Şimdi Ara

Cin'den Dreambox DM 800 HD getirtmek isteyenler? (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.613
Cevap
20
Favori
377.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SZ evergreen den sakın almayın arkadaşlar...

Çünkü yolladıkları cihaz çalışmadı ve kesinlikle suçlarını kabul etmiyolar...

Benden tavsiye...

90 tl masraf çıkardı bana
  • Tina'nın ürününe birsey demiyorum forumu okuduğum için, öte taraftan yolladığı link ortada, hatalı yollamış olabilir linki veya dediğiniz gibi farklı amaçlarla farklı tuner takılmış olabilir bunları bilemem, kendi verdikleri linke bakarak konuşmuştum. Hangi tunerlerin iyi olduğunu, Philipsin yerini de biliyorum fakat çinden philips tunerli bulmak bu saatten sonra çok zor sanırım. Yazıştığım üreticiler şuanda bazı üreticilerin dahada kalitesiz ürünleri piyasaya sürmeğe başlayacağını ileri sürdüler, yani philipsi geçtim daha da kötü (tabi daha uygun fiyadadır heralde?) ürünlere gebeyiz, dediklerine göre. Benim Seven Tan'dan aldığım bilgi Gemini 4.4 Bootloader 72 olarak, ister fanlı, ister fansız aynı fiyat dedi. linki aşağıda, inceleyip fikrinizi yazarsanız bana da yardımcı olur. Birde önceki mesajlarda vergisiz almak için yanmış olduklarıma ne dersiniz (böyle yapmak istememin nedeni bir arkadaşımız yetkililerin internetten fiyat bulup, bunun gerçek değeri bu değip vergi kestiklerini söylemişti, eğer benim dediğim şekilde fatura kesip yollarsalar, bende kredi kartımdan ödememi belgelersem, bana bunun fiyatı budur diyemezler, ödediğim belli, eğer 50-80$ olarak yollanırsa yetkililere kredi kartı dekontumla itiraz edemem, arada büyük fark var olduğu için. Böyle olabilir mi).Kolay gelsin.
    http://wholesale.alibaba.com/product-gs/272511592-dreambox-dm800-hd-satellite-TV-receiver-free-shipping-cost-and-fast-shipping--wholesalers.html
    Siempre26 arkadaşım nasıl bir sorun vardı, nasıl çözüldü? Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cahitnt

Tina'nın ürününe birsey demiyorum forumu okuduğum için, öte taraftan yolladığı link ortada, hatalı yollamış olabilir linki veya dediğiniz gibi farklı amaçlarla farklı tuner takılmış olabilir bunları bilemem, kendi verdikleri linke bakarak konuşmuştum. Hangi tunerlerin iyi olduğunu, Philipsin yerini de biliyorum fakat çinden philips tunerli bulmak bu saatten sonra çok zor sanırım. Yazıştığım üreticiler şuanda bazı üreticilerin dahada kalitesiz ürünleri piyasaya sürmeğe başlayacağını ileri sürdüler, yani philipsi geçtim daha da kötü (tabi daha uygun fiyadadır heralde?) ürünlere gebeyiz, dediklerine göre. Benim Seven Tan'dan aldığım bilgi Gemini 4.4 Bootloader 72 olarak, ister fanlı, ister fansız aynı fiyat dedi. linki aşağıda, inceleyip fikrinizi yazarsanız bana da yardımcı olur. Birde önceki mesajlarda vergisiz almak için yanmış olduklarıma ne dersiniz (böyle yapmak istememin nedeni bir arkadaşımız yetkililerin internetten fiyat bulup, bunun gerçek değeri bu değip vergi kestiklerini söylemişti, eğer benim dediğim şekilde fatura kesip yollarsalar, bende kredi kartımdan ödememi belgelersem, bana bunun fiyatı budur diyemezler, ödediğim belli, eğer 50-80$ olarak yollanırsa yetkililere kredi kartı dekontumla itiraz edemem, arada büyük fark var olduğu için. Böyle olabilir mi).Kolay gelsin.
    http://wholesale.alibaba.com/product-gs/272511592-dreambox-dm800-hd-satellite-TV-receiver-free-shipping-cost-and-fast-shipping--wholesalers.html
    Siempre26 arkadaşım nasıl bir sorun vardı, nasıl çözüldü? Geçmiş olsun.

