O zaman sen de git rus Wagner'e katıl madem bu kadar ruskileri seviyorsan katıl abilerine.. Katılanlara 1 adet cizgili orjinal esofman ve rus vatandaslıgı veriyorlar.. Katıl ruski abilerine rus köleliginden kurtulmak isteyen masum insanların ülkesinde birlikte mezalim uygulayın madem.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Eylül 2024; 12:0:25 > |
Çin uyarıyor: Ek gümrük vergisi Almanya’ya zarar verecek (5. sayfa)
-
-
quote:
ruslara usak olmaktansa, değilim ancak, bunların hicbirini yapmamıs olan ABD'nin usagı olmayı tercih ederdim..
Önceden "Değilim ancak" yazdığınız için size yönelik "Uşak" yakıştırması yapma niyetim yoktu. Uşak, Bağımsızlık ile ilintili olduğu için alıntıda yer almakta.
Yazdıklarınızın bir kısmına katılmıyorum demiştim.
quote:
ben hicbir yerin üyesi olmam gibi bir anlayıs günümüz dünyasında mümkün degildir
Dünya ilişkileri artık çok kutupluluğa doğru evrilmekte.
Bağımsız politikalar izlemek için koşullar çok daha uygun.
Bahsettiğiniz gibi, yalpalama makinesi gibi olmak değil, tutarlı ve net olmak gerekiyor...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sorunumuz da o zaten
Benim için Rusya herhangi bir ülke
Senin için ise ABD efendi( uşak olurum yazan sensin:)
Madem uşaksın, onların çıkarları için saflarında savaşman gerekir
Para da veriyorlar hem,
Neden çekiniyorsun?:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam neden usak olmak isteyelim ki zaten? Yani aklı basında adam, Amerikan usagı olmak ister mi? Ancak gercekten güclü diyebilecegimiz ülkeler bile Amerika ve Batı ekseninde bulunuyorlar. Ben kafama göre is yaparım diyen bir bunlar var baska da yok.. Kuzey Kore ve Iran bile biri yine Ruslara öbürü cinlilere güveniyor..
Mesela Ingiltere AB üyesi degil, Norvec degil ancak bunlar bile NATO üyesi.. Nato üyesi olmayanlar da r*s tehtidi kapılarına dayanınca yalvar yakar NATO üyesi olmak istediler..
Iste bu eleman gibiler de esasen bu coğrafyada kimsenin ekseninde olmadan hayatta kalmanın cok mümkün olmadıgını gayet iyi biliyorlar ancak ABD yerine Rus abilerimiz falan diyorlar.. Rus abilerimiz bize ottoman kuracaklar diyorlar fakat bunu acık acık söyleyecek cesaret bunlarda yok..
Rus bu eleman gibilere ottoman degil kursa kursa kadirovski ülkesi kurar.. Cizgili esofmanı verirler rus abimizdir dedirtirler demezlerse samarı patlatıp dedirtirler..
Iste bunun gibi tipler, bu ideolojinin cizgisindedirler.. Bir de kalkmıs bana Amerikan usagı diyor.. Bu tabir onun kendisine bile ait değil. Millete Amerikan usagı diyen komi tayfa zaten direkt Rus usagıydı.. Hepsi sovyet ajanıydı.. Sovyetler yıkıldıktan sonra cil yavrusu gibi dağıldılar.. Bunun gibiler daha yeni türedi..
-
Rusa kole olacagina ABD'ye usak ol dedim ben ABD usagiyim demedim..
Ayrica ukrayna rus koleliginden mutlaka kurtulacak ne kadar ulke rus koleliginden kurtulursa o kadar iyidir.. Zelenski soytari demekle olmuyor iste adam ulkesini rus barbarizminden kurtariyor..
Burada rus dusmanligi da yapmak istemiyorum ancak beni sen konusturuyorsun adamlar daha surada 1800'lerin sonunda erzurumu isgal edip Turklere neler yaptilar git bak erzurumda ruslardan kalma binalar bile duruyor milletin mezar tasinda moskofla vurusurken oldu yaziyor sende Turkluk bilinci olsaydi zaten rus abilerimizdir amariga seytan falan demezdin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Eylül 2024; 13:28:46 >
EU hükümetleri belirli boyuta ulaşmış hiç bir firmaya destekte bulunmaz. Startup firmalara destek verir. Çin bildiğin tüm firmaları besliyor durumda şu an kıyaslanamaz iki farklı durum bunlar.
-
Sizin gibilerin iş kendine gelince nasıl ortamdan uzaklaştığının net özeti
Rusya'ya karşıyım ABD'ye uşak olalım silah vermiyorsa verene kadar silahsız kalalım
Bizi savaşa soksun yanında yer alalım
Zelensky ülkesini kurtarıyor (ülkenin yarısı Rus işgalinde:)
Ama ben gitmeyeyim oturduğum yerden desteklerim
Siz tartışmanıza devam ederken ben araya/ortaya şunu ekleyeyim:
tr.m.wikiquote.orgMustafa Kemal Atatürk/Ekonomi - Vikisözhttps://tr.m.wikiquote.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk/Ekonomi
Vatandaşlarının çoğu İnsanca Yaşamayan/Yaşayamayan/Yaşatılmayan
bir ülkede olduğumuzu da düşününce, daha aşılması gereken çok aşama var.
Mevcut koşullar her türden "Uşak Yetiştirilmesi" için epeyce uygun.
