Şimdi Ara

çift taraflı ses teli felci hakkında. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
3
Favori
6.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bende 2002 yılında geçirdiğim bir guatır ameliyatı sırasında aynı durumu yaşadım.ses teli kapalı durumda felçli kaldı.hayatım alt üst oldu.herşey değişti .bi süre konuşmakta bile güçlük çektim.yol yürüyemiyor hızlı ve efor sarf edecek hiç birşeyi yapamıyorum.çok araştırdım gitmediğim Dr kalmadı.hepsi aynı şeyi söylüyor lazer el ses telinin bi kısmını alacaklar ama ses deforme olucak zamanla o doku yeniden oluşabiliyor diyor 3 . 4 . Kez bile ameliyat olanlar var. Ama ses zamanla bu kadar operasyonla gidiyormuş.ve tabiki bütün Dr kar en rsikisiz delik açmayı öneriyor.sağlıklı yüzde yüz nefes ama onunlada yaşamak zor diye yıllardır kaçıyorum.2 kez solunmum kesildi entübe edildim o esnada Boğaz’da delik açmak istenmiş ama ailemin ısrarları üzerine yapılmadı .ailemin sayesinde yorulmadan izole bi şekilde bir bebek gibi özenle yaşıyorum nereye kadar.ameliyatı olduğumda 25 yaşındaydım şu anda 40 yaşındayım .geçen yıl evlendim ....bir bebek dünyaya getirmek istiyorum ama Dr kat imkansız olduğunu söylediler ... tevekkül ediyorum sürekli .sakin bir hayatım var yavaş .derdimde sınavımda büyük farkındayım.en son kurban bayramında oksijen ve kortizon aldım .ugak tefek soğuk algınlıklarında bile ölücekmişim gibi hissediyorum.belki birbirimize bi faydamız olur.çok araştırıyorum.eğer ufacık bile rahatlatacak bir bilgi öğrenirseniz paylaşırsanız sevnirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Srcemi S kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hep yazıyorum buraya bu derdi ancak çeken anlar, size acil şifalar dilerim. bu hastalık yzuunden hayattakı butun planlarınızı değiştiriyorsunuz. çok zor bır durum.
  • öncelikle merhaba aynı dert malesef bizde de var annem 2 senedir çift taraflı ses teli felci gitmediğimiz KBB doktoru kalmadı hepsi aynı şeyi söyledi kim yaptı sana bu ameliyatı diye gerçekten başarılı doktorların yanısıra başarısız, insanlarını hayatlarını mahveden doktorlarımızda var. aşırı şekilde uykuda horlama nefes darlığı var evin içinde bile zor nefes alıp yürüyor çok araştırdım malesef bitkisel şekilde bir çözümünü bulamadık ilaçla bile tedavisi olmayan birşey başımıza geldi.Bundan 9 ay öce gideceğimiz doktora karar verdik Prof .Dr İBRAHİM HIZALAN bu konudaki ameliyatlarının çok başarılı olduğunu duyduk bu sırada annemin hamile olduğunu öğrendik hamilelik sürecinide zor da olsa atlattık çok şükür. şimdi biraz zaman geçmesini bekliyoruz inşallah bu doktora ameliyat ettirecegiz bursa nilüfer acıbadem hastanesinde yaptıgını biliyorum ameliyatlarını buraya mutlaka yazacağım gelişmeleri size de çok geçmiş olsun rabbim şifalarını versin..

• Srcemi S kullanıcısına yanıt
    merhaba yazınızı okudum benim annemde ses teli felci aşırı şekilde nefes darlığı çekiyor doğru düzgün yürüyemiyor heyecan ve panik yapınca artıyor nefesini toparlayamıyor 3 gün önce 40 yaşına girdi ve yeni doğum yaptı gerçekten hamilelik süreci çok zor geçti bizim için doktora gitmek bile zordu hiç umutsuzluğa kapılmayın annem spinal anestezi yöntemi ile doğum yaptı çok şükür atlattık ama nefes darlığı daha da artarak devam ediyor Rabbim herkesin sizinde şifanızı versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevgi755

