Şimdi Ara

Cisco X3000 Wireless Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
23.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Gecen hafta Vatan Bilgisayarin %25'lik indiriminden faydalanarak ve orada calisanlarin tavsiyesi uzerine Cisco'nun X3000 modelini aldim. Herhangi bir bilgi sahibi olmadigim ve bu modemle ilgili pek kullanici yorumu bulamadigim icin konuyu buradan acarak belki kullananlar vardir diye fikirlerini almak istedim. Modemi su anda kullanmaktayim ve herhangi bir stabilitesizligini veya verimsizligini gormedim.

    Evimde 2 adet pc ile (ki bunlardan biri usb wireless adaptor ile digeri ise ethernet girisi ile bagli olarak) ayni zamanda iphone ve notebook'umda kullanmaktayim. Uzerinde usb baglantisi ile herhangi external hdd'yi ag icersinde paylasima acabildigim gibi ileride fiber optik baglantilarla stabil bir sekilde calismasini saglayacak bir duzen de mevcut oldugu soylenildi. Ayrica kablosuz bir uydunet modemini kablosuza donusturme ozelligine de sahip. Henuz bir haftalik deneme surem dolmadigi icin urun hakkinda sizlerden kullanici yorumlari almak istiyorum. Size gore iyi bir secim midir?

    quote:



     Cisco X3000 Wireless Modem


    Cisco’nun yeni modemi X3000, Kablonet ve ADSL desteği ile fark yaratıyor. Gigabit Ethernet ve 802.11n standartlarını destekleyen bu ürünü, sahip olduğu USB bağlantısı sayesinde USB bellek ve harici diskler bağlanabiliyor.

    İnternet servis sağlayıcıları, yeni bir hat aldığınızda kablolu ya da kablosuz bir modemi de hediye ediyorlar. Benzer ülkelerle kıyasla internet bağlantısı için oldukça yüksek bir fiyat ödüyoruz.

    Türk Telekom 81 İlde Fiber Devrini Başlatıyor

    Durum böyle olunca kullanıcılar sahip oldukları bu internet bağlantısından maksimum faydalanmak istiyor. Ne yazık ki servis sağlayıcının size verdiği modemlerle bu pek mümkün değil. Donanımın kalitesi ve birlikte verilen yazılımın performansı ortalama değerlerinin üzerine geçemiyor.

    Daha iyi bir performans için mutlaka kaliteli bir ürüne ihtiyacınız var. Ağ konusunda sayılı şirketlerden biri olan Cisco, tam da bu anda kullanıcıların imdadına yetişiyor.

     Cisco X3000 Wireless Modem


    En iyisini isteyen kullanıcılar için geliştirilen X3000 adlı ADSL modem, ADSL 2+ desteğinin yanı sıra kablolu modem görevini de yerine getirebiliyor. Oldukça ergonomik olan X3000, üzerinde dört adet Gigabit Ethernet girişi, USB yuvası bulunduruyor ve 802.11 b/g/n kablosuz standartlarına da uyumlu.

    X3000 en çok Kablonet kullanıcıları için büyük avantaj sunuyor. Çünkü bu kullanıcılar X3000 sayesinde Kablonet internet bağlantılarını kablosuz olarak aktarabiliyorlar. Servis sağlayıcılarını değiştirdiklerinde de tekrar bir modem almalarına gerek kalmıyor.

    2012’de Saldırılar Nerelerde Yoğunlaşacak?

    Bilgisayar ile haşır neşir olmayan kişilerin bile bu ürünü rahatlıkla kurabilmeleri büyük bir artı. Cisco’nun geliştirdiği kurulum yazılımı sayesinde (Cisco Connect) cihaz saniyeler içinde hazır hale geliyor. Profesyonel kullanıcıların Web arayüzü aracılığıyla daha detaylı ayarlara erişebilmeleri de unutulmamış.

    Ürünün performansının yüksek olduğunu ve sinyal gücünün hiç düşmediğini gördük. X3000 özellikle stabil çalışması ile bizi şaşırttı. UPnP AV-Medya sunucusu sayesinde Xbox 360 veya PS3’deki medyaları sorunsuzca aktarabilmesi de önemli bir avantaj olarak öne çıkıyor.

