Şimdi Ara

ÇİFT BAŞLI İNSAN YADA İNSANLAR NE DENİR Kİ BUNA? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yakında cevaplayacağım inşAllah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

    Unutmuşum. Konuyla alakası yok ama şu video hakkında ne düşünüyorsun:https://www.youtube.com/watch?v=VR_TCjcwwAE
    Hocam bu olayi iyi araştırmak lazım

    Misal Abdullah bin Ubey munafiklarin basi idi Peygamber (sav) onu öldürmeyi birakin oglu rica ettigi icin (oglu hakiki bir Müslümandı) gomlegini kefen olarak vermis üstüne cenazesini kilmis ve kabrine kadar gitmiştir

    Adamin munafikligi o kadar sabit ki hemde Uhuda giderken yolda savastan vazgecip sehre geri donen 300 munafigin lideri herkes okcular tepesi olayini biliyor ama aslinda bu da kirilma noktalarindan biriydi zira daha savas baslamadan ordunun 3te 1i yari yolda birakip gitmişti

    Yani munafiklarin kafirden dusuk kabul edildigi bir dinde munafiklarin liderine bile boyle davranan bir peygamber (sav) var dolayisiyla konunun cok ciddi arastirilmasi lazım murtedin idami gercek mi degil mi farz mi sunnet mi nedir ne degildir cok tartışılıyor ama adam akilli bir sonuca ben varamadim varani da gormedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Zaten sadece görüşlerini sordum bahsettiğin olayı bilmiyorum ama dinini değiştireni öldürün diye hadisler var. Bunun hakkında da icmaı var. Kurancılar da dini modernize etme çabasında. Ehli sünnet olup İslam'a bu devirde inanan gitsin ışide katılsın. Recm var, kafa kesme var, el kesme var, kadın dövme var, kölelik var. Her şeye rağmen bu ehli sünnetçiler tarihselcilere söver sayar ama köleliği uygulamazlar. Ulan anlamadığım şey bir insanı taşlayarak öldürebilecek kadar vicdanını yitiriyorsun köleliği neden uygulamıyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

    Zaten sadece görüşlerini sordum bahsettiğin olayı bilmiyorum ama dinini değiştireni öldürün diye hadisler var. Bunun hakkında da icmaı var. Kurancılar da dini modernize etme çabasında. Ehli sünnet olup İslam'a bu devirde inanan gitsin ışide katılsın. Recm var, kafa kesme var, el kesme var, kadın dövme var, kölelik var. Her şeye rağmen bu ehli sünnetçiler tarihselcilere söver sayar ama köleliği uygulamazlar. Ulan anlamadığım şey bir insanı taşlayarak öldürebilecek kadar vicdanını yitiriyorsun köleliği neden uygulamıyorsun?
    Ben sahsen genel olarak hadislere guvenmiyorum hatta Allah affetsin yanlissam veda hacci gibi kesin kez olan hadisler haric hep supheyle yaklaşıyorum

    Ehli sünnet degilim mezhep sacmaligina inanmiyorum ama isid dediginiz olusum abdnin oyuncagindan baska bir sey degildi abd oyuncagiyla oynadi istedigini aldi simdi de tasviye ediyor ehli sunnet oldugunu soyleyenleri iside endekslemek yanlis olur 2000lerde el kaide 2010larda isid kullanildi hunharca tum dunyanin gundemine alindi simdi kim konusuyor bunlari hic kimse

    Peki ney konusulmaya baslandi = 10 yildir duymadığımız taliban

    Bunlar abdnin taktik manevra orgutleri hepsini kullaniyor

    Neyse konuya dönelim

    İslam hukuku dersi aldigimi soylemistim akademik duzeyde recm cezasi klasik zinanin cezasi degil onun cezasi Nur suresi 2. Ayette yazar 100 sopadir

    Recmse sadece zinayi 4 kisi bizzat gorecek ve bu gören 4 kisinin de birbirini gormeden olayi gormesi lazim

    E diyeceksin ki bu imkansız nasil olur boyle bir sey?

