Şimdi Ara

Cidden futboldan ne anlıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Eğlence dediğimiz şeylerin hepsi boş işler zaten. Ama boş iş demek gereksiz demek değil. Herkesin eğlenmeye ihtiyacı olur.

Ama ama ama, senin eğlendiğin şey başkalarını kızdırıyorsa ya da üzüyorsa, yenildiğinde 1 hafta seni yasa boğuyorsa ve sen hala buna kör kütük bağlanıyorsan kusura bakma da bu tamamen zayıflıktır.
    Eee senin dediğin fanatiklerle ilgili işte.
    Futbol izleyenlerdeki radikallik oranı çok daha fazla ama ben onu kastetmedimki.

Mesela adam geliyor, Futbol ne ya top peşinde koşuyorlar boş insan işi diyip eziyor ama NBA'yı kaçırmıyor onları eleştirdim zaten.
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediklerinden ben fanatizme karşı diye anladım o yüzden böyle bir çıkış yaptım. Ben de futbolu seviyorum ama fanatikler beni çileden çıkarıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle boş gereksiz konular gördüğümde söylenecek tek söz var bence

sanane.........

elinde olsa pazar günü yurt dışına çıkarmışsın e banane çık git

bir maç izlerken heyecanlamıyor bağırıp çağırma coşkusu senin içine doğmuyorsa bize ne ?

sen git breaking bad izle kaçkın olmaya devam et kendi ruh alemin de kaybol rahatla
  • futbol boş iştir kimse savunmasın. yine gelişmiş ülkelerde bi nedene bağlayabiliriz futbolun desteklenmesini, çünkü ciddi manada gelir elde ediyor adamlar. ama ülkemizde safi zarar safi israf. hele hele sözde "3 büyükler". tek işi gücü avrupada rezil olup gelmek olan büyükler, vergi borcunu ödeyemeyip devlete ağlayıp borcunu sildirip vatandaşa yük olan büyükler, tv kanallarında mendil serip dilencilik yapan büyükler. köküne kibrit suyu, inşallah bu sülük takımların hepsi yerle bir olup kapatılırda ülkecek kurtuluruz bunlardan. yerlerine emekleriyle, finans yönetimleriyle ayakta durmayı başaran anadolu takımları gelmeli, yinede bu söylediğimide ekonomik açıdan diyorum yoksa holiganlık, fanatiklik yine boş iş.
  • Boş iş nedir bilir misin? Aslında bi poha yaramayan ama yaradığını sandığın uğraştır. Yani sen abuk subuk şarkılar dinliyorsan, filmler izliyorsan içi boş sanata değer veriyorsan, onları sanatçı sanıyorsan işte yaptığın boş iştir. Velhasıl hiçbir faydası olmayan ve hiçbir ilerleme gösteremeyen Türk futbolu boş iştir. Bilgisayar oyunu oynasan daha faydalı en azından mantığın gelişir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dünyada futbol gibisi yok. Hayatımda en sevdiğim eğlence türü futbol izlemek.

• Herkesin hayatına hiç kimse karışamaz!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam konudışına bu konuyu açarsanız içinizden geçerler

• Zenginin parası züğürt un çenesini yorarmış. Ha bir de zengin daha zengin olsun diye para toplarlarmış.

• yav arkadaşım sanane ya? sanane kimin ne muhabbeti yaptığından he? herkes istediği şeye ilgi duyabilir bu seni ne bi başkasını ilgilendirmez. sana dokunan bir şey mi var da gelip burda futbol konuşmayın boş iştir bilmemnedir diye artislik yapıyosun millete. sen kimsin de, hayatta ne başarın var da ortaya bi laf atıp onca insana boş yaftasını yapıştırıyorsun? çok merak ettim ayrıca sen arkadaşlarınla falan bir araya gelince ne hakkında konuşuyorsunuz. ülkeyi bulunduğu durumdan kurtarma planları falan mı yapıyosunuz
  • Bunu anlıyorum :

• Futbolu sevmiyorsan futboldan birşey anlamazsın. Ve Türkiye liglerinde takılı kalırsan futboldan soğursun.

• Verilebilecek en güzel cevap.

• Kaliteli futbol izlemek neden boş olsun? 2009 Barcelona, 2013 Bayern, 2004 Arsenal gibi takımları izlemekten aldığım zevki hiçbir diziden alamadım.

• Ajax - Tottenham maçını izle ne anladığımızı görürsün.
  • Gecen tramvayla okula gidiyorum arkamda da bi eleman telefonla futbol muhabbeti yapiyor. Chelseanin bilmem ne zamanki sampiyonlar ligi maci hakkında konusurken teknik direktor hakkinda " o hamleyi yaptiginda notunu verdim ben kanka onun" dedi. Bahsettigi adam da guardiolaydi herhalde. Emin ol onun da cok umrundaydi yani. Belirli donemlerde bende yakindan takip ediyorum futbolu da, hicbir zaman hayatimin merkezine koymadım. Bos adam işi bence.