    Kolay kullanılabilen X3000, yüksek performanslı ve kaliteli bir modem arayan kişilere hitap ediyor. Ürünün fiyatı ilk bakışta yüksek gelebilir. Fakat bu kaliteye ve özelliklere sahip olmak istiyorsanız bunu göze almalısınız.

     Cisco X3000 Wireless Modem


    Geniş bant teknolojileri: ADSL2+, Kablonet
    Ethernet yuvası: 4 Adet Gigabit
    WiFi desteği: 802.11b/g/n
    MIMO : var
    Aktarım Hızı:300 Mbps
    Aktarım Frekansı: 2.4 Ghz
    Boyut: 34 x 202 x 160 mm
    Ağırlık: 335 gr







  • çok güzel ve kaliteli cihazlar yapıyor cisco. Lakin hala anlamadım sinyal güçlerini yükseltmek için ürünlerine neden harici anten takmazlar. Birde mimo destekli cihaz mimo kıldan tüyden nem kapan en ufak bir sinyal düşüklüğünde bile devre dışı kalan bir sistem.
  • sinyal seviyeleri belirli standartlar içindedir. fazlası kanser yaptığından ürettikleri cihazla kullanıcının kendi sağlığı ile oynamasını önlüyorlar. özellikle bizim gibi geri kalmış ülkelerde çok bilinçsiz ve eğitimsiz insan olduğu için yaptıkları gayet mantıklı. yoksa airties'da olduğu gibi sağlık sınırları dışında sinyal seviyelerini sağlamak cisco için pek zor olmasa gerek.
  • Dostum bende cisco modem kullaniyorum.arastirdim baktim kaliteli bir marka tasarimda hoş fiyatini umursamadan aldim.iyi calisan bir modem tek kopma olayi aşiri isindiginda oldu.atiyorum 1 yil kullandiysam en fazla 5 kez int kopmustur.tahminim modem aşiri isindigindandir.
  • hocam sizler belki bilirsiniz benim elimdede cisco linksys wag320n marka modem var fibernete gecme planındayım acaba bu modem desteklermi bilginizden istifadeolursam cok sevinirim
    saygılarımla...
  • Merhaba. Dün bende x3000 aldım ancak USB den harici hard diski görme işini çözemedim. Sinyal seviyesi bir önceki modemime ( usrobotics 9106 ) göre daha iyi diyebilirim. USB ile ilgili yardımlarınızı beklerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende Linksys X3000 i satin aldim kisa zaman once, ve kendime homegroup kuricam, bu modem kac GB a kadar kisitlamasi var, bazi modemler 500GB e kadar HDD ler gorebiliyor, ve 7200rpm lik HDD lerden faydalaniyormu, yoksa klasik5400rpm mi, yoksa seagate lerin 5900rpm lerinde verimli olabiliyormu, hic bilgi bulamadim bunun ustunde malesef
  • arkadaşlar bende cisco nun belki bu modeli değil fakat başka bir modelini alacağım. yanlız benim sorum şimdiki modemim airties. masa üstü bilgisayarımı yine airties in kablosuz adaptöründen bağlantı kuruyordum. bu modemlerde nasıl bağlantı kurarım. yada adaptörü varsa belli başlı sitelerde göremedim. nasıl bişeydir bilgisi olan varsa sevinirim..
  • arkadaşlar bende x3000 cihazımı bu gün aldım ama yukarıdaki fiber uyumlu olduğunu alırken belirtmediler ve kullanım kılavuzunda da böyle bir bilgi bulamadım inşallah mevcuttur. ileride tekrar değişim gerektirmez..
  • Ben,imde bu model için alma planlarım var ama bu fiber olayı karıştırıyor kafamı şuanda ultranet16 adsl2+ kullanıyorum ttnetin verdiği rt206v1 ile ileride fiberoptik dönüşüm olacak diyorlar ttnet benim verdiğim modemden başkasını kullanamazsın dermi acaba sora elimizde patlamasın
  • Modemin çekim gücü hakkında bilgi verebilirmisiniz? Antensiz olduğu için araya 3-4 duvar girince 10 metrede çekimi zor olur diye düşünüyorum
  • Arkadaşlar bu x3000 modelinden alıpta kullananlar nasıl memnunlarmı bu cigabit portları mevcut ttnet 16mbit adsl+2 kullananlar için bişey farkettirirmi yoksa ne gibi bir getirisi olur cigabit portun açıklayabilirmi acaba biri bende modemi değiştircemde araştırıyorum mevcut modemimimi 2 kişi kullanıyoruz ve birde media player bağlı modemime ,saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wertywertyy

