Şimdi Ara

Cin'den Dreambox DM 800 HD getirtmek isteyenler? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.613
Cevap
20
Favori
377.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alet benı dunden berı ıyıce bunalıma soktu ama barıstık gıbı..

ınanılmaz kanal gecısı hatası alıyordum tuner ayarları ıle oynadıktan sonra malum paylasım ıle hotbırd ve turksatta %80 sorun yasamıyorum..dunku samp lıgı maclarını hd ızlemek guzel bır deneyım oldu

benım db ta acıldıgında gemını p 2 yazıyor acaba bı yanlıslık mı var?bır de hazır guncel kanal lıstesı nasıl bulabılırız?
  • uydu ayarlarında bazı degerler var, onları yaptıgınızda uydu geçişlerinde tune failed hatası gelmiyor. Bende oyleydi.

kevinsert, 422 nedir ?

800HD deki youtube olaylarıda yalan geldi. IMDB plugini güzel, işe yarar birşey. Yalnız şu altyazı çalışmaması kötü.
    Azbox, Atlanta nın yeni çıkan HD cihazıda iyiye benziyor, biraz daha ucuzlarsa düşünürüm. CCcam tek satır var şu an, newcamd var, HD, SD kalitesi çok iyi. 600tl civarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

kevinsert, 422 nedir ?

DNS numarası girilebiliyor
    Youtube TR den yasak olduğu için bu cihazlarda DNS olmazsa erişim olmuyor.
    4221 DNS girince açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbird

quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

kevinsert, 422 nedir ?

DNS numarası girilebiliyor
    Youtube TR den yasak olduğu için bu cihazlarda DNS olmazsa erişim olmuyor.
    4221 DNS girince açılıyor.

Kemalin bahsettiği olay yayın formatlarıyla alakalı..Mesela bizim şuan izlediğimiz 4:2:0(PAL).. Yeni nesil yayınlarda 4:2:2 renk formatı var.
    Nasıl izlenebiliyor bu yayınları bir bilgim yok açıkcası...Bende ss hd2 var ama.

Genelde feed ile uğraşanlar rastlamıştır mpeg -2 (4:2:2) diye..

Detaylı bilgi için
    http://en.wikipedia.org/wiki/Chroma_subsampling

• arkadaşlar cihaz resimleri bekliyoruz karşılaştırma için
  • Sabah bir kaç Çinliden chatten fiyat aldım

Ms. yoyo liu [China (Mainland)]
    Shenzhen Jia Tian Technology Co., Ltd.
    US$216.49 x 1 + DHL US$65.41= US$281.90

Hi Tina (2009-12-10 23:43:17)
    Tina Zhang: hi (2009-12-10 23:43:50)
    you are very famous in Turkey forum :) (2009-12-10 23:44:11)
    i am interesting DM800HD (2009-12-10 23:44:22)
    how much money 1 piece all expenses (2009-12-10 23:44:45)
    Tina Zhang: yes i know (2009-12-10 23:50:18)
    Tina Zhang: tks (2009-12-10 23:50:19)
    Tina Zhang: 250ud with the shipping by dhl (2009-12-10 23:50:24)

Yoyonun ingilizcesi daha iyi sanırım, hemen cevap yazıyor, Tina ya çok meşgul, yada google translate kullanıyor, çok geç cevap yazıyor.

Yoyo paypal kabul etmiyor, alipaydan ödeme istiyor. Tina paypal hesabını verdi.

Bu kargo işi şans sanırım. Gerçi Türkiye'den diyince hepsi işi öğrenmiş, sample yazarız, 25 usd fatura keseriz gümrükte sorun olmaz diyor ama. Artık gümrükçülerde uyanmaya başlar sanırım, DHL ile getirtip gümrüğe takılırsa astarı yüzünü geçecek, karar veremedim.

• yabanci bir forumda alman arkadasin biri ismarlamis.nextbay firmasindan.pakete 50 dolar yazildigindan alman gümrügüne 13 euro,ups ye 10 euro islem parasi dahil toplam cihat 210 euroya gelmis.

Cin'den Dreambox DM 800 HD getirtmek isteyenler?

