Şimdi Ara

Çin'in en büyük bataryalı EREV modeli Leapmotor D19'un iç mekanı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin'in en büyük bataryalı EREV modeli Leapmotor D19'un iç mekanı ortaya çıktı
    Çinli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor, amiral gemisi SUV modeli D19'un iç mekân görsellerini paylaştı. 2026’nın ilk yarısında piyasaya çıkması beklenen D19, sade ve şık görünen bir yaşam alanına sahip.

Leapmotor D19’un ön kabin tasarımı, markanın diğer modelleriyle benzer bir çizgi izliyor. Kokpitte yatay konumlandırılmış 17,3 inçlik merkezi multimedya ekranı ile 10,25 inçlik dijital gösterge paneli yer alıyor. Arka yolcular için ise tavana entegre edilmiş 21,4 inç boyutunda 3K çözünürlüklü eğlence ekranı dikkat çekiyor.

İkinci sırada sunulan iki adet “zero-gravity” koltuk, 120 dereceye kadar yatabiliyor ve 4 yönlü ayarlanabilir bacak destekleri ile üst düzey konfor hedefliyor. D19’un iç mekânında ayrıca küçük bir buzdolabı bulunuyor. Dokuz adet 380 ml’lik şişe alabilen bu sistem, -6 ile 50 derece arasında sıcaklık ayarı sunuyor.

Leapmotor'un D Serisi’nin ilk modeli olan altı koltuklu büyük SUV, markanın diğer modellerinde olduğu gibi hem tamamen elektrikli (BEV) hem de menzil uzatıcıya sahip EREV versiyonlarla satışa sunulacak.

D19’un BEV versiyonunda 115 kWsa kapasiteli batarya yer alıyor. Bu batarya ile 720 kilometreye kadar menzil hedefleniyor. EREV versiyonunda ise 80,3 kWsa’lik batarya kullanılıyor. Bu batarya, Çin pazarında şimdiye kadar bir EREV modelinde sunulan en yüksek kapasiteli batarya olma özelliğini taşıyor ve 500 kilometreye kadar elektrikli sürüş menzili sağlıyor.

Ayrıca Bkz.Hyundai'den yeni elektrikli araç: Elektrikli Staria mı geliyor?

Tam elektrikli D19, 1000V yüksek voltaj platformu üzerine inşa ediliyor. 540 kW güç üreten bu versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlayabiliyor. EREV versiyonu ise 800V hızlı şarj desteğine sahip ve 400 kW güç üreterek 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında gerçekleştiriyor.

Çin pazarında bu yıl EREV modeller arasındaki rekabet, özellikle daha büyük bataryalar ve daha uzun elektrikli menzil üzerine yoğunlaşmış durumda. Xpeng, IM Motors ve GAC Group’un Hyptec markası gibi üreticiler, saf elektrikli otomobillere yakın menzil sunan EREV modellerini birbiri ardına piyasaya sürüyor. Leapmotor D19 da bu yeni rekabet dalgasının en iddialı oyuncularından biri olmaya aday görünüyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Doğu ve Güneydoğu Asya halkları genel olarak kısa boylu tabir edeceğimiz vücut yapılarına sahipler. 150-170 cm boy ortalamasındalar diye biliyorum. Obez de değiller. Peki bu büyük araba tutkusu nedir arkadaş. Tüketim çılgınlığı, bireysel araçlandırma hastalığı. Doğal kaynakların israfı. Japonların keicar felsefesi keşke dünyaya yayılsa. 3.20 cm geçmeyen araçlar ama konfor güvenlik ve ergonominin ön planda tutulduğu şekilde. Yoksa Türkiye'de satılan elektirikli güvensiz konforsuz araçlardan bahsetmiyorum.

Hyundai insert bu dediğime güzel bir örnek ama 1.4 milyonluk satış fiyatı Türkiye koşullarına göre çok pahalı...

• Vay be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bizde de "hybrid ölü ne gerek var" diye yazıyorlar hala. Talep var ki üretiyor adamlar. Haberde de verilen muadil örnekler de hep bu yönde phev'ler zaten.

Çin'de üretilen Mercedes'ler hep "L" takılı (long=uzun). Benzinli E serisi (E300L) vs hepsi normal standarttan daha uzun.

Mercedes-Benz launches China-made CLA EV with a 40 mm longer wheelbase, 35,000 USD start

Konunun boy ile çok ilgisi yok. Konfor ve kullanım kültürüyle ilgisi var ki işi en iyi bilen Alman'lar burda hep talebe uygun daha uzun modeller çıkarıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu EREV meselesi baya canlandırılıyor. Ben bunlarla uğraşılmadan tam elektrikli teknolojisine yoğunlaşılması taraftarıyım. Bunlar sadece kaçınılmaz olanı geciktirecek, petrol devlerinin yaşam döngüsünü uzatacak hamleler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.