Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.796
Cevap
168
Favori
162.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R3is033

Kaç yıllık çiğköfte yiyicisiyim tarçın yada karanfil hiçbirinde görmedim..

yedigin çiğköfte urfamı, yoksa o çakma dükkan işimi yiyorsun. gerçek urfa çig köftesi degilse zaten yememişsin demektir.

tarçın karanfil zaten 5-6 kişilik malzemede bile yarım çay kaşıgı falan.

kendin yapıyorsan eger denemesş bedava, bir dene istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackie35

La ramazanda işkence mi yapıon bize :)

ramazanda kötü oluyor cidden, bende oruçluyum kusura bakmayın, beddua etmeyin lütfen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: R3is033

Kaç yıllık çiğköfte yiyicisiyim tarçın yada karanfil hiçbirinde görmedim..

yedigin çiğköfte urfamı, yoksa o çakma dükkan işimi yiyorsun. gerçek urfa çig köftesi degilse zaten yememişsin demektir.

tarçın karanfil zaten 5-6 kişilik malzemede bile yarım çay kaşıgı falan.

kendin yapıyorsan eger denemesş bedava, bir dene istersen.

Doğalından :D ama hiç görmedim denerim bi ara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

Öldürdün bizi usta ne yaptın

• quote:

Orijinalden alıntı: Patsocu

Ağzım sulandı konuya bakarken. Emeğine sağlık.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

ALLAH'ım künefe ve lahmacun

künefeyi pastaneden yiyecen bizde öyle yapıyoruz.

ama lahmacunu evde yapacan, birebir tarfini verdim evde yap veya annene yaptır götür lokantalarda pişirt afiyetle ye.

begenirsen eger bana dua edersin :=)
  • Usta ellerine sağlık güzel yeme tarifleri vermişsin. Zaten bizim Adana ile urfa antep damak tadları yakındır. Ama urfa ve antep çeşitlilik ve lezzet olarak adanadan üstündür bana göre.

Yanlız yumurtalı köfte videonu izledim de. Sonuna doğru pek midem kaldırmadı. Keşke eldiven kullansaydın yumurtaya kadar sorunum yoktuda işin içine onlar girince nedense çıplak eli yakıştırmadım o karışımın içine
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

ALLAH'ım künefe ve lahmacun

künefeyi pastaneden yiyecen bizde öyle yapıyoruz.

ama lahmacunu evde yapacan, birebir tarfini verdim evde yap veya annene yaptır götür lokantalarda pişirt afiyetle ye.

begenirsen eger bana dua edersin :=)

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

Usta ellerine sağlık güzel yeme tarifleri vermişsin. Zaten bizim Adana ile urfa antep damak tadları yakındır. Ama urfa ve antep çeşitlilik ve lezzet olarak adanadan üstündür bana göre.

Yanlız yumurtalı köfte videonu izledim de. Sonuna doğru pek midem kaldırmadı. Keşke eldiven kullansaydın yumurtaya kadar sorunum yoktuda işin içine onlar girince nedense çıplak eli yakıştırmadım o karışımın içine

öncelikle teşekkürler. evt adana, urfa, antep insanlarının agız tadı , yemek külütürü çok benzerdir ve bence tr nin en şanslı insanlarıdır yemek külütürü bakımından.

yumurtalı köftede, çıplak elle ne olacakki. yumurta zaten katılaşıyor, içinde kızgın yagı kalıyor. kızgın yag ve yumurtayı elinle harmanlayıp yedirecen köfteye.

hiçbir zaman eldvien kullanmayız.kendi evimiz çünkü, ya ben yaparım ya annem yapar.

zaten tüm köftelerde yapmadan önce elin dayanabilecegi sıcaklıkta bol sabunla iyice ellerimizi yıkarız, mutlaka tırnaklarımızı keseriz temizleriz ,hijyen sorunu olmaz.

ama bu yemekleri dışarda yiyecem dersen, tabi çıplak elle olmaz, kimin ne oldugunu temizligini bilemezsin.

• huaaaaaaaAAAAHAHAAahahahaa haykırdım... hocamm bu nası bir konudur gözlerim bayram etti :DD hepsinden birer lokma olsaydı şimdi midemde bayram ettseydi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirenia

huaaaaaaaAAAAHAHAAahahahaa haykırdım... hocamm bu nası bir konudur gözlerim bayram etti :DD hepsinden birer lokma olsaydı şimdi midemde bayram ettseydi :D

vallahi senle aynı durumdayım, bu ramazanda urfada degilim ve orucumu ya makarna, ya yumurta, ya kahvaltı yada dışardan bişiler söyliyerek açıyorum.

• güzel konu sağolasın
  • abi eline sağlık
  • offf süper konu ama yapması zor böyle şeyleri
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HepYek

Böyle bir konu ne gördüm ne duydum. Baştan sona el emeği.

Her zaman kendi çiğ köftemi kendim yaparım. Yusuf Miroğlu arkadaşıma teşekkür ediyorum. Çiğ köfte tarifini uygulayacağım. Bu zamana kadar Adıyaman çiğ köfte tariflerini uyguladım. Bir kerede Urfa tarifini uygularım.

Saygılar.

çok teşekkürler.

denediken sonra, deneyimizini paylaşırsanız seviniriz.

Eyvallah gardas çok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: hknaydmr

güzel konu sağolasın

rica ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1312K

abi eline sağlık

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

offf süper konu ama yapması zor böyle şeyleri

kolaylarıda var içlerinde.
  • Çiğköfte , Yumurtalı Köfte , Lahmacun , İçli Köfte , Urfa Kebabı , Şekerli ve Tuzlu Ekmek , Şıllık Tatlısı , Kazan Kebabı , Ağzı Açık , Semirsek , Bostana Salatası , Biber Reçeli , Palıza , Ağzı Yumuk , Etli Nohutlu Firik pilavı , Kıyma , Tirit , Döğmeç tabiki Ş.Urfanındır. Demişsin ama bir antepli olarak tartışmaya girmeyeceğim bence iyi araştır içlerinden bazı yemekler antebe ait baklavada mı sizin yoksa ?
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.