Şimdi Ara

Çiğ inek sütü içmek zararlımı neden kaynatırlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
20.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: E.S 43

    Anırarak değil farklı bir şekilde güldüm. Az bile gülmüşüm.
    Yoğurdu bile uht yaptılar. Nasıl oluyorsa uht yöntemli yoğurt.
    Araştırmaya ihtiyacı olanların durumu ortada.
    E.coli değimizi bakteri fekal yolla bulaşan bir bakteridir. Yani kökeni dışkıdır. Hayvanın pislediği yerden sağılan sütte E.colide olur Salmonellada. Önemli olan bunları etkisiz hale getirmektir. Pastorizasyonda %99,5 oranında mikroorganizma inhisyonu sağlanır. UHT teknolojisinde bu oran %99,9 dur. Daha bu teknolojilerin sütün besin değerlerindeki nasıl minimum kayıplara sebep olduğunu anlatmıyorum bile. Hala çiğ süt yada sokak sütü içmek isteyen varsa seçiminde özgürdür.
    Önemli olan pervasızca insanları yanlışa yönlendirmenin önüne geçmektir. Ortada aptallığa yol açan cümleleri düzeltmeye çalışıyoruz. Bu başlık altında yeterince bilimsel açıklamalar yapıldı, arif olan zaten anlar.

    e.coli bakterisinin kaynagı nedir peki ?
    gdo'lu mısır!

    E.coli bakteri haritasını cıkar görelim hep bareber..

    Sana kabak gibi türkiye örnegi gösteriyorum arkadaşım.
    Senin büyüklerin uht süt mü içmiş ?
    Yada e.coli bakterisinden ölmüş müdür ?
    2000'li yıllarda sırf kapitalizme rant saglamak amacıyla yaratılan uht yöntemine sıcak bakmak aptallıktır.
    Süt adı altında beş para etmez birşey içiyoruz bu da yetmezmiş gibi taze inek sütünü öcü gösteriyoruz.
    Başka kapıya kardeşim..

    Sen anırmaya devam et.




    E.colinin kaynağını yazdık yukarda, ne gdosu ne mısırı?
    Benim ve hepimizin büyükleri UHT süt içmedi. Büyüklerimiz E.coliden niye ölsün. Onlar evde 100 derecede 1 saat kaynattıklar sütü içtiler. Evet bu yöntemle içerisinde ne E.coli kaldı ne başka mikroorganizma ama içinde yararlı birşey de kalmadı. Proteinler denature oldu, vitaminler okside oldu, enzimler parçalandı. Belki sütü zararsız hale getirdiler ama içinde yararlı birşey bırakmadılar. Sadece enerji için tüketilen bir içeçekti. Yeterince acık mı bu? Şu an ki teknolojiler ise tamamen sütün besin değerini artırmaya yönelik. Süt sıcaklığa daha az maruz bırakılarak (evdeki gibi yarım saat değil) içindeki hassas bileşenlere zarar gelmemesi hedefleniyor. Biz kaynatma süt zararlıdır demedik, faydasızdır dedik. Ama çiğ süt kesinlikle içilmezzzzz!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    evet soru açık beyler.

    Böyle sorularda ilk olarak mesleğimi açıklama gereği duyuyorum. Gıda mühendisiyim...

    Soruna gelecek olursak, burada cevap veren arkadaşların (her arkadaş için geçerli değil) kulaktan dolma bilgilerine bakıpta gidip sütü kaynatmadan içeyim deme. Süt yapısı gereği mikroorganizma gelişimi için mükemmel bir kaynaktır. içerisindeki karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve suyun varlığı mikroorganizmalar için adeta cennettir. Mikroorganizmalarda insanlar gibi iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bazıları kötü olmakla kalmayıp insanı hasta ediyor hatta öldürebiliyor. Bizim gençliğimizde bu mikropları gözüyle görmediği için yokmuş gibi sanıp UHT sütlere zararlı, inek sütünü direk ineğin memesinden için diyebiliyor. Bunlara sakın aldırma. Cahilin kötüsü kara cahildir. Bİlmediği halde biliyor gibi konuşandır. Çok kulak asma bunlara.

    Sütte bulunan sadece bu mikroorganizmalar değil ayrıca eğer ineğin memesinde bir hastalık unsuru varsa buda direk süte geçer ve kaynatma işlemi yapılmazsa insanda çoğalarak çeşitli hastalıklara sebep olur.