Birbirimizi ye(dirtil)meye devam etmek ise bunun dolaylı sonuçlarından biri...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Birbirimizi yiyecek birşey yok aslında
Olabildiğince bağımsız bir ülke talebi
Uşak olalım talebi
ABD nin yaptıklarının yazılması
ABD nin yaptıklarına ses çıkarılmaması
Dış politikada iyi kötü yoktur çıkarlar vardır denilmesi
Ruslar kötüdür Amerika iyidir diye karşılık verilmesi
Bu tiplerin toplumdaki oranı çok düşük zaten,
Bu eleman için bu görüşlerle Green card alsın diyeceğim onun için de biraz kapasite lazım.
Ukrayna'ya da kendisi gitmiyor, sıkıyor biraz
kendi kuyusunda debelenebilir:)
@epirus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Eylül 2024; 15:27:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rus sever elemana da soyledim, o yillar cok geride kaldi.. Kaldi ki, Ataturk bile ittifaklar yapmisti ittifaksiz bir ulkenin hayatta kalmasi mumkun degil sadece denge saglanmasi gerekiyor ne usak olacaksin ne de ben kendi basima is yaparim artistligine girip kurda kusa yem olacaksin.. Dis siyasette bu dengeleri kurup saglamak icin de zaten o konuda yetenek gerekiyor basarisizligi silah vermeyolar yögenim amariganin oyunlari gisganiyurler diye yutturmak kolay mesele biz yer miyiz bunu? bu onemli..
Ataturk'un istiklal mucadelesi bile elbette kendilerinin de basarisi cok onemli ancak yakin yerlesimli batililari orada istemeyen sovyet yardimlari sayesinde buyuk oranda basariya ulasti.. Biz ve yedi duvel biraz abartili zaten yani boyle bir seyin zaten dunyada ornegi yok baskalarinca desteklenmeyen mucadelelerin bile basariya ulasma sansi cok dusuk..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Eylül 2024; 16:12:28 >
@Headlong Into Carnage ve @en1gma
Nedense kendimi 1 ABD sever (!?) ile 1 Rus sever (!?)'in arasına düşmüş gibi hissetmekteyim.
1980'li yıllarda çocuk ve ergenç sürecimde olan ben, Soğuk Savaş doneminin bitmek bilmeyen tartışmalarının içinde büyüdüm.
Ama beni en çok ilgilendiren ise aralarındaki Uzay Yarışı idi.
Deyip aradan çekileyim
Benim için Rusya herhangi bir ülke
ABD de öyle
Ben ülkemin çıkarına bakıyorum, öteki de ruslar düşman ABD ye Uşak olalım diyor
Buna rağmen beni ruscu yapmanız garip:)
ABD severlik demeyelim rus yörüngesinde olan ülkelerin diktatörlükle yönetildigi ve bu ülkelerin tahmin edilemez ve sağı solu belli olmayan adamlar oldukları belli.. Üstelik rusların, bazı Türk sehirlerinde gözü var, tarihi düsmanlık ve coğrafi olarak yakın olmaya bağlı olarak, ruslarla rekabet de var.. O yüzden ruslar uygun bir müttefik degil.. NATO yanlısı bir düsünce, ABD sever olarak nitelendirilip, ruscu elemanın görüsüyle bir kefeye konulamaz cünkü Rus demek tarihi düsman demektir.. Rus yüzüne güldü diye gecmisi unutmuyor.. Kim oldugunu unutmuyor senin kim oldugunu da unutmuyor..
Herifler ortodoks aynen yunan gibi ve kendilerini bizansın varisi olarak görmüs herifler ve osmanlıyla tam 14 kez savasmıs adamlar.. ABD ile böyle bir tarihin ve düsmanlıgın var mı? Ingilizleri saymazsan elbette yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Eylül 2024; 17:33:44 > -
Sever'lerden sonra: (!?)
eklemiştim. Etiketlemeler bana değil, sizlere ait.
ABD seni cok üzmüs anlasılan.. Bu kadar üzmeselermis keske
Green Card istedin vermediler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Eylül 2024; 17:41:5 > -
Daha önce konuya Atatürk'ten alıntılar ekledim.
Nedeni ise milliyetçi, kemalist vb.
olduğum için değil, ülkemizde yaşayan ama din, dil, ırk, cinsiyet vd. farklılıkları olan insanlar için ortak bir payda içermesinden dolayı idi.
Benim için "Barış içinde birarada yaşamak" esastır.
Ve bunun dünyadaki tüm toplumlar ve halklar için de geçerli olmasını isteyen biriyim.
Not: Bu mesajı tartışmayı zenginleştirmek ya da yeni zemine çekmek için değil, durumumu belirtmek için yazdım.
Bu nedenle, cevap yazmazsanız aradan çekilmiş olurum.
Benim acımdan hic sorun yok hocam.. Ben mesajlardan fiseklenen biri degilim.. Böyle fiseklenenler tetiklenenler belli..
-
Aynen öyle. Ben ülkede üretilecek Çinli otomobilllere de karşıyım. Hatta bunları AB kapısından bile sokmamak lazım. Ortak Pazarda üretim yapmaları demek bütün Gümrük Birliği ülkelerine ulaşabilmeleri demek. Çin'den aldıkları destekle, buralarda 10 liraya bile üretse 5 liraya satabilecek hale gelebilecekler ve bu diğer markaları bitirip koca Avrupayı Çine teslim etmek anlamına gelecek. Tehlikenin farkımdamıyız?
Çinli firmaların hepsini stratup sayabilirsin hepsi ortalama 3-5 yaşındalar. Çok başarılı olmaları ve hızla büyümeleri suç mu?
Kesinlikle suç değil, suç olan akıl almaz teşviklerle devşirdikleri teknolojileri rekabet tanımaz şekilde her yeri domine etmeye çalışmaları. Bunu sizin gibilere anlatmak zor, günü geldiğinde beni anlarsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X