Şimdi Ara

Çiftlik bank ponzi çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta ayrıldığım işyerindeki mağaza müdürü bu oyuna 10bin lira yatırdım demişti.Hatta bende 1-2 bin yatırmayı düşünüyordum internette gezerken gördüm bu haberi.Oyun ponzi çıkmış arkadaşlar sakın para yatırmayın.Para kazananlarda başkasının parasını alıyor.Kimse parasını çekmediği için sistem devam ediyor.%20 bile parayı çekse sistem çöker.Parayı alamayacak olanlarda oyuna en son katılanlar.İyi güldüm akşam akşam

SPK, Tarım Bakanlığı’nın talebi üzerine, binlerce kişinin üye olduğu saadet zinciri Çiftlik Bank’ı 3 hafta önce incelemeye aldı. Ponzi Game adı verilen bir dolandırıcılık sistemi olduğu belirlendi

SABAH'ın gündeme getirdiği Çiftlik Bank haberi ses getirdi. Siteye üyelik sistemi üzerinden yürüyen ve sanal bir saadet zinciri olan oyunun 3 hafta önce Tarım Bakanlığı'nın talebi üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından da incelendiği öğrenildi. SPK yetkilileri, yaptıkları inceleme sonucunda bunun 'Ponzi Game' (Ponzi oyunu) adı verilen bir dolandırıcılık sistemi olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Araştırma raporunu ilgili birimlere ulaştırdıklarını aktaran yetkililer, "Bu durum mevzuattaki boşluk nedeniyle SPK'nın müdahale alanına girmiyor. Ancak savcılık ya da Emniyet Genel Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği konuya müdahil olabilir" dedi.

ZORLUK ÇIKARDILAR
    Öte yandan, Türkiye'den yaklaşık 300 bin kişinin üye olup para yatırdığı sistemden ayrılmak isteyenlerin paralarını almakta güçlük çektiği öğrenildi. Haberin ardından SABAH'ın telefonları kilitlenirken, yatırdıkları parayı geri almak için başvuru yapan üyeler, Fame Game tarafından türlü zorluklarla karşılaştıklarını ifade etti. Fame Game'in, iade talebinde bulunan üyelerden noterden ihtarname istediği belirtildi. Bir çok üyenin telefonlarına ise cevap verilmediği öğrenildi.

PONZİ OYUNUNDA BATIŞ KAÇINILMAZ
    Ponzi oyunu, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı bir döngü. Tarihte tanımı ilk kez ABD'de kullanılan Ponzi oyununda genelde yeni yatırımcıları çekmek için anormal yüksek kısa dönemli geri dönüşler teklif edilir. Oyunun sonu olmadığını keşfedenlerle birlikte katılımcıların sayısı hızla düşüyor ve oyun çöküyor. Böylece sisteme yatırılan paralar da batıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 25 Kasım 2017; 19:13:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nededimben

Hala böyle sistemlerle para yatırmayı düşünen insanlar oldukça ülkenin durumunu normal görüyorum.

• Böyle sistemler zaten 1-2 sene içerisinde belki daha da kısa sürede kapatıyorlar en iyisi yatırım yapmadan veya para çekebilmek için 10-20 tl yatırımla olabildiğince faydalanmak sakın ama sakın büyük paralar yatırmayın hatta büyüğü bırak dediğim gibi 20 tl yi geçmesin o da lazımsa onun dışında çekebildiğiniz kadar çekip keyfinize bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hala böyle sistemlerle para yatırmayı düşünen insanlar oldukça ülkenin durumunu normal görüyorum.

Penis başı mı o

• Böyle sistemler en fazla 1 sene dayanıyor. Herkes yatırım yapıyor yatırım yapılan paradan millete ödeme yapıyorlar. Belki de faize atıp ordan da karşılıyordurlar ama artık herkes gelişip sistem yetmeyince para isteyince dükkanı kapatıp gidiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hayır geniş çeneli bir animasyon karakter.

Mr peener( yani penis) diye bir şey çıktı googleda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

karakterin adı peener senin için fesat be.

öyle olsun boydan bi foto at inanayım

• Gerçekten bu ve bu tarz sistemlere girenlere acıyorum. 1 yılda paranızın 2,3 katını vadeden, 4-5 ayda yatırdığınız parayı çıkaracağınıza inandırıldığınız sistemlere girmeyin arkadaşım. Bu sistemler ponzi sistemdir. İlk kayıt olan kişiler paralarını yeni üye olan kişilerden alırlar ve gelişme bir yerde tıkanır. Sistem sahipleri de yeni üyelerin paralarını çalıp kaçarlar.

Ülkede böyle oyunlara yatırım yapan kitle oldukça bu halde olmamıza şaşırmamalı!
  • Çiftlik bank sadece para kazanma değil bir memleket meselesidir biz çiftlik bank ailesi olarak bir açılış tarihi veriyoruz Londradan ses geliyor karşıyız diye siz istesenizde istemesenizde konyada 23 aralıkta dünyanın en büyük besi süt ve et tesisinin temeli atılacak bu kadar kolay işte.

Orijinalden alıntı: Vega

Ponzi ne demek biri açıklayabilir mi lütfen?

Ponzi=Saadet zinciri

2.0 16V
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Ponzi ne demek biri açıklayabilir mi lütfen?

Yeni üyeden gelen parayı eski üyeye veriyon aradaki fark karın oluyor

önce bursaya gitmiş koyunumu verin diye ağlamış.şimdide kıbrısa gidecekmiş şirket merkezine
    Çiftlik bank ponzi çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 26 Kasım 2017; 20:52:12 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çiftlikbankta beklenen son: Tombalak kaçtı, Niyazi Karakoç istifa etti
    Firma genel müdürü yaptığı açıklama ile istifa ettiğini açıkladı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.