Şimdi Ara

Cities: Skylines, DiRT Rally 2.0 ve Daha Fazlası Xbox Game Pass PC'ye Geliyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten okuyacaktım ama "Onlive EA'ın servisi değildi."den sonra okuma hevesim kaçtı. Mesajımda Onlive EA'nın servisiydi demedim zaten. EA'nın bunu yıllardan beri yaptığını belirttim, cümlenin sonuna nokta koydum, ve Onlive denen bir platform olduğunu söyledim. "EA'nın Onlive denen bir platformu vardı" demedim. Kaldı ki, EA bunu yıllardan beri yapıyor deyip ardından Onlive'i söylemem de ilginç değil mi, Onlive kapatıldı zaten... Bu artık insanlık hali değil, bilerek çarpıtma. Gerisini okumama gerek yok, yine çarpıtılacak çünkü.

    Söylemediğim cümleleri ben söylemişim gibi göstermeniz, tekrar söylüyorum, okuduğunuzu anlamadığınızı veya anlamak istemediğinizi gösteriyor. Son kez söylüyorum; benim derdim Xbox'ın bir kuruluş olarak games as a service modeli uygulamadığı veya uygulamayacağı, çünkü Xbox'ın bir oyun yapımcısı/yayıncısı olmadığı, olsa olsa Netflix gibi subscription based service olabileceği, bu konuda bir anlam karmaşası olduğunu belirtmekti. Bu kadar. Son kez rica ediyorum, lütfen ilk cevabımı okuyun, ne demek istediğimi iyice anlayın.




  • Woogyboo kullanıcısına yanıt
    Onca mesajdan sonra anladığınız buysa, cevabım "peki"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Woogyboo

    Mesajımda herhangi bir "siz bilmiyorsunuz aslında böyle" demek yerine daha yumuşak olarak "kavram karışmış" dememe rağmen böyle bir cevap almak... Peki sizin seviyenize düşeyim bu seferlik.

    Öncelikle sizin yaptığınız alıntıyla benim yaptığım tanım aşağı yukarı aynı zaten. Burdan İngilizce bilginizin zayıf olduğunu veya okuduğunuzu anlamadığınızı görüyorum. Olabilir insanlık hali, devam edelim.

    Asıl linke gelirsek:
    Öncelikle şunu netleştirelim. Phil Spencer bu modelin kurucusu değil. EA bunu yıllar öncesinden beri yapıyor. Onlive denen bir platform vardı 2010'lu yıllarda, şu anki Stadia gibi. Benim hatırladığım en eski o. Kısacası yıllardır var bu sistem. Yani "bizzat Phil Spencer'ın bir şey söylemesi" şu anda sadece kendi şirketini ilgilendirir. İleride kendisi game pass platformuna insanları zorla geçirtmek için oyunları oraya exclusive yapabilir. Yine şirket kararıdır, sektör takip edebilir veya etmeyebilir, o zaman geldiğinde konuşulur tartışılır. Kıyamet senaryoları üretmenin anlamı yok. Bu birinci nokta.

    İkinci nokta, röportajı baştan sona dikkatlice tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Röportajda hiçbir şekilde "exclusivity" ile ilgili bir konu yok. Türkçe olarak özet geçeyim. Phil Spencer artık oyun yapmanın zor ve riskli olduğunu söylüyor, bu yüzden bir "teşvik" amacı ile kullanıcıların yapımcılara düzenli olarak para vermesini, yapımcıların da oyunlara sürekli içerik getirebileceğini söylüyor. En kritik nokta bundan sonrası: Netflix'in en başta aylık abonelikle arşiv sunan bir platform olduğu, sonradan "sub-based service" modeline geçtiği söyleniyor, ama bunu söyleyen Phil Spencer değil. Devam edelim, sonrasında ise Phil Spencer hikaye bazlı tek kişilik oyunların sub-based service modelinden ilham alarak daha hızlı yapılabileceğini söylüyor, ve kendilerinin şu an içerik doldurmaya odaklandıklarını belirtiyor.