    Ayrıca ineğin tutulduğu ahırlarda hayvan, dışkısını bulunduğu ortama yapar ve yatacağı zaman bu pisliğin üstüne yatar. Bu dışkı memesine değdiği anda bir zamanlar ortalığı kırıp geçiren bir bakterinin bulaşmasına sebep olur.
    (E.Coli). Eğer sen sütü kaynatmadan içersen, daha doğrusu ısıl işlem uygulamadan içersen bu bakteriler doğrudan vücuduna girerek hastalık yapıcı bir rol üstlenir. ayrıca aynı sebepten dolayı Salmonella SP. cinsi bakterilerde insana geçerek Tifo hastalığına sebep olur. Yine aynı sebepten yani dışkı bulaşması sonucu Clostridium SP. türü bakteriler ciddi zehirlenmelere sebep olur ve hatta ölüme kadar götürebilir.

    Daha saymadığım bir çok sebepten dolayı çiğ st direk tüketilemez. Bunun yerine, öncelikli olarak hazır satılan günlük (pastörize) veya marketlerde satılan uht (sterilize) sütü tüketmek durumundasınız. Dışarıda satılan ne olduğu belli olmayan sütleri içmeyin, içirmeyin arkadaşlar.

    Başka merak edilen şey varsa açıklayabilirim. Sormanız yeterli.


    gülerim ben yoruma işte..
    gıda mühendisi olman birşey fark ettirmez.
    bizleri uht süte yönlendiren bir cahilsin kusura bakma...

    sütün kullanılmaya başladıgın ilk zamanlarda uht yada pastorize olarak mı tüketiliyordu ?
    yıllardan beri köylerde annelerimiz babalarımız dedelerimiz ninelerimiz uht süt ile mi besleniyordu ?

    e.coli dedigin virüsün ne şartlardan cıktıgını cok iyi biliyoruz.
    her zaman ki gibi amerika'da türüyen bir virüstür ve ette bile bu virüse rastlanmıştır.
    Nedeni ise mısır'dır!

    köyde gdo'lu mısır verildigini zannetmiyorum
    acık alanda otlayan inegin sütünden herhangi bir zarar gelmez.

    21.yy'ın suni sütlerinden korkmanıza gerek yok..
    Bu arada amerika acık süt satılmaya baslandı.Hatta belirli bölgelere süt matikler bile koyuldu.
    Geciniz bu kapitalist mantaliteleri.

    sana cevap bile vermeecektim ama dayanamadım;

    1. E.coli virüs değil bakteridir.
    2. E.coli dışkı kaynaklı bir bakteridir, eğer bir üründe E.coli varsa onda fekal kontaminasyon vardır, en önemli indikatör mikroorganizmalardan birisidir.
    3. 1950li yıllar ile 2010 yılı ortalama yaşam süresine bakarsan dedelerimizin hiçte iyi bir şey yapmadığını anlayabilirsin. Ateş bulunmadan önce yaşam süresi 20-30 iken şimdi 100 yaşını bile geçiyor insanlar.
    4. Ette bile bu bakteriye rastlanması o bakterinin iyi olduğu anlamına gelmez, durumun ne akdar vahim olduğunu gösterir.
    5. Ülkemizde üretilen mısırların tohumları nereden geliyor bir araştır bakalım. Amerika sonucuna ulaşırsan hiç şaşırma. Al sana GDO.
    6. Eskiden sütün pastörize veya sterilize tüketilmemesi o yöntemin sğalıklı olduğunu göstermez, sadece henüz bilinmediğini keşfedilmediğini gösterir. 1800 lü yılların sonunda keşffedildkten sonra eski yöntemle bir kenara bırakıldı zaten. Eskiden ölen insanların ölüm sebepleri çok bilinmediği için onların yaptığı her şeyi doğru kabul etmek senin gibi bilgiye kapalı, ezberci anlayışların ürünüdür.
    7. Eğer birazcık işin içinde olsaydın, yazın 40 derecede 10-12 saat gezdirilen sütlerin bozulmaması için içine konulan maddeleri( nişasta, su, antibiyotik, hidrojen peroksit vs) az çok bilirdin.
    8. Bilimden uzak bu konuşmana cevap verdiğim için önce kendimden sonra herkesten özür diliyorum.