evet linki bende sonradan gördüm. bl72 en azından 70 li versiyon ama şu anda yeni cihazlar a yeni versiyon sim takılıyor. yani yeni versiyon cihaz almak istersen bl74 veya bl75 cihaz alabilirsin. zaten sanada bazı üreticilerin dahada kalitesiz ürünleri piyasaya süreceğini söylemeleri. bana biraz ayak gibi geliyor.
    fanlı fansız için şunu sorabilirsin. fansız modelde bir değişiklik mi var. neden fansız daha mı az ısınıyor. cpu ları arasında belki kalite vs farkı olabilir. aynı ise o zaman
    maden fansız modellerde sorun yok . durup dururken neden fan ilave etmişler. bunlar biraz çelişkili.
    evet philips tuner zaten bu saatten sonra bulmak zor onun icin olurya bulursan haber ver.
    vergisiz almak için 150 euro altı olması lazım cihazın ama bu sadece vergi için diğer taraftan tuner olduğundan trt bandrolü kısmı var.
    ne olur ne olmaz bence sen yinede düşük bir değer göstert 30 dolar gibi. birde kutu üzerine örnek hediye yazsınlar. ve bence dhl ile göndermeleri. ama ilave kutuya
    koymadan direk dhl poşetinin içine koymaları. yani kutu içinde biraz kaba ve birazda ağır görünüyor ve hemen gümrükçüler kontrol amaçlı koli olunca maket ile kesip
    bakıyorlar. poşet olunca pek kesme vs olmuyor. ama kesin değil tabi.
    bildiğim kadarı ile sen mümkün olduğunca gümrüge takılmaması için düşük ücret ve küçük ebatlı olarak göndert. ve kredi kartın iki ise bir parcasını diğeri ile öde
    gerkirse paypal ödeme ve kredi kartı hesap extresi ile belgelersin.
    ama olurda bir şekilde takılır ise adamlar da bu işten biraz anlayan olursa netten girip ürün fiyatlarını araştırıyorlar.
    onun için mümkün olduğunca gümrüge takılmaması için tedbirini al. yoksa takılır ise ha çinden almışsın ha buradan bir farkı yok. hatta daha da masraflı olabilir.
    siempre26 arkadaşın hatırladığım kadarı ile aldığı cihaz çift tünerli 7020 miydi neydi modeli. ürün gelmişti fakat cihaz çalışmamıştı. biraz araştırıp tamir için sorduğunda
    baya bir fiyat çıkarttılar. sonrasında tanıdık bir elektronikçi vasıtası ile sorunun besleme katında soğuk lehim olduğunu ve lehimleme işlemi ile chazı çalışır duruma getirdiklerini hatırlıyorum. umarım doğru hatırlıyorum.
    hayırlısı inşallah gönlündeki gibi bir cihaz alırsın. sana tavsiyem illa alacaksan üç beş fazlasına bakmayıp denenmiş yerlerden alman. ama sonuçta ems ile istersenki
    çoğu kişininki takıldı. bu yolla en az ödeyen 150 tl bandrol oldu diger arkadaşlar 250 tl gibi bir rakam ödedi.
    dhl ile istersen takılma olayı daha az oldu. fakat takılır ise daha fazla ödersin. 250 ile 500 tl civarı ki birde gümrük işleri için önceden dhl ye faks çekmez isen istanbulda
    ugraşman gerekir.
    bu risleri bildiğini düşünüyorum.

• necc7 hocam teşekkürler. Fanlı ve fansız arasında fark yok diyorlar, bu fiyata DHL ile yolluyorlar. almaya karar verince dediklerinize dikkat edeceğim, diğer taraftan inpax 5100'ün görüntüsü fena da gelmiyor bana, yoksa DB800HD almayı düşünerek boş yere mi bu tür bir serüvene atılıyorum diye düşündürüyor insana. Yani iyi ki almışım diyecek miyim acaba. Tekrar teşekkürler.
  • quote:

necc7 hocam teşekkürler. Fanlı ve fansız arasında fark yok diyorlar, bu fiyata DHL ile yolluyorlar. almaya karar verince dediklerinize dikkat edeceğim, diğer taraftan inpax 5100'ün görüntüsü fena da gelmiyor bana, yoksa DB800HD almayı düşünerek boş yere mi bu tür bir serüvene atılıyorum diye düşündürüyor insana. Yani iyi ki almışım diyecek miyim acaba. Tekrar teşekkürler.