• bende istiom
  • quote:

Orijinalden alıntı: muttley

bende istiom

e al ozaman...
  • DHL ile isteyip, fatura 25$, GIFT veya sample yazdırdığı halde gümrüğe takılan oldumu acaba.
    Yeni gümrük yasasında GIFT kaldırıldığı deniyor, sample mı yazdırmamız daha doğru olur gümrüğe takılmamak için.
  • Herkese Merhaba!
    LCD TV'mi şükür yeni aldım(Allah olmayanlara nasip etsin.) uydu konusunda cahilim.
    Ayın 19'unda Kredi Kartım Kesildikten sonra Bende DM 800 HD, Tina adlı satıcıdan almak istiyorum.
    Alışveriş Konusunda deneyimliyim daha önce Yurtdışı alışverişim oldu.
    Fakat buradan üstadlara bir kaç sorum olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1. Evimde 4GB Kotalı internet mevcut, yaklaşık ne kadar kota doldurur? Sınırsıza mı çevirmem gerek?
    2. Ürün elime ulaşınca kurulum hakkında hiç bir bilgim yok, kurulum ve ayarlar için yardımcı olacak arkadaşlar var mı?
    3. Çatı da çanak yok Normal bir uydu alıp, Horbird ve Turksat için 2 Çanak taktıracaktım. Kaç Çanak taktırmalıyım? Bir öneriniz var mı?
    Ya da 1 çanakla Motorlu Diseq işimi görür mü? (Tavsiye LNB, Çanak, diseq marka model)
    4. ilk olarak ne yapacağımı bilmiyorum Sistem içine hangi programlar (emu vs) kurulacak? Bu konu da yeni başlayanlar için bir yardım rica etsem.
    Bu başlık altındaki tüm paylaşımları yaklaşık 3-4 gündür okuyorum Deneyim ve paylaşımlar için Herkese Teşekkür ederim.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: bmww

DHL ile isteyip, fatura 25$, GIFT veya sample yazdırdığı halde gümrüğe takılan oldumu acaba.
    Yeni gümrük yasasında GIFT kaldırıldığı deniyor, sample mı yazdırmamız daha doğru olur gümrüğe takılmamak için.

Yeni yasa değişikliği oldu fakat GIFT ile alakalı bir şey değil. Ürüne GIFT, düşük fiyat, TOYS yazdır Kesinlikle Receiver yazmasın.
    Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abilgen

Herkese Merhaba!
    LCD TV'mi şükür yeni aldım(Allah olmayanlara nasip etsin.) uydu konusunda cahilim.
    Ayın 19'unda Kredi Kartım Kesildikten sonra Bende DM 800 HD, Tina adlı satıcıdan almak istiyorum.
    Fakat buradan üstadlara bir kaç sorum olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1. Evimde 4GB Kotalı internet mevcut, yaklaşık ne kadar kota doldurur? Sınırsıza mı çevirmem gerek?
    2. Ürün elime ulaşınca kurulum hakkında hiç bir bilgim yok, kurulum ve ayarlar için yardımcı olacak arkadaşlar var mı?
    3. Çatı da çanak yok Normal bir uydu alıp, Horbird ve Turksat için 2 Çanak taktıracaktım. Kaç Çanak taktırmalıyım? Bir öneriniz var mı?
    Ya da 1 çanakla Motorlu Diseq işimi görür mü? (Tavsiye LNB, Çanak, diseq marka model)
    4. ilk olarak ne yapacağımı bilmiyorum Sistem içine hangi programlar (emu vs) kurulacak? Bu konu da yeni başlayanlar için bir yardım rica etsem.
    Bu başlık altındaki tüm paylaşımları yaklaşık 3-4 gündür okuyorum Deneyim ve paylaşımlar için Herkese Teşekkür ederim.
    Saygılar...

Gule Gule kullan:

Sorularin icin:
    1) Dreambox larda kullanacagin Cam (paylasim icin gerekli eklenti) e gore alip verecekleri data degisir. %80 olarak CCCam kullaniliyor ve sen de bunu kullanirsan 4gb i doldurmazsin ama, paylasim yapma olayina gore de degisir. (Sadece alici olmak ya da hem alici hem verici olmana gore.)
    3) cift canaga alternatif olarak Gessat Canak ya da multifeed aparatlarini arastirmani oneririm. (tek canakla birden fazla uydu)

• quote:

Herkese Merhaba!