    1.canı cehenneme virüsünden bakterisinde
    3.Gülerim işte ben buna.Dagda bayırda ovada yaşayan dedelerimizin ne kadar saglıklı oldugu dandik ana haber bültenlerine bile cıkmakta.
    21.yy'ın ürünleriyle büyüyen neslin 20 yaşında diyabet ve obeziteye yakalandıgını bilmiyorsun galiba.
    4. iyi diyen oldu mu cıldırmak üzereyim.Amerika'da e.coli yüzünden insanlar yaşamını yitirdi etler sütler toplatıldı.
    5.Ülkemizde hayvanına mısır yediren bir nesil yok geciniz.Ancak ve ancak uht süt üreten ve tavuk üreten kapitalizmin agındaki yerlerde görebilirsin bu tür saglıksız beslenme şekillerini..
    Utanman yoksa iki üç kırsal alana gitte neyle besleniyor inekler öküzler bir bak bir zahmet.
    Cagır cimen...
    6.İnek sütü öldü diye ölen birisini görmeden dogrusu.Geçiniz..
    7.İşin icinde olmama gerek yok ki.o lanet olası sütleri icmiyorum zaten
    8.Kendini bilim adamı zannediyorsun sanırım burası lanet olası bir forum.
    kendini ne zannediyorsun anlamıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Heroboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    evet soru açık beyler.

    Böyle sorularda ilk olarak mesleğimi açıklama gereği duyuyorum. Gıda mühendisiyim...

    Soruna gelecek olursak, burada cevap veren arkadaşların (her arkadaş için geçerli değil) kulaktan dolma bilgilerine bakıpta gidip sütü kaynatmadan içeyim deme. Süt yapısı gereği mikroorganizma gelişimi için mükemmel bir kaynaktır. içerisindeki karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve suyun varlığı mikroorganizmalar için adeta cennettir. Mikroorganizmalarda insanlar gibi iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bazıları kötü olmakla kalmayıp insanı hasta ediyor hatta öldürebiliyor. Bizim gençliğimizde bu mikropları gözüyle görmediği için yokmuş gibi sanıp UHT sütlere zararlı, inek sütünü direk ineğin memesinden için diyebiliyor. Bunlara sakın aldırma. Cahilin kötüsü kara cahildir. Bİlmediği halde biliyor gibi konuşandır. Çok kulak asma bunlara.

    Sütte bulunan sadece bu mikroorganizmalar değil ayrıca eğer ineğin memesinde bir hastalık unsuru varsa buda direk süte geçer ve kaynatma işlemi yapılmazsa insanda çoğalarak çeşitli hastalıklara sebep olur.

    Ayrıca ineğin tutulduğu ahırlarda hayvan, dışkısını bulunduğu ortama yapar ve yatacağı zaman bu pisliğin üstüne yatar. Bu dışkı memesine değdiği anda bir zamanlar ortalığı kırıp geçiren bir bakterinin bulaşmasına sebep olur.
    (E.Coli). Eğer sen sütü kaynatmadan içersen, daha doğrusu ısıl işlem uygulamadan içersen bu bakteriler doğrudan vücuduna girerek hastalık yapıcı bir rol üstlenir. ayrıca aynı sebepten dolayı Salmonella SP. cinsi bakterilerde insana geçerek Tifo hastalığına sebep olur. Yine aynı sebepten yani dışkı bulaşması sonucu Clostridium SP. türü bakteriler ciddi zehirlenmelere sebep olur ve hatta ölüme kadar götürebilir.

    Daha saymadığım bir çok sebepten dolayı çiğ st direk tüketilemez. Bunun yerine, öncelikli olarak hazır satılan günlük (pastörize) veya marketlerde satılan uht (sterilize) sütü tüketmek durumundasınız. Dışarıda satılan ne olduğu belli olmayan sütleri içmeyin, içirmeyin arkadaşlar.

