Şimdi Ara

Çiğ yumurta vs Haşlanmış yumurta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi beyler haslanmış yumurtayı yemek zor oluyor ama çiğ yumurtayı yemek cok kolay löp diye yutuyoz oh bitiyor iş.

peki sorum şu çiğ yumurta ile haşlanmış yumurta aynı besin değerinemi sahip?

yumurtayı çiğ yemek bi sorun çıkarırmı

eğer çiğ yiyeceksem sabah 4 gün aralarındada 1 er tane içerim oh

• Çiğ yumurta vs Haşlanmış yumurta?
  • ikisi de değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: splinterfalcon4798

ikisi de değil
    ne
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    tavuğun kıçından çıkan bir şeyi yemene gerek yok niye yiyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: splinterfalcon4798

tavuğun kıçından çıkan bir şeyi yemene gerek yok niye yiyon
    peki neyiyim
  • Ben uzun bir süre bıldırcın yumurtasını çiğ olarak içiyordum, başka bir şey için hastaneye gittiğimde karaciğer değerlerim anormal yükselmiş ve safra kesemde polip çıkmıştı. Zararı olmasa bile çiğ yumurtanın proteini sindirilmiyor haşladığın zaman bütün proteini sindirebiliyorsun ve çiğ yumurta biotin eksikliğine neden oluyor. Yumurtayı sarısı yeşil olacak kadar çok haşlarsan bütün değerlerini yitiriyor tek çözüm rafadan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leon kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle zaten çiğ hali içinde bakteri de olabilir patojen de olabilir. Bunu ısıtınca onlar ölüyor sen sorun yaratmadan sindirebiliyorsun. Aslanın canlı bir ceylanı yemeye çalışması gibi sorun çıkarabilir, öldürürse rahatça yer sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon

Ben uzun bir süre bıldırcın yumurtasını çiğ olarak içiyordum, başka bir şey için hastaneye gittiğimde karaciğer değerlerim anormal yükselmiş ve safra kesemde polip çıkmıştı. Zararı olmasa bile çiğ yumurtanın proteini sindirilmiyor haşladığın zaman bütün proteini sindirebiliyorsun ve çiğ yumurta biotin eksikliğine neden oluyor. Yumurtayı sarısı yeşil olacak kadar çok haşlarsan bütün değerlerini yitiriyor tek çözüm rafadan.
    peki aslanlar neden herşeyi çiğ yiyor onlara bişi olmuyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

peki aslanlar neden herşeyi çiğ yiyor onlara bişi olmuyo

Alıntıları Göster
    Cunku o aslan sen insansin. O yiyecekleri pisirmeyi ogrenememisken biz ogrenmisiz. Bu da sindirim sistemimizi onlardan farkli kilmis. O degil de davugun motunden cikan bir seyi yemek hatta isitip yemek ilk kimin aklina geldi cok merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiğ yumurta da Salmonella Bakterisi olabiliyor.
  • Bak kardeşim bir sporcu olarak söylüyorum çiğ yumurtada salmonella bakterisi bulunur bu bakteri insanda ateş ve mide bulantısına neden olur yani çiğ yumurta sindirilmesi uzundur ama haşlanmış yumurta dahada iyidir çünkü kaynıyor ve içindeki bakterilerde ölüyor dahada sağlıklı türkiyedeki yumurtaların %99'unda salmonella bakterisi bulunuyor çoğu çiğ şeylerde et olsun sebze olsun vs vs sana tavsiyem haşlanmış yumurta tüket çiğ yumurta içme
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan3466

Bak kardeşim bir sporcu olarak söylüyorum çiğ yumurtada salmonella bakterisi bulunur bu bakteri insanda ateş ve mide bulantısına neden olur yani çiğ yumurta sindirilmesi uzundur ama haşlanmış yumurta dahada iyidir çünkü kaynıyor ve içindeki bakterilerde ölüyor dahada sağlıklı türkiyedeki yumurtaların %99'unda salmonella bakterisi bulunuyor çoğu çiğ şeylerde et olsun sebze olsun vs vs sana tavsiyem haşlanmış yumurta tüket çiğ yumurta içme
    tamam abi
  • 1 bardak süt 1 muz 1 tatlı kaşığı bal bunun içine 4-5 yumurta at tadını gelmiyor en iyi bu şekilde blenderın içinde gidiyo yoksa yumurta yencek bir şey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.