Şimdi Ara

Citizen AT4008-51E

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu saati Amerikaya giden bir arkadaşım sayesinde temin edebildim. Saat görüntü olarak 10 numara ama gel gelelim ayarlama işi çok karışık. Dün radyo frekanslarından saati otomatik olarak defalarca ayarladık ama takvim sürekli olarak bir gün ilerisini gösterdi. Ondan sonra saat sürekli olarak kurcalandı, şuan otomatik olarak da ayarlamıyor kendini. Bugün Çanakkaledeki bütün saatçileri dolaştım ama hiçbiri yardımcı olamadı. Bu saati veya buna yakın model kullanan var ise yardımcı olabilir mi?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerturkfm

    Arkadaşlar bu saati Amerikaya giden bir arkadaşım sayesinde temin edebildim. Saat görüntü olarak 10 numara ama gel gelelim ayarlama işi çok karışık. Dün radyo frekanslarından saati otomatik olarak defalarca ayarladık ama takvim sürekli olarak bir gün ilerisini gösterdi. Ondan sonra saat sürekli olarak kurcalandı, şuan otomatik olarak da ayarlamıyor kendini. Bugün Çanakkaledeki bütün saatçileri dolaştım ama hiçbiri yardımcı olamadı. Bu saati veya buna yakın model kullanan var ise yardımcı olabilir mi?

    Atomik timekeeping, yani radyo frekans özelliğini kapatmanız gerektiği anlaşılıyor. Bunu manuel hale getirin frenkansı aldığı ülkenin saat dilimine göre ayarlama yaptığı için düzelmiyor. Ya da içerisinde saat dilimi belirtiliyor olması lazım mantıken. Eğer Türkiyenin bulunduğu saat dilimine yani +2'ye getirirseniz ki böyle bir özelliğin olduğunu varsayıyorum sorun düzelecektir. Yoksa bu radyo frekansı hikaye olur.




  • Neyin nereden yapılacağını bilmiyorum. Sitesinde bir kaç video mevcut ama ben hiçbirşey yapamadım.
    http://c06.coacdn.com/calibers/E650/index.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerturkfm

    Neyin nereden yapılacağını bilmiyorum. Sitesinde bir kaç video mevcut ama ben hiçbirşey yapamadım.
    http://c06.coacdn.com/calibers/E650/index.html

    İngilizceniz yoksa anlaşılmayabilir. Bence verdiğiniz linkte oldukça anlaşılır bir dille anlatmış. Tüm yapmanız gereken gmt yani london saat diliminden alternatif zaman dilimine getirmek. Çünkü diğer zaman dilimlerinde Türkiye gözükmüyor. Verdiğniz adresteki Alternate time zone linkini tıklayıp nasıl yapıldığını görün. Bir de yaz saati uygulaması için seçeneği on yapmak gerek çünkü şu anda yaz saati uygulaması var. Sadece kurma kolunu yani tepeyi çekip uygun yere getirmeniz gerekiyor. Orada herşey anlatılmış biraz uğraşmanız gerek o kadar. Hayırlı olsun.




  • Hocam yaptım vallahi, çok çok tşk ederim, Allah razı olsun
    Yaz saati uygulamasını atlıyormuşuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lafmacun -- 21 Haziran 2013; 16:38:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerturkfm

    Hocam yaptım vallahi, çok çok tşk ederim, Allah razı olsun
    Yaz saati uygulamasını atlıyormuşuz.

    Eyvallah yardımcı olabildiysek ne mutlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tachyon

    quote:

    Orijinalden alıntı: powerturkfm

    Hocam yaptım vallahi, çok çok tşk ederim, Allah razı olsun
    Yaz saati uygulamasını atlıyormuşuz.

    Eyvallah yardımcı olabildiysek ne mutlu.


