Şimdi Ara

ÇILDIRACAĞIM, BU ARABA NEDEN FAZLA YAKIYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
1
Favori
36.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker90

musluktan akar gibi akmıyordu

bizim arabada 5 gün yatmıştı mecburen bilidiğin damlalar halinde yada arkadaşın dediği gibi iğne deliği bile olsa ibreden fark edilmiyor öyle başımıza geldi ondan diyorum ben bağajdan bir şey alacaktım yerde siyahlık vardı elimi sürdüm :) ilk başta anlayamadım ne olduğunu benzin uçmuş çünkü başka bir gün başka yere çektim orada karar mış bizim araba genelde 7 gün yatarda ondan... sonra kafamı arabanın altına soktum anladım ki depo bi yerden delin miş

yani kısaca ibre öle hemen sıfırlanmıyor

sende bir kontrol et derim bence

Sabah kontrol ettim. Arabanın altında herhangi bir ıslaklık yoktu.
    Önümüzde ki günlerde depoyu yarım doldurup deneyeceğim. Buharlaşma faktörü ne kadar etkin diye...

• 80kr hakikaten insanı çıldırtabilecek nitelikte tüketim verisidir
    (kaldıki kısa mesafede aracım dizel olmasına rağmen 30kr rakamını gören biri olarak çok diyorsam sizin halinizi görüp psikolojik rahatlama oldu)
  • hava değişiminin etkileme olasılığı olabilir ama bu derece olması gerekmiyordur
  • Yeni hava filtresi siparişi verdim. Gelince kendim takıp deneyeceğim.
  • Bi Allah in kuluda dememis ki 98 polo kac bin km de ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

Araç yattığı için şu an 88 bin kilometrede. Son yağ değişiminden bu yana yaklaşık 2 bin kilometre geçti. Yağda sorun olabileceğini zannetmiyorum
    İstanbul da bu aralar havalar güneşli ve fazla soğuk olmadığı halde bu kadar yakması çileden çıkarıyor. Son 1 aydır, Her benzin alışımda bir öncekinden daha az kilometre kat ediyorum.

Demeye gerek var mı, SeKSandDoRT???
  • quote:

Orijinalden alıntı: metaner

quote:

Araç yattığı için şu an 88 bin kilometrede. Son yağ değişiminden bu yana yaklaşık 2 bin kilometre geçti. Yağda sorun olabileceğini zannetmiyorum
    İstanbul da bu aralar havalar güneşli ve fazla soğuk olmadığı halde bu kadar yakması çileden çıkarıyor. Son 1 aydır, Her benzin alışımda bir öncekinden daha az kilometre kat ediyorum.

Demeye gerek var mı, SeKSandDoRT???

Platin meme yapmistir ondan

saka bi yana enjektorler gitmistir yata yata, kullanilmadigi icin karincalanma yapip asinmis genislemis olabilir... veya yillar sonra yapilan carbon temizleme bu sonucu dogurmus olabilir...

• Adam gibi bakılması lazım, sadece hava filitresinden %300 fazla yakmaz araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Adam gibi bakılması lazım, sadece hava filitresinden %300 fazla yakmaz araç.

Benzin hortumunun delinmesi teorisini test edebilmem için arabayı park halinde boşta çalıştırıp bir süre sonra altında ıslaklık var mı diye kontrol etmem işe yarar mı?
  • Boğaz kelebeğini temizletin, bilgisayarlı kalibrasyon yaptırın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Adam gibi bakılması lazım, sadece hava filitresinden %300 fazla yakmaz araç.

Benzin hortumunun delinmesi teorisini test edebilmem için arabayı park halinde boşta çalıştırıp bir süre sonra altında ıslaklık var mı diye kontrol etmem işe yarar mı?

Teorik olarak işe yarayabilir, fakat depodan itibaren aracı lifte alıp tüm boru tesisatını gözle kontrol etmek, aynı zamanda araç çalışırken kaput açık benzin hortumlarını kontrol etmek gerekir. Yakıt sarfiyatını bir yana bırakın, araçta benzin kaçağı varsa yangın çıkma ihtimali çok yüksek.
  • git kardeşim bi ustaya .burda aracı görmeden etmeden ancak teorik yardım olur.
  • Sanki hepimiz kahiniz de falına bakıp yorum yapacağız. Git ver özel servise, baksınlar söylesinler ne var ne yok. Hem araban olacak, hem yakıt ağır gelecek, hem servise götürmeye korkacaksın, üzerine problemi forumda arayacaksın. Bisiklet mi bu kardeşim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin ışığı yandıgında araçta 7 litre benzin var demek olmuyor mu ? Herkes sanki ışık yandığında benzin bitmiş gibi hesap yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Sanki hepimiz kahiniz de falına bakıp yorum yapacağız. Git ver özel servise, baksınlar söylesinler ne var ne yok. Hem araban olacak, hem yakıt ağır gelecek, hem servise götürmeye korkacaksın, üzerine problemi forumda arayacaksın. Bisiklet mi bu kardeşim?

Bu forumun amacı "Arabamla 220 bastım işte video" gibi konuları paylaşmaksa sadece özür dilerim.
  • Daha önce 70km civarı benzin ışığı yanıyorken şimdi 38km'de yanıyorsa bunun sebebi hava filtresi, kış gelmesi falan değildir. Bu etkenler yakıt tüketimini bu kadar çok arttırmaz. Arabada muhakkak bir sorun var.

Silindirlerin birisinde ateşleme olmaması, bujinin çalışmaması gibi sebepler de olabilir.
  • Şimdi bu konularda tecrübesi olan bir arkadaşa sordum: "Kışın kısa mesafelerde bu kadar yakması normal. Hatta kilometrede 1TL bile yakabilir" dedi.
  • quote:

Şimdi bu konularda tecrübesi olan bir arkadaşa sordum: "Kışın kısa mesafelerde bu kadar yakması normal. Hatta kilometrede 1TL bile yakabilir" dedi.

aracim 1.5 dizel.. Motor isininca anlik tüketim 4.7 ila 5.4 arasi oynuyor. Ancaaaaak;kardeşim 4km ötedeki dersanesine arabayla gidip geldiginde 4+4=8km yapiyor. Geldiginde yol bilgisayarina bi bakiyorum 7.6 ila 8 .0 arasi değişiyor.. Hatta bi keresinde 4.7 olarak gördm ve kardeşimi aradim niye bu kadar düşük diye..meger o gün dersane çikişinda biraz turlamiş,haliyle motor isininca daha az yakmiş.
  • 1.3 dizel araç alıcaksın ne vergi ne yakıt başını ağrıtacak receten bu geçmiş olsun.
  • volkswagen'dir ,normaldir. Bu marka arabaların her şeyi problem oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.