Şimdi Ara

Çin'de, yerleşik bir akvaryuma sahip bilgisayar kasası piyasaya sürüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'de, yerleşik bir akvaryuma sahip bilgisayar kasası piyasaya sürüldü



    Çinli MetalFish şirketi, oldukça farklı bir bilgisayar kasası olan Y2 Fish Tank Chassis modelini tanıttı. Ürün, altta bulunan bir Micro-ATX kasasının yanı sıra üstte balıklar için gerçek bir akvaryumu birleştiriyor.



    Ayrıca Bkz.Dünya daha hızlı dönmeye başladı: Peki bu ne anlama geliyor?



    Y2 Fish Tank Chassis, 370 × 250 ×290mm ölçülerinde, toplam hacmi 27 litre olup, yaklaşık 13'ü balık akvaryumu için ayrılmış. Akvaryumun duvar kalınlığı 5 mm. ve USB konektörü tarafından desteklenen bir filtre içeriyor. Ayrıca akvaryum sakinleri için üretici, uzaktan kumanda kullanılarak kontrol edilebilen ve kapatılabilen bir RGB ışık da eklemiş. Bilgisayar bileşen bölmesinin ise kendi RGB aydınlatması mevcut ve akvaryum kısmı ile senkronize değil.



    Çin'de, yerleşik bir akvaryuma sahip bilgisayar kasası piyasaya sürüldü



    Üretici, akvaryumun PC'nin soğutulmasını nasıl etkilediği (ve etkileyip etkilemediği) hakkında hiçbir şey açıklamadı. Ancak, bilgisayar bileşenlerinin aşağıdan çok etkili olmayan bir şekilde soğutulması durumunda, akvaryum sakninlerinin oldukça ısınacak olması olası görünüyor.



    Kasanın balıklara etkisi soru işareti



    Y2 Fish Tank Chassis, Micro-ATX ve Mini-ITX anakartlarını takmanıza izin veriyor. Tasarımı 1,5 mm alüminyum alaşımlı duvarlara sahip. İçeride ise bir adet 2,5 inçlik sürücü, iki adet 90 mm'lik soğutma fanı ve 90 mm yüksekliğe kadar bir CPU soğutucusu takmak için yeterli alan var. 220 mm uzunluğa kadar video kartı ve kompakt 1U veya FlexATX güç kaynağı da takılabiliyor.



    Çin'de, yerleşik bir akvaryuma sahip bilgisayar kasası piyasaya sürüldü



    Kullanıcılar açısından rahatlatıcı gibi görünse bile bilgisayar çalışırken balıklar ve diğer sakinlerin suda ne kadar rahat olacağı ise muamma. Son olarak yerleşik akvaryumlu Y2 Fish Tank Chassis'in 75 dolardan satışa çıktığını da belirtmiş olalım.




    Kaynak:https://www.pcmag.com/news/a-disaster-waiting-to-happen-metalfish-combines-a-pc-case-with-an-aquarium







  • Saçmalamışlar. Başlığı okuduğumda aklıma gelen ilk şey Deprem olduğum düşerse ne olacak çalışmıyor olsa bile elektirik var güç kaynağında ev başımıza yıkılırken bi de elektriğe çağırmayalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 4 Ağustos 2022; 21:8:23 >
  • o baliklar ölür

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Balıklar sıcak sudan ölür

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klimali ortam degilse yazin hic bir etki olmadan su tehlikeli sinir derecelere kadar isiniyor, bazi bitkiler sicakdan eriyip gidiyor, birde altinda 200-300watt pc calisirsa uzerindeki tum canlilar sicakdan pisip olur.

  • İşlemci soketime balık sıçradı,psunun içine balık kaçtı ne yapmalıyım başlıkları geldi gözümün önüne.


    Balığı akvaryuma koyarken alırken su gitse bi yerine kasanın ne olacak,nem sorunu ne olacak,ben daha şu içinden havalı olsun diye boru konup sıvı geçirilen sistemlere bile alışamadım nem ne olacak diye adamlar komple su koymuşlar.

  • Radyasyondan balıklar mal olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne içine konulacak canlılar için riske girmeye değer, ne de akvaryum altına konulacak donanım için. Böyle birşeyi anca Çinli zalimler kullanır. Onların hayvan pazarlarında küçücük anahtarlıklar içinde canlı hayvanlar satılıyor çünkü. Umurlarında değil canlılar.

  • Balık değil de sıcağı seven sürüngenler için kullanışlı olabilir. Akvaryum yapmak üst yorumumdaki arkadaşın yorumuna harfi harfine katılarak sadece diğer canlılara saygı duymayan çinlilerin yapacağı bir şey olur.

  • Bu kasanın satışa sunulmasını doğru bulmuyorum. Balıklara işkence yapmaktan başka bir şey değil.

    Donanıma su gelir diyenler olmuş, bir insanın önceliği zaten buysa balığı akvaryuma tıkmasın mümkünse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 4 Ağustos 2022; 22:31:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu Çinlilerin hiçbir şeye saygıları yok. Ne insanlara nede hayvanlara dünyadaki en anlamsız millet olabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamile lepistesde hediyelerimis

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    akvaryum fanı diye bir şey icat etmişler biliyor musun?

  • Balıklara asıl eziyet Türkiye de yapılıyor minicik fanusta 2 tane japon balığı ile satılıyor. 30 + 30 = 60 litre ihtiyacı olan balıklar 1 litrede yaşam mücadelesi veriyor. Filtre vs hak getire. Buradakilere göre gayet iyi bi akvaryum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İçine yeni çıkacak olan 13900k koyuyor ve hamsi buhulama yapıyorsunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akvaryum ve bilgisayar kelimelerini secerek okuyunca, aklima direk pc nin akvaryumun icinde olacagini ona göre tasarlandigini, sogutmasini - sivi devir daiminin nasil yapildigi, sogutma icin ayri bir tank mi yoksa nasil, hani bunlari düsündüm. Haberi okuyunca hic alakasinin olmadigini ögrendim. Hayaller kanada, gercekler çin... Üstte akvaryum, altta pc :(

    Edit: baliksiz akvaryum, sifir balik olarak düsünmüstüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 5 Ağustos 2022; 15:24:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatının herhangi bir döneminde akvaryum ile uğraşmış herhangi birinin de ilk aklına geleceği şekliyle, alabildiğine "GERİZEKALICA" olan ve kendisine zorla sorun arayan bir işgüzarlıktan başkaca bir şey değil.

  • Gt95 G kullanıcısına yanıt

    ona bakarsan chiller diye birsey de icat etmisler. her sogutma sisteminin bir bedeli var. akvaryum fanini taktiginda su cilgin gibi buharlasmaya basliyor, keza sogutmayi buharlasan su ile yapiyor. ondan sonra uzerine ekledigin su ile su surekli tuzlansin, oyle bakarsin baliklarim niye oldu diye. isi biliyorsan ro suyu koyarsin yada surekli su degisimi yaparsin onlarda gereksiz eziyet, gercekden isi biliyorsan hic boyle sacma bir ise girmezsin, sirf muhalefet olsun diye bilmedigin yerlerde bos bos cevap yazmassin.

  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yazı olmuş. Hayvanları canlı veya cansız süs eşyaları gibi kullanmak son derece vicdansız bir mantalite, para göz bir ticari bir aç gözlülükten başka bir şey değil. Çok istiyorlar ise yüzeyi LCD kaplar dijital akvaryum görüntüsü verebilirler ki oyun oynayan birinin veya çalışan birinin bu dijital veya değil akvaryumların gözünü yoracağı da ayrı bir dert.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 5 Ağustos 2022; 11:15:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.