Dostum inpax 5100 klon dm-500 s ile ayni makine yani sadece sd yayınları alabilir oysaki dm-800 dvb s2 tunerli full hd yayın ile sd yayın kıyaslanmaz dm-800 tavsiye ederim ama hd leri izlemen için server şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xavi06

tesekkurler ustad bakalım hayırlısı cıhazı kullanma anlamında pek bır bılgım yok zaten malum yardımlaşma ıle yayın ızleyecegım yalnız soyle bır problem var sıtede oturuyorum ve merkezı sıstem uydu ızlıyoruz hotbırd dıgıturk dsmart ve turksat uyduları var oysakı ben cogunlukla hd mac ve belgesel keyfı yasamak ıstıyorum kı bunlarda astra uydusundaymış herhalde bugun bır uyducu ıle gorustum en az 120 lık canak olmalı dedıler acaba dogrumu soyledıgı?

bırde catıya uydu antenı baglamak yasak buna bır cozum bulabılırmıyım?

Evet arkadaşım, HD yayınların çoğu Astra ve hotbird uydularında.
    HD keyfi istiyorsan Astra uydusuna bakan bir çanağın da olmalı.
    Hangi ildesin bilmiyorum ama marmara bölgesi için 90 lık çanak yeterli oluyor.
    Ben Bursa'dayım ve 90 lık çanak ile gayet güzel izliyorum.
    Ben de ilk zamanlarda araştırmıştım 120'lik den aşağı izleyemezsin demişlerdi.
    ben 90 lık çanakla multifeed ile Eutelsat, Hotbird ve Astra yı izliyorum.
    Hotbird odaklı, aynen şunun gibi;
     Cin'den Dreambox DM 800 HD getirtmek isteyenler?

Çatıya anten bağlamak yasak ve apartman yönünüz doğru ise balkona bağlayın.
    Hatta sizin yerinizde olsam motorlu çanak bağlarım. Ben 2 odada kullanacağım için sabit bağlamak zorunda kaldım.
    1 motor, 90 lık çanak ,tek LNB... Bütün uyduları seyredersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf
    @badtrip, galiba üründe tuner olduğu için TRT onayı gerekiyor, o yüzden geçemiyor. TRT bandrol ücreti ödemek gerekiyor.

Tamam ben de öyle biliyorum zaten, ama150 şartını koyup da üstüne sonradan bir de trt bindirmek ne kadar mantıklı bir iş.

Ben çine gider getiririm aleti elimde :)

Arkadaşlar bana rg6 kablosu girişi ve çıkışı lazım uydu kartı için.
    Hangi firmanın ürünlerinde bu çıkışlar mevcut acaba?
    Resimlere baktım da bazı firmaların ürünlerinde antenna out çıkışı bulunuyor. Hangi firmanın ürünlerini düşünmem ilgilenmem gerekir? Hangi fimalari kafadan elemeliyim?

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Gümrüğe tabi olmak ile bandrol başka şeyler.
    Birinde tutar üzerinden vergi alınıyor, diğeri TRT tuner içerdiği için bandrol alınıyor.
    5$ lık birşey al, tv veya radyo içeriyorsa bandrolü yine ödersin.
    Çin'e gidip de aleti bavulunda getirsen bile, havaalanında, bavulunuzda gümrüğe tabi birşeyiniz varmı diye soruyorlar.
    Zaten X-Raylarde bavuldaki cihaz görünüyor. Ama giren çıkan çok fazla olduğu için incelemiyorlar.
    Orada da yakalansan aynı ücreti ödersin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Siempre26

SZ evergreen den sakın almayın arkadaşlar...

Çünkü yolladıkları cihaz çalışmadı ve kesinlikle suçlarını kabul etmiyolar...

Benden tavsiye...

