Şimdi Ara

çift renk kasa boyama kablo toplama,sleewleme,resimli ve detayly anlatym aerocool vx-9 pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
6.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar sonunda 3 günlük çaly?mam bitti ve aerocool vx-9 pro kasamy modlamayy bi nebzede olsa bitirdim.bi nebze diyorum çünkü kasa içi aydynlatma ve plexy çaly?masy kaldy geriye.umarym be?enirsiniz.iyi yada kötü tüm yorumlarynyzy bekliyorum çünki cidden 25 saate yakyn bi çaly?ma oldu.
    ilk olarak malemeler:
    -aerocool vx-9 pro kasa
    -1 adet akçaly floresan ye?il sprey boya
    -1 adet akçaly floresan sary sprey boya
    -1 metre kyrmyzy bahçe hortumu (1cm çaply)
    -½ metre ye?il bahçe hortumu (2cm çaply)
    -2 adet 1,5 metrelik uv kyrmyzy sleew (firebal dan)
    -4 adet uv mavi di?i konnektör kylyfy (firebal dan)
    -4 adet uv mavi erkek konnektör kylyfy (firebaldan)
    -1 adet 4 pinli uv mavi tyrnakly konnektör kylyfy (firebal dan)
    -1 adet 20 pinli uv mavi tyrnakly anakart ba?lanty konnektör kylyfy (firebal dan :)
    -3 m cat5 kablo (ucuzundan)
    -2 adet siyah elektrik bandy
    -1 adet mangal ?i?i (ciddiyim)
    -1adet çuvaldyz
    -maket byça?y makas gibi yardymcy maddeler

çift renk kasa boyama kablo toplama,sleewleme,resimli ve detayly anlatym aerocool vx-9 pro

ilk olarak kasamyzyn içinden tüm parçalary söküyoruz.kasamyzy tamamen cybyl hale getirdikten sonra boyama için zympara ile yüzeyi tamamen temizliyoruz.yüzeyi zymparaladyktan sonra nemli bir bezle tüm tozlary dikkatlice alyyoruz.kasamyzyn sadece iskelet kysmy kalyncada boyama yapaca?ymyz yeri belirleyim boyama yapmayaca?ymyz kysmy kapatyyoruz.kasaya çift renk uygulamak istedi?im için ben alttan 21cm lik kesmi floresan ye?ili üst kysymlaryda floresan sarysyna ayyrdym.

boyanycak yüzeyi hazyrladyktan sonra ilk kat floresan ye?ili kasanyn alt kysmyna püskürttük.
    iki katta ye?ili çykardyk.ye?il kuruduktan sonra ye?ili gazeteyle korumaya aldyktan sonra floresan sarysyny vuruyoruz.iki kattada saryyy çykarttyktan sonra iskeleti kenara koyup kablo toplama ve konnektör de?i?imine geçiyoruz

y?yk görünce ye?ilin hali:

y?yksyz ye?ilin hali:

sary:

ilk olarak sleew leme yapyca?ymyz kablolaryn uçlaryndaki plastik kysymlary söküyoruz.bunlary zaten uv olanlaryyla de?i?tiricez.bu plastik konnektör kylyflary sökerken bildi?iniz cuvaldyzdan faydalanyyoruz.kylyflaryn içindeki erkek ve di?i ba?lanty pimlerinin kenarynda metalden bi çift tyrnak var cuvaldyzla onlara bastyryp orta güçlükte pimleri asylynca kendi çykyyor.bunlary çykardyktan sonra metal uçlary elektrik bandyyla bantlayyp sleewlerin yyrtylmasyny engelliyoruz.benim aldy?ym sleewler 9mm lik.esneme payyyla birlikte yakla?yk 1,5 cm ye çykyyor.o yüzden sleewleri takmak sanyldy?yndan daha kolay.bence bunu kendiniz yapyn emin olun kendiniz yapynca modifiyenin tady bir ba?ka oluyor.sleewleri kablolara geçirdikten sonra pinleri konnektör kylyflaryna geri takyyoruz.geri takarken ilk ba?ta bastyryp e?di?imiz tyrnaklary tekrar dy?aryya do?ru çykaryyoruz.her pimi yerine oturtdu?umuzda ''tyk'' diye bir ses duyuyoruz.pimleri konnektör kylyflaryna takarken çykardy?ynyz syraya göre takmaya dikkat edin.de?ilse Allah korusun yakarsynyz biyerleri.bu i?lemde bittikten sonra elektrik bandyyla sleewlerin uçlary açylmasyn diye bantlyyoruz resimlere dikkatli bakarsanyz görürsünüz nasyl oldu?unu