    İmkansiz degil iste misal alenen zina ederlerse bu olay gerçekleşir bu hukum varsa da şiddetli sekilde kanaat getirdiğim uzere bu sekilde aleni zina edenler icin olsa gerek

    Kölelik olayına ben cok baska bakiyorum ya yarin 8.30da okulda olmam lazim 7de falan kalkmam lazim o halde köleyim bence bu boyle cunku bunu yapmazsam acliktan ölebilirim dolayisiyla köleyim

    Konuyu dagittim kusura bakma aklima gelenleri yazdım sadece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstteki mesajı cevaplayacaktım ama ilk önce bunu cevaplamak istedim.

    Terör örgütü isid, El kaide ve Taliban'ı dahi tekfir edip savaşan bir örgüt. Dünya'da onlara göre 10 milyon Müslüman belki vardır.Ayrıca sivillere saldırı ve peçe konusunda da görüşleri diğer örgütlere çok aykirı. Allah'ın nerede olduğu, Kur'an'da tevil olup olmaması vb. girmiyorum bile. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok fakat yaşayan yüz milyonlarca Müslümana, terör örgütü isid etiketi yapıştırmak cahilce.
    Kölelik nesh olmuş bir şey. Bu devirde uygulayamayız. Önceden buraya yorum olarak atmıştım. Tekrar atayım. Ehl-ı Sünneti Öztürk gibilerden öğrenme.

    Köleliğin varoluş sebebi: Tarihin ilk çağlarından itibaren Tarım, şehirleşme, medeniyet v.b. konularda insan gücüne duyulan ihtiyaçtan dolayı savaşlarda ele geçirilen insanları çalıştırmak için yapılan bir uygulama.
    Tarih boyunca kölelik tüm medeniyetler tarafından doğal bir "olgu" olarak görülmüş, ilk defa Hz Muhammed'in (s.a.v) getirdiği vahiy ve tevhidi anlayışla kölelerinde bir hukuku olduğu anlayışı ortaya çıkmıştır. İslam tedrici uygulamasıyla köleliğin kaldırılmasını hedeflemiş bunu tavsiye ve teşvik etmiş,
    Mezhepler Cariye olan kadınların statüsüyle ve hukukuyla ilgili hükümler koymuş, fakat köleliğin bitmemesi devamlı savaşlardan sonra kölelerin islam topraklarına gelmesi sebebiyle o dönemde kölelik nesh edilememiştir. Köleliğin ucuz insan gücü olması o dönemin egemen sınıf ve devletlerin hakimiyetini pekiştirdiğinden köleliğin tamamen kaldırılması pekte insanların işine gelmemiştir.

    Köleliğin tamamen kaldırılması: İlk olarak Hz Ömer'in Irak fethinde insanların köle statüsünde alınmasını yasaklamasıyla girişimi gerçekleşmiş, dört halifenin fetih politikasında kölelik statüsü kaldırılıp islamı kabul etmeyenlere zımmi hukuku uygulanmıştır. Fakat Emevilerin iktidar olmasıyla birlikte kölelik yeniden ortaya çıkmıştır. Fakat kölelere islamın koyduğu hükümler uygulandığından aile kurma, sanatla askerlikle devlet işleriyle ilgilenme v.b. konularda eğitim alma gibi faaliyetlerinde özgür olmuşlardır. Hatta Emeviler aldıkları Türk köleleri iyi savaşçı oldukları için ordularına asker ve komutan yapmışlardır.
    Gelişen dünya ile birlikte bu kölelik mefhumunun tamamen kaldırılması 18. yüzyılda Osmanlı dahil mevcut tüm egemen devletlerin ortak aldığı bir kararla olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Tamam ışid tekfirci olsun. Geriye kalan el kaide, boko haram gibi teröristlerin Müslüman olduğunu kabul edeceğiz o zaman. Kölelik kime göre nesh olmuş? Kurandaki ayetleri kafamıza göre nesh edemiyorduk hani? Bu anlattıkların bildiğimiz masallar zaten. İslam köleliğin kalkmasını falan istemedi zaten o dönem ki sosyolojik durumda köleliği kaldırmak çok garip kaçardı. Ya tarihsel bakarsın ya evrensel bakar bu devirde köleliğe devam edersin bak o sevdiğin el kaide vs. köleliği uyguluyor. Ele geçirdikleri kadınlara da-cariyelere- tecavüz ediyor. Dediğine göre Ömer Kuran ayetlerini nesh ediyor yani. Yok öyle bir şey bu kafayla ben de çıkar zinaya 100 sopayı nesh ederim.