    Yani burada herhangi bir "games as a service" örneği yok. Phil Spencer, "games as a service" modelini bu röportajda övmüyor. Aylık üyelik gerektiren içeriklerin yapımcıları teşvik edebileceğini söylüyor. Haklı veya haksız, konu bu değil. Konu, sizin "games as a service" terimini yanlış bilmeniz, üstüne Game Pass'in reddit ve resetera gibi platformlarda sevilmediğini (ima ederek) iddia etmeniz. Bir konuda haklısınız ama: "Fikir sahibi olmadan, bilgi sahibi olmak gerekiyor, önce kavramları bir öğrenin, sonra tartışırız." Çok ironik...

    Not: Bundan sonraki çevirilerim için para alırım ona göre
    Gamepass gibi servislerin oyın dünyasını bitirir söylemi bomboş altı dolmayan söylemdir. Aksine bu tip servisler oldukça insanlar oyunlara çok daha kolay ulaşacaktır, ikincisi zaten isteyen bu oyunları da satın alabiliyor. Buradaki sorun bu değil buradaki sorun bu servisi Microsoft'un Xbox'da başarılı uygulaması. Hayatı Playstation övmekle geçen insanlar tabi ki bu servisi eleştirirler. Ben iddia ediyorum aynısı Playstation tarafında yapılsaydı bu tartışmaların hiçbiri olmazdı. Tartışmalar olaylara objektif bakan insanlarla yapılır işte o zaman bilgi edinirsin gerisi boş laf kuru çaba. Sen neanlatırsan anlat anlattıkların karşıdakinin anladığı-kapasitesi kadardır hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 25 Eylül 2019; 20:52:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Woogyboo

    Redditte övülüyor Xbox game pass sistemi genel olarak. En azından gaming ve pcgaming (oyunculuk konusunda redditteki en aktif 2 sub) gibi subredditlerde. Bunun nedeni de fiyatı.

    Ayrıca "Games as a service" dediğiniz konsept bu anlama gelmiyor. Games as a service bir oyunun yapım ve sonrası için destek stratejisidir, oyun çıktıktan sonra sürekli ücretli ve ücretsiz içerikle oyunu desteklemek anlamına gelir. World of Warcraft güzel bir örnektir, sürekli ücretli ve ücretsiz güncellemelerinin yanında aylık abonelik gerektirir. Redditte bu sistem pek sevilmez dediğiniz gibi, ama konu bu değil, konsept karışmış.

    Eğer Xbox game pass'e çıkan oyunlar sadece oraya özel çıksaydı, evet bu oyunlar için games as a service modelini kullanıyor diyebilirdik. Ancak bu yok, isteyen kullanıcı parasını verip oyunu satın alma özgürlüğüne sahip (aynı durum bir Netflix dizisi için geçerli değildir mesela, o içeriği legal olarak tüketebilmenin tek yolu Netflix üyeliğidir).

    Bu gibi sistemler opsiyonel olduğu sürece ben oyunları daha erişilebilir kıldığından dolayı hem oyuncular için hem yayıncılar için oldukça mantıklı bir sistem olarak görüyorum.

    Olayı gayet güzel açıklamışsınız. Herhangi bir dayatmaya dönüşmediği sürece game pass gibi seçeneklerin olması çok güzel.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Fanboya uzun uzun cevap vermeyin vaktinize yazık. Onun yerine açın 2 el dead cells oynayın.

    429 tlye oyun alınca oyun sektörü kurtulacakmış. Banane lan her oyun bu fiyata olacaksa batsın bu sektör.

    Adamlar 5-10 dolara 10larca farklı türde 100den fazla oyun sunuyor. Taş gibi gears 5’i 2 dolara oynattı adamlar.

    Bahane ya valla o laflar. Sony exclusiveleri 2 dolara oynatsa kıblesini japonyaya çevirir bu fanboylar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar ne güzel,bu yıl en çıkan en iyi beş oyundan birisi olan Gears 5'i 2 aylık 11 küsür TL'ye oynatıyorlar.Türkiye gibi ekonomileri dibi görmüş ülkeler için çok iyi bir seçenek.Daha ne yapsınlar ki?
  • Playstation kullanıcısıyım yeni nesil xbox gizel işler yaparsa direk alıcam sony kanserin den kurtulucam nasipse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.