Saygılar...

lcd tv hayırlı olsun güle güle kullanın. (amin)
    1. fazla bir kota doldurmaz. bu şekilde kullanan kişiler var. ama sürekli bu kanalları izleyecekseniz bence sınırsız iyi olur.
    2. ayar vs çok kolay yaparsınız. standart uydu alıcısından biraz farklı. forumlarda bol bol resimli anlatımlar mevcut. elimizden geldiğince bizde yardımcı oluruz.
    3. öncelikle Türksat mecburen Hotbird te zaten olmazsa olmaz arasında diğer çanaklar için sizin paylaşım aldığınız veya izlemek istediğiniz kanalların bulunduğu uyduları belirliyip duruma göre çanak taktırın. bence türksat için bir adet hotbird ve digerleri için multi fet olabilir. hd yayınları alacak şekilde lnb ve diseq seçin baf ve goldmaster diseq uyumlu deniyor fakat forumları araştırın daha geniş bilgiyi kullananalaran temin edebilirsiniz.
    4. ilk olarak sizin zaten bir şey yapmanız gerekmeyecek. normalde cihaz üzerinde cccam yazılım yüklü geliyor. hatta otomatik çalışır durumda geliyor. sizin yapmanız gereken kanal listesi yüklemek. ilk defa kurulum yapacağınız için çanak montajını yapanlar uydu ayarlarını ve kanal listesini yükleyebilirler.
    ama nette zaten hazır kanal listeleri var dilerseniz onları dreamedit programı ile kişisel düzenleyip alıcınıza yükleyebilirsiniz. yada uyduları taratıp yine dreamedit ile cihazdan çekip düzenleyip tekrar cihaza gönderebilirsiniz. server bilgileri için server veren yerler kendileri yüklerler ama siz yinede cccam.cfg dosyasının bir yedeğini alın. ftp programı ile (FlashFXP Türkçe programını kullanıyorum tavsiye ederim.) cihaza bağlanıp var/etc/cccam.cfg yi yedeklemeniz yeterli. yada kendiniz yükleyebilirsiniz. forumlar her derde deva.

• Tek çanak ile eutelsat, hotbird ve astra yı izleyebilirsiniz. Multifeed olayını araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: necc7

quote:

Herkese Merhaba!

Saygılar...

lcd tv hayırlı olsun güle güle kullanın. (amin)
    1. fazla bir kota doldurmaz. bu şekilde kullanan kişiler var. ama sürekli bu kanalları izleyecekseniz bence sınırsız iyi olur.
    2. ayar vs çok kolay yaparsınız. standart uydu alıcısından biraz farklı. forumlarda bol bol resimli anlatımlar mevcut. elimizden geldiğince bizde yardımcı oluruz.
    3. öncelikle Türksat mecburen Hotbird te zaten olmazsa olmaz arasında diğer çanaklar için sizin paylaşım aldığınız veya izlemek istediğiniz kanalların bulunduğu uyduları belirliyip duruma göre çanak taktırın. bence türksat için bir adet hotbird ve digerleri için multi fet olabilir. hd yayınları alacak şekilde lnb ve diseq seçin baf ve goldmaster diseq uyumlu deniyor fakat forumları araştırın daha geniş bilgiyi kullananalaran temin edebilirsiniz.
    4. ilk olarak sizin zaten bir şey yapmanız gerekmeyecek. normalde cihaz üzerinde cccam yazılım yüklü geliyor. hatta otomatik çalışır durumda geliyor. sizin yapmanız gereken kanal listesi yüklemek. ilk defa kurulum yapacağınız için çanak montajını yapanlar uydu ayarlarını ve kanal listesini yükleyebilirler.
    ama nette zaten hazır kanal listeleri var dilerseniz onları dreamedit programı ile kişisel düzenleyip alıcınıza yükleyebilirsiniz. yada uyduları taratıp yine dreamedit ile cihazdan çekip düzenleyip tekrar cihaza gönderebilirsiniz. server bilgileri için server veren yerler kendileri yüklerler ama siz yinede cccam.cfg dosyasının bir yedeğini alın. ftp programı ile (FlashFXP Türkçe programını kullanıyorum tavsiye ederim.) cihaza bağlanıp var/etc/cccam.cfg yi yedeklemeniz yeterli. yada kendiniz yükleyebilirsiniz. forumlar her derde deva.

Öncelikle Cevabınız için Teşekkürler.
    3.Madde deki açıklamanız için biraz daha yardım isteyecektim. Türksat için bir çanak, Hotbird ve Diğerleri için 3'lü multi fet yeterli mi? Yarıca HD yayınlar Astra uydusu dediler Başka hangi uydu olmalı ya da tavsiyeniz var mı? 90cm'lik Çankalar yeterli mi?
    Saygılar...