öncelikle merhaba aynı dert malesef bizde de var annem 2 senedir çift taraflı ses teli felci gitmediğimiz KBB doktoru kalmadı hepsi aynı şeyi söyledi kim yaptı sana bu ameliyatı diye gerçekten başarılı doktorların yanısıra başarısız, insanlarını hayatlarını mahveden doktorlarımızda var. aşırı şekilde uykuda horlama nefes darlığı var evin içinde bile zor nefes alıp yürüyor çok araştırdım malesef bitkisel şekilde bir çözümünü bulamadık ilaçla bile tedavisi olmayan birşey başımıza geldi.Bundan 9 ay öce gideceğimiz doktora karar verdik Prof .Dr İBRAHİM HIZALAN bu konudaki ameliyatlarının çok başarılı olduğunu duyduk bu sırada annemin hamile olduğunu öğrendik hamilelik sürecinide zor da olsa atlattık çok şükür. şimdi biraz zaman geçmesini bekliyoruz inşallah bu doktora ameliyat ettirecegiz bursa nilüfer acıbadem hastanesinde yaptıgını biliyorum ameliyatlarını buraya mutlaka yazacağım gelişmeleri size de çok geçmiş olsun rabbim şifalarını versin..

şu şartlarda hamılelık gecırıp dogum yapması ınanın mucıze bence annenızın. allah yardımcınız olsun. eğer nefes kalıtesınde cıddı sıkıntı varsa ılerleyen zamanlarda akcıger sorunları basgosterme ıhtımalıne karsı amelıyat olması sart bencede. ınsallah doktorunuz dedıgınız gıbı ısının ehlıdır ve sıkıntısız bır operasyon olur.

lutfen gelısmlerden haberdar edın, tekrar gecmıs olsun.

• anladığım kadarıyla 4 senedir ses teli felci rahatsızlığı var eşinizde ameliyat düşünüyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevgi755

anladığım kadarıyla 4 senedir ses teli felci rahatsızlığı var eşinizde ameliyat düşünüyor musunuz ?

genız yapısı ıtıbarı ıle gun gectıkce bır nebzede olsa rahatlama sozkonusu enazından kotuye gıdıs yok. sesını kaybetmektense bu sekılde daha sakın bır hayat yasamaya alıstı kendısı artık , ıstemıyor operasyon gecırmek.
  • Arkadaslar hepinize gecmis olsun Allah sifalar versin benim de tiroid problemlerim var ve bana da doktor operasyon gecirmemi söylüyor bu ses tellerinin zarar gorme riskini biliyor ve korkuyorum ama bu nefes darligi olaylarini bilmiyordum acaba bana bu surecte tavsiyelerinkz nelerdir lutfen bilen arkadaslar yönlendirirse cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durumumu bildirmek istedim.toplam 16 yıldır ses teli felçli bir şekilde hayatımı sürdürdüm.2 kere yoğun bakımda yattım soluğum kesildi.konuşmam gayet düzgün sesimin tonu normaldi.ama nefes darlığı çoktu .bundan son 2 aydın çok hastalanıyordum sürekli kortizon alıyordum ama artık fayda etmemeye başladı.19 mayısta Dr uma yine nefes darlığı şikayetiyle gittim 20 dk içinde acil ameliyata alındım.çünkü nefes aralığı iyice daralmış birbirine yapılmıştı.trakestomi yapısı yani boğazımda delik açıldı.1 aydır bununla yaşıyorum.boğazımda kanül takılı o olmadan konuşamıyorum.ama sesimde nefesim gayet normal sağlıklı bir insan gibi solumaya başladı en güzeli artık çok rahat uyuyorum.yürüyorum konuşuyorum.ama bazı sıkıntılarıda var bütün ifrazat o delikten çıkıyor.aleti hercümerc temizliyoruz yeniden takıyoruz.banyo yapmak çok güç oluyor delikte su gitmemesi gerekiyor gittiğinde korkunç bir öksürük boğulacakmış gibi oluyor çünkü nefes borunuza kaçıyor.birde gün içinde sık sık öksürük oluyor alete alışma dönemi diye düşünüyorum inşallah öyledir.ben sesimi kaybetmeyi hiç istemedim ve o anda risk ti lazer ameliyatı yani lazer ameliyatımda bile delik açılma ihtimali çok yüksekti.bir Dr um çok çalışmalar olduğunu ama henüz uygulanmadığını 5 seneye kadar beklediklerini söyledi .en azından o operasyonlara kadar bir kaybımız olmadan devam ederiz yada biraz kendini toparladığında istediğinde kapatılır dedi.çok zor bir durum özellikle bir kadın olarak görsellik açısından .Ve sıkıntıları da var ama sağlık solumanın ve hareket etmenin konforu yanında bi alt sıraya düşüyor estetik.boynumda bir kolyeyle yaşıyorum.umarım en kısa zamanda yeni tedavi yöntemi çıkar ve bu zorluğu yaşayan herkese şifa olur.ben daha yolun balındayım 1 ay oldu operasyonu geçireli .belki zaman içinde sıkıntılarım artacak yada duruma alışıp kolaylaşacak yaşayıp göreceğiz.

