DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Mobil Uygulama herkese açık beta sürümü kullanıma açıldı. Gizle Şimdi Dene
çiğ yumurta sarısı içmenin faydaları ve zararları nelerdir?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
6
Cevap
0
Favori
4.135
Tıklama
Konudaki Resimler
Mesaj Tarihine Göre En Beğenilen Son Ekleneneler
Seçimimi Hatırla
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> çiğ yumurta sarısı içmenin faydaları ve zararları nelerdir?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      906 Mesaj
      17 Haziran 2008 01:50:38 Konu Sahibi
      Böle deişik formüller deniyorum da belki vücuda yararlı olur die (ruh hastası diyebilirsiniz) bilgisi olan warsa yazsın lütfen



      |
      |
      _____________________________

      Chuck Schuldiner 1967-2001

    • Binbaşı
      1244 Mesaj
      17 Haziran 2008 01:51:35
      Saçma
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      247 Mesaj
      17 Haziran 2008 01:52:52
      yumurta sarısı %80 oranında belki dahada fazla yağ içerir.yani kolestrol tavan yapar ve şişmanlarsın.
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      906 Mesaj
      17 Haziran 2008 01:54:34 Konu Sahibi
      kolestrol diil de kalori var mı kalori?
      |
      |
      _____________________________

      Chuck Schuldiner 1967-2001

    • Yüzbaşı
      417 Mesaj
      17 Haziran 2008 01:54:50
      bilgim yok ama pek hjyenik olcağını zannetmiyorum
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      459 Mesaj
      17 Haziran 2008 02:20:55
      bıldırcın uymurtası a4ever
      |
      |
      _____________________________

      e 63
      Acer Aspire One D150
      cbr 125 11
    • Teğmen
      233 Mesaj
      17 Haziran 2008 02:51:17
      Olumsuzlukları:

      En kötüsü kuş gribi kapabilirsin..

      HABER MERKEZİ - 06.12.2006
      Uzman uyarısı “Çiğ yumurta içmeyin.“
      Çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesinin hiçbir yararı olmadığı, aksine bazı vitaminlerin emilimini engelleyip zararlı bakteri içermesi gibi zararları bulunduğu bildirildi.
      Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy, yaptığı açıklamada, çiğ ve az pişmiş yumurtanın şiddetli besin zehirlenmesine neden olan özellikle salmonella olmak üzere çeşitli bakteri ve küflerin kaynağı olabildiğini söyledi.
      İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmadığını belirten Gürsoy, şöyle dedi: ΄΄Yapılan bir diğer yanlış ise çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesidir. Bunun hiçbir yararı olmadığı gibi bazı vitaminlerin emilimini engelleyip, zararlı bakteri içermesi gibi zararları da vardır. Az pişmiş ve pişmemiş yumurta ya da çiğ veya az pişmiş yumurtalar içeren mayonez gibi yiyecekler çocuklar ve hamileler tarafından tüketilmemelidir.΄΄


      Kaynak:
      http://www.yeniulke.net/?msec=Haber&ssec=saglik&isec=594
      |
      |
      _____________________________

      I believe it's magic!
Reklamlar
ses yalıtım malzemeleri
modasor
SEO
ses yalıtımı
izmir havalimanı transfer
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

DHSQLZ
0,220
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.