Şimdi Ara

Çıldırtan Problem (Mouse click algılanmıyor,clicklenmiş gibi algılanıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Anakartım var..Bir adet de USB mouse kullanıyorum ..
    Yaklaşık 5 ay önce şöyle bir problemle karşılaştım ..Excel 'i açıyorum mouse'u herhangi bir hücreye tıklıyorum .Daha sonra mouse'u herhangi bir yere sürüklerken sanki sol click'i basılı tutmuşum gibi hücreleri seçiyor..Görev çubuğuna clickliyorum algılamıyor..Sonra Alt-Tab yapıp hızlıca klikliyorum algılıyor..
    pencere değiştirmeye çalışıyorum mouse ile.Bir algılıyor bir algılamıyor..Sorunu çözmek için neler yaptım !!

1- İşletim sistemi XP idi kaldırdım Server 2003 kurdum problem çözülmedi..
    2- Norton ve AntiSpyware ile tarama yaptım bir şey bulamadılar..
    3- Ramlarım 2*512 idi (farklı markalar) yerlerini değişitirdim .çözülmedi.İkisini çıkartıp 1 GB lık ram taktım ..Çözülmedi
    4- Ekran kartı taktım çözülmedi
    5- Msconfig ,task manager ortada şüpheli bir programda yok ,network bağlantısını kestim çözülmedi

Anakarttan şüpheleniyorum ,google'da aradım bulamadım probleme ilişkin hiçbir şey..

Fikri olan ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glikoz -- 31 Ocak 2006 11:13:54 >

• bahsettiğin problem sadece excel de mi yapıo??
    masaüstünde ya da oyunlarda???
    512x2 dual ram
  • seçili kalma problemi Excel'de gibi gözüküyor..İş için kullandığım bir bilgisayar oyun oynamıyorum ..
    Masaüstünde genelde clicklenememek olarak gözüküyor..Mesela desktopta bir ikona basıyorsunuz click'i algılamıyor..Ya da bir windows penceresinin title kısmına basıyorsunuz (pencereyi aktif hale getirmek için)
    algılamıyor .3-4 kez basıyorsunuz gene algılamıyor...Ama ilginçtir seri bir şekilde Alt-Tab yapıp mouse'ı kliklediğiniz zaman alıyor gibi gözüküyor..
    Bu arada USB,PS2 olmak üzere çeşitli mouse lar denedim ..Sorun çözülmedi ..Yani sorun mouse'la ilgili değil .. Excel'mi derken yazılımla ilgili olabilir mi diye sorduğunuzu tahmin ediyorum ..Open Office kurdum onda her ne kadar exceldeki gibi net bir şekilde ortaya çıkmasa bile mouse'da takılmalar ..Hücre seçerken algılamamalar yaşanıyor...Excel'in bir esprisi yok ...Sadece excel'de bariz bir soruna yol açıyor..
    Dediğimi gibi windows penceresi bile aktif hale getirilirken kasıyor..
    Anakartın üzerinde bir mouse controller devresi varsa o yanmş diyecem ya neyse ..
    Fikri olan ..

• mouse ı farklı USB lere takmayı denedin mi??
    USB çıkışlarında da bi problem olabilir ama pek fazla yardımcı olamiicaam galiba
    512x2 dual ram
  • önce bi excel in ayarlarını sıfırlamayı dene..

olmadı.. denetim masası / fare ayarlarını kurcala... bi de mouse un kendi driverı programcığı filan varsa ona dikkat et.. başka da bişi gelimio aklıma...
    Ps2 converter kullanarak da denedim sonuç değişmedi ...Çok berbat bir problem ...
    Herşeyi denedim ...Ama herşeyi ..
    Sorunun Excel,Mouse ya da Fare ayarlarından olmadığına hemen hemen eminim ...
  • bu sorunu bende yaşıyorum. ne yaptıysam çözemedim. google da da bisey yok hala. bulamadım. lutfen yardımcı olun. bu excelldeki mause yapışması sorununa...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.