Şimdi Ara

Çin’den bir ilk daha: Ülkenin yeni uçak gemisi nükleer tahrikli olabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin’den bir ilk daha: Ülkenin yeni uçak gemisi nükleer tahrikli olabilir!
    Çin’in dördüncü uçak gemisine ait olduğu düşünülen yeni görüntüler, ülkenin ilk nükleer tahrikli uçak gemisini inşa ediyor olabileceğine işaret ediyor. Zira Fujian’ın hizmete alınmasından sadece bir hafta sonra ortaya çıkan uydu fotoğrafları ve sahadan paylaşılan görüntüler, Type 004 olarak anılan yeni platformun gövdesinde nükleer reaktör muhafaza birimini andıran bir yapı bulunduğunu gösteriyor.



    Çin uçak gemilerinde nükleer enerji dönemi



    Uzmanlar bu unsuru, geminin konvansiyonel yakıt yerine nükleer reaktörlerle çalışacağının güçlü bir işareti olarak değerlendiriyor. Görüntüleri inceleyen The War Zone, inşaatın Liaoning eyaletindeki Dalian tersanesinde sürdüğünü ve çalışmaların en az 2024 ortasından bu yana devam ettiğini aktardı. Fotoğraflarda ortaya çıkan yeni gövde segmentinin özellikle Nimitz ve Ford sınıfı Amerikan uçak gemilerini andıran tasarım özellikleri taşıdığı, ayrıca gövde üzerinde birden fazla katapult rayı için ayrılmış alanlar bulunduğu belirtiliyor. Bu düzen, üç elektromanyetik katapult kullanan Fujian’ın kapasitesini aşacak bir yapı sunabilir.



    Çin’den bir ilk daha: Ülkenin yeni uçak gemisi nükleer tahrikli olabilir!



    Son yıllarda paylaşılan konsept çizimlerde de Type 004’ün Batılı nükleer uçak gemilerine benzer bir yerleşim düzenine sahip olduğu görülüyordu. ABD Savunma Bakanlığı’nın Çin ordusuna ilişkin son değerlendirmesinde gelecekteki Çin gemilerinin daha uzun menzile ve daha yüksek operasyon süresine kavuşacağı ifade edilmiş ancak nükleer tahrik kesin olarak doğrulanmamıştı.



    Çin’den bir ilk daha: Ülkenin yeni uçak gemisi nükleer tahrikli olabilir!



    Type 004’ün nükleer tahrik kullanması durumunda gemi neredeyse sınırsız seyir menziline, ayrıca gelişmiş radarlar, silah sistemleri ve elektromanyetik katapultlar için çok daha yüksek elektrik kapasitesine sahip olacak. Bu teknoloji, Çin’in uçak gemisi programını ABD Donanması’nın 11 nükleer uçak gemisi işletme kapasitesine daha da yaklaştırabilir. Son görüntüler, Type 004’ün iki yanal (waist) ve iki baş (bow) katapult barındırdığını da gösteriyor. Bu düzen, ABD uçak gemilerindeki yerleşimle birebir uyumlu ve daha yüksek sorti oranlarına, daha ağır uçakların kalkışına olanak sağlayacak. Fujian’da olduğu gibi katapultların elektromanyetik olacağı tahmin ediliyor. Gemiye eşlik edecek hava filosunun ise J-35 savaş uçağı, geliştirilmiş J-15 türevleri, KJ-600 erken uyarı uçağı ve GJ-11 gibi insansız muharip platformlardan oluşması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye ve İngiltere’den hidrojenli tren ortaklığı



    Öte yandan Çin, Şanghay’daki Jiangnan tersanesinde Fujian’ın bir türevi olduğu düşünülen yeni, konvansiyonel tahrikli bir uçak gemisi üzerinde de çalışıyor. Type 003A olarak anılan bu modelin Fujian’ın daha ekonomik ve geliştirilmiş bir versiyonu olabileceği belirtiliyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/military/chinas-fourth-carrier-could-be-nuclear







  • Gün geçmiyor ki Çin'den şaşırtıcı yeni bir haber daha gelmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • bu ucak gemileri 2inci dunya savasinin zirhli savas gemileri ile ayni kaderi paylasacak gibi gibi geliyor. 2inci dunya savasinda ucaklarin artan yetenekleri buyuk toplara sahip zirhli savas gemilerini kolay hedefler haline getirmisti. buna ragmen uluslar bu gercegi uzun sure red ettiler. almanyadan japonyaya ingiltereden amerikaya buyuk zirhli savas gemileri yapmaya devam ettiler, cunku bunlar uluslarin gucunun sembolu haline gelmislerdi. harcanan onca kaynak ve insan gucu bir kac hava saldirisinda yok oldu. en son yamato zirhlisi amerikan ucaklari tarafindan batirildiginda japon amiraller gemiyi parcalayip hurda olarak kullansaydik daha fazla ise yarayacakti dediler. nitekim gunumuzde teknoloji ilerledikce dronelar ve cok uzun menzilli anti gemi fuzeleri benzer bir gerceklik yaratiyor. eskiden ucak gemileri uzakdan guvenle saldiri yapabiliyordu ama simdi uydularla yerleri tespit edilip uzun menzil saldirilara acik hale gelmeleri cok olasi. amerika bu gercegin farkinda oldugu icin her nesilde daha uzun menzilli ucaklar yapiyor. bir noktada ucaklar ve attiklari silahlar o kadar uzun menzilli olacakki artik ucak gemilerini anlamsiz kilacak, uzakdaki ustlerden kalkip gorevlerini yapabilecekler. tahminim ilk buyuk savasta ucak gemileri guc projeksiyonundan cok korunmak zorunda kalan acik hedefler haline gelecekler. tipki 2inci dunya savasindaki zirhli savas gemileri gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Kasım 2025; 23:22:07 >




  • Kürşat ve adamlarının da kesinlikle nükleer silahı olmalı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Artık uçakların da pek bir anlamı kalmadı çünkü ses üstü kıtalararası balistik ve daha basit hali olan seyir füzesi var. Bırakınız balistik füzeyi, ses hızıyla hareket eden bir seyir füzenin bile durdurulması zor artık. Rahatlı gemisavar füzesi olarak kullanılabilirler....

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.