Şimdi Ara

“Çiftçi öldü hala et ithal edeceklermiş”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Sakarya’da bir çiftçi ailesinin çocuğuyum. Tarım ve büyükbaş hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz.
    Son zamanlarda herkesle birlikte et fiyatlarına el atmaya çabalayan devleti izliyoruz. Çözüm et ithalatıymış (!)
    Yahu bu hayvanlar bizim ülkemizde yokmu ?
    Biz düne kadar tarım ülkesi değilmiydik ?
    Sen ülkende olan şeyi dışardan getirtip halkını rahatlatmaya çalışırken neden diğer bölümünü eziyorsun ?

Bizde bir ineğin kilo olarak kesim fiyatı 25 lira olarak çıkıyor.
    Gel 25 liradan bizden al millete angus yedirmek zorundamısın.

Bu yapılan günü, ayı kurtarmak için yapılan bir iş.
    Sen çiftçini destekle ülkenin tarımı gelişsin paran ülkende kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeeeer54 -- 2 Kasım 2017; 23:35:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle seçmene, böyle hükümet.Yapacak birşey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki Besicilere darılmış. Onun huyudur, darıldı mı yüzüne bakmaz adamın, geçmiş olsun.

• sen 25e üret ama bazı hain aracılar kendi milletinin ayağına sıksın markette 50 lira olsun. milletin 50 liraya et yiyecek gücü yok.
    bu durumun nedenleri
    1)üretim maliyeti(yem vs. yüksek)
    2)üreticiden aldıkları eti(veya sebze, meyveyi) markete yüksek fiyattan satan hain aracılar.
    3)islamda kurban bayramı denen zamanda satılan etler(her sene garanti satış yapan adam fiyatları istediği gibi yükseltir)
    4)domuz etinin üretilmemesi ve tüketilmemesi(domuz eti ucuzdur o yüzden var olduğu ülkelerde et de ucuzdur)
    5)ithal et olmamas(insanların her türlü içerdeki eti tüketmek zorunda olması)

yani ithal et sizin için kötü olabilir ama ülkenin geleceği için şart. üzgünüm.

• AKP 15 yıldır ülkeyi yönetiyor. 11 yıl önce kurulan Sırbistan'dan et ithal eder hale gelmişiz. Bak AKP'den sonra kurulmuş.
    Tarım ve hayvancılık bitirilmiş hem de böylesine güzel bir coğrafyada.
    Şimdi yarın bir olası savaşta Erol Mütercimler'inde dediği gibi bu konuda bir ambargo uygulanırsa askerinin ve ordunun gıda ihtiyacını karşılayamadan bu savaşı nasıl sürdüreceksin?
  • Adam doğru söylüyor. 29'a yabancı et'i satacağına, gel 25 tl'den kendi ülkendekini al, aracısız sat.

Ama Akp'nin huyudur. Her sektörde muhakkak aracı olacak. ya aracı ya teşeron!

• Yani senin mantığın şu bir şekilde ben ucuza yiyeyimde geri kalanda birşeyler yapar elbet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciftciyi kesip yiyelim!
  • Geçen bayram Sakarya'ya yakın bir beldedeydim. Kurbanımız oradaydı. Kurbanı beklerken biraz gezme fırsatı buldum. Size yemin ederim tarım o kadar canlı ki oralarda üzümler salkım salkımdı. Şeftali, domates mis gibi kokuyor. Soğan yiyorsun ağızda resmen şeker gibi dağılıyor. Kilosu 35 kuruştan domates aldık. Dalından üzüm aldık sahibi zaten satamıyoruz bol bol al diye kendi elleriyle veriyor. Gönlünden ne koparsa ver sesleri çıkmıyor. Çoğu zaman birçok tır yanaşıyormuş bu beldeye, tırı fulleyip gidiyormuş. Sonra fahiş fiyata kim bilir nerelerde satıyorlar.

Araban varsa atla git 200TL'e 1 aylık sebze meyve eğer yapan varsa süt, yoğurt, peynir al dön. 200TL'e bugün İstanbul'da bir haftalık yiyeceğini alamıyorsun. Buralara devlet teşviği yok. Alanında elinde kalıyor. Üreten zararına bakmadan satmaya çalışıyor. Devlet biraz kontrol altında tutsa mis gibi domates, mevsim meyvesi soframıza girecek ama hem üreteni hem tüketeni mağdur ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

Yani senin mantığın şu bir şekilde ben ucuza yiyeyimde geri kalanda birşeyler yapar elbet.

hayır benim mantığım millet avrupadaki insan maaşıyla ne kadar et alabiliyorsa o kadar et alabilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

Yani senin mantığın şu bir şekilde ben ucuza yiyeyimde geri kalanda birşeyler yapar elbet.

Oy verirken iyi hoş, sonra aglamayacaksiniz. (Kisisel alinmayin)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok ağlayacaksınız inşallah. Herşeyin bir bedeli var.

• ithal ete ne gerek vardı sanki kesilen etler islami usullerle mi kesilip millete yedirecekler onu bırakın kesen kasap müslüman mı ?
    ne malum domuz eti olup olmadığı?
    ithal ete karşıyım parası olan alır yer olmayan makarna yesin çok bile....
  • Sırf senin baban para kazanacak diye pahalı ve kalitesiz et mi yiyelim

Dünya küreselleşiyor arkadaşlar. Böyle şark kurnazlığı seviyesinde mikro milliyetçilikle bir yere varamazsınız.

• Sanki çiftçi kazanıyordu ya. Çiftçi diye birşey yok büyük üreticiler var ve bunlar fahiş fiyata satıyor. Çiftçi dediğin az sayıda hayvanı olanlarda fırsatını bulunca vatandaşa geçiriyor.
    25 liralık et oluyor 50-60.
    En çok kazıklanan biz alıcılarız. Kasabı da aynı marketi de.
    Sebzede de aynısı var hatta artık pazara gitmiyorum. Marketle hemen hemen aynı para bir de seçtirmiyorlar. Aradan çürük çarık dayıyor. 3-4 tane almana da burun kıvırıyorlar.
    Geçen kurban bayramı çiftçi dediklerin öyle yüksek fiyat çekti ki parası olan tanıdıklarım kazık yememek için kesmedi. Gidip 3 kilo et alıp pişirip beraber yediler.1200 lira küçükbaş 1600 diyen var kaç kilo et çıkıyor sanki.
    Adam kurban satıyor et kasaptan pahalı bir de kiloyla satıyorlar.
  • Sakaryadan sonrasını okumadım

• Çiftçinin keyfi yerinde. Tl değer kaybettiği için tarım ürünü ithalatı pahalı hale geldi. Hükümet gümrük ve fonları kaldırdı ona rağmen ithalat pahalı. Et ithalatı önemli değil. Birkaç kişinin yedi sülalesini zengin etme projesi bu. Zincir marketlerde ithal et zaten satılıyordu. Fakıbaba aklınca Show yapıyor.

• Sen etin fiyatini dusureceksen once yemi ucuzlatacaksin sonra sute zam yapacaksin. Bunlar olursa hayvancilik cogalir oteki turlu et getiren zengin olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why me???

Daha çok ağlayacaksınız inşallah. Herşeyin bir bedeli var.

Bu mesajı bekliyodum

• Çiftçiyi,hayvancılığı destekleyeceklerine dışardan et ithal ediyorlar.Bu desteklemek değil hayvancılığı iyice öldürmektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.