sleewleri taktyk uçlaryny bantladyk konnektör kylyflarynyn eskilerinin yerinede uv özellikli olanlaryny taktyk syra psu çyky?yny düzenlemeye geldi
    kasa içinde en i?renç görünüme sebep olan kablo da?ynykly?y tabikide psu çyky?yndaki o kablo yy?yny.
    ben kasanyn içinde ye?il boyama yapaca?ym diye ye?il renkte aldym.plastik bahçe hortumunu maket byça?y yardymyyla yaryp psu çyky?yna taktyktan sonra elektrik bandyyla kenarlatryny banltyyoruz.hortumun kesik kysmyny akraya getiriyoruzki görünmesin.

ye?il hortumun artan kysmyylada üst kapaktan gelen kablolary topluyoruz.bunlaryn arasynada yarym metre uzunlu?unda 3 adet cat5 kablo hazyrlyyoruzki ilerde kendimizin yapyca?y aydynlatma gibi sistemlerin kablolaryny dö?erken kablo toplama i?lemini ?imdiden yapmy? oluyoruz.
    ön kapa?yn kablolary bu hortuma sy?mady?y için kyrmyzy hortumdan kesip içinden geçiriyoruz.o güldünüz mangal ?i?inin ucunuda ister kesip ister e?erek bu kyrmyzy hortumun içine sokuyoruz ki hortumlary birbirine ve kasaya sabitledikten sonra e?ilip i?renç bir görüntü olu?masyny engelleyelim :)

bu i?lemde bittikten sonra söktü?ümüz kartlary flan takyp montaja ba?lyyoruz.montaj yaparken dikkat edin yanly? montaj yapmayyn ben dün gece saat 2 sularynda kendi yapty?ym aydynlatma sistemini yanly?lykla fan kontrol sistemine taktym yandy orjinal fan kontrolu le? gibi silikon kokuyo evin içi.varsa bi adet alynyr :)

montaj da bittikten sonra geriye i?in tadyny çykarmak kalyyor
    aydynlatma sistemim olmady?yndan ve fan kontrol ünitesini yakty?ymdan dolayy ben pek tadyny çykaramadym.bence siz kasa içi aydynlatma yapacaksanyz profesyonel ürünler kullanyn.kendiniz uzman de?ilseniz yapmayyn.

umarym çaly?malarym bir i?inize yarar sizlere yol gösterir.ben zevkle yaptym insan kendi yapynca cidden daha bi zevkli oluyor.ama itiraf edeyim pc ba?ynda otururken bu kadar syrtym a?rymady

resim kalitesi kötü olabilir fotograf makinem sizlere ömür 6630 anca bu kadar çekiyo

fan kontrol ünitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 25 Mart 2010; 11:07:15 >

• Resimleri ben mi göremiyorum?
  • yok arkadasim resimlerle ilgili bi sorun oldu ilk basta albüm olarak açmistim konuyu ama resimler görünmüyordu simdi düzenledim

bu aradaa yazy neden bozuk oldu onuda anlamadym

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 6 Aralık 2009; 18:07:32 >
  • güzel çalışma olmuş ellerine sağlık
  • güzel olmuş dostum renkler fln canlı duruyo eline sağlık
  • şimdilik mali sıkıntıya girdiğim için modifiyeyi biraz böyle bekletmem gerekecek ilk hedef ikili uv ışık 2 adet 30 cmlik yeşil serit led ve 45cmlik yeşil neon kablo ile iç aydınlatmayı bitireceğim.daha sonrada yan kapakların kopyasını demircide yaptırıp plexy uygulaması yapıcağım.sonuçta radroaktif ünite benzeri bir görüntü çıkmasını umuyorum.firebal da içi yeşil olan hazır bi kasa var gördünüzmü bilmiyorum ama biraz ona benziyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