    Hocam inanırmısınız tüm keyfim kaçmıştı. Şuan nasıl mutluyum anlatamam

    Şimdi tek bir sorun var. Şu sağ üstteki gün olayını ayarlayamadım.
    http://www.jacobtime.com/osc/images/AT4008-51E.jpeg




  • Tepe yani kurma kolu iki kere çekiliyken aşağıdaki butona basman gerekiyor. Doğru tarihe gelene kadar basarsan gelir. Bu gün cuma, friday yani fri'ye gelene kadar aşağıdaki butona basmalısın.
    Kolay gelsin.
  • Dediğiniz gibi yapınca olmuyor hocam.
  • Verdiğiniz linkteki Set the tiime and date kısmındaki 7. anlatımda yani üzerlerinde r yazan yuvarlakların yedincisinde böyle anlatıyor. Saat elimde olmadığı için benim bunu test etmem mümkün değil. Belki eksik bir şey yapıyorsunuzdur.
    İyi akşamlar.
  • O anlatımda Los Angeles (LAX) da olması birşey değiştirir mi acaba?
  • Burada iki alternatif karşına çıkıyor. Şu anda hangi günde gözüktüğünü bilmiyorum eğer perşembe günü, thursday yani thu gözüyorsa saatin akrebini gün değişene kadar kurma kolunu çevirmen gerekiyor tabiki iki kere çekilmiş ise. Akrep iki kere 12'yi geçince zaten otomatikman diğer güne geçer. Şu anda akşam oduğun için bu gün için tek bir kez 12 yi geçse günü atlar. Örneğin sabah saat 9 da yapıyor olsaydın akrebin 2 kere 12 yi geçmesi gerekti. Öyle zannediyorum ilk kez saat kullanıyorsun yoksa bunu kendinde akıl edebilirdin. Diğer alternatif, Time zone kısmını örneğin London'a getirip ondan sonra önceki mesajımda anlattığım şekilde günü değiştirmek. Değiştirdikten sonra tekrar alternatif time zone'a alırsın problem çözülür.

    Gün göstergesinin akrebin 12'yi geçince değiştiğini görünce olayın nasıl olduğunu çözeceksin.

    Bundan sonrası artık sana kalmış sadece biraz uğraşman lazım.
    Kolay gelsin.




  • Hocam merhaba saati halen kullaniyorsan saat Türkiye de radyo sinyaliyle kendini doğru şekilde ayarliyormu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 saat geri ayarlıyordu hocam. İstasyonlara baktığımda en yakın Almanya vardı ve Almanyanın saati bir saat geri. Muhtemelen oranın saatine göre ayarlıyordu. Ben de alternatif time zone modunda kullanıyorum.
  • Tuh ya casio modellerinde sorun olmuyordu Almanya sinyalini alıyordu neyse sağol hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lafmacun

    1 saat geri ayarlıyordu hocam. İstasyonlara baktığımda en yakın Almanya vardı ve Almanyanın saati bir saat geri. Muhtemelen oranın saatine göre ayarlıyordu. Ben de alternatif time zone modunda kullanıyorum.

    Arkadaşım saati calibre edersen nerede olursan ıl radio sinyali alınca saat tr saatini gösterir aynı saatten bendede var.chr modunda kol iki kez çekiliyken saat 12 yi gösterir sen 2 yi göstermesini sağla ayarla sonra lon modunda kullanıyorum her gece sinyal alınca saat londra satine giliyor calibre 2 saat ileri olunca tr yi gösteriyor aradacanım sıkılınca saati bozuyorum sabah kalkınca düzeliyor yapanazsan gel tekirdağa yapayım kolaygelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 3 Ağustos 2015; 15:38:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsane hort.

    arkadaşlar merhaba ben bu saati çok beğendim. Bunun yenisi çıkmış 4129 modeli ben onu düşünüyorum ama mesela ben en çok istanbuldayım zaman zaman da iş gereği afrikaya gidiyorum. Bu durumda otomatik olarak sinyal alıp kendini ayarlıyor mu yoksa elle mi ayarlıyorum. Elle ayarlıyorsam sanırım bu saati almak yerine radyo kontrol olmayan bir modeline yönelmek daha mantıklı olacaktır. Anlattıklarınıza göz gezdirdim. Zor bir şeymiş gibi göründü bu saatin ayarlaması, doğru mudur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.