    Arkadaşlar bu x3000 modelinden alıpta kullananlar nasıl memnunlarmı bu cigabit portları mevcut ttnet 16mbit adsl+2 kullananlar için bişey farkettirirmi yoksa ne gibi bir getirisi olur cigabit portun açıklayabilirmi acaba biri bende modemi değiştircemde araştırıyorum mevcut modemimimi 2 kişi kullanıyoruz ve birde media player bağlı modemime ,saygılar.

    bilgisi olan yokmudur bu konuda.
  • Arkadaşlar yeni modem alacağım ama bitürlü karar veremiyorum
    bu modem çok aklıma yatıyor sizce Cisco x3000 mi yoksa Tp-Link TD W8970 mi?
    http://www.bimeks.com.tr/urun/127201/tp-link-td-w8970-300mbps-kablosuz-gigabit-modem-router.aspx#comments
    yorumlarınız çok önemli bilhassa ürünlerin stabilitesi
    tp link hepsi bir arada bir ürün çıkartmış.
  • Merhaba arkadaşlar.Geçen hafta bu modemden bende aldım.Çok güzel bir cihaz.Fonksiyonlarıda hoşuma gitti.Ancak bir sorunmudur bilmiyorum şöyle birşey oluyor modemde...
    1.ethernet portunda bilgisayarım 2.ethernet portunda uydu cihazım bağlı.(vu duo) Bilgisayardan bir veri alışverişi olduğu zaman veya bir dosya indirmeye çalıştığım zaman 1.port ışığı ile aynı eşzamanlı olarak 2.port ışığıda yanıp sönüyor.ve uydu cihazının ethernet ışığıda yanıp sönüyor.veri alışverişi bittiği anda ikisi birden duruyor.yani benim anlamadığım bilgisayar internette veri indirirken neden uydunun ethernetini tetikleyip yokluyor.ayrıca adamlar her port için ayrı ışık yapmışlar.bunlar hepberaber yanıp sönecekse neden ayrı?
    Ayrıca tersi durumda yani uydudan kullandığımda interneti yine port ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başlıyor.Bu bir sorunmu sizce?Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.
    Herkeze saygılarımı sunarım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusfat

    Merhaba arkadaşlar.Geçen hafta bu modemden bende aldım.Çok güzel bir cihaz.Fonksiyonlarıda hoşuma gitti.Ancak bir sorunmudur bilmiyorum şöyle birşey oluyor modemde...
    1.ethernet portunda bilgisayarım 2.ethernet portunda uydu cihazım bağlı.(vu duo) Bilgisayardan bir veri alışverişi olduğu zaman veya bir dosya indirmeye çalıştığım zaman 1.port ışığı ile aynı eşzamanlı olarak 2.port ışığıda yanıp sönüyor.ve uydu cihazının ethernet ışığıda yanıp sönüyor.veri alışverişi bittiği anda ikisi birden duruyor.yani benim anlamadığım bilgisayar internette veri indirirken neden uydunun ethernetini tetikleyip yokluyor.ayrıca adamlar her port için ayrı ışık yapmışlar.bunlar hepberaber yanıp sönecekse neden ayrı?
    Ayrıca tersi durumda yani uydudan kullandığımda interneti yine port ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başlıyor.Bu bir sorunmu sizce?Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.
    Herkeze saygılarımı sunarım..