• Son durumumu bildirmek istedim.toplam 16 yıldır ses teli felçli bir şekilde hayatımı sürdürdüm.2 kere yoğun bakımda yattım soluğum kesildi.konuşmam gayet düzgün sesimin tonu normaldi.ama nefes darlığı çoktu .bundan son 2 aydın çok hastalanıyordum sürekli kortizon alıyordum ama artık fayda etmemeye başladı.19 mayısta Dr uma yine nefes darlığı şikayetiyle gittim 20 dk içinde acil ameliyata alındım.çünkü nefes aralığı iyice daralmış birbirine yapılmıştı.trakestomi yapısı yani boğazımda delik açıldı.1 aydır bununla yaşıyorum.boğazımda kanül takılı o olmadan konuşamıyorum.ama sesimde nefesim gayet normal sağlıklı bir insan gibi solumaya başladı en güzeli artık çok rahat uyuyorum.yürüyorum konuşuyorum.ama bazı sıkıntılarıda var bütün ifrazat o delikten çıkıyor.aleti hercümerc temizliyoruz yeniden takıyoruz.banyo yapmak çok güç oluyor delikte su gitmemesi gerekiyor gittiğinde korkunç bir öksürük boğulacakmış gibi oluyor çünkü nefes borunuza kaçıyor.birde gün içinde sık sık öksürük oluyor alete alışma dönemi diye düşünüyorum inşallah öyledir.ben sesimi kaybetmeyi hiç istemedim ve o anda risk ti lazer ameliyatı yani lazer ameliyatımda bile delik açılma ihtimali çok yüksekti.bir Dr um çok çalışmalar olduğunu ama henüz uygulanmadığını 5 seneye kadar beklediklerini söyledi .en azından o operasyonlara kadar bir kaybımız olmadan devam ederiz yada biraz kendini toparladığında istediğinde kapatılır dedi.çok zor bir durum özellikle bir kadın olarak görsellik açısından .Ve sıkıntıları da var ama sağlık solumanın ve hareket etmenin konforu yanında bi alt sıraya düşüyor estetik.boynumda bir kolyeyle yaşıyorum.umarım en kısa zamanda yeni tedavi yöntemi çıkar ve bu zorluğu yaşayan herkese şifa olur.ben daha yolun balındayım 1 ay oldu operasyonu geçireli .belki zaman içinde sıkıntılarım artacak yada duruma alışıp kolaylaşacak yaşayıp göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Srcemi

Son durumumu bildirmek istedim.toplam 16 yıldır ses teli felçli bir şekilde hayatımı sürdürdüm.2 kere yoğun bakımda yattım soluğum kesildi.konuşmam gayet düzgün sesimin tonu normaldi.ama nefes darlığı çoktu .bundan son 2 aydın çok hastalanıyordum sürekli kortizon alıyordum ama artık fayda etmemeye başladı.19 mayısta Dr uma yine nefes darlığı şikayetiyle gittim 20 dk içinde acil ameliyata alındım.çünkü nefes aralığı iyice daralmış birbirine yapılmıştı.trakestomi yapısı yani boğazımda delik açıldı.1 aydır bununla yaşıyorum.boğazımda kanül takılı o olmadan konuşamıyorum.ama sesimde nefesim gayet normal sağlıklı bir insan gibi solumaya başladı en güzeli artık çok rahat uyuyorum.yürüyorum konuşuyorum.ama bazı sıkıntılarıda var bütün ifrazat o delikten çıkıyor.aleti hercümerc temizliyoruz yeniden takıyoruz.banyo yapmak çok güç oluyor delikte su gitmemesi gerekiyor gittiğinde korkunç bir öksürük boğulacakmış gibi oluyor çünkü nefes borunuza kaçıyor.birde gün içinde sık sık öksürük oluyor alete alışma dönemi diye düşünüyorum inşallah öyledir.ben sesimi kaybetmeyi hiç istemedim ve o anda risk ti lazer ameliyatı yani lazer ameliyatımda bile delik açılma ihtimali çok yüksekti.bir Dr um çok çalışmalar olduğunu ama henüz uygulanmadığını 5 seneye kadar beklediklerini söyledi .en azından o operasyonlara kadar bir kaybımız olmadan devam ederiz yada biraz kendini toparladığında istediğinde kapatılır dedi.çok zor bir durum özellikle bir kadın olarak görsellik açısından .Ve sıkıntıları da var ama sağlık solumanın ve hareket etmenin konforu yanında bi alt sıraya düşüyor estetik.boynumda bir kolyeyle yaşıyorum.umarım en kısa zamanda yeni tedavi yöntemi çıkar ve bu zorluğu yaşayan herkese şifa olur.ben daha yolun balındayım 1 ay oldu operasyonu geçireli .belki zaman içinde sıkıntılarım artacak yada duruma alışıp kolaylaşacak yaşayıp göreceğiz.
    Yeni gördüm, tekrar geçmiş olsun. Umarım sağlıklı ve keyifli günlere tez vakitte kavuşursunuz. Arasıra gelişmelerden güncel olarak haberdar edin yazın lütfen, zira başka insanlara yol yordam olabılır her bir deneyim.