• Bende okumadım ama bence haklı
  • bunu diyen adamda kesin ya survivor izliyordur ya telefonda takiliyordur 24 saat. Yahu arkadas kim ne yaparsa yapsin futbol dunyanin her yerinde izleniyor gelismis ulkelerde de boyle biz 70 milletten insanla dunya kupasi izledik gecen sene. Bunlar guzel seyler.
  • Ben futbolun izlenmesine futbol maçını izlemeye gitmeye veya futbol oynamayı eleştirmiyorum, bu işi başkalarının rahatını kaçıracak kadar, bokunu çıkarana kadar takip edenleri eleştiriyorum. Ben de isterim futbol müsabakasına gitmek, alırım elime buz gibi kolamı, cipsimi gider otururum çıkışta da yarım saat bi saat neyse lafını yaparım sonra gider yatarım. Fakat günümüz Türkiye'si böyle değil ki! İnsanlar futbolu hayatının merkezine alıyorlar kendilerine hiç bir yararı olmadığı halde.

Bakın ben yatınca futbol kalkınca futbol konuşan, insanlığa bir faydası olmamış kitleden bahsediyorum. Bu kitle de geleceğin ev-iş arası gidecek, yaratıcı olmayan, hayattan beklentisi olmayan, bir şeyleri değiştirecek potansiyele sahip olmadığını kendisi de bilen, yerinde espri yapabilecek kapasitesi olmayan bir güruh olduğunu düşünüyorum.

Velhasıl ben bir kimsenin zevkine karışmıyorum, sadece futbolu saplantı haline getirmiş boş adamlara tepkimi gösteriyorum ve öneri veriyorum.

Arkadaşlar dünyada binlerce gezilecek, görülecek yerler var. Yeni şeyler görmek insanın aklına belki de bir çok nimetten daha yararlıdır, neden futbola saplantı derecesinde bağlı kalıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: OrosbianoRonaldo

Ben futbolun izlenmesine futbol maçını izlemeye gitmeye veya futbol oynamayı eleştirmiyorum, bu işi başkalarının rahatını kaçıracak kadar, bokunu çıkarana kadar takip edenleri eleştiriyorum. Ben de isterim futbol müsabakasına gitmek, alırım elime buz gibi kolamı, cipsimi gider otururum çıkışta da yarım saat bi saat neyse lafını yaparım sonra gider yatarım. Fakat günümüz Türkiye'si böyle değil ki! İnsanlar futbolu hayatının merkezine alıyorlar kendilerine hiç bir yararı olmadığı halde.

Bakın ben yatınca futbol kalkınca futbol konuşan, insanlığa bir faydası olmamış kitleden bahsediyorum. Bu kitle de geleceğin ev-iş arası gidecek, yaratıcı olmayan, hayattan beklentisi olmayan, bir şeyleri değiştirecek potansiyele sahip olmadığını kendisi de bilen, yerinde espri yapabilecek kapasitesi olmayan bir güruh olduğunu düşünüyorum.

Velhasıl ben bir kimsenin zevkine karışmıyorum, sadece futbolu saplantı haline getirmiş boş adamlara tepkimi gösteriyorum ve öneri veriyorum.

Arkadaşlar dünyada binlerce gezilecek, görülecek yerler var. Yeni şeyler görmek insanın aklına belki de bir çok nimetten daha yararlıdır, neden futbola saplantı derecesinde bağlı kalıyorsunuz?
    Hayatta kişisel başarısı olmayan ve özgüveni düşük insanlar bir şeyleri putlaştırma eğilimindedir. Bir şeye bağlı olma ihtiyacı hissederler. Futbol bölümüne gir, sağlıklı insan pek bulamazsın; herkes birbirini sinir etmek, kızdırma arayışındadır. Birbirlerinin mutsuzluğuyla mutlu olurlar.

Futbol dediğin gibi bir eğlence olarak güzeldir, stat atmosferi bambaşka. Ancak holiganlık ise gerçekten kişisel yetersizliğin bir sonucu gibi geliyor. Kendine yeten, ve mutlu bireyler bu tür arayışlara girmez.

Kimse yanlış anlamasın, aşağılama amacım yok. Ben de futbol izliyorum, ayda bir falan Beşiktaş maçı izlerim. Milli takımı izlerim. Konuşurum da. Ama işi holiganlık ve zarar verme noktasına taşıyanlara sözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 18 Mayıs 2019; 20:15:43 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.