90 tl masraf çıkardı bana

Nasıl bir sorun yaşadınız, detaylı açıklarsanız, bizi de bilgilendirmiş olursunuz.
    90TL işçilik için mi ödediniz, yoksa bozuk bir parçası çıktı da onun için mi verdiniz...
  • STRONG1 ve nightbird cevaplarınız için teşekkürler, binada merkezi anten var astra ve hotbird'u de içeriyorlar. Inpax 5100'ün HD olmadığını biliyorum, hani oda güzel gösteriyor anlamında yazmıştım. Benim derdim HD olmayan Türk kanallarının kalitesinde anlamlı bir fark oluyor mu DB800'e geçince. Benim recieverı component (yuv) ile bağlı?
  • quote:

STRONG1 ve nightbird cevaplarınız için teşekkürler, binada merkezi anten var astra ve hotbird'u de içeriyorlar. Inpax 5100'ün HD olmadığını biliyorum, hani oda güzel gösteriyor anlamında yazmıştım. Benim derdim HD olmayan Türk kanallarının kalitesinde anlamlı bir fark oluyor mu DB800'e geçince. Benim recieverı component (yuv) ile bağlı?

Hayır olmuyor, hatta bazı kanallar daha bile kötü görünüyor.
    Bu biraz da kullandığın image ile alakalı.
    DM800 SD kanalları iyileştirmiyor.
    Hatta HD bir kanaldan SD bir kanala geçince daha da kötü görünüyor.
  • nightbird teşekkürler hocam. Anladığım kadarıyla HD yayından sonra göreceli olarak SD yayın daha kötü görünüyor. Sanırım biraz daha beklemek bana düşüyor. belki DB500HD'yi beklerim
  • quote:

nightbird teşekkürler hocam. Anladığım kadarıyla HD yayından sonra göreceli olarak SD yayın daha kötü görünüyor. Sanırım biraz daha beklemek bana düşüyor. belki DB500HD'yi beklerim

Kanal değiştirdiğinde kötü gelmesi bir yana, bazı türk kanalları Show atv gibi DM 500 de daha net.
    DM 800 iyileştirmediği gibi görüntüler 500 e göre daha flu...
    İlk zamanlar bende aynı yanılgıya düşmüştüm acaba HD den sonra mı bana öyle geldi diye ama
    2 cihazı da aynı anda bağladım. 800'ü DVI-HDMI dan, 500'ü Scart-Scart dan.
    Aynı kanalları açtım, arka arkaya dateylı inceledim, çözünürlüğü düşük kanallarda 500 daha net geldi.
    500 de Gemini image, 800 de Nabilo var. Image larında fark yarattığını biliyorum.
    Nabilo için SD kanallar için Gemini den daha iyi diyorlar. Buna rağmen 500 daha iyi göründü.
    500HD nin de size bir çözüm getireceğini sanmıyorum.
    500HD belki 800HD ye göre daha hızlı açılıyordur, direk HDMI çıkışı olacak, DVI-HDMI dan çok farklı görüntü vereceğini düşünmüyorum.
    800 e göre daha kolay menülü, daha hızlı olmasının yanında özellikleri 800 den daha düşük olacağı aşikar...

• Bu çinden gelen cihazlardan kullanım klavuzu çıkıyormu ?

Hafta sonu arkadaki USB den 5V luk fana baglantı yaptım, ses kalmadı..
  • bu tina denen kadin satis yaparken neden bu kadar nazlaniyor.
    1 saattir paypal ödeme ve dhl ile göndermesi icin dil döküyorum.

simdide paypal ödeme icin adres veya bir link gönder bana diye yazdim 15 dakikadir geri yazmadi.
    olacak sey degil.
    bunun birde sitelerinde erkek versionu var.acaba onami yazsam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Bu çinden gelen cihazlardan kullanım klavuzu çıkıyormu ?

Hafta sonu arkadaki USB den 5V luk fana baglantı yaptım, ses kalmadı..

