Şimdi Ara

Çift ekran kartı ve physx ile ilgili yardım.Teknik bilgi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gigabyte 970a ds3p anakart + fx 6300 işlemci ve gtx 570 ekran kartım var.Anakartın üzerinde 2 adet pci exp slot var biri x4 çalışıyor.Ben kendi 570imi normal yuvaya takılı kullanıyorum.Diğerinede mesela Gtx 460 alıp taksam ve sadece physix için kullansam performans kazanırmıyım ? Yapmak istediğim SLI değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 28 Ocak 2014; 13:13:31 >

• GTX 570 TAKMAZSAN ÇALIŞMAZ VE OLMAZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

GTX 570 TAKMAZSAN ÇALIŞMAZ VE OLMAZ

Hocam amacım SLI yapmak değil neden aynı ekran kartı olması gereksin ki ? Ben Gtx 460 takacağım ve sadece üzerinde Physx çalıştıracağım.
  • Tayff kullanıcısına yanıt
    Hocam,denemekte fayda var,ancak randuman vereceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Hocam,denemekte fayda var,ancak randuman vereceğini sanmıyorum.

Primary kart üzerindeki Physx yükünü almak bence kartın performansını yüksetletecektir.Zira yapancı forumlarda yapan çok insan var.MErka ettiğim bizim forumda varmı ? Ne kadar bir getirisi var.
    Olur merak etme ben öyle kullanıyorum. 2. yuvada 8800gt var. Kontrol panelden physx için ata dedim o şekilde kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre544 E kullanıcısına yanıt
    Herzaman en doğru cevabı kulanan verir. o zaman arkadaşın denemesine bir engel yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi kartı ile ilgili acil soru
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre544

Olur merak etme ben öyle kullanıyorum. 2. yuvada 8800gt var. Kontrol panelden physx için ata dedim o şekilde kullanıyorum.

hocam performans farkı oluyor mu? 2. kartı kapatıp denermisiniz?
  • Uzun zamandır öyle kullanıyorum ben. Getirisi olduğu gibi birazcık götürüsü de oluyor ama. 660ti pci-e x16'da çalışması gerekirken ikinci slotta kart olduğu için ikisi de x8'de çalışıyor. Şu an yeni sistemde oyunlarda bu farkı pek anlamadım ama daha sonraları oyunlarda performans düşüşü olursa 8800'ü sökerim.

Daha önceki sistemimde asıl kartım gtx 460'tı yanında gene 8800gt'yi kullanıyordum. Physx gereken oyunlarda gtx460 üzerinde çalışırsa fps baya kötüyken 8800 gt üzerine alınca çok az faydası oluyordu. Hiç olmazsa physx'i az da olsa açabiliyordum. ama öyle muhteşem bir performans bekleme. Dene daha iyi olursa devam edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 28 Ocak 2014; 13:28:45 >
  • quote:

Uzun zamandır öyle kullanıyorum ben. Getirisi olduğu gibi birazcık götürüsü de oluyor ama. 660ti pci-e x16'da çalışması gerekirken ikinci slotta kart olduğu için ikisi de x8'de çalışıyor. Şu an yeni sistemde oyunlarda bu farkı pek anlamadım ama daha sonraları oyunlarda performans düşüşü olursa 8800'ü sökerim.

Daha önceki sistemimde asıl kartım gtx 460'tı yanında gene 8800gt'yi kullanıyordum. Physx gereken oyunlarda gtx460 üzerinde çalışırsa fps baya kötüyken 8800 gt üzerine alınca çok az faydası oluyordu. Hiç olmazsa physx'i az da olsa açabiliyordum. ama öyle muhteşem bir performans bekleme. Dene daha iyi olursa devam edersin.

Bendede GTX460 var physx mi yapsam yoksa az daha verip sli mı diye düşünüyorum karşılaştırılamaz ama 8800gt alacağıma gtx460 alırım aradaki performansı karşılarmı ki?

• By_KeReMM kullanıcısına yanıt
    SLI performansı konusunda hiçr bir fikrim yok. Daha önce yapmadım bilmiyorum. Yapan arkadaşlar yardımcı olur. Ama physx için 8800gt yerine gtx460'ı kullan tabi daha iyi olur. Sonuçta daha iyi kart ona göre
  • emre544 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar,Ben daha önce gtx560 2gb 256 bit SLI yapmıştım,ama pek bir performans alamamıştım.birde üstüne sistem aşırı ısınıyordu ve malum elektrik tüketimi artıyordu.
    Yanılmıyorsam SLI her kartta performans vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Arkadaşlar,Ben daha önce gtx560 2gb 256 bit SLI yapmıştım,ama pek bir performans alamamıştım.birde üstüne sistem aşırı ısınıyordu ve malum elektrik tüketimi artıyordu.
    Yanılmıyorsam SLI her kartta performans vermiyor.

O sistem nedir öyle hocam ya Maşallah
  • quote:

Uzun zamandır öyle kullanıyorum ben. Getirisi olduğu gibi birazcık götürüsü de oluyor ama. 660ti pci-e x16'da çalışması gerekirken ikinci slotta kart olduğu için ikisi de x8'de çalışıyor. Şu an yeni sistemde oyunlarda bu farkı pek anlamadım ama daha sonraları oyunlarda performans düşüşü olursa 8800'ü sökerim.

Hocam fps olarak çok farkediyormu ? Ediyorsa gidip 2. el bir gtx 460 alacağım

Valla elinde olsa kullan derdim ama bence onun için gidip alma. Yani onu almaya değecek bir performans artışı olmayacaktır. Bir arkadaşından ödünç alıp deneyebilirsen dene ondan sonra beğenirsen satın al bana sorarsan.
  • quote:

Valla elinde olsa kullan derdim ama bence onun için gidip alma. Yani onu almaya değecek bir performans artışı olmayacaktır. Bir arkadaşından ödünç alıp deneyebilirsen dene ondan sonra beğenirsen satın al bana sorarsan.

Bakalım halledebilirsem bakacağım.Merak ettiğim bir konuda farklı bir driver yüklemek gerekiyormu ?
    Ayrı driver'a gerek yok. Her iki kartı da tanıyor driver. Tek yapacağın kontrol panelden bu kartı physx'e ata diye seçmek.
  • quote:

Ayrı driver'a gerek yok. Her iki kartı da tanıyor driver. Tek yapacağın kontrol panelden bu kartı physx'e ata diye seçmek.

Hocam anakart üzerinde asıl ekran kartının PCI exp x16 yerine x8 calıştığına eminisin ? Bendekilerden biri 16x diğeri 4x
    Z87 çipsetle alakalı sanırım. İki kart takınca paylaşıyorlar. Bu şekilde görünüyor bende. Sende değişmeyebilir.

Çift ekran kartı ve physx ile ilgili yardım.Teknik bilgi !!! Çift ekran kartı ve physx ile ilgili yardım.Teknik bilgi !!!

• quote:

Z87 çipsetle alakalı sanırım. İki kart takınca paylaşıyorlar. Bu şekilde görünüyor bende. Sende değişmeyebilir.

Çift ekran kartı ve physx ile ilgili yardım.Teknik bilgi !!! Çift ekran kartı ve physx ile ilgili yardım.Teknik bilgi !!!

Sen FPS farkı hissediyormusun hocam ? Hiç test ettinmi Physx ile çalışan oyunlarda ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.