    Çoğu Müslüman el kaide esirlerin kafasını kesiyor yahu İslamda esirlere böyle davranılmaz diyerek bu örgütlere gerçek Müslüman değil diyor. Fakat durum öyle mi? Kureyza Yahudilerinin bal gibi kafası kesildi. Ebu Cehil savaşta yara aldı Muhammed ölmemesinden korktuğu için yaralı adamı öldürmesi için birini gönderip kafasını kestirdi. Bunlar İslam kaynaklarında sabit şeyler ben uydurmuyorum. Savaş kölelerin öldürülebileceğine dair hüküm için: (el-Cassas, Ahkâmü'l-Kur'ân, III, 391)

    Ya tarihselci olursun ya da modernist olur İslam tarihini çöpe atarsın. Son olarak sünni olursun ama sözünde durup cihadını etmek adına el-kaideye ona buna katılırsın. Şahsen ben İslama çok sert eleştiriler getirebilecek biriyim yeni ateist olmama rağmen. Öztürk gibi Azimli gibi adamlar da olmasa bu din tamamen terör dini olarak görülecekti. Ki günümüzde Batı olsun kimse bu adamların görüşlerini tanımadığı için İslamofobi diye bir şey çıktı.

    Mustafa Öztürk gibilerinden öğrenme dedin mesela o adam şuan tefsir konusunda bilgili kişidir. Sünnet diyorsun o adam senden kat kat daha iyi biliyor sünneti. Kimsenin Muhammedden köleliği kaldırma beklentisi yoktu zaten adam o döneme göre reform peşindeydi bir şeyler yapmaya çalıştı. Sorun bu dinin çağdaş dünyaya kadar ayakta kalması. Keşke Bahailik gibi çağdaş dünyaya uyan dinler İslamı bastırsaydı. En azından bugün gördüğümüz terör örgütleri olmayacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Mart 2019; 20:18:35 >




  • Ben Terör örgütü El kaide'yi sevdiğimi söylemedim veya onlara Müslüman da demedim. Bana resmen iftira atıyorsun. Heva ve hevesinden konuşuyorsun. Ehl-i Sünnet İslam anlayışından hicbir bilgin yok. Seninle bir daha konuşmuyorum. Selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Neyi savunuyorsun bilmiyorum ama işin içinden Mustafa Öztürk bilmiyor diyerek sıyrılıyorsun. Bak ben çok basitçe söylüyorum: Recmi kabul ediyorsun, el kesmeyi kabul ediyorsun neden köleliği kabul etmiyorsun? Nesh Allah'a mahsus bir şey. Ömer kim ki nesh ediyor ayetleri? Aslında çoğunuz tarihsel bakıyorsunuz bazı konulara ama ehl-i sünnetçiler el kesmeyi dinin emri olarak aldıkları için bunun üzerine ıcmaı var. Halbuki ıcmaı hırsıza cezanın verilmesi gerektiği üzerine olabilirdi. Ceza devire göre değişebilir. Ha sorun doğurur doğurmaz onu tartışmayacağım burada. Doğurursa zaten İslama inanmak abes kaçar. Bu devirde el kesecek değiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Mart 2019; 1:37:35 >
  • tanrisi uretim hatasi yapmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 30 Mart 2019; 10:29:38 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.