• evet astra deniyor. hatta hazır kanal listelerinde genelde turksat hotbird eutelsat ve astra uydu ayarları var. bu konuda bu uyduları izleyen arkadaşlar size yardımcı olabilir. multifet in yeterli olması lazım ama yer konum da önemli. o bölgedeki kullananlar yada uyduculara da sormalısınız.
  • hd yayınlar için 1 derece thor uydusuda tavsiye ederim baya hd kanal alırsınız bi araştırın.
  • quote:

evet astra deniyor. hatta hazır kanal listelerinde genelde turksat hotbird eutelsat ve astra uydu ayarları var. bu konuda bu uyduları izleyen arkadaşlar size yardımcı olabilir. multifet in yeterli olması lazım ama yer konum da önemli. o bölgedeki kullananlar yada uyduculara da sormalısınız.

Merhaba Tekrar!
    Bugün Marmaris'te Uydu Servislerini fiyat araştırması ve kurulumda bilgi almak için gezdim. Ama çok uçuk rakamlar çıkardılar.
    1 Çanak Türksat için, ikinci çanak ise 3'lü Multifelt ile Hotbird, eutelsaw3t ve astra için. Kurulum dahil 265TL + Kablo1m/1TL şeklinde fiyat çıkardılar.
    Sonra bir başkası Astra Multifelt olmaz onu ayrı çanakla toplam 3 çanak: 1Turksat, 2Eutelsatw3 + Hotbird 3.Astra şeklinde kurarız dedi.
    Başka biri 125cm çanak lazım 3'lü multifelt için dedi.
    Arkadaşlar kafam iyice karıştı. Ve verdiği fiyatlar 200-300TL arası değişiyor. Bu fiyatlar sadece çanak kurulumu için çok değilmi?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Saygılar...

• quote:

quote:

evet astra deniyor. hatta hazır kanal listelerinde genelde turksat hotbird eutelsat ve astra uydu ayarları var. bu konuda bu uyduları izleyen arkadaşlar size yardımcı olabilir. multifet in yeterli olması lazım ama yer konum da önemli. o bölgedeki kullananlar yada uyduculara da sormalısınız.

Merhaba Tekrar!
    Bugün Marmaris'te Uydu Servislerini fiyat araştırması ve kurulumda bilgi almak için gezdim. Ama çok uçuk rakamlar çıkardılar.
    1 Çanak Türksat için, ikinci çanak ise 3'lü Multifelt ile Hotbird, eutelsaw3t ve astra için. Kurulum dahil 265TL + Kablo1m/1TL şeklinde fiyat çıkardılar.
    Sonra bir başkası Astra Multifelt olmaz onu ayrı çanakla toplam 3 çanak: 1Turksat, 2Eutelsatw3 + Hotbird 3.Astra şeklinde kurarız dedi.
    Başka biri 125cm çanak lazım 3'lü multifelt için dedi.
    Arkadaşlar kafam iyice karıştı. Ve verdiği fiyatlar 200-300TL arası değişiyor. Bu fiyatlar sadece çanak kurulumu için çok değilmi?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Saygılar...

300TL fiyat çıkarınca, Bende Parçaları kendim alarak sadece kurulumunu yaptımaya karar verdim. Ve internetten parçaları araştırıyorum.
    Komşumun çatıda bağlı Hotbird ve Türksat olamak üzere iki çanağı var. Kullanım izini aldım :))
    Ben bunlara 2'li LNB alarak paylaşım ile kendi evime de çekeceğim + 90cm'lik bir çanak daha alıp Multifelt ile Astra+Eutelsatw3 yapmayı planlıyorum.
    Böyle paylaşım almam sorun yaratır mı?

Alacağım parçaları yazıyorum;

2 Adet LNB 2'li. Baff HD : 40TL
    2 Adet LNB Tekli Baff HD : 24TL
    1 Adet Diseqc 1/4 Baff: 10TL
    90cm'lik Nextstar Çanak(30TL)
    2'li Multifelt aparatı(5TL) [Thor veya Astra ve Eutelsatw3 için]
    Kablo 15mt. (15TL) Kablo için öneriniz var mı?
    Kurulum 40TL
    Toplam: 164TL TL'ye olacak sanırım...

Bilgisi olan arkadaşlar Lütfen bana yardımcı olun eksik ya da yanlış bişey var mı diye?
    Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.