Şimdi Ara

Citizen yazici bağlantı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ads adisyon programı ile kullandığımız Citizen marka Ct- s310s termal yazıcılarımız mevcut. Yazıcıların bir tanesi uzun zamandır çalışmıyordu. Herhangi bir arızası varmı diye kontrol ettim. Yazıcıyı diğer çalışan yazıcıların bağlı bulunduğu yerlerde çalıştırdım hiç bir sorun yok daha sonra yazıcıya giden kabloları test ettim kablolardada bir aksilik yok yani kırılma v.s. gibi. Yazıcılar seri port üzerinden çalışıyor. Tüm yazıcılara seri port üzerinden cat5 ile yapılmış kablolarla veri iletiliyor. Portlarda bir sorun olabileceğini düşündüm ve değiştirdim portlarda sağlam. Connectörleri söktüm çalıştıramadığım yazıcıdaki kabloların birisinin lehimi düşmüş tekrar lehimledim diğer yazıcıların sıralamasını kontrol ettim fakat yine çalışmadı konnectörleri yeniledim yine çalışmadı. Enteresan bir şey daha var o da üst kattaki yazıcının connectörünü kontrol ederken bir kablonun daha lehimi düştü hatta şase de düştü fakat yazıcı hala çalışıyordu yani sipariş gönderilebiliyor. Bağlantıları tekrar tekrar sıralamasını kontrol ettim. Ama nafile internetten 25 pin ve 9 pin dizilimlerine bakıyorum farklı bizim yazıcılardaki farklı aşağıya örnek bir resim ekliyorum. Fikirlerinizi paylaşıp bir çözüm üretebilmeyi ümid ediyorum. Herkese iyi günler dilerim.

Standart Cat5 kablo kullanılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faNtAsYbOy -- 16 Aralık 2010; 14:36:40 >

• Arkadaşlar sanırım başlık ikinci sayfada kaldı. Fikirlerinizi bekliyorum.
  • hocam o kadar karmasık yazmıssın sorun tam anlasılamadı paragrafı 2 kez okudum ama hangi yazıcının nesi var anlayamadım
  • Hımmm açmaya çalışayım.

1 - Citizen marka Ct- s310s termal yazıcılarımız var.
    2 - Bir tanesine sipariş gönderdiğimiz halde çalışmıyor.
    3 - Yazıcıda herhangi bir sorun yok
    4 - Yazıcılar farklı katlarda.
    5 - Sipariş gönderilemeyen yazıcıyı diğer katlardakilerle değiştirince yazıcı çalışıyor (yani sağlam)
    6 - Yazıcılar seri port aracılığı ile haberleşiyor.
    7 - Seri port connectörlerini kontrol ettim pinin bir tanesinin lehimi düşmüş lehimledim. Connectörleri yeniledim. Ama yine çalışmadı.
    8 - Bilgisayarın seri portlarında sorun olabilir dedim seri port değiştirdim yine aynı şekilde sorun çözülmedi.
    9 - Altkata giden kabloları test ettim test cihazı ile connectörlere gelen kablolarda hiçbir sıkıntı yok.
    10 -Bilgisayar ve yazıcıların haberleştiği seri port kabloları Cat5 kablolardan yapılmış Yukarıdada bağlantı şeması mevcut.
    11 -Diğer yazıcılarda aynı şemayı kullanarak çalışıyor.
    12 -Yeniden yazıcı ekledim fakat hala alt kattaki bu bahsettiğim yazıcıya sipariş gönderemedim.
    13 -Diğer üst katta bulunan yazıcının bir tanesinin connectörünü açtım ve 2 pin koptu lehim düştü fakat hala sipariş gönderilebiliyordu yani serverla haberleşebiliyor bu da işin daha bir enteresan tarafı.

Umarım bu kez sorunu net anlatabilmişimdir. Size sormak ve fikir almak istediğim noktada hata yaptığım bir yer mi var ? veya atladığım bir yer ? Yada en önemlisi yukarıdaki şemaya göre bir haberleşme mevcut şemada bir hata v.s. olabilir mi ? Dediğim gibi Cat5 kablolar kullanılmış.

• Yazdıklarım hala anlaşılamadı sanırım daha nasıl açık yazabilirim onuda bilmiyorum umarım anlayan birileri çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.