şimdilik mali sıkıntıya girdiğim için modifiyeyi biraz böyle bekletmem gerekecek ilk hedef ikili uv ışık 2 adet 30 cmlik yeşil serit led ve 45cmlik yeşil neon kablo ile iç aydınlatmayı bitireceğim.daha sonrada yan kapakların kopyasını demircide yaptırıp plexy uygulaması yapıcağım.sonuçta radroaktif ünite benzeri bir görüntü çıkmasını umuyorum.firebal da içi yeşil olan hazır bi kasa var gördünüzmü bilmiyorum ama biraz ona benziyecek.

hocam yanlışım warsa düzelt ama dual-channel ram almışsın dual çalışabilmesi için aynı renklere takman lazım diye biliyorum kasaya glince gsl olmuş uraşmışsın ama bahçe hortumu gitmemiş gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wahdet35tr

quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

şimdilik mali sıkıntıya girdiğim için modifiyeyi biraz böyle bekletmem gerekecek ilk hedef ikili uv ışık 2 adet 30 cmlik yeşil serit led ve 45cmlik yeşil neon kablo ile iç aydınlatmayı bitireceğim.daha sonrada yan kapakların kopyasını demircide yaptırıp plexy uygulaması yapıcağım.sonuçta radroaktif ünite benzeri bir görüntü çıkmasını umuyorum.firebal da içi yeşil olan hazır bi kasa var gördünüzmü bilmiyorum ama biraz ona benziyecek.

hocam yanlışım warsa düzelt ama dual-channel ram almışsın dual çalışabilmesi için aynı renklere takman lazım diye biliyorum kasaya glince gsl olmuş uraşmışsın ama bahçe hortumu gitmemiş gibi

sevgili arkadaşım doğru dual channel ram var.ve bu şekilde takılı hiç bir sorun yaşamadım.hyperx 2gb lık herbiri ve tıkır tıkır çalışıyor.

temmuz sonunda kasa final mod yapıcam baya bir şey değişecek bu zaten ilk modumdu.ana karta göre değişiyor sanırım.benimki asus m4a785-e serisinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 21 Mart 2010; 16:13:30 >

• İnce iş Ama güzel olmuş
  • Hocam ellerine sağlık bence güzel çalışma olmuş. Bence hortumların ucunu elektrik bandı ile değil de cırt kelepçeler var onlar ile toplasan sanki daha güzel görüntü oluşturur. Kötü olmuş demiyorum, onlar biraz daha ince oldukları için bence daha hoş olur. Anakartın aynısını ben de kullanıyorum, bir de tesadüf senin ekran kartı da palit 9600 gt sanırım, bende de aynısı var :D... Çalışman güzel olmuş ellerine sağlık...
  • valla aslında imzamda sistemin özellikleri yazıyordu ama imza hatası uyarısı yiyince değiştirdim
    valla ekran kartım ati hd 4770 üzgünüm aynı değil bu arada arkadaşlar fikir vermeye devam edin şimdiden proje çizimlerine başladım temmuz sonu final moda yapıcam syclone ile bu kasayı birleştirmek istiyorum aslında aerocoolun hemen hemen isteğime uygun bir kasası var ama power sız 400tl istiyler bende syclone ile bu vx-9 pro yu birleştirip ortaya bir karışık yapmayı düşünüyorum tabi 2.el bi syclone bulabilirsem photoshop ta yapıcağım çalışmayla ilgili bir imge yapıcam ama şu aöfün sınavları geçsin bi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 25 Mart 2010; 10:56:20 >