    Başka merak edilen şey varsa açıklayabilirim. Sormanız yeterli.


    gülerim ben yoruma işte..
    gıda mühendisi olman birşey fark ettirmez.
    bizleri uht süte yönlendiren bir cahilsin kusura bakma...

    sütün kullanılmaya başladıgın ilk zamanlarda uht yada pastorize olarak mı tüketiliyordu ?
    yıllardan beri köylerde annelerimiz babalarımız dedelerimiz ninelerimiz uht süt ile mi besleniyordu ?

    e.coli dedigin virüsün ne şartlardan cıktıgını cok iyi biliyoruz.
    her zaman ki gibi amerika'da türüyen bir virüstür ve ette bile bu virüse rastlanmıştır.
    Nedeni ise mısır'dır!

    köyde gdo'lu mısır verildigini zannetmiyorum
    acık alanda otlayan inegin sütünden herhangi bir zarar gelmez.

    21.yy'ın suni sütlerinden korkmanıza gerek yok..
    Bu arada amerika acık süt satılmaya baslandı.Hatta belirli bölgelere süt matikler bile koyuldu.
    Geciniz bu kapitalist mantaliteleri.

    E.coli bir bakteridir virüs değil bunu dahi bilmeden konuşuyorsan ne diye diğer yazdıklarına bakayım.

    Arkadaşlar bilgilerimizi konuşalım işte ne iyi yada bu işlerde artık bir fikrimiz olsun. lütfen kimseyi rencide etmeyin sakin ama tartışmaya açık güze güzel konuşalım.

    bi halt bildigi yokki neye yazsın..
    ancak e.coli virüs degilmiş bakteriymiş.
    Virüsün icin bakteri yok sanki...

    bu saatlerde daha buraya birşey yazmayacagım.Sacma sapan liseliler icin parmaklarımı yoramam.

    Normalde böyle bir üslupla konuşmam ancak birazda saygı duymak lazım değil mi? Bir arkadaş gıda mühendisiyim durun açıklayayım demiş, bilgilerini bildiklerini aktarmış. Okumak boşaymış gibi "gıda mühendisi olman birşey fark ettirmez." demişsin. Ben de mikrobiyoloji dersini aldım. Bir dayanağın olmadan, eskiler yapmış iyidir bu diyorsun. Eskiler gaz lambası kullanıyorlarmış, neden şimdi kullanmıyoruz? Çünkü gelişen bir şeyler var. Eskilere bu kadar takılmamak lazım. Her şeyi emperyalizme bağlarsak ohoo işimiz var(asla emperyalizmi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    Zararlı bakteriler yüzündendir sonuçta salon ortamında sağılmıyor süt.

    avatar-mesaj uyumu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    evet soru açık beyler.

    Böyle sorularda ilk olarak mesleğimi açıklama gereği duyuyorum. Gıda mühendisiyim...

    Soruna gelecek olursak, burada cevap veren arkadaşların (her arkadaş için geçerli değil) kulaktan dolma bilgilerine bakıpta gidip sütü kaynatmadan içeyim deme. Süt yapısı gereği mikroorganizma gelişimi için mükemmel bir kaynaktır. içerisindeki karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve suyun varlığı mikroorganizmalar için adeta cennettir. Mikroorganizmalarda insanlar gibi iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bazıları kötü olmakla kalmayıp insanı hasta ediyor hatta öldürebiliyor. Bizim gençliğimizde bu mikropları gözüyle görmediği için yokmuş gibi sanıp UHT sütlere zararlı, inek sütünü direk ineğin memesinden için diyebiliyor. Bunlara sakın aldırma. Cahilin kötüsü kara cahildir. Bİlmediği halde biliyor gibi konuşandır. Çok kulak asma bunlara.

    Sütte bulunan sadece bu mikroorganizmalar değil ayrıca eğer ineğin memesinde bir hastalık unsuru varsa buda direk süte geçer ve kaynatma işlemi yapılmazsa insanda çoğalarak çeşitli hastalıklara sebep olur.

    Ayrıca ineğin tutulduğu ahırlarda hayvan, dışkısını bulunduğu ortama yapar ve yatacağı zaman bu pisliğin üstüne yatar. Bu dışkı memesine değdiği anda bir zamanlar ortalığı kırıp geçiren bir bakterinin bulaşmasına sebep olur.
    (E.Coli). Eğer sen sütü kaynatmadan içersen, daha doğrusu ısıl işlem uygulamadan içersen bu bakteriler doğrudan vücuduna girerek hastalık yapıcı bir rol üstlenir. ayrıca aynı sebepten dolayı Salmonella SP. cinsi bakterilerde insana geçerek Tifo hastalığına sebep olur. Yine aynı sebepten yani dışkı bulaşması sonucu Clostridium SP. türü bakteriler ciddi zehirlenmelere sebep olur ve hatta ölüme kadar götürebilir.