• Öncelikle tüm hastalara acil şifalar dilerim.Şu an benim de her iki ses telim felçli durumda.

2015 yılında ses kısıklığı şikayeti ile kbb doktoruna başvurmuştum ve doktorum biyopsi yapılması gerektiğini söyledi.Yapılan biyopsi sonucunda sağ ses telinde tümör saptandı.35 iş günü süren radyoterapi tedavisi gördüm ve tedavi olumlu olarak sonuçlandı ve eski sesime geri kavuşmuştum.O zaman 39 yaşındaydım ve yaklaşık 20 yıldır sigara kullanıyordum bu olayla birlikte sigarayı bırakmıştım.Yaklaşık 2,5 yıl sonra 2017 Aralık ayında sol boynumda fındık büyüklüğünde bir şişlik üzerine doktora gittim ve yine biyopsi yapıldı.Sonuç lenf nodunda tümörün metastaz yapması çıktı.Sol ve sağ boynumdan ayrı ayrı boyun diseksiyon ameliyatı oldum.Ameliyat sonrası eşzamanlı 3 kür kemoterapi ile birlikte 30 iş günüde radyoterapi gördüm.Tedavi sonlanınca radyoterapinin yan etkileri sonucu ses kısıklığı devam ediyordu.Daha sonra boğazımda dayanılmaz yanmalar olmaya başladı.Öksürük nöbetleri ile birlikte balgam çıkarma çabası ise ayrı bir eziyet olmuştu.Boğazımda yoğun bir ödem vardı.İlk zamanlar reflüye bağlı olduğu düşünülerek bu yönde tedavi planları uygulandı fakat bir iyileşme olmuyordu.Nefes almakta zorlanmaya başlamıştım ve uyuyamıyordum.Yine bir gün nefes darlığı sebebi ile acile gitmiştim ve acil doktoru Kbb ye yönlendirdi ve yapılan kontrolde her iki ses telinin ortada buluşarak felçli olduğu tespit edildi.Bir iki kere Kortizon iğnesi yapıldı ozaman biraz rahatlıyordum.Yine bir gün nefes darlığımın iyice artması üzerine kendimi acile zor atmıştım.Nefes yolu iyice daralmıştı ve Trakeostomi yani boğaza delik açılması gerekiyor denildi ve ertesi gün boğazımda bir delikle uyandım.Nefes almakta rahatlamıştım ama boğazımdaki yoğun ödem devam ediyordu ve radyoterapiye bağlı nekroz olduğu söylendi ve total larenjektomi yani gırtlağın tamamen alınması gündeme geldi.Antibiyotik tedavisine başlandı ve damaryolundan 2 hafta antibiyotik tedavisi gördüm.Boğazdaki ödem biraz yatıştı ve oral yoldan antibiyotik tedavisine devam ediyorum.Şu an için gırtlağın alınması gündemden düştü fakat ödem hala devam ediyor ve her iki ses telide hala felçli durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: birkulanıcı

Öncelikle tüm hastalara acil şifalar dilerim.Şu an benim de her iki ses telim felçli durumda.

