Şimdi Ara

Çin'in Aya Gönderdiği Araç Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çin'in Aya Gönderdiği Araç Bozuldu

Çin'in ilk Ay aracı "Yütu"nun (Yeşim Tavşan) mekanik aksamındaki sorunlar nedeniyle arızalandığı bildirildi.
    Şinhua ajansının haberine göre, Yütu'daki sorunlar "Ay'ın zorlu yüzey şartları nedeniyle" ortaya çıktı. Çin Savunma Bilimleri ve Teknolojileri İdaresi, mekanik aksamlardaki sorunların giderilmeye çalışıldığını ve araçla henüz bağlantı kopukluğu yaşanmadığını belirtti.

Ay'da sıcaklığın eksi 180 dereceye düştüğü karanlık geçen zaman diliminin 14 güne denk geldiğinin altı çizilerek, Yeşim Tavşan'ın bu nedenle güneş görmediği için panellerinin açılmadığı ve aracın kendini uyku moduna aldığı aktarıldı.

Yütu'yu taşıyan Çang'ı-3 adlı uzay mekiği, 2 Aralık'ta ülkenin orta kesimindeki Şiçang Uydu Fırlatma Merkezi'nden yörüngeye fırlatılmıştı. Ay aracı, Çang'ı-3'ün ayın yüzeyine yaptığı yumuşak inişin ardından 15 Aralık'ta modülden ayrılarak keşif çalışmalarına başlamıştı. Çin, böylece ABD ve Sovyetler Birliği'nin ardından Ay'ın yüzeyine araç indiren üçüncü ülke olmuştu.

Yütu, Ay'ın Sinus İridum adlı bölgesinde jeolojik yapı, yüzey materyalleri ve doğal kaynaklar gibi bilimsel incelemelerde bulunmuş ve bazı verileri dünya ile paylaşmıştı. 140 kilogram ağırlığında, iki kanatlı ve altı tekerlekli araç, 1976'tan bu yana Ay'a keşif için gönderilen ilk araç olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanTosbaga -- 30 Ocak 2014; 21:28:22 >

• kaymak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

kaymak?

yazmayı unutmuşum. ekledim, teşekkürler...
  • Çin malı işte nolcak.
  • Çin malı işte

edit: laaa @Lucifer1905

edit2: herkes aynı espriyi yapıyor lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 30 Ocak 2014; 21:29:17 >
  • Adı üstünde çin malı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin malı işte

Oo espri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biz boşuna demiyoruz arkadaş bu adamların geninde var bozulmak.
  • Hahaha çok orijinal bi espri yapıcam

Çin malı işte ne beklersin hahaha ha ha ha ha

• Şaka maka şarjı bitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 30 Ocak 2014; 21:31:44 >
  • 1 tane daha yollarlar bolzuldu bozuldu deyip oraya yığacaklar robotları sonra hepsi birleşip dev bi robot olcak sonra ay kimseyi indirtmeyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Great.Wave

Adı üstünde çin malı

Bu muhteşem espriyi ilk mesajda göremedim çok şaşırdım neyseki sen varsın
  • quote:

1 tane daha yollarlar bolzuldu bozuldu deyip oraya yığacaklar robotları sonra hepsi birleşip dev bi robot olcak sonra ay kimseyi indirtmeyecekler

voltran diyorsun yani
  • Türk malı olsa bozulmazdı. Dikkat edin ne diyorum türk malı

• Beyler araç bozulmadı o araç aslında keşif aracı değil üzerinde nükleer başlıklar olan ölüm makinesi bozuldu diyip dikkatleri üzerinden çektikten sonra dünya ya yönelticekler füzeleri ve dünyayı ele geçiricekler şuanda kullandığımız elektronik eşyalar falanda hep çin malı onların içine yerleştirdikleri yapay zekalar sayesinde terminatör deki gibi dünyanın mutlak hakimi olucaklar görürsünüz ilerde
  • Ee ne olacak gidip solar panelleri DX`ten siparis verip ay`a gonderirsen olacagi buydu zaten..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UcanTosbaga01

quote:

Orijinalden alıntı: Tobiobito

Beyler araç bozulmadı o araç aslında keşif aracı değil üzerinde nükleer başlıklar olan ölüm makinesi bozuldu diyip dikkatleri üzerinden çektikten sonra dünya ya yönelticekler füzeleri ve dünyayı ele geçiricekler şuanda kullandığımız elektronik eşyalar falanda hep çin malı onların içine yerleştirdikleri yapay zekalar sayesinde terminatör deki gibi dünyanın mutlak hakimi olucaklar görürsünüz ilerde

http://forum.donanimhaber.com/m_87220847/f_//tm.htm#87220847

O linkle benim yazdıklarımın ne alakası var

• quote:

kaymak?

Bal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 doğumlu musun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UcanTosbaga01

quote:

Beyler araç bozulmadı o araç aslında keşif aracı değil üzerinde nükleer başlıklar olan ölüm makinesi bozuldu diyip dikkatleri üzerinden çektikten sonra dünya ya yönelticekler füzeleri ve dünyayı ele geçiricekler şuanda kullandığımız elektronik eşyalar falanda hep çin malı onların içine yerleştirdikleri yapay zekalar sayesinde terminatör deki gibi dünyanın mutlak hakimi olucaklar görürsünüz ilerde

http://forum.donanimhaber.com/m_87220847/f_//tm.htm#87220847

O linkle benim yazdıklarımın ne alakası var

neyse boşver

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.