    Daha saymadığım bir çok sebepten dolayı çiğ st direk tüketilemez. Bunun yerine, öncelikli olarak hazır satılan günlük (pastörize) veya marketlerde satılan uht (sterilize) sütü tüketmek durumundasınız. Dışarıda satılan ne olduğu belli olmayan sütleri içmeyin, içirmeyin arkadaşlar.

    Başka merak edilen şey varsa açıklayabilirim. Sormanız yeterli.


    gülerim ben yoruma işte..
    gıda mühendisi olman birşey fark ettirmez.
    bizleri uht süte yönlendiren bir cahilsin kusura bakma...

    sütün kullanılmaya başladıgın ilk zamanlarda uht yada pastorize olarak mı tüketiliyordu ?
    yıllardan beri köylerde annelerimiz babalarımız dedelerimiz ninelerimiz uht süt ile mi besleniyordu ?

    e.coli dedigin virüsün ne şartlardan cıktıgını cok iyi biliyoruz.
    her zaman ki gibi amerika'da türüyen bir virüstür ve ette bile bu virüse rastlanmıştır.
    Nedeni ise mısır'dır!

    köyde gdo'lu mısır verildigini zannetmiyorum
    acık alanda otlayan inegin sütünden herhangi bir zarar gelmez.

    21.yy'ın suni sütlerinden korkmanıza gerek yok..
    Bu arada amerika acık süt satılmaya baslandı.Hatta belirli bölgelere süt matikler bile koyuldu.
    Geciniz bu kapitalist mantaliteleri.

    sana cevap bile vermeecektim ama dayanamadım;

    1. E.coli virüs değil bakteridir.
    2. E.coli dışkı kaynaklı bir bakteridir, eğer bir üründe E.coli varsa onda fekal kontaminasyon vardır, en önemli indikatör mikroorganizmalardan birisidir.
    3. 1950li yıllar ile 2010 yılı ortalama yaşam süresine bakarsan dedelerimizin hiçte iyi bir şey yapmadığını anlayabilirsin. Ateş bulunmadan önce yaşam süresi 20-30 iken şimdi 100 yaşını bile geçiyor insanlar.
    4. Ette bile bu bakteriye rastlanması o bakterinin iyi olduğu anlamına gelmez, durumun ne akdar vahim olduğunu gösterir.
    5. Ülkemizde üretilen mısırların tohumları nereden geliyor bir araştır bakalım. Amerika sonucuna ulaşırsan hiç şaşırma. Al sana GDO.
    6. Eskiden sütün pastörize veya sterilize tüketilmemesi o yöntemin sğalıklı olduğunu göstermez, sadece henüz bilinmediğini keşfedilmediğini gösterir. 1800 lü yılların sonunda keşffedildkten sonra eski yöntemle bir kenara bırakıldı zaten. Eskiden ölen insanların ölüm sebepleri çok bilinmediği için onların yaptığı her şeyi doğru kabul etmek senin gibi bilgiye kapalı, ezberci anlayışların ürünüdür.
    7. Eğer birazcık işin içinde olsaydın, yazın 40 derecede 10-12 saat gezdirilen sütlerin bozulmaması için içine konulan maddeleri( nişasta, su, antibiyotik, hidrojen peroksit vs) az çok bilirdin.
    8. Bilimden uzak bu konuşmana cevap verdiğim için önce kendimden sonra herkesten özür diliyorum.


    1.canı cehenneme virüsünden bakterisinde
    3.Gülerim işte ben buna.Dagda bayırda ovada yaşayan dedelerimizin ne kadar saglıklı oldugu dandik ana haber bültenlerine bile cıkmakta.
    21.yy'ın ürünleriyle büyüyen neslin 20 yaşında diyabet ve obeziteye yakalandıgını bilmiyorsun galiba.
    4. iyi diyen oldu mu cıldırmak üzereyim.Amerika'da e.coli yüzünden insanlar yaşamını yitirdi etler sütler toplatıldı.
    5.Ülkemizde hayvanına mısır yediren bir nesil yok geciniz.Ancak ve ancak uht süt üreten ve tavuk üreten kapitalizmin agındaki yerlerde görebilirsin bu tür saglıksız beslenme şekillerini..
    Utanman yoksa iki üç kırsal alana gitte neyle besleniyor inekler öküzler bir bak bir zahmet.
    Cagır cimen...
    6.İnek sütü öldü diye ölen birisini görmeden dogrusu.Geçiniz..
    7.İşin icinde olmama gerek yok ki.o lanet olası sütleri icmiyorum zaten
    8.Kendini bilim adamı zannediyorsun sanırım burası lanet olası bir forum.
    kendini ne zannediyorsun anlamıyorum.