2015 yılında ses kısıklığı şikayeti ile kbb doktoruna başvurmuştum ve doktorum biyopsi yapılması gerektiğini söyledi.Yapılan biyopsi sonucunda sağ ses telinde tümör saptandı.35 iş günü süren radyoterapi tedavisi gördüm ve tedavi olumlu olarak sonuçlandı ve eski sesime geri kavuşmuştum.O zaman 39 yaşındaydım ve yaklaşık 20 yıldır sigara kullanıyordum bu olayla birlikte sigarayı bırakmıştım.Yaklaşık 2,5 yıl sonra 2017 Aralık ayında sol boynumda fındık büyüklüğünde bir şişlik üzerine doktora gittim ve yine biyopsi yapıldı.Sonuç lenf nodunda tümörün metastaz yapması çıktı.Sol ve sağ boynumdan ayrı ayrı boyun diseksiyon ameliyatı oldum.Ameliyat sonrası eşzamanlı 3 kür kemoterapi ile birlikte 30 iş günüde radyoterapi gördüm.Tedavi sonlanınca radyoterapinin yan etkileri sonucu ses kısıklığı devam ediyordu.Daha sonra boğazımda dayanılmaz yanmalar olmaya başladı.Öksürük nöbetleri ile birlikte balgam çıkarma çabası ise ayrı bir eziyet olmuştu.Boğazımda yoğun bir ödem vardı.İlk zamanlar reflüye bağlı olduğu düşünülerek bu yönde tedavi planları uygulandı fakat bir iyileşme olmuyordu.Nefes almakta zorlanmaya başlamıştım ve uyuyamıyordum.Yine bir gün nefes darlığı sebebi ile acile gitmiştim ve acil doktoru Kbb ye yönlendirdi ve yapılan kontrolde her iki ses telinin ortada buluşarak felçli olduğu tespit edildi.Bir iki kere Kortizon iğnesi yapıldı ozaman biraz rahatlıyordum.Yine bir gün nefes darlığımın iyice artması üzerine kendimi acile zor atmıştım.Nefes yolu iyice daralmıştı ve Trakeostomi yani boğaza delik açılması gerekiyor denildi ve ertesi gün boğazımda bir delikle uyandım.Nefes almakta rahatlamıştım ama boğazımdaki yoğun ödem devam ediyordu ve radyoterapiye bağlı nekroz olduğu söylendi ve total larenjektomi yani gırtlağın tamamen alınması gündeme geldi.Antibiyotik tedavisine başlandı ve damaryolundan 2 hafta antibiyotik tedavisi gördüm.Boğazdaki ödem biraz yatıştı ve oral yoldan antibiyotik tedavisine devam ediyorum.Şu an için gırtlağın alınması gündemden düştü fakat ödem hala devam ediyor ve her iki ses telide hala felçli durumda.
    Çok zor günler geçirmişşin kardeşim Allah sana ve burdaki diğer arkadaşlarıma acil şifalar versin inşallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: emozittin

Arkadaslar hepinize gecmis olsun Allah sifalar versin benim de tiroid problemlerim var ve bana da doktor operasyon gecirmemi söylüyor bu ses tellerinin zarar gorme riskini biliyor ve korkuyorum ama bu nefes darligi olaylarini bilmiyordum acaba bana bu surecte tavsiyelerinkz nelerdir lutfen bilen arkadaslar yönlendirirse cok sevinirim
    İşin ehli dr a ol ameliyat hocam. Özelin adı özel sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

İşin ehli dr a ol ameliyat hocam. Özelin adı özel sadece.

Alıntıları Göster
    Hocam yazın samsunda üniv. Hastanesinde bir profesöre muayene oldum doktor cok ilgiliydi bir sürü tahlil yaptık ve bana kullandığım ilaçları bıraktırdı fazla bile kullandığımı söyledi suan değerlerimi takip ediyoruz ve beni daha cok swvindiren ameliyat olmana gerek yok radyoaktif iyot tedavisi yapıcagını söyledi şayet hormonlarımda bozulma olursa oda 3,5 aydır takipteyim ilaçları bırakmama rağmen nüksetmedi değerlerim de değişmedi inşallah böyle devam eder. Eğer araştırmayıp başka doktora gitmeseydim önceki doktorum ameliyat edicekti ve belkide bir sürü komplikasyonla karşılasacaktm burdaki arkadaşlar gibi

• Merhaba. Benim de ses tellerim felçli. Çözüm ararken internette şu haberlere rastladım. Haber doğru ise algoloji ile uğraşan bir doktor lazım. Ya da felçte plazma kullanan doktorlar.

www.hurriyet.com.tr
    Sesine 16 yıl sonra kavuştu - Magazin Haberleri
    http://www.hurriyet.com.tr/amp/kelebek/sesine-16-yil-sonra-kavustu-24458640

İnşallah sizlere de bana da bir şifa vesilesi olur .