    Arkadaşlar bende bu modemden almayı düşünüyorum böyle bir durum var mıdır? Benim için hangi cihazın o an veri kullandığı da önemli. Umarım konuya açıklık getiren bir arkadaşımız olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusfat

    Merhaba arkadaşlar.Geçen hafta bu modemden bende aldım.Çok güzel bir cihaz.Fonksiyonlarıda hoşuma gitti.Ancak bir sorunmudur bilmiyorum şöyle birşey oluyor modemde...
    1.ethernet portunda bilgisayarım 2.ethernet portunda uydu cihazım bağlı.(vu duo) Bilgisayardan bir veri alışverişi olduğu zaman veya bir dosya indirmeye çalıştığım zaman 1.port ışığı ile aynı eşzamanlı olarak 2.port ışığıda yanıp sönüyor.ve uydu cihazının ethernet ışığıda yanıp sönüyor.veri alışverişi bittiği anda ikisi birden duruyor.yani benim anlamadığım bilgisayar internette veri indirirken neden uydunun ethernetini tetikleyip yokluyor.ayrıca adamlar her port için ayrı ışık yapmışlar.bunlar hepberaber yanıp sönecekse neden ayrı?
    Ayrıca tersi durumda yani uydudan kullandığımda interneti yine port ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başlıyor.Bu bir sorunmu sizce?Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.
    Herkeze saygılarımı sunarım..

    Her durumda yanıp sönen ışık,her türlü veri akışının aktifliğini belirtmek için yanıp sönüyor.örnek : wifi+şahsi bağlantı olduğunda hem kendi bağlantı noktalarının ışığı yanar hemde ana internet ışığı yanıp söner.bende kulandım bildiğim budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusfat

    Merhaba arkadaşlar.Geçen hafta bu modemden bende aldım.Çok güzel bir cihaz.Fonksiyonlarıda hoşuma gitti.Ancak bir sorunmudur bilmiyorum şöyle birşey oluyor modemde...
    1.ethernet portunda bilgisayarım 2.ethernet portunda uydu cihazım bağlı.(vu duo) Bilgisayardan bir veri alışverişi olduğu zaman veya bir dosya indirmeye çalıştığım zaman 1.port ışığı ile aynı eşzamanlı olarak 2.port ışığıda yanıp sönüyor.ve uydu cihazının ethernet ışığıda yanıp sönüyor.veri alışverişi bittiği anda ikisi birden duruyor.yani benim anlamadığım bilgisayar internette veri indirirken neden uydunun ethernetini tetikleyip yokluyor.ayrıca adamlar her port için ayrı ışık yapmışlar.bunlar hepberaber yanıp sönecekse neden ayrı?
    Ayrıca tersi durumda yani uydudan kullandığımda interneti yine port ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başlıyor.Bu bir sorunmu sizce?Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.
    Herkeze saygılarımı sunarım..

    Her durumda yanıp sönen ışık,her türlü veri akışının aktifliğini belirtmek için yanıp sönüyor.örnek : wifi+şahsi bağlantı olduğunda hem kendi bağlantı noktalarının ışığı yanar hemde ana internet ışığı yanıp söner.bende kulandım bildiğim budur.

    Tamam kardeşim o dediğini zaten biliyorum.Benim demek istediğim veri alışverişi olmayan portun ışığı neden yanıp sönüyor.Hemde diğer portun ışığı ile eşzamanlı olarak?




  • İllahta sizin veri indirmenize gerek yok.belki bağlı cihaz otomatik güncelleme,sinyal tarzında hattı kullanıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    İllahta sizin veri indirmenize gerek yok.belki bağlı cihaz otomatik güncelleme,sinyal tarzında hattı kullanıyor olabilir.

    Benim anladığım arkadaşın sorunu ne zaman cihazlardan birinde (1 nolu port da) veri akışı olsa aynı anda diğer portta da (2 nolu port da) aktif bir veri akışı varmış gibi ışığının yanması. Diyelimki pc den birşey indirirken 1 nolu portun ışığı yanar ancak; 2 nolu portta ki cihazın o an veri trafiği yoksa ışığının sabit yanması gerekir. Fakat arkadaş herhangi bir portta veri alış verişi varsa eş zamanlı olarak diğer portlara bağlı olan cihazlarında ethernet ışıklarının yanmasından bahsediyor. İnternet ışığından bahsetmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.