tamam arkadaşlar haberlerde neden getirmek diyorlar. Mesela koca eşini bıçaklamış. Ama dam deli değil bi anlık delilik yaşamış, bi anlık delilik için cinnet getirmek diyorlar. Ama cinnet geçirmek delirmek aklını kaçırmak diyor, uzun vadede sanırım.
orada cinnet getirmek de yazıyo ama ya şimdi benim güvencem bu deyimi doğduğumdan beri bu şekilde duymak sonuç olarak benim düşüncem ama bilemiyoorum Hakkı Devrime de aşırı güvenirim
quote:Orjinalden alıntı: çaaari orada cinnet getirmek de yazıyo ama ya şimdi benim güvencem bu deyimi doğduğumdan beri bu şekilde duymak sonuç olarak benim düşüncem ama bilemiyoorum Hakkı Devrime de aşırı güvenirim peki peki
cinnet getirmek Bir an için delilik belirtisi göstermek: "Ayol, duydunuz mu? Fahim Bey cinnet getirmiş."- A. Ş. Hisar. quote:Orjinalden alıntı: Dras nası cinnet getiriyon ya. cinnet gel çocuum Olmadı be.....
bencedee quote:Orjinalden alıntı: nastyboy cinnet getirmek Bir an için delilik belirtisi göstermek: "Ayol, duydunuz mu? Fahim Bey cinnet getirmiş."- A. Ş. Hisar. quote:Orjinalden alıntı: Dras nası cinnet getiriyon ya. cinnet gel çocuum Olmadı be.....
cinnete sebebiyet veren sahsı muhterem getirir getirdiği kiş de cinneti geçirir ve getiren kişiye geri getirir çarpık bi denklem oldu yaw...
Hem geçirilir hem de getirilir. Cinnet geçirilmesini insanın kendisinden geçmesi olarak değerlendirebilirsiniz. Burada uzun vadeli bir süreç söz konusudur. Cinnet getirmek ise sadece bir anı içerir. Kısa vadeli bir süreç söz konusudur. İki kullanımda tabiî ki de doğrudur lakin anlamları farklılık arz eder. Bilginize. . .
quote:Orjinalden alıntı: mimayınkaf Hem geçirilir hem de getirilir. Cinnet geçirilmesini insanın kendisinden geçmesi olarak değerlendirebilirsiniz. Burada uzun vadeli bir süreç söz konusudur. Cinnet getirmek ise sadece bir anı içerir. Kısa vadeli bir süreç söz konusudur. İki kullanımda tabiî ki de doğrudur lakin anlamları farklılık arz eder. Bilginize. . . evet bende bunu anladım tdk yazısını okuyunca ama bi kendimi ifade edemedim