    aynı hataya 2.kez düşüp cevap vermeyeceğim. Anlayana davul zurna az, anlamayana sivrisinek saz...




  • ben ineğin big titslerinden ısırarak içiyom
  • barbar orta asya toplumlarında steril etme şekli :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: momechikafute

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    evet soru açık beyler.

    Böyle sorularda ilk olarak mesleğimi açıklama gereği duyuyorum. Gıda mühendisiyim...

    Soruna gelecek olursak, burada cevap veren arkadaşların (her arkadaş için geçerli değil) kulaktan dolma bilgilerine bakıpta gidip sütü kaynatmadan içeyim deme. Süt yapısı gereği mikroorganizma gelişimi için mükemmel bir kaynaktır. içerisindeki karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve suyun varlığı mikroorganizmalar için adeta cennettir. Mikroorganizmalarda insanlar gibi iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bazıları kötü olmakla kalmayıp insanı hasta ediyor hatta öldürebiliyor. Bizim gençliğimizde bu mikropları gözüyle görmediği için yokmuş gibi sanıp UHT sütlere zararlı, inek sütünü direk ineğin memesinden için diyebiliyor. Bunlara sakın aldırma. Cahilin kötüsü kara cahildir. Bİlmediği halde biliyor gibi konuşandır. Çok kulak asma bunlara.

    Sütte bulunan sadece bu mikroorganizmalar değil ayrıca eğer ineğin memesinde bir hastalık unsuru varsa buda direk süte geçer ve kaynatma işlemi yapılmazsa insanda çoğalarak çeşitli hastalıklara sebep olur.

    Ayrıca ineğin tutulduğu ahırlarda hayvan, dışkısını bulunduğu ortama yapar ve yatacağı zaman bu pisliğin üstüne yatar. Bu dışkı memesine değdiği anda bir zamanlar ortalığı kırıp geçiren bir bakterinin bulaşmasına sebep olur.
    (E.Coli). Eğer sen sütü kaynatmadan içersen, daha doğrusu ısıl işlem uygulamadan içersen bu bakteriler doğrudan vücuduna girerek hastalık yapıcı bir rol üstlenir. ayrıca aynı sebepten dolayı Salmonella SP. cinsi bakterilerde insana geçerek Tifo hastalığına sebep olur. Yine aynı sebepten yani dışkı bulaşması sonucu Clostridium SP. türü bakteriler ciddi zehirlenmelere sebep olur ve hatta ölüme kadar götürebilir.

    Daha saymadığım bir çok sebepten dolayı çiğ st direk tüketilemez. Bunun yerine, öncelikli olarak hazır satılan günlük (pastörize) veya marketlerde satılan uht (sterilize) sütü tüketmek durumundasınız. Dışarıda satılan ne olduğu belli olmayan sütleri içmeyin, içirmeyin arkadaşlar.

    Başka merak edilen şey varsa açıklayabilirim. Sormanız yeterli.


    gülerim ben yoruma işte..
    gıda mühendisi olman birşey fark ettirmez.
    bizleri uht süte yönlendiren bir cahilsin kusura bakma...

    sütün kullanılmaya başladıgın ilk zamanlarda uht yada pastorize olarak mı tüketiliyordu ?
    yıllardan beri köylerde annelerimiz babalarımız dedelerimiz ninelerimiz uht süt ile mi besleniyordu ?

    e.coli dedigin virüsün ne şartlardan cıktıgını cok iyi biliyoruz.
    her zaman ki gibi amerika'da türüyen bir virüstür ve ette bile bu virüse rastlanmıştır.
    Nedeni ise mısır'dır!

    köyde gdo'lu mısır verildigini zannetmiyorum
    acık alanda otlayan inegin sütünden herhangi bir zarar gelmez.