Evet içinden kullanım klavuzu çıkıyor.
    Ses sorununu çözmenize sevindim..
  • ben tinadana aldığım dm800 ile zaten türksat sd yayın hiç bir kötü görüntü görmedim. ama ben cihazı skarttan bağladım. bunu belirteyim. hatta şu ana dm600 var orjinal ondada öyle görüntüler net. kosta dana gelen cihaz dada görüntüler net. ama hepsini skart üzerinden bagladım. birde bu ve tüm cihazlarda daha doğrusu uydu alıcılarında eğer skart to skart kullanıyorsanız tv sesini çok açtınızda arka planda cızırtı oluyor. bunu da ben tek taraflı skart yaparak çözdüm tv sesini nekadar açarsanız açın cızırtı vs yok görüntü aktarma olarakta aynı şekilde bağlantı yaptım. bir çok image denedim dm600 için en stabil sorunsuz image bence pli nin son çıkardığı imagellerden ama ana sayfasındaki image değil. günlük çıkardıkları image var onu yüklüyorum. imageler arasındada görüntü farkı olduğu gibi aynı zamanda sinya kalitesi ve aramada kanal bulma farkıda var. hatta bazı imagelerde kanal arama baya uzun sürüyor. gemini çok hoşuma gidiyor kullanım kolaylığı vs ama güncel değil dm600 lerde genel bir sorun var sesin az çıkması gibi bu sorun sizin cihazlarda 800 lerde ve 500 lerde yok. onun için skart kabloyu kendim yaptım. monitör kablosununun iki ucunu kesip iki adet skart soketi ile sadece bir yönden receiver den bir yöne tv ye görüntü ve ses aktaracak şekilde bağlantı yaptım. sonuçta tv den ses ve görüntü dönüşü olmadığından ve aradaki kablo kaliteli olduğundan hiç görüntü sorunu yaşamadım.

• Selkan kardeş ne oldu tina ile işi bağlayamadın mı?Ben de bu ara bir dream almak için bakınıyorum,aşağıdaki linkteki mary yi buldum.Mary biraz pahalı söylüyor ama(268usd dhl ile her şey dahil)bizim cihaz kalitelidir edebiyatı yapıyor.Boot75 gemimi4.5 sim 2.01 filan diyor.Acaba forumda bu mary den daha önce alışveriş eden var mıdır hakkaten cihaz iyimidir bilemiyorum ben de.Bunlar tam olarak ne demektir ben de pek anlamıyorum açıkçası.Bu işi bilenlar şöyle özetle bir, ne nedir ,ne işe yarar kısacık bilgilendirseler ne iyi oluraslında .Bir de yanılmıyorsam forumda daha önce boot75 olayının sahte olduğu bişeyler yükleyince boot72 ye döndüğü filan yazılmıştı hatırladığım kadarıyla.Bu işin aslı astarı nedir acaba.Neyse linki aşağıda veriyorum bakıp değerlendirebilen olursa sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba Timur95'in sorduğu soruya bende merak ediyorum. Gelen cihazda gerçekten BL75 mi var birşeyler yükleyince BL72'ye iniyor mu? Çinden yazıştığım kişilerden biri alibabada bol miktarda BL75 Gemini 4.4 var siz BL72'nin üzerinde üretmiyor musunuz diye sorunca BL75 diyenler yalan söylüyor dedi. Sallıyor mu haklı olabilir mi. BL75'lı DB800 alıp birseyler yükleyen var mı? Teşekkürler.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba Timur95'in sorduğu soruya bende merak ediyorum. Gelen cihazda gerçekten BL75 mi var birşeyler yükleyince BL72'ye iniyor mu? Çinden yazıştığım kişilerden biri alibabada bol miktarda BL75 Gemini 4.4 var siz BL72'nin üzerinde üretmiyor musunuz diye sorunca BL75 diyenler yalan söylüyor dedi. Sallıyor mu haklı olabilir mi. BL75'lı DB800 alıp birseyler yükleyen var mı? Teşekkürler.

Cihaz ilk geldiğinde boot 75 görünüyor, daha sonra yüklediğin image boot75 içinse yine boot 75 görünüyor.
    Boot72 için hazırlanmış bir image yüklersen boot72 görünüyor.
    Boot 75 olması 75 e kadar olan imageları yükleyebilirsin anlamına geliyor.
    İmage yükledikten sonra boot u 72 ye 70 e düşenler, bu bootlar için hazırlanmış olan image i kurdukları için oluyor.
    Üzerine yüksek boot da image kurunca ekrandaki bilgi de yükseliyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.