• eline sağlık güzel olmuş. yalnız kabloları hortum çinden değilde, forumda bir arkadaş satıyor, ben aldım. uv mavi kablo spirali var. onlarla yapsan uv ışık altında çok güzel görünürdü. ben uyguladım,harika oldu.
  • Emeğinize sağlık güzel bir çalışma ama önce bir beyaz astar atsaydınız boyalar daha canlı görünürdü bence güzel boyanmış yinede
  • arkadaşlar yeni konu açmamayım burdan devam edeyim dedim bende hurdaya çıkan kasamı modifiye edicem fakat şu kasa boyama olayını tam kavrayabilmiş değilim şimdi kasanın iskeletini ne kadar kaçlık zımparalarla zımparalamamız gerekiyo ve astar kaç kat atılmalı güzel bi görüntü oluşması için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

arkadaşlar yeni konu açmamayım burdan devam edeyim dedim bende hurdaya çıkan kasamı modifiye edicem fakat şu kasa boyama olayını tam kavrayabilmiş değilim şimdi kasanın iskeletini ne kadar kaçlık zımparalarla zımparalamamız gerekiyo ve astar kaç kat atılmalı güzel bi görüntü oluşması için?

kasa içi için bence 600 lük su zımparası rahat iş görücektir.. çok ihityaç yoksa kasa yeniyse zımparaya çok gerekte yok bence...beyaz astar içinde sprey boyayla sağlam bi tek kat yeter diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 5 Nisan 2010; 22:50:55 >
  • Bahçe hortumundan kablo toplamada çok orjinal olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter22

quote:

arkadaşlar yeni konu açmamayım burdan devam edeyim dedim bende hurdaya çıkan kasamı modifiye edicem fakat şu kasa boyama olayını tam kavrayabilmiş değilim şimdi kasanın iskeletini ne kadar kaçlık zımparalarla zımparalamamız gerekiyo ve astar kaç kat atılmalı güzel bi görüntü oluşması için?

kasa içi için bence 600 lük su zımparası rahat iş görücektir.. çok ihityaç yoksa kasa yeniyse zımparaya çok gerekte yok bence...beyaz astar içinde sprey boyayla sağlam bi tek kat yeter diye düşünüyorum

peki ne kadar zımparalamam gerekir kasayı ?

• ellerine sağlık hocam güzel olmuş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter22

quote:

peki ne kadar zımparalamam gerekir kasayı ?

Çok zımparalamaya gerek yok yani öyle söyleyebilirm tabi duruma bağlı eskiliğe vs. ..maksat zemin temizlensin eskime oksitlenme kararma çizik vs varsa onlar temizlensin boyaya temiz bir zemin olsun..anlarsınız zaten nekadarın yettiğni yaparken.. aslında önce kuru sonra ıslak zımpara uygundur bence ama çok ham bir yüzey olmadığını varsaydım..azcık su ve su zımparası pürüssüz yüzeyi sağlamaya yeter dediğim gibi... 600 dedim ama önce bi 320 ile bi deneyin isterseniz daha iyi olur 600 fazla olabilir 320 falan daha iyi olur..dediğim gibi ihtiyacınız yoksa hiçte zımpara yapmayın

Bi örnek olsun diye elimdeki 600 lükle bi zımpara attım ayaküstü :D eski bir kasa parçası vardı elimde..ince bölüm zımparasız, kalın bölüm zımparalı farkı görün az daha yapmaya ihtiyac var buna mesela fotoda görünmüyor ama tam temiz olmadı. Sadece su zımparası yaptım buarada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 6 Nisan 2010; 22:19:24 >

• yav bende bu renkten sıkıldım.uv parçaların parlaklığını geçiyor bu renklerin parlaklığı o yüzen siyaha boyamayı düşünüyorum acaba matmı yapsam parlakmı yapsam altına astar atsammı karar veremedim üstüne parlak vernik atmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.