    21.yy'ın suni sütlerinden korkmanıza gerek yok..
    Bu arada amerika acık süt satılmaya baslandı.Hatta belirli bölgelere süt matikler bile koyuldu.
    Geciniz bu kapitalist mantaliteleri.

    Bir cahil eğer cahil olduğunu bilmiyorsa durum gerçekten vahimdir.
    Şimdi buna anlatsan da anlamaz.




  • çiğ sütten tenya geçer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kahve®engi

    çiğ sütten tenya geçer mi?

    geçer.


  • çiğ süt içerim diyenler baksın 3:46
  • Hayvanın doğurganlık dönemindeyse süte hayvanın dölü karışıyor. Bu durum peynir hastalığı dediğimiz korkunç hastalığı getiriyor. o nedenle kaynatmakta fayda var.

    bunun dışında kaynatmadan içince zararlı olacak diye bir durum söz konusu değil. neticede eşerya koli ve benzeri bakteriler çoğunlukla içme suyunda vs. bulunuyor. süt bayat değilse çok fazla çoğalıp zarar vermez. enfeksiyon yapmaz yani kolaylıkla.

    uht - pastorize sütler organik değiller. hayvanlar ucuz yemlerle besleniyor. bazı firmalar toplama arabalarıyla mandıralardan topluyorlar. bu arabalar ne sıklıkla yıkanıyor? alınan kişiler ne kadar bekletiyor? bunu bilmek zor. ayrıca süt yağlı olur. bu sütlere zeytin yağı karıştırılmış gibi iğranç bir tatları var.

    Ben hayvanı olan bir tanıdığınızdan alıp kaynatmanızı tavsiye ederim. lezzeti 0 kat daha fazladır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alperzurum


    süte hayvanın dölü karışıyor
    buradan sonrasını okumadım
  • Valla arkadaşlar çoğu süt firmasını denedim süt içmeyide gerçekten çok seviyorum ama hepsi kötü yörsan güzel aslında ama anlamadığım bir koku var sütte bu yüzden içemiyorum. bence çig süt en iyisi tabi kaynatıldıktan sonra. burada kilosu 2 lira zaten kutu süt de 2 lira civarı ama su gibi niyese tat filan yok.
  • Günlük süt iyidir
  • Doktor olan bi arkadaşım... Yoğurdu mikroskop altında incelesen bi daha yoğurt yemeyebilirsin demişti...

    Sütü düşünemiyorum bile...

    Düşün kadrajda ne kadar bakteri varsa hepsi kımıl kımıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperkin

    Hayvanın direk memelerinden çıkan bir şeyi içmemek için.
    Senin memenden çıkan bir şeyi hayvanlar içse hoşuna gider miydi?

    Yani biz ineğe ayıp olmasın diye kaynatıp içiyoruz ?

    kimsenin dikkatini çekmedi mi bilmiyorum ama anırarak güldüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alperzurum

    Hayvanın doğurganlık dönemindeyse süte hayvanın dölü karışıyor. Bu durum peynir hastalığı dediğimiz korkunç hastalığı getiriyor. o nedenle kaynatmakta fayda var.

    bunun dışında kaynatmadan içince zararlı olacak diye bir durum söz konusu değil. neticede eşerya koli ve benzeri bakteriler çoğunlukla içme suyunda vs. bulunuyor. süt bayat değilse çok fazla çoğalıp zarar vermez. enfeksiyon yapmaz yani kolaylıkla.

    uht - pastorize sütler organik değiller. hayvanlar ucuz yemlerle besleniyor. bazı firmalar toplama arabalarıyla mandıralardan topluyorlar. bu arabalar ne sıklıkla yıkanıyor? alınan kişiler ne kadar bekletiyor? bunu bilmek zor. ayrıca süt yağlı olur. bu sütlere zeytin yağı karıştırılmış gibi iğranç bir tatları var.

    Ben hayvanı olan bir tanıdığınızdan alıp kaynatmanızı tavsiye ederim. lezzeti 0 kat daha fazladır.

    O nası oliy læ ?




  • 1 pipeti inegin memeye sokup içsen birşey olmaz

    ama süt sagıldıgında bulaşan bakteri ve zararlı patojenler nedeniyle pastorizasyon veya sterilizasyon uygulanır
  • ne cig sut ne de uht sut. gunluk sut candir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.