Easy paket hariç Egea c sınıfında üst sıralara oynuyor yalıtımda, elysee-301 ise klasik sıfır yalıtıma yakın b segment araç. Haftada 2-3 kere bindiğim, yeri geldiğinde kullandığım araç makyajlı full elysee. Egea'nın yarısı anca eder.

Ayrıca satış sayısı neyi ifade eder bilmem ama 2017 yılında avrupada 123 bin egea(tipo) satılırken 15 bin elysee satılmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Egea'dan aşağı kalır yanı yok mu?

Ne yalıtım var elysee-301 modellerinde?

Easy paket hariç Egea c sınıfında üst sıralara oynuyor yalıtımda, elysee-301 ise klasik sıfır yalıtıma yakın b segment araç. Haftada 2-3 kere bindiğim, yeri geldiğinde kullandığım araç makyajlı full elysee. Egea'nın yarısı anca eder.

Ayrıca satış sayısı neyi ifade eder bilmem ama 2017 yılında avrupada 123 bin egea(tipo) satılırken 15 bin elysee satılmış.

C-Elysee'nin en azından NCAP testinde kapıları esnemiyor hocam,Sedan Egea'nın kaza testi de yok bu da bir handikap C-Elysee'nin NCAP puanları belli en azından

Kullandığım Egea 1.6 E-Torq Urban,Antalya'da 260 km kadar kullandım araç genele bölünce eski C-Elysee'den hissedilir seviyede iyi ama Facelift kasa bu dediklerinize katılmam için binmeniz değil kullanmanız lazım bana hak vereceksiniz Facelift kasada zaten C4 Cactus'te olduğu gibi camlar farklı aracın incelemesini foruma açacağım o konuyu okuyunca kendimi daha iyi ifade ettiğimi anlarsınız.

http://carsalesbase.com/china-car-sales-data/fiat/

http://carsalesbase.com/china-car-sales-data/citroen/citroen-c-elysee/

Gördüğünüz üzere rekabetin çok sert olduğu Çin pazarında Fiat yok gibi birşey fakat C-Elysee ise Volkswagen'in işgal ettiği Çin piyasasında tutunabiliyor.

Yalıtım demişken arkadaşın biri SW araçta ölçüm yapmış değerler bu sınıftaki bütün modellerden neredeyse çok iyi.Cidden Egea Konfor ve Yalıtım olarak en tepeye oynuyor.

Arkadaş Euroncap demiş ama benim bildiğim 4yıldız almış bu araç.

Megane HB teste girerken sedanda girmemiş Egeaya özgü olan bir durum olmadığını idrak edemedi galiba.

Citroen C elysse ise farklı bir araç C4 ile en ufak bağlantısı olmadığı için teste aldılar.Şimdi girerse 2yıldızı bile zor alır.Frenleri olmayan araç.

Lineanın frenleri bile C sınıfı araçlardan iyiydi.

• JNG9O J kullanıcısına yanıt
    Euro ncap işine girersek c elysee çok utanır. 5 yıldız almayanın tabiri caizse dövüldüğü dönem 3 yıldız almış bi araç, a sütunundaki deforme de içler acısı modern bi araç için. O yüzden hiç euro ncap işine girmeye gerek yok.

Yalıtım da karşılaştırma bile yapılamaz. Ben egea'nın taban halısın altındaki 3-4 parmak kalınlığında yalıtım süngerini gördüm, taban sacına gayet bonkör şekilde yerleştirilen titreşim ve ses emici malzemeyi gördüm, ayrıca sınıfında en kalın, akustik özelliği en iyi ön cam da egea'da. Elysee-301 modellerinde yalıtım sıfır bunların yanında. Bagaj sacı apaçık ortada bi araçtan bahsediyoruz.

Ayrıca arada kullanıyorum shine c elysee.

• QralCess Q kullanıcısına yanıt
    C elysee şu an teste girse 0 veya 1 yıldız alır, o ayrı mevzu.

Yalıtım konusunda iki aracı aynı cümlede bile kullanmak kulağa komik geliyor. Yalıtım nere elysee-301 nere gerçekten. Bu araçların tek can alıcı yanı 1.6 dizel motoru.

Egeanın akustik cam kodu Mercedes C serisi ile aynı.

• guzel konu olmus tebrıkler
  • Şu anda dizelde fiyat farkı 30 bın lere dayanmıs ve bu fıyatları egea ya vermek cidden mantık dısı. İki aracta birbirine cok yakın ozellıklere sahip arada cok fark yok acıkcası
  • quote:

cammı alıyorsunuz araba mı arkadaslar? Benım kasko o dedıgınız camı yılda 3 kere bedava değiştiriyor hayırdır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Konu sahibi kusura bakmasın ama baştan sona fanatiklik kokuyor.Aksi yönde görüş yapan herkese cevap yazmanın alemi nedir?Tamam sevdiğiniz hoşunuza giden bir aracınız olabilir ama C-elize'nin kaputunu kapılarını açıp kapattığınızda bile nasıl bir araç olduğu belli oluyor.Bu iki araç asla kıyas kabul etmez.Egea her konuda bir üst segment araçtır.Yeni modelde değişti mi bilmyorum ama cam açma düğmeleri bile broadwaylar gibi el freninin yanında olan araba mı kaldı?Egea b,b+ segmenttir gibi bir tarafından segment uyduran 1792 mm ile jetta'dan geniş olan aracı kendi işine gelen eksik bir tarafını ve teknik verisini dikkate alan,ODD verilerini dikkate almayıp dediğinde ısrar edenlerin söylediklerinin de hiçbir kıymeti yok.Çünkü şu forumdaki 10-15 kişi dışında kimsenin böyle bir derdi yok.
    hocam dogru soyleyenı 9 koyden kovmussun resmen. Adam dogruları doylemıs yanı baskasının yorumlarından bu kadar rahatsız olmayın. Fanatık olan sızsınız yanı acıkca goruluyor kı dogruları hazmedememıssınız

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Cam deyip geçme yalıtıma katkısı muazzam oluyor.Ha o kadar kolay birşey olsaydı Golf,Astrada bir zahmet kullansaydı bu camları..

Edit:Zaten belli başlı kişilerdensin gözüme hep takılıyorsun yorumlarında,senin yorumları karalamadan başka birşey değil.Gelmiş aynı standartta arabalar diyorsun.Ya zorun var ya da karalama ki ben karalama olduğunu düşünüyorum.
    Göz var nizam var Allah çarpar.Egeanın süspansiyonları bile acayip farklı ve rakiplerinde üstün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 25 Kasım 2018; 9:45:6 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Bana hakaret edıp benı tahrık wdıp uzaklastırma aldırmaya calısıyorsun ama ben bu numaraları yemem fprumda bellı tecrubelı m var ;)

• C elize ile Egea karşılaştırmak büyük hata. Elize ve 301 resmen çöp.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.