• Benden sonraki yorumları yeni okuma fırsatı buldum. Öncelikle herkese acil şifalar diliyorum biz bu süreci farklı şekillerde de olsa yaşadığımız için birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Foruma yazdığımda gerçekten umutsuz haldeydim aradan bi senden fazla zaman geçti şu an daha iyiyim. Bu da benim imtihanım.Sesim öncekine göre daha iyi. Konuşurken nefes aralıkları daha azaldı sesli kitap okuma alıştırmaları yapıyorum. Doktor tavsiyesine uyarak günde yarım saat yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Saat başı su iç dedi doktor uygulamak zor olsada deniyorum. Diyaframdan nefes almayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Ekim ayında Gazi hastanesi odyoloji bölümüne gittim orda muayene oldum Sağ olsun doktorum çok iyi ilgilendi ve onun tavsiyelerine uyarak sesimi korumaya ve biraz daha netleştirmeye çalışıyorum. Anlatacak o kadar çok şey var ki. Herkese Allahtan şifa ve en önemlisi sabır diliyorum. Zamanla duruma alışınca ve kabullenince bazı şeyler daha kolay oluyor. Şükrediyorum halime daha kötüsünü de yaşayabilirdim. Sizde böyle düşünen ve inanın.

• ayslee A kullanıcısına yanıt
    İyi yönde gelişmeler olması sevındırıcı umarım gün geçtikçe daha da iyi olursunuz. Sizi pozitif gördüğüm için sevindim. Lütfen ara ara gelişmelerden haberdar etmek için yazın.

Acil şifalar dilerim tüm bu dertten muzdarip arkadaşlara

• ayslee A kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle hepimize gecmis olsun.bende 9 ay önce guatr ameliyatı oldum.maalesef çift taraflı ses felci bendede oldu.internette benim gibi olan varmı diye aranırken sizleri buldum.hemen hemen aynı slkayetler bendede var.10 gün önce Dr gittim.1 yılın tamamlamanın bekle dedi.bende gazı de KBB ci dr.utku beye gidiyorum.daha doğru su ameliyatı yapan doktorum yönlendiriyor. O arada Ankara da bu konuda ünlü biri olan Haldun oğuz da gittim.hemen hemen aynı şeyleri söylüyor lar.sanirim yapılabilecek pek bir şey olmadığı için onlarda beklememi önerdiler.1 yıl geçsin .ona göre belki operasyon yaparız.oda kesin sonuç değil.ilk başlarda geçer diye düşündüm .onedenle çok kötü değildim.ama bu sıralar her an acile gidebilir ve bogazimda bir delikle donebilirim diye çok endiseliyim.endiselendikce de daha kötü oluyorum.sizler ne durumdasınız.nasil oldunuz merak ettim,varmı bir gelişme,Allah'ım tez günde hepimizi iyilestirsin inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Aderin

Merhaba öncelikle hepimize gecmis olsun.bende 9 ay önce guatr ameliyatı oldum.maalesef çift taraflı ses felci bendede oldu.internette benim gibi olan varmı diye aranırken sizleri buldum.hemen hemen aynı slkayetler bendede var.10 gün önce Dr gittim.1 yılın tamamlamanın bekle dedi.bende gazı de KBB ci dr.utku beye gidiyorum.daha doğru su ameliyatı yapan doktorum yönlendiriyor. O arada Ankara da bu konuda ünlü biri olan Haldun oğuz da gittim.hemen hemen aynı şeyleri söylüyor lar.sanirim yapılabilecek pek bir şey olmadığı için onlarda beklememi önerdiler.1 yıl geçsin .ona göre belki operasyon yaparız.oda kesin sonuç değil.ilk başlarda geçer diye düşündüm .onedenle çok kötü değildim.ama bu sıralar her an acile gidebilir ve bogazimda bir delikle donebilirim diye çok endiseliyim.endiselendikce de daha kötü oluyorum.sizler ne durumdasınız.nasil oldunuz merak ettim,varmı bir gelişme,Allah'ım tez günde hepimizi iyilestirsin inşallah
    Geçmiş olsun kardeşim Allah şifa versin. Hali hazırda hala tıbben tam bir tedavi yok. Klasık şeyler yıne. Bır umut bunyenızın bu duruma adapte olması